perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Mau tau cara sihat menguruskan badan?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
seri__
Site Admin
Site Admin


Posts : 12
Join date : 2009-04-15
Location : somewhere were all pretty girl are naked

PostSubject: Mau tau cara sihat menguruskan badan?   Fri May 15, 2009 2:48 pm

Sini wa ade satu petua wa buat sendiri...alhamdulilah 9kg wa da turun hahah...

1.lu org leh mkn ape saje lu org nak takde masalah. tp wa cadangkan JGN SESEKALI SKIP. maksudnye time breakfast,mesti kene mkn or at least lapik perut.bile lu org skip mane2 waktu mkn lu org,kadar metabolisma lu org akan meningkat atau menurun,die tak normal.bile tak normal lu org diet la camne pun.gerenti takde perubahan. tu pasal penting jgn skip mane2 waktu mkn lu org.

2.wa cadangkan... BREAKFAST OR LUNCH...salah satu ni lu org mkn byk2...maksud wa...lu org take heavy meal. coz..due2 waktu makan ni adalaha waktu siang..kebiasaannye lu org bekerja waktu siang.bile lu org makan byk mase ni..semua zat2 segala protein pe jadah akan di roling dengan betul sbb lu org pakai sume2 tu time lu org keje..

3.try mkn mlm/dinner sebelum pukul 8 malam.tujuannye, kebiasaannye lu org tido secara rawaknye pukul 12. so bile lu org dinner awal, at least ape yg lu org melantak time dinner td die tak la sume jd lemak2! at least die sempat roling untuk tenaga lu org sebelum lu org tido.

4.sebelum melantak ke ape lu org ni...cube minum air byk...then baru mkn..care ni mmg sihat..jgn risau perut takde nye kembung la burui la. lu burui kalo lu org tak besenam tu burui ah! ngaha..

5.DIET BEERTI CORAK PERMAKANAN YG SIHAT!!!! DIET BUKAN BERMAKSUD TAK MAKAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ini la kebanyakan org menyalahfaham erti diet..bile diet je tak mkn...ha tu pasal lu org tak kurus..bile diet je stop mkn nasik..so tukar mind set lu org..insyaALLAH bejaya.

6.SENAMAN! senaman sgt penting ok. if lu org bejaya kuruskan badan sekalipun tp badan lu tak sehat.TAKDE MAKNENYE BEB! at least seminggu sekali jog ah tak pun bangun pagi2 senam ka nari poco2 ka ape2 la janji bepeluh badan lu org..

so, try test tgk camne! cau.
Back to top Go down
View user profile
hana
junior
junior


Posts : 24
Join date : 2009-05-14
Age : 32
Location : kl

PostSubject: Re: Mau tau cara sihat menguruskan badan?   Fri May 15, 2009 3:23 pm

hanSERIsaac

er..bukan perut seri boroi ke?
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Mau tau cara sihat menguruskan badan?   Fri May 15, 2009 3:46 pm

sebab tu aku maintain jek..
huhuuhuhuhuu..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: Mau tau cara sihat menguruskan badan?   Tue May 26, 2009 1:53 am

wah tips yg menarik ni

boleh la aku cube pasni pasei perot aku pon dah makin maju kedepan

thx sri for sharing

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Mau tau cara sihat menguruskan badan?   Tue May 26, 2009 4:35 am

org lelaki pun masalah ke klu bdn gemuk
ingat pempuan je jaga bab2 badan nih
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: Mau tau cara sihat menguruskan badan?   Wed May 27, 2009 2:31 am

mesti la sri!! nak2 aku ni hah haha
dulu aku tak bunc** tp skang makin menjadi2 plak
slalu je aku kena kutuk ngn depa seme malu beb maluuuu

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
Sponsored content




PostSubject: Re: Mau tau cara sihat menguruskan badan?   Today at 8:59 pm

Back to top Go down
 
Mau tau cara sihat menguruskan badan?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» La otra cara del alma
» Jesus Christ Superstar
» Tamarindus - looking for large old examples
» Huge 30 year old bougainvillea
» Commands to invite players to a checkmate server

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::TIPS KESIHATAN::..::HEALTY TIPS::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.