perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 (TEST KUKU JARI)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: (TEST KUKU JARI)   Sun May 17, 2009 12:17 pm

*Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka.

Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki. Adalah sangat sulit untuk secara jelas
mengindentifikasi permukaannya hanya dengan melihatnya
saja. Saatnyalah kita untuk berhati-hati.

Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin 2 arah?. Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya 2 arah tapi untuk di Public Area, do this thing :

LAKUKANLAH TEST SEDERHANA (TEST KUKU JARI)

Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak (gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin, dapat dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah ! Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKU JARI". Tidak perlu membayar.
Mudah dilakukan, dan ini mungkin boleh menyelamatkan
anda dari "PERKOSAAN VISUAL" !

Para wanita : beri tahu teman-teman anda yang lain
Para lelaki : beri tahu istri, anak perempuan atau teman wanita anda
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: (TEST KUKU JARI)   Sun May 17, 2009 12:50 pm

thanks info tu ..tapi kan....
Para lelaki : beri tahu istri, anak perempuan atau teman wanita anda...isteri tak de..anak pompuan tak de..teman wanita pun tak de..nak bgtau sape?

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: (TEST KUKU JARI)   Sun May 17, 2009 2:15 pm

Quote :
Para lelaki : beri tahu istri, anak perempuan atau teman wanita anda

isteri kompem xde, anak lagi lah takde, teman wanita??
teman wanita pon kompem xde jadi cemane ni?



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: (TEST KUKU JARI)   Sun May 17, 2009 3:13 pm

cermin dua arah ni biasa aku ngok kat balai2 polis yg pnh aku masuk tp tu dulu la cerita lama bagus sri 1 pengatahuan yg leh dijadikn panduan ke pada sapa yg suka masuk hotel ni awas nnt jdi 3gp lak korg pnya muka jgn ....kamera tersembunyi pn jaga2 gak...klu masuk mn2 tmpt penginapan periksa semua dulu smpi yakin muanya selamat tu diduduki.....lg 1 smoke detector yg de kat bilik hotel atau kat mn2 bilik tuk di sewa jga2 kdg2 de kameranya....nk merokok jap la nk test smoke detector berbunti x

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: (TEST KUKU JARI)   Sun May 17, 2009 7:03 pm

aku sokong kata2 macan tu...

aritu kaunselor aku pesan, kalo kat hotel, jangan mandi open air. bawak kain basahan. karang tak pasal2 kuar plak 3gp gadis melayu universiti mandi bogel kat hotel.

kaunselor aku cakap, kalo tajuk 3gp "pelacur mandi bogel" mesti tak laku. kalo tajuk "pelajar universiti ***** mandi bogel" meluru orang nak download


p/s pan, tak per kan letak perkataan bogel. mukan nak lucass.. tapi untuk info.. kan?
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: (TEST KUKU JARI)   Mon May 18, 2009 1:55 pm

sape2 yg xde teman wanita, adik pmpuan, atau istri... mak kan ade.. attn 2 panx n kuyie ( masuk je forum..dan2 xde teman wanita )
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: (TEST KUKU JARI)   Mon May 18, 2009 5:55 pm

takkan takde dah sedare mara pmpuan kot..
kawan2 pompuan yg kita kenal pon bleh..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Re: (TEST KUKU JARI)   Fri May 22, 2009 11:45 pm

adoyai,,,mnakutkan...ok2...kan ku sebarkan info ni pada rakan2 yg lain...

tq sri...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: (TEST KUKU JARI)   Today at 5:40 pm

Back to top Go down
 
(TEST KUKU JARI)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Old Motor Week Jon Moss T56 Impala SS road test video
» TTA Road test
» Stupidity test failed
» Free Test equipment manuals online
» Boiler test

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.