perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 MINUM.........APE?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Gearnob
junior
junior


Posts : 37
Join date : 2009-05-18

PostSubject: MINUM.........APE?   Mon May 18, 2009 3:02 pm

Mari kita bincangkan............

Dalam Malaysia ni ada berbagai kaum..... dalam setiap kaum tu lak ada lelaki dan ada perempuan.
Apa yang nak di ketengahka di sini adalah...
Bagi kaum Adam.... atau lelaki....
1. Minuman apa yang yang selalu diminum bila berada di rumah?
2. Apa pula minuman yang diminta bila berada di kedai kopi?
3. Apa pula minuman yang diminta bila berada di cafe-cafe?
4. Apa pula minuman yang diminta bila berada di bar/kelab-kelab malam?

Dan bagi kaum Hawa.... atau wanita....
1. Minuman apa yang yang selalu diminum bila berada di rumah?
2. Apa pula minuman yang diminta bila berada di kedai kopi?
3. Apa pula minuman yang diminta bila berada di cafe-cafe?
4. Apa pula minuman yang diminta bila berada di bar/kelab-kelab malam?

Apakah sebenarnya minuman favourite mereka ini. Atau memang ada berbagai pilihan setiap mereka berada di satu-satu tempat...........????? ANDA TERFIKIR TAK SEMUA NI??????????

> Bagi gear, yang menerbitkan topic ni... kalo di rumah gear minum white coffee/kopi/kopi 'o'... kalo di kedai.. kopi kopi/kopi'o' kalo di cafe.. white coffee.. kalo di bar/kelab malam......... coke jer.... naper jadi cam tu??? Ada sebabnya..... Kedai kopi belum tentu ada white coffee, kalo cafe dah tentu ada.... ader ke bar/kelab malam jual kopi?????????????? (tu pasal la gear minta coke)

Mari ler kita sama-sama bincangkan.......http://i710.photobucket.com/albums/ww107/gearnob/IMG_0852.jpg


Last edited by Gearnob on Mon May 18, 2009 3:20 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: MINUM.........APE?   Mon May 18, 2009 3:18 pm

Quote :
Dan bagi kaum Hawa.... atau wanita....
1. Minuman apa yang yang selalu diminum bila berada di rumah?
- nescafe dan kopi ling-zhi
2. Apa pula minuman yang diminta bila berada di kedai kopi?
- air buah ( karrot susu @ fresh oren )
3. Apa pula minuman yang diminta bila berada di cafe-cafe?
- teh O
4. Apa pula minuman yang diminta bila berada di bar/kelab-kelab malam?
- tak penah masuk kelab mlm..so tak tau situasi sane..
Nak tanya..white coffe house kat pekan2 tu..halal ke? xde logo halal pun..tu yg tanya tu
Back to top Go down
View user profile
Gearnob
junior
junior


Posts : 37
Join date : 2009-05-18

PostSubject: Re: MINUM.........APE?   Mon May 18, 2009 3:25 pm

Coffee House................

Kalo Coffee House di miliki orang Melayu..... apa tanggapan sriteddy?
Dan kalo pemiliknya Chinese tapi pekerjanya masih Melayu.. apa lak tanggapan sriteddy?

Insyaallah halal..
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: MINUM.........APE?   Mon May 18, 2009 3:42 pm

sll kita percaya ngn apa yg kita npk ;)) wlupun kdg2 apa yg kita npk tu kabur2 .. klu ikut kata hati..mati, tul tak?
logo halal menandakan ada pihak yg dah melihat dan menghalalkannya wlupun kadang2 logo tu blh di lanun cetak rompakkan tp sekurang2nya logo tu ade dan menandakan pemilik kedai tu prihatin dgn masyarakat malaysia..dan sll nya tempat2 cafe cmtu..high class dan ade pihak berwajib yg akan melihat.. ;)).. dah terkuar topik lak
anyway..pggil je sri.. lol!
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: MINUM.........APE?   Mon May 18, 2009 4:06 pm

Quote :
1. Minuman apa yang yang selalu diminum bila berada di rumah?
- air kosong, teh O, air koko.

2. Apa pula minuman yang diminta bila berada di kedai kopi?
- biasanya milo ais.

3. Apa pula minuman yang diminta bila berada di cafe-cafe?
- barli ais, laici ker.. ABC.. tak pun cendol. entah! semua air aku nak try.

4. Apa pula minuman yang diminta bila berada di bar/kelab-kelab malam?
- erk? tak pernah masuk jadi tak tau..

tu je.. hehehe..
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: MINUM.........APE?   Mon May 18, 2009 6:48 pm

minum ape yang ade jek..

n status halal lak..
jika rasa ragu tak payah minum...

lebih selamat kan...
kadang2 memang melayu jual..
nama melayu.. bukan islam k...

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: MINUM.........APE?   Tue May 19, 2009 9:05 am

[quote="Gearnob"]Mari kita bincangkan............

Gearnob wrote:


Dan bagi kaum Hawa.... atau wanita....
1. Minuman apa yang yang selalu diminum bila berada di rumah?
= air kosong ngan kopi o
2. Apa pula minuman yang diminta bila berada di kedai kopi?
= milo ais atau teh o ais limau
3. Apa pula minuman yang diminta bila berada di cafe-cafe?
= tak minat masuk cafe-cafe sebab saya org bawahan yg tak reti masuk cafe
4. Apa pula minuman yang diminta bila berada di bar/kelab-kelab malam?
= erk? hehe



tu jer :P:P mekasih
[/url]

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: MINUM.........APE?   Tue May 19, 2009 10:41 am

peace wrote:
minum ape yang ade jek..

n status halal lak..
jika rasa ragu tak payah minum...

lebih selamat kan...
kadang2 memang melayu jual..
nama melayu.. bukan islam k...
apa ni?? tak menepati soalan lol! edit blk
ikut la cam yg lain adeh
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: MINUM.........APE?   Tue May 19, 2009 11:19 am

saje nak kasi tau ko sri..
klu dah ragu2 tu..
minuman biase nye minum je ape yang ade..
huhuhuu....

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
Gearnob
junior
junior


Posts : 37
Join date : 2009-05-18

PostSubject: Re: MINUM.........APE?   Tue May 19, 2009 2:47 pm

[/b]Buat miss lady...... jgn terlalu memandang rendah pada diri senidir......
rasanya sekarang ni dah bersepah-sepah coffee house yang dimajukan oleh orang kiter. Kopitiam saja dah banyak walau pun pemilik berbeza tapi tetap orang melayu. Rasanya miss lady dah pun penah masuk... mungkin tak perasan ye tak. Cafe cam tu bukan untuk org kelas atasan saja. Memang dibuka untuk org2 yang berkemampuan seperti kita. Sbb harganya pun x ubah cam warung mamak jer...... kalo mahal pun terlebih singgit dua jer rasanya...... janganlah kita ke Starbuck (kalo ade di tempat anda) memang mahal gila. Gear penah masuk... nak rasa... Harga segelas Ice Blend White coffee + Chocolate Chip + coffee chip = RM18.00.............

kelako tol la....... tapi kena bayar gak la kan..... sodih
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: MINUM.........APE?   Tue May 19, 2009 2:55 pm

Quote :
Bagi kaum Adam.... atau lelaki....
1. Minuman apa yang yang selalu diminum bila berada di rumah?
air sejuk(dalam peti)
2. Apa pula minuman yang diminta bila berada di kedai kopi?
nescafe,milo ais
3. Apa pula minuman yang diminta bila berada di cafe-cafe?

slalunye lalu je kt cafe tak masuk pn sbb saye org yg takde pitis
4. Apa pula minuman yang diminta bila berada di bar/kelab-kelab malam?
coke only hahaha
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: MINUM.........APE?   Tue May 19, 2009 3:32 pm

cafe tu macam starbuck semua tu ker.. erk..

aku ingatkan kat cafe dalam universiti tu.. malunyer.. salah paham..

pembetulan bagi soklan pasal cafe tu..

aku tak pernah masuk cafe setakat nih. mahal sangat ma.... baek pergi kedai makan lagi murah.. entah2 lagi sedap daripada dalam cafe tu sendiri..
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: MINUM.........APE?   Tue May 19, 2009 3:44 pm

off topik jap..
cafe ni byk maksud kut starbuck cafe tu salah satu contoh cafe kelas mewah, white coffee pun cafe gak, sbnrnya ade cafe2 yg standard kita blh masuk..mcm saloma cafe, jgn la cafe2 yg npk bngunan dia tinted segala..decoration pun mahal2..erm mmg highclass la..tp pelikkan.. cafe tak brani masuk, kelab2 mlm blh plak lol!
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: MINUM.........APE?   Tue May 19, 2009 6:21 pm

1. Minuman apa yang yang selalu diminum bila berada di rumah?
air masak or soya drinho..
2. Apa pula minuman yang diminta bila berada di kedai kopi?
teh'O',tehtarik,limau ais n teh'O'ais limau
3. Apa pula minuman yang diminta bila berada di cafe-cafe?
aku xnah g tmpt2 bazir cmni...huahuahua...
4. Apa pula minuman yang diminta bila berada di bar/kelab-kelab malam?
coke jer..klu +ubt batuk bleh ker?huahuahuahua..


_________________________________________________

KIPASSUSAHSUSAHMATI
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
Gearnob
junior
junior


Posts : 37
Join date : 2009-05-18

PostSubject: Re: MINUM.........APE?   Tue May 19, 2009 7:26 pm

salju wrote:
cafe tu macam starbuck semua tu ker.. erk..

aku ingatkan kat cafe dalam universiti tu.. malunyer.. salah paham..

pembetulan bagi soklan pasal cafe tu..

aku tak pernah masuk cafe setakat nih. mahal sangat ma.... baek pergi kedai makan lagi murah.. entah2 lagi sedap daripada dalam cafe tu sendiri..

******* Bila dinamakan cafe jer..... kira cafe ler tu... x kira la duk kt maner... waima dlm universiti ker.. campus ker... STARBUCK juga cafe... tapi sebab dia adalah francais besar... tu pasal la mahal... yang lain tu ok jer. Cuma biasanya cafe ni agak tenang skit. x macam restoran agak huru hara.
Back to top Go down
View user profile
Gearnob
junior
junior


Posts : 37
Join date : 2009-05-18

PostSubject: Re: MINUM.........APE?   Tue May 19, 2009 7:33 pm

[b]Nni dah masuk bab cafe dah ni....... xpe lar asalkan ada topik nak di bincang.

Berdasarkan dari maklumat yang di beri.. setiap org ada pilihannya sendiri. Tertakluk pada lokasi dan masa juga mungkin. Dan ada jua yang kekalkan citarasanya walau kemana dan masa.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: MINUM.........APE?   Today at 5:16 am

Back to top Go down
 
MINUM.........APE?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.