perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 duLu kOraNg ciTer2 nAk jAdi apEr sbNrNye???

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: duLu kOraNg ciTer2 nAk jAdi apEr sbNrNye???   Thu May 14, 2009 7:21 am

dULu wak2 keChik2 koRanG nAK jaDi aPer???
yeLAh kadAng2 adEr yanG naK jaDi ciKgu keR..
piLot KEr.
saMer x NgAn kejE korAng Skrg nIe??


aKu dULu ciTer2 nK jD ape pon tak tau...
CikGu TanYa AkU Nak JaDi Ape..
AkU CaKaP NaK JaDi AsKar..
SeBaB BapAk AKu AsKar..
BezZ Lak Tgk AsKaR.. hehehehe..
perang perang

TaPi DaH bEsAr Ni, Aku MiNat Nak Jadi PaKaR KomPuTer..
TaK Jadi PakAr PoN..
TaPi SeKuRang2 nYe KeJe Bab BaiKi KOmPutEr..
TerCaPai La Gak..
terbang terbang
cute cute

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: duLu kOraNg ciTer2 nAk jAdi apEr sbNrNye???   Thu May 14, 2009 7:55 am

apa aku nak jadi masa kecik2 dulu ek?

masa kecik2 aku nak jadi doktor. pastu biler masuk sekolah menengah, aku tak minat sangat subjek yang berkaitan dgn biologi, tubuh badan manusia dan sebagainya. (borringggg....)

sbb tu masa SPM aku tak ambik biologi. dan aku terlalu minat kimia.

lepas SPM, aku mintak semua yang ada kaitan dengan kimia. konon nak belajar dan mendalami kimia ler....

sekali... aku sampai kuar masuk dua universiti.. baru aku tahu.. kimia tak sesuai dgn aku. sbb orang yang mendalami ilmu sains kimia adalah orang yang perfectionist, teliti, tabah, cekal, berani.. dan aku tak mampu nak buat semua tu. (sbb bidang kimia banyak bermain dgn bahan2 yang berbahaya, serta pengendalian eksperimennya perlu dilakukan dengan teliti, cekap dan cepat).

alih2.. aku pun stadi pasal manusia. ambik kaunseling. lama2 minat plak bidang nih. insya Allah nak jadi kaunselor yang berjaya.
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: duLu kOraNg ciTer2 nAk jAdi apEr sbNrNye???   Thu May 14, 2009 7:59 am

aku dulu kecik2 nak jadi agong...pastu cikgu marah dia kata mana leh...so pastu aku nak jd cikgu,...sbb bapak aku cik gu displin...

pastu bila dah besar2 remaja time sekolah nak jd electrician yg berjaya..masuk sekolah teknik..amek elektrik..

pastu sambung belajar kat ILP...amek elektrik...pastu sambung dip,,kat ITTAR..amek elektrik...

pastu dapat keje first kat taiping sebagai technician elektrik..best gila time tu...pastu kantoi..sbb tido bangla amek pic aku time tido..bg kat generak manager...sial nye bangla...

pastu keje kat kompleks sukan b.jalil...dapat jaga stadium nasional..bahagian elektrik...pastu kena skim berenti suka rela..hahaha ...atau vss....

pastu keje kat kilang jubin kat puchong batu 15..sebagai technician elektrik gak...

pastu mak aku suh balik taiping sbb umah sini tak de sapa jaga...jadi lah aku penjaga cc

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: duLu kOraNg ciTer2 nAk jAdi apEr sbNrNye???   Thu May 14, 2009 8:32 am

panx...

meh sini aku tumbok bangla tu untuk ko..

adoi....

kiranya nanti kalo wiring rumah bermasalah leh ler panggil ko yer panx? kawan2 yang lain mana nih... nak gak dengar cita2 korang dulu pe?
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: duLu kOraNg ciTer2 nAk jAdi apEr sbNrNye???   Thu May 14, 2009 8:54 am

betui salju...kat kilang2 ni..kebanyakkan nye yg jd spy kepada general manager adalah bangla2.. nepal2..semua kilang cam tu...bangla tu siap tangkap pic aku pakai kamera digital

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
dirra_honeybie88
junior
junior


Posts : 37
Join date : 2009-04-13
Age : 28
Location : ampang

PostSubject: Re: duLu kOraNg ciTer2 nAk jAdi apEr sbNrNye???   Fri May 15, 2009 8:26 pm

dirra nk cte gak leh....

dirra mse kecik2 nk jd cikgu...same cam panx... tp xjd lak sbbnyer ader member len nk jd cikgu so x sonok lak sbb same ngn owg len....

pas2 msuk skolah mnengah pk nk jd ahli kaji bumi sbbnyer dlu ske sgt ngn geografi...



pas2 pas msuk form 4 lak nk jd pereka fesyen lak sbb ske reka bj2 cntik... mak lak nk bg dirra bukak 1 butik so lg kuat la azam nk jd pereka fesyen 2........

pas abis skolah tetibe lak dpt tawaran msuk nursing...so punh harapn nk jd pereka fesyen.....

sbbnye mak suruh msuk jd nurse.....so skrg dirra dh thn akhir dip in nursing...so, hope la dirra dpt kuar jd nurse yg berjaya 1 mse nnt........amin...

tari tari
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: duLu kOraNg ciTer2 nAk jAdi apEr sbNrNye???   Fri May 15, 2009 9:01 pm

AMIN....

aduh.. nurse.. sakit perut ni...
tolong nurse..


_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: duLu kOraNg ciTer2 nAk jAdi apEr sbNrNye???   Fri May 15, 2009 9:41 pm

malu lak aku nk cerita cita2 aku dulu masa kecik2.....sebenarnya cita2 kecik2 dulu nk jadi penyiasat persenadirian eeeeeeee lawak lak cita2 aku ni......masuk sekolah menengah tukar lak aku pnya cita2 nak jdi mcm salju skrg ni kaunselor sory salju curi cita2 ko tp mua cita2 tu cuma angan2 je...bab aku malas stdy....aku lebih kepada berkwn ngan bdk2 yg nakal.... habis SPM aku keja kilang penyaduran logam....operator biasa je kat kilang tu masa aku keja kat kilang tu aku dpt tawaran stdy lg,tp bab aku dh pegang duit jdi aku jdi aku x jdi stdy...8thn aku keja kat kilang tu aku di hantar oleh pihak syarikat tuk mendalami bidang penyaduran ni di nagoya jpn kat sn aku stdy kat kolej yamasa...pas blk aku keja kat kilang tu cuma 2thn je...pas tu aku dpt tawaran kat kilang lain ngan gaji yg blh tahan la gak ....pe lg cabut la sapa x nk tawaran gaji tinggi...kat situ aku jdi pakar chemicals smpi la skrg ni....setakat ni chemicals bwh jagan aku lbh 3000 jenis...korg nk chemicals pe ckp je nk wat bom,nk wat gas beracun,nk wat ICE dadah tu pn aku tau campuranya.... ...nk wat gold,silver pn aku leh wat campuranya... ....aku nk merokok jap la

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
ryuichi
junior
junior


Posts : 49
Join date : 2009-05-05
Age : 30
Location : Johor

PostSubject: Re: duLu kOraNg ciTer2 nAk jAdi apEr sbNrNye???   Fri May 15, 2009 11:45 pm

nk kongsi gak... d|u cita2 aku nk jdik arkitek... b|aja punya b|aja dpt masuk po|i amik kos civi| engineering.. dh |ast sem..bergau| ngn dak2 yg naka| skit...sikit je duk ikut |a suma xtvt yg di anjurkan smpi ponteng c|ass... bi|a time fina|, aku diharamkan amik exam... ba|ik kg keja buruh kasar. kira hampir2 jd arkitek |a tu... cuma xbertau|iah je..org tua aku duk runsing tgk aku keja mcm tu..pastu aku tukar keja..aku keja kt cc Window kt tpg..tu pun org tua aku runsing |g sbb aku jarang ba|ik umh pas keja kt cc tu..cc tu dh jd mcm umh kedua aku.. pastu isi borng spa8.. a|hamdu|i||ah skrg dpt keja Imigresen.... Amin..baru |ega ati org tua aku...
Back to top Go down
View user profile
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: duLu kOraNg ciTer2 nAk jAdi apEr sbNrNye???   Sat May 16, 2009 2:22 am

wahhh... best lah cite2 korang...
uncle pun nk tumpang smangkuk lah.... hehehe

dulu... cite2 uncle pas skolah nk jd penyiasat BPR...
interview 2 kali.. x dpt

atlast... smbung study kat poly...
pas poly masuk airforce... kat airforce smbung blajar... gi UTM plak...
dlm airforce.. mcm2 buat course... smua engineering...
brenti airforce... wat biznes... pas tu sakit... lama gak sakit...
xde org nk jaga biznes tu... tu yg brenti trus wat biznes...

alamak... citer sedih lah plak... wakakaka
pas tu keje kat KLIA... skrg jdi forumer antarabangsa... forumer spenuh masa...
wakakaka

k lah... nk cari macan...
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: duLu kOraNg ciTer2 nAk jAdi apEr sbNrNye???   Sat May 16, 2009 5:06 am

dirra : takper dirra, leh je jadi pereka fesyen separuh masa. nanti kalo nak dekat hari raya akak bagi kain kat dirra, bayar upah jahit baju kurung ek?

macan: haip haip.. ambik cita2 aku. aku dulu nak jadi pakar kimia.. sekarang jadi kaunselor. ko plak dulu nak jadi kaunselor.. sekarang jadi pakar kimia. adesss.. lawak.. lawak..

uncle: citer uncle ada sedih ada hepi.. sonok gak baca. pape pun uncle mmg best.

ryuichi: adik.... masa keje cc kat tepeng tu adik kawan dgn akak kan? dulu ryuichi nih kenal aku dgn nama senyum.. kan adik kan kan?

hehehe.. yang len mana nih.. nak dengar citer yang len.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: duLu kOraNg ciTer2 nAk jAdi apEr sbNrNye???   Today at 5:39 pm

Back to top Go down
 
duLu kOraNg ciTer2 nAk jAdi apEr sbNrNye???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Streblus Asper (Serut in Indonesia dialect)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.