perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 udah gemok!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: udah gemok!   Wed May 20, 2009 9:05 am

warrggghhhh..

badan makin gemok!!!

baju kurung pun dah sendat. suar pun dah jadi muat2! menci menci menci.. tak suka!!!!!

mak cakap sbb kurang eksesais sodih kalau kat utp, kat uitm.. tempat besar.. banyak berjalan. dok kat kolej nih dok menghadap lappy je.. mana nak eksesais..

uwaaa...

mak cakap banyak sangat duduk kat kusi.. menghadap lappy je.. montot pun makin besor... uwaa....

nah! padan muka.. padan muka kamo lina.! saper soh makan banyak, pastu malas eksesais.. hambik nih.. hambik hambik... nah lagi skit..

Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: udah gemok!   Wed May 20, 2009 11:07 pm

kurgkan makan la klu camtu salju,,, takpon ko pose jek,,,tp ble bukak pose jgn ko tibai byk2 lak,,,, aku rase ini mmg jln paling baik sbb pe,, ko tgk tak plakon pompuan,,mek klate tu,, die tak makn nasi bape bulan tah,,, skang da kurus dah,, ko try la plak,,,boleh salju boleh,,acaca faitei
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: udah gemok!   Thu May 21, 2009 12:49 am

hahaha apela kak salju neh lol!
dah kalu rase makin gemok p la eksesais
buat senaman2 sket pegi jogging ka
panjat gunung ledang ka

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: udah gemok!   Thu May 21, 2009 5:21 am

kuyie.. ko temanla salju g xcecise.
takde org nak ajak tu...
hehehe...

tak pon capel je dalamumah tu

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: udah gemok!   Sat May 23, 2009 3:30 pm

kena ubah pemakanan sekarang nih.

aritu selalu makan cendawan goreng tepung.. sekarang takleh dah.

kena balik cam dulu. pose sunat isnin khamis, pastu kurangkan makan nasi. gantikan nasi dgn bihun, kuetiau, mee, tak pun roti dan biskut kering je. satu lagi, makan kentang rebus, sebagai pengganti nasi.

pastu kena kurangkan makan kat kedai. masak sendiri leh bajet minyak banyak mana, sayur banyak mana.

masakan pun kena asaskan rebus2 je. macam sup, tomyam tu boleh ler. masak lemak takleh.. sbb bersantan. kari pun kalo nak masak takleh letak santan. kalo nak masak merah masak kicap oklah.

tapi pape pun kena letak sayur semangkuk. hari2 makan sayur.. rasa nak muntah pun ada. uwaaa...

deritanya jadi orang gemok....


pengajaran: rezeki yang ada, kena dikongsi bersama orang lain. kalo makan banyak sorang2, jadi gemok, pastu banyak penyakit plak.
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: udah gemok!   Sat May 23, 2009 10:49 pm

xpe la salju.... berakit rakit ke hulu,berenang renang ke tepian,,, bersakit sakit dahulu

bersenang senang kemudian tari
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: udah gemok!   Sun May 24, 2009 6:32 am

kenapa pompuan risau betui ek kalau badan naik sekilo ke..dua kilo ke..bukan naik byk sgt pun..sekilo dua jek...ermmmm

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: udah gemok!   Sun May 24, 2009 6:37 am

sbb lelaki pun ade sbb kesihatan pun ade
ok..kita tolak soal kecantikan..
klu gemok ni mudah dpt penyakit..mcm2 penyakit sbb bila gemok, ade lemak dan seterusnya kalori berlebihan dan sebagainya..tp jgn ingat kurus tak de penyakit lak
anyway..salju diet tu jgn keterlaluan sgt..nnt penyakit lain dapat
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: udah gemok!   Sun May 24, 2009 6:50 am

tapi kan ada org tu kan..suka kan bontot laki yg besar2 mantap2 kata nya... .....sabar ye salju ku

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: udah gemok!   Sun May 24, 2009 8:25 am

masalahnyer panx, badan aku dah naik sampai 4 kg ni! bukan sekilo dua dah! berat badan aku sekarang 93 kg. suar dah ketat, baju kurung pun dah sendat. nanti takde beza aku pakai baju kurung dgn baju fit... sbb pakai baju kurung pun nampak susuk tubuh.

tapi yerlah, pape pun nak kuruskan badan untuk kesihatan. tu yang paling utama. badan gemok banyak penyakit, stamina rendah, takleh nak buat keje banyak sbb cepat letih dan penat.

kecewa bilerlah nak jadi kurus macam dulu ek...? kecewa



pic ni masa umo aku 11 tahun, tahun 1995 dulu....
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: udah gemok!   Sun May 24, 2009 8:32 am

1995 aku 16 tahun ..jauh nye rasaa

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: udah gemok!   Wed May 27, 2009 1:30 pm

yeyeye.... dua minggu tak makan nasik, badan susut 2 kg... hepinyer....
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: udah gemok!   Thu May 28, 2009 5:43 am

apesal pompuan cepat naik cepat turun? hormon mengawan lebeh ke? heran2...laki kalau naik jenuh..kalau nak turun pun jenuh..naik tang perut jek..

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: udah gemok!   Thu May 28, 2009 6:05 am

dulu ... masa aku sekolah rendah... kawan aku cakap.. lelaki perut moncit penuh dgn dose.

pastu aku tanya dia..

"bapak kamo tu perut moncit... dia banyak dose ker?"

terus kawan aku..

"errrmm.... entah... "

sekian.. al-kisah
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: udah gemok!   Thu May 28, 2009 6:59 am

perut muncit ..... panx,raffey bg kelebihan laki2 perut muncit ....aku nk merokok jap

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: udah gemok!   Thu May 28, 2009 1:32 pm

Quote :
hormon mengawan lebeh ke?

panx! sila jaga bahasa anda...

tangkap panx.. masuk bilik kaunseling.
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: udah gemok!   Thu May 28, 2009 4:37 pm

salju wrote:
yeyeye.... dua minggu tak makan nasik, badan susut 2 kg... hepinyer....

akak anis terbekenan kat statement yg ni yg anis qoute ni
bukan pe akak
akak susut 2 kg lam masa dua minggu nak story sikit ni
ingat lak dulu kan masa anis umo 18 tahun
anis sakit kena suspek malaria n sakit sebulan n 2 minggu lak langsung tak mkn
ape2 just minum air je lah masa tu n terlantar sensorang kat umah
tanpa ada sesapa sebab sepanjang sebulan tu lak mama anis n semua lah org umah
p outstation selama sebulan
anis punyelah seksa masa tu dok terlantar sensorang siang ganti malam n malam ganti siang anis sensorang je pastu sakit takleh bngn lak tu
naseb ade gak 4 botol air minum ade tepi pembaringan anis tu anis minum je la
lam masa 2 minggu tu
tp tu salah satu pengalaman pahit anis yg manis nya lak lepas anis sakit tu kan anis beransur pulih pastu mama pon kebetulan alik dr out station n anis bila bgn je rase badan anis mcm nak terbang n jatuh semula lak n pala lak pening2 lg akak tau anis kurang berapa kilo masa tu
haha anis kurang 10kg berat badan pastu lelama bila dah sehat kan anis pon pe lg p lah jenjalan ngan pakai baju cekci akak anis yg sulung tu pe lg bnyk yg ngengorat n yg jd bodyguard anis ialah adek bungsu anis,dia pndang tajam je kat lelaki yg cube2 nak gati2 kat anis that memory still fresh in my mind n will be always frsh in my mind

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: udah gemok!   Thu May 28, 2009 5:30 pm

itu crash diet... tak baek untuk kesihatan.

ada kawan akak dulu badan dia 120kg. dia buat crash diet.

hari2 jogging, pastu minum susu segelas, roti sekeping.

dia buat camtu sampai sebulan. tau2 koma.. masuk spital.

dalam masa sebulan badan dia susut jadi 50kg

sekarang dia dah ok ler.. dah hensem pun.

tu dia citer masa dulu2 ler.. camner dia kuruskan badan. dia cakap dia paham perasaan akak.. badan besar, orang mengata semua. dia pernah rasa.

tapi sebab dia kena masuk spital.. koma... doktor2 semua ceramah kat dia.. sbb kuruskan badan dengan cara tak sihat...

akak dulu masa lepas SPM, pernah cuba kuruskan badan. masa tu kat utp. makan bihun sup je rasanya. sekali sehari je makan bihun sup. pagi makan biskut, malam makan biskut. hari2 camtu. dah ler utp tu besar.. nak pergi kelas kena jalan kaki.. bas tarak. dalam masa sebulan susut 10kg. daripada 85kg (masa SPM) jadi 75kg. dan paling susut akak pernah capai 72kg

masa pergi sekolah hari penyampaian hadiah.. mmg ustazah dan cikgu2 tengok dari atas sampai bawah je.. tapi tu dulu ler... sekarang kembang balik. side effect makan ubat yang doktor psikiatri bagi dulu. badan akak naik sampai maksimum 97kg. dok kat kolej nih susut balik.. dapat 90kg. paling rendah kat sini 88kg. tapi lebih kurang tu ler.. 88-90kg.

cuma aritu ler... cuti sebulan naik sampai 94kg.. menci yang tu!

sekarang dah turun balik.. jadi 92kg. harap2 leh ler susut lagi... kalo boleh sekurang2nya dapat dalam 87-88kg... skit2 ler dulu..
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: udah gemok!   Fri May 29, 2009 12:54 am

salju hujung tahun ni mgkn berat badan ko cuma 55kg kn ...aku bru 3 hari wat percubaan x mkn nasi ni.... tah leh mencecah 1 bln tah dak ni....tkt hari ke 4 dh teringin mkn nasi lak ....rokok jap la

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: udah gemok!   Fri May 29, 2009 1:47 am

Quote :
tah leh mencecah 1 bln tah dak ni....tkt hari ke 4 dh teringin mkn nasi lak

tau pulak haha toksah diet2 lah macan
kalu nak kurus sangat buat je senamam sikit2 pegi joging ka apa ka

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
Sponsored content




PostSubject: Re: udah gemok!   Today at 1:36 pm

Back to top Go down
 
udah gemok!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::LUAHAN PERASAAN::..::HEARTS FEELING::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.