perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Wed May 13, 2009 10:37 am

aku nak tya kat hangpa semua la kan..hangpa semua penah tak jumpa manusia hipokrit ni ? manusia kencing bercabang ni?...

macam mana maksud aku manusia kencing bercabang / hipokrit? ..ok aku bg beberapa contoh yg aku pernah jumpa selama aku hidup 28 years young ni ok ...

manusia jenis ni kalau bersembang hal isu semasa..mak aiii..dia lah yg paling terer..setiap kata2 dia ada je hujah2 yang di sampai kan..ada je fakta2...tapi bila di tya fakta mana yang hang amek?,,,dgn selamba dia jawab..ala ada laa...fakta aku...

manusia jenis ni kalau sembang pasal agama...fuhhhhhhhhhhhh dia la yang paling islam dari kalangan kawan2 dia..dia la yg paling maksum dari kawan2 dia....dia la yg semayang lebeh dari kawan2 dia...dia la yg paling islamik la pendek kata....tapi bila di tya apa beza kenapa kita di lahirkan dalam bumi ni..apa perjanjian kita dgn Allah...terus...haaaa huuuuu haaaa huuuu..tak tau...bila di tya..hang ikut apa yg nabi buat 100% ka?...terus haaa huuu haa huu..sbb kalau ada la manusia kat sini cakap..aku ikut cara nabi 100% ..MMG LA DIA TU PENIPU BESAQ...

manusia jenis ni kalau bercinta...fuhhhhhhhhhhhh bf/gf aku la yg paling baikkkkkkkkkkkk...gf/bf hangpa semua tak sebaik bf aku.....bangga gila manusia jenis ni kalau bercinta...BARU BERCINTA DAH BANGGA...PERASAN TAK MANUSIA JENIS NI TADI SEMBANG KUAT PASAL AGAMA...TAPI TTP BERCINTA????...SBB BILA BERCINTA ZAMAN SEKARANG NI OF KOS LA ADA PERKATAAN YG MELALAI KAN RIGHT? SYG..ABG...I LOVE U ..U LOVE I ...BETUI TAK?? SO APA CITA DIA NI???

manusia jenis ni selalu rasa org yang jahat tu akan masuk neraka...tapi sedar tak dia...neraka syurga tu kan kerja Allah..dia sapa nak jatuh2 kan hukum???...

manusia jenis ni selalu nya akan melebeh2..walaupun kita dah tau dia tu kaki kencing yang kuat...dia ttp jugak terus kan kencing dia tu...

manusia jenis ni selalu nya HIPOKRIT...sbb selalu menipu diri sendiri/ menipu kawan2 sekeliling...dia nak sesuatu ..tapi dalam masa yang sama nak tunjuk dia tu ALIM ,...hellloooooooo...dalam Quran pun kita di suruh jadi DIRI kita yang sebenar...so..cam ne tu??..

manusia jenis ni selalu nya akan cepat menafsir seseorang tu jahat atau tak....SEDAR TAK DIA..SORANG YANG DIA TAFSIR..10 ORG YANG AKAN TAFSIR DIA. ...

manusia jenis ni selalu nya dia la yg paling betui...manusia jenis ni ada kat sekeliling kita...dalam forum ni ada ka ???..haaaa sendiri tgk sendiri pk laaa...

HANGPA PENAH KE JUMPA MANUSIA2 JENIS NI??? AKU?? BANYAK KALIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII..NAK TAU APA KESUDAHAN DIA??? KESUDAHAN DIA SELALU NYA DIA AKAN MERANA ..ATAS BYK SBB .

psssssssss...nukilan sekadar atas pengalaman hidup..tiada kene mengena yang hidup atau yang mati..ada ka yang terasa???? wakakaka..nasib lah..sbb aku jenis macam ni...

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Wed May 13, 2009 11:01 am

aii..panx..ko mcm hala tuju kat se or berapa org je
tak terasa coz sri mmg bkn jenis nak selindung..x pandai sri ckp x pandai.. dan lg..klu ade jenis ni sembang ngn sri..sri diam je.. pastu..jemu sri blah
sory..x pandai nak komen..kita tggu kaunselor sp lol!
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Wed May 13, 2009 12:27 pm

ni manusia bersepah la panx....ko pon hipokrit ker?huhu....
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Wed May 13, 2009 12:34 pm

......wah panx aku suka topik ko kali ni......hangat sekali ....kencing bercabang ni singkatan drpd org yg x tau hal2 kehidupan tp nk gebang lbh bab kehidupan...ok...bg aku...... aku lbh lg ngar nasihat sorg uztaz yg dlunya jahat mcm setan pastu dia dh bertaubat and jdi baik...drpd org yg tiba2 trus jdi uztaz...bru2 ni kwn aku bru kuar dri penjara kajang 8 thn atas ke salahan merompak bersenjata api...dulu dia mmg jahat gila smpi dia de koleksi telinga org yg dia potong bunyinya mcm gerun sangat kn tp tu dulu masa dia jahat....tp dia dh ok sllu g masjid, mengaji,smbayang x pnh tggl and mcm2 la lg yg berkaitan tntg agama....pe yg aku tabik spring kat dia....walau pn dia dh berubah x mcm dulu lg,dia x la nk ckp bab agama terlbh2 ...cara dia nk nasihatkn org pn x lah menyakitkn hati org yg mendengarnya.... mn salju ni...aku ngar hujah2 ko lak ni.....nk merokok jap

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Wed May 13, 2009 1:31 pm

panx.... terlebih dulu aku nak fluk ko lagi skali..

sebenarnya kawan2, aku kenal panx dah lama, sebelum aku masuk kolej lagi. masa aku tengah sakit teruk. tapi masa tu, kami tak rapat sangat. disebabkan orang kencing bercabang camni ler.. hubungan kami makin jauh. panx cuba nak baik2 dgn aku.. tapi disebabkan aku terlalu takot nak percaya sesaper dalam YM nih.. aku buat bodo je dia..

terlebih dulu aku nak mintak ampun dan maaf secara terbuka kat abang panxku yang tersayam....

ok.. sambung. back to topik. aku pernah jumpa orang kencing bercabang nih. percaya atau tau.. bukan setakat kat internet je.. kat alam nyata pun ada tau!

aku nak citerkan kisah aku dgn sorang kencing bercabang yang menyebabkan aku pun tak beberapa nak caya dgn panx nih.

abang ni aku kenal dalam YM. tertarik dgn personaliti dia. dia selalu sembang bab2 agama dalam room. tapi aku pelik apsal semua orang suka mencarut dan maki hamun dia? disebabkan aku dah mula tertarik dgn dia, aku pun main2 pm dgn dia. tak cukup dgn tu, dia siap mintak nombor tepon aku. dia call aku. call berjam2.. gayut2.. dia tak kisah pun. sore dia romantik, memujuk, memuji.. merayu.. macam2 lagi.

biler aku dah tangkap cintan, baru aku tahu rupa2nya masa tu dia dah ada awek! patutlah akak tu selalu je ada masa dia ada. dan akak tu selalu majuk2 dgn dia. tapi biler aku tanya apa hubungan akak tu dgn dia, dia cakap kawan baek. pastu aku tanya akak tu, akak tu cuma kata "saya sekadar menumpang kasih dia". mana aku paham menumpang kasih tu apa?

biler aku dah tahu.. aku macam marah2 dia. tapi korang nak tau apa kata dia? dia kata aku yang salah, sbb aku panggil dia abang sayang ler apa ler. padahal dia tak pernah panggil aku sayang pun. tapi dia menipu aku tak hengat! mula2 citer pasal hal agama.. pastu mula sembang merepek2. aku yang masa tu TENGAH SAKIT TERUK takleh nak pk dgn baik. aku caya je cakap2 dia. rupa2nya dia tu kencing bercabang!

lepas tu aku gado teruk dgn dia, aku mengadu dgn sorang kawan yang aku baru kenal. kawan aku boot dia ler apa ler. sekali si kencing bercabang nih buat fitnah, SALJU THE BACKSTABBER! sejak itu, aku selalu tukar2 id. aku takot sangat orang tahu aku nih salju. setiap kali orang tahu aku salju, ada je akal dia orang nak boot aku. pc adik aku sampai rosak sbb selalu sangat kena boot.

Maha Suci Allah!

akhirnya kebenaran timbul!

sejak blog frenster aku diupgrade jadi blog penuh, tiba2 je satu msg masuk. nak tahu saper? bukan awek dia tu.. tapi ISTERI DIA YANG SAH! sebenarnya dia dah nikah, dah ada anak. tapi heboh dalam YM kononnya dia masih bujang teruna. isteri dia siap mengadu lagi apa dah jadi dalam idup dia orang.

ha.. hambek ko! tunjuk ko hebat? sembang bab agama. selalu berdebat agama dgn aku, tapi belakang... macam apa entah. bukan aku je pempuan yang tertipu.. ada lagi pempuan lain tertipu. dan kalo dikumpulkan entah berapa orang.

pe jadi kat awek dia tu ek? awek yang dok kejar balak dia dok main2 cinta dgn banyak pempuan lain tuh?

awek dia tu dengar khabarnya tak tau dia dah nikah. tapi laki nih pandai mengayat ler apa ler.. awek dia caya je. dan punca aku gado besor dgn orang kencing bercabang nih pasal awek dia fitnah aku. (sebenarnya aku tahu, dia takot bf dia jatuh cinta dgn aku). tak cukup dgn tu.. aku dengar citer awek dia dah meninggal dunia sakit leukemia.

ye ke? ada saper ke tengok ke perkebumian awek tu? aku tak cayalah. di dalam hati aku mengatakan, watak awek dia 'dimatikan'. atas sbb apa? entah2 isteri sah lelaki tu dah detect awek tu kot. ah! lantak ko lah... malas nak ambik kisah dgn hipokrit dan kencing bercabang nih.

duduk dalam tenet, tak pernah kuar, tak pernah tengok alam nyata. tapi sembang macam dialah hebat!!!!

mak aku sampai pernah kata... orang2 dalam tenet nih giler semuanya. mak cakap camni pasal tak larat tengok aku nanges hari2..

tapi citer tak tamat di situ je...jgn


bersambung.....
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Wed May 13, 2009 1:57 pm

mn lg penghujah2 yg lain ni...... ....mari2 topik hangat ni....panas2 lg mari kita sama2 betulkn saluran yg tersumbat org yg kencing bercabang ni ...aku rokok jap erk

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Wed May 13, 2009 3:03 pm

sambungan...

mak aku nasihat aku macam2. mak soh aku kuar dari rumah, stadi dan sebagainya. jangan dok kat tenet je. mak kata.. orang tenet semua tak betoi. orang tenet penipu. cinta tenet pun palsu. entah pape lagi mak kata.



tak lama pastu aku pun sambung ler belajar. mak aku kata, manusia kat alam nyata nih tak macam tenet. tapi aku berani berhujah dgn mak,

"mak.. yang chatting tu manusia gak. kalo camtu, ada gak ler manusia camtu?"

mak aku pun.. (yelah.. anak biadab suka menjawab cakap)

"mak masa berkawan tak pernah camtu."

"abah pun sama. takde plak pernah jumpa orang camtu."

jadi dgn penuh harapan, aku pun masuk ler dalam kolej dar al-hikmah nih. aku nak cari kawan sejati. kawan yang baik dgn aku. kawan yang tak menyusahkan aku. aku nak sangat cari kawan yang camtu.

masuk2 kolej je, aku ditempatkan kat satu rumah sewa. masa aku nak daftar, encik hafiz tengok result SPM aku. tetiba je encik hafiz terbeliak mata. "makcik, anak makcik tak masuk universiti ker? kenapa datang sini?" mulalah mak aku al-kisah.. citer pasal aku. kolej nih pun terima aku dgn hati yang terbuka.

masa tu kolej takde asrama. aku kena dok rumah sewa dgn senior. masa tu, pegawai HEP nak masukkan aku serumah dgn dia. (pasal dia tahu aku sakit camtu). sekali tiba2 sorang budak tergedik2 nak aku masuk kat rumah sewa dia. dia senior aku, tapi lagi muda dari aku. lahir tahun 1987. (tua setahun je dari adik aku). dia siap janji lagi dia leh handle histeria ler, dah biasa ler.. apa2 entah. semua dia janji.

ok.. nak dipendekkan citer... masa bulan puasa tahun 2007, aku tiba2 diserang histeria yang teruk. masa aku baru lepas berbuka pose, tiba2 aku histeria. dah jadi macam rimo. dok menjerit, ketawa, mencarut, memaki hamun.. dan mencakar2 dinding. senior kata konon dah biasa handle tu pucat lesi. semua takot. tahu2 je senior lelaki datang rumah aku. dah ler aku cuma pakai baju kelawar je. senior yang dok serumah tak terpk pun nak balut badan aku dgn selimut ker, pakaikan aku tudung ker. aurat aku terdedah camtu je.

lepas tu senior lelaki, orang kampung.. semua datang. tolong handle aku. mana pergi senior aku tuh? bukan nak kata apa.... sorang tu MPP. lagi 3 orang tu naqibah (ketua usrah wajib kolej). biler jadi camni.. semua lari! dah ler tu.... jenis konon tudung labuh! dulu sekolah agama. cuma dua orang je yang bukan bekas sekolah agama. tapi keempat2 tu aktif dalam PKPIM (persatuan pelajar Islam, bawah ABIM). kalo ada kem ibadat ker, kem agama sekolah ker.. dia orang ler jadi fasilitator.

tapi biler jadi camni? semua kecot!

dan tak sangka2... budak2 sosial yang senior nih selalu buruk2an, datang ke rumah aku. mmg dia orang nih jenis kat kolej je pakai tudung, kat luar campak tudung.. tapi dia orang sanggup dok sebelah aku. ada sorang tu sampai terluka aku cakar dia. kesian dia. dia dengan senyum dan tepuk bahu aku (masa aku dah ok). "takpalah kak no. kami faham. kalau ada papa, contact ja kami. kami ni baca Quran tak pandai.. tapi kami cuba mana had yang buleh."

dan korang nak tahu apa jadi lagi esoknyer?

dia orang berempat semua MC! konon terkejut.. takleh terima apa yang dah terjadi. tekanan perasaan. dan bukan nak kata apa lah.. aku sekelas dgn dia orang tau! aku sekelas dgn dia orang pagi tu, kelas pukul 8 pagi, selamber je aku pergi kolej. korang bayangkan aku histeria dari pukul 7:30 malam sampai pukul 1:00 pagi. pastu.. aku tido jap. pukul 4:00 pagi aku bangun tido... senior aku semua tak balik2. aku tido berdua je rupa2nya dalam rumah tu dgn rumet aku. dah ler bulan pose plak tu! aku bangun awal sbb nak siapkan presentation yang aku kena buat pada kelas pukul 10:00 pagi esoknya.

sampai kat kolej, kawan2 lelaki semua cari aku. masa tu aku tak kenal senior2 aku. dia orang semua risau.. "lina.. sihat ker?" aku tersipu2 malu. pertama, dia orang nampak aurat aku. kedua, masa aku histeria benda tu mencarut maki hamun budak lelaki tu. siap tunjuk jari camni lagi.

puan saleha (yang ajar aku subjek pukul 10:00 pagi tu) tegor aku. naper dgn aku, muka macam tensen? aku cakap aku penat. tu je. tapi alhamdulillah, aku tak ponteng pun kelas aritu. dan masa tu gak aku boleh buat presentation agak baik.. walaupun lalok2 sbb penat dan jugak tertekan kerana senior aku tak balik2 rumah.

kemudian senior aku tu.. menghilangkan diri. seminggu tak tido kat rumah kami. dia orang salin baju je.. pastu entah tido kat mana. mujur mak aku datang dari teluk intan, temankan aku kat sana. dgn mak aku dia orang buat bodo selamber je. macam tak bersalah buat aku camtu. tinggallah kami bertiga kat rumah tu.

tak cukup dgn tu.. dia orang dok mengadu kat kaunselor (mukan tuan haji tau! ada sorang lagi kaunselor aku. tapi sekarang dia dah takde kat sini). tak cukup camtu, dia dok fitnah aku kat kolej. dia kata pe?

"kak lina berlakon, penipu! takleh nak percaya. dia berlakon histeria sbb nak raih perhatian dan simpati orang lain."

menitik air mata aku biler dapat tahu.. Allah je tahu apa aku rasa masa tu. rasa langit nak runtuh! tak cukup buat fitnah, dia terus keluar dari rumah sewa nih. alasan, dia tertekan dgn aku. kononnya aku nih menambah stress dia. sbb tu dia takleh nak stadi, takleh nak belajar, takleh nak score, takleh nak datang kolej.

cuba korang pikir.. saper yang lagi stress? yang melihat ataupun yang menanggung sakit?????

dia orang blah camtu je. rumah sewa aku terpaksa dok berdua dgn rumet aku. bayangkan, sebulan RM500 kongsi berdua je! dah ler ptptn aku sangkut, aku sakit, stress lagi. aku ajak kawan2 kolej dok serumah dgn aku. tapi disebabkan fitnah senior aku, semua naik takot.

sbb tu aku selalu nanges.. sbb tu aku selalu sedih!

mak aku cakap, orang tenet je camtu. ni aku jumpa alam nyata? mmg dok serumah dgn aku, sekelas dgn aku, ambik subjek dgn aku. dia buat aku camni? apa dosa aku dgn dia? aku tak pernah kaco dia. aku nih pangkat akak tau! aku tua dari dia 3 tahun. tapi sbb aku junior dia, aku hormat dia. dah ler dia tu pulak naqibah usrah aku. mentang2 dia ketua usrah, dia buat perangai. marah2 kami macam kami bodo je. kononnya tak pandai buat laporan ler.. apa ler. semua salah ler. pastu marah2 mengamuk2!

bukan aku nak tunjuk hebat. aku pun reti bahasa. dia tu senior, aku perlu hormat dia. tapi apa perasaan dia biler tengok aku? mentang2 aku nih jenis tak melawan, tak marah2 orang lain, diam je.. nanges je.. dia senang2 nak marah2 aku? atas tiket pe? dia senior? dia ketua usrah?

PODAH!

bukan aku nak kata apa lah.. ilmu dia cuma skit je. aku bukan nak berlagak kata aku lagi pandai. kalo dia lagi bijak dari segi ilmu, aku boleh nak diamkan diri. dia tu apa pun tak tau. ilmu agama banyak tak tau. ilmu lain apatah lagi. tapi berlagak, menipu, membohong, buat fitnah. sampaikan aku jumpa dgn YDP nuqaba', aku cakap aku tak mo pergi usrah kalo dia jadi naqibah. dah ler fitnah aku, kuar dari rumah tiba2 camtu je. kemudian dalam usrah dok marah2 macam aku nih budak naif, budak bodoh je.

dan selepas itu, rumet aku pun cakap dgn aku dan mak abah aku..

" saya akan jaga kak lin. sampai saya grad nanti. itu janji saya."

kita tengok... apa plak kisah sambungannya... alkisah budak2 kencing bercabang. jgn
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Wed May 13, 2009 3:22 pm

sambungan....

dengan rasa rendah hati, aku pun pindah ler rumah sewa lain. (sbb tak mampu kongsi berdua je). mujurlah rumah staff kolej ada kosong dua. jadi aku pun pindah masuk kat rumah sewa tu. ada dua orang staff dan dua orang pelajar, sama batch dgn aku.

ha... apa plak jadi dgn kes aku kali ni?

ni citer budak kencing bercabang lagi. jgn

al-kisah, ada masanya aku histeria lagi. yerlah, tertekan dgn masalah peribadi aku. nak dijadikan citer, rumet yang berjanji konon nak jaga aku tu.. biler time aku histeria terus lari kuar dari bilik. tak cukup dgn tu, dia cuma on lappy aku, pasang mp3 surah yassin. masa aku histeria teruk, ketua kampung dgn tuan haji datang rumah aku. dia orang nak tengok keadaan aku. dengan selamber rumet aku cakap dgn tuan haji.

"kak lin tu takde pe tuan haji. nanti dia oklah tu. kalo kita handle dia.. dia lagi teruk mengamuk. kalo dia dah penat nanti dia berhenti ler." dgn selamber rumet aku cakap camtu. terus ler tuan haji dgn ketua kampung balik rumah. staff kolej yang lagi dua orang tengok je. dia pun serba salah. disebabkan aku terlalu sedih, dalam keadaan separuh sedar, aku kunci bilik aku. tergolek2 ler aku dalam bilik tu.. melawan sakit aku sorang2. sakitnya Allah s.w.t je yang tahu.

disebabkan aku selalu sangat sakit camtu, rumet aku mengadu dgn ustaz zul, pensyarah subjek psikologi aku. dia mengadu dan cakap, dia dah tak tau nak buat pe dgn aku. dia kesian dgn aku. jadi ustaz zul pun kata nak bawak aku pergi darussyifa'. masa tu mak aku pun ada. rumet aku pun ikut sekali.

hehehe... masa nih berlakon baek punyer budak kencing bercabang nih. dia cakap ler dgn mak aku dia sayang aku ler, kesian kat aku ler.. macam2 ler dia cakap. mak aku pun rasa berterima kasih sangat2 sbb rumet aku nih concern, ambik berat dgn aku.

sekali....

aku kena lagi...

lagi KAW punyer!

selepas final exam, aku tak terus balik teluk intan. mak abah aku sama2 dok dgn aku kat kajang, temankan aku sbb esemen aku banyak lagi tak siap. pensyarah semua bagi tempoh kat aku untuk abeskan esemen aku. masa aku tengah sibuk2 nak siapkan esemen, tau2 je pihak kolej call mak abah aku. pihak atasan nak jumpa mak abah. mak abah menggelabah. ingatkan pensyarah mengadu hal aku lambat antar esemen. sampai2 je mak abah mintak maap sbb aku tengah bertungkus lumus nak siapkan esemen.

sekali masa mak abah pergi ke kolej, sorang housemet aku, kak nom... cakap dgn aku.

"hang nak tau cita? rumet hang dgn rumet kak nom nih pakat2 nak kuarkan hang dari rumah ni."

aku terus terkejut. uish? betoi ker? pastu akak tu citer, sebenarnya rumet aku dan jugak rumet dia dah lama pakat2 hal ni. dia orang nak kak nom join sama. masa tu aku tengah final exam. aku tak balik lagi dari kolej, dia orang balik awal. dia orang siap pujuk2 kak nom lagi soh kuarkan aku. kak nom mengamuk sampai campak barang2 dan cakap..

"kalau hang berani cakap nak kuarkan lina dari rumah ni lagi hang siap!" terus budak2 tu terdiam.

aku haram tau! aku tak pernah tahu rumet aku backstab aku camtu. depan aku dia baek je. belakang aku pun dia tak pernah citer buruk2 aku kat saper2 pun. sekali masa mak balik dari kolej, aku cakap dgn mak yang aku dapat tahu dari kak nom, rumet aku punyer perancangan camtu. terus muka mak aku berubah. sebenarnya mak aku tak mo bagitau aku pasal hal ni. mak aku terlalu terkilan benda ni jadi lagi. dan kali ni lagi teruk. rupa2nya housemet aku (rumet kak nom tu) mengadu kat mak ayah dia. mak ayah dia datang ke kolej dan mengadu hal, kononnya anak dia tensen, takleh nak stadi sbb tertekan kerana aku selalu sakit2 ni.



apa dosa aku?

masa aku sakit histeria dia orang tak tolong aku pun? dia orang tinggalkan aku sorang2 dalam bilik. baca yassin pun tak. dia orang cuma bukak lappy aku, on mp3 yassin, dan berkurung dalam bilik dia orang. dengan rasa sakit, terseksa.. aku berjalan ke bilik air.. ambik wudhuk. berperang dalam hati sendirian! dalam hati aku cuma sebut nama Allah s.w.t je. benda tu macam2 dah hasut aku. tapi aku sebut nama Allah.

Allah! Allah!

jika benar Kau ciptakan aku sebagai manusia, berperanan sebagai khalifah, aku takkan tunduk pada jin, syaitan dan iblis! aku hanya hambaMu! bukan hamba mereka semua.

dalam linangan air mata aku berlawan. aku tak mintak tolong pun 'kawan2' aku. aku cuma minta, dia orang faham aku. yang aku ni sakit. aku ni...SAKIT. aku tak mintak dia orang bacakan aku yassin, aku tak mintak dia orang suapkan aku makanan ker apa ker.. tapi boleh tak faham.. aku nih tengah SAKIT!. ni tak... masa aku sakit berkurung dalam bilik. biler aku dah ok balik, dengan muka tak malu.. manje2 dgn aku... tanya..

"kak lin free tak? mintak tolong buat esemen leh tak?"

dan aku dengan senang ati tolong je "kawan2" aku tu. biler aku dah tahu kebenarannya, kebenaran manusia hipokrit nih.... mmg terlalu terluka hati aku. mereka hanya manis mulut, mempergunakan aku.. pastu belakang kutuk dan hina aku macam2. tuduh konon aku punca masalah dia orang makin merosot stadi.

tapi sekali lagi aku nak tanya kat korang..

saper lebih sakit? yang tengok ker.. ataupun yang menanggung sakit?

aku walaupun sakit camni.. aku syukur pada Allah s.w.t, aku masih leh lulus semua paper aku. dan ada yang dapat keputusan cemerlang pun. sakit aku bukan alasan untuk aku takleh nak stadi. aku bukannya sakit kritikal sangat. sedangkan orang yang OKU pun boleh belajar sampai PhD. aku cuma sakit histeria je. ada masanya ok. jadi itu bukan alasan aku takleh nak berjaya.

tapi yang kencing bercabang ni???

menyalahkan aku atas kegagalan dia orang. bukan niat nak ungkit.. aku kalo tolong dia orang, mmg tolong ikhlas. aku tak mintak pun duit ker apa ker kalo aku tolong dia orang. aku sanggup, bangun pagi lepas malam tu aku histeria, aku tolong 'kawan' aku tu buat esemen, dalam keadaan aku sendiri belum beberapa pulih.

pastu dia orang siap buat alasan lagi.. biler pensyarah aku tanya...

"kak lin tu lainlah. dia mmg genius. sakit camner pun leh gak nak belajar. kami nih bukannya pandai cam dia. biler dah dia selalu sakit bising camtu.. kami tensen lah!"



dalam hal ni, mak abah aku pun terdiam. dia orang dah takleh nak komen pape.

kalo korang perasan, dalam blog aku, aku ada taip


norlina - antara fantasi dan realiti
kita kadangkala merasakan dunia realiti ini amat memeritkan. lalu kita cuba menyelinap, hidup mekar di alam fantasi. namun ketahuilah… di alam fantasi juga tidak berakhir dengan suasana bahagia. yang pastinya.. kita takkan boleh lari dari qada dan qadar Allah. andai takdir dariNYA kita menerima ujian hidup.. larilah sampai ke hujung dunia sekalipun.. kita akan tetap terus diuji.


bagi aku tenet ker, alam nyata ker.. sama je! dah kiter berurusan dgn manusia. camtu gak ler mereka. dalam tenet nih lebih selamat.. sbb cuma hati je terluka. kalo alam nyata ia lebih perit, sbb orang tu ada depan mata kita.



masa aku mengadu masalah aku dgn kaunselor aku, dia pun pening pale tak tau nak buat pe dgn masalah aku. mak abah aku pun sama gak. kaunselor aku, masa awalnya nampak macho je. (yelah, kaunselor kena tunjuk dia tenang). tapi bila di akhir sesi, dia pun termenung panjang. dia tak pernah dengar kes macam aku. dan dia pun dah tak tau nak buat pe lagi dgn kes aku.

mak abah aku pun terdiam biler aku citer camtu. dia orang tak pernah jumpa manusia camtu. tak pernah dengar, apatah lagi jumpa. umo dia orang dalam lingkungan 60an pun tak pernah jumpa. tapi aku.. umo baru 25.. dah macam2 terkena dgn manusia kencing bercabang nih.



nasihat aku pada orang yang kencingnya bercabang...

Allah Maha Adil! ko takkan boleh terlepas. hari nih ko tunjuk ko bagus, suci, tak bersalah. satu hari nanti Allah akan balikkan apa yang ko buat pada orang2 yang teraniaya ni. aku bukan doakan yang buruk2, aku cuma doakan korang insaflah! moga satu hari nanti..

korang reti nak kencing dgn betoi.

Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Wed May 13, 2009 5:16 pm

orang camni selalu nye kita senang kenal.. bg aku la...
klu aku nampak orang camni aku wat layan tak layan jek..
hehe....
nak komen byk2 tak reti...
sikit2 sudah lah..
komen aku yang sebelum2 ni pon merapu jek..
kang merapu gik kang, menampakkan kebodohan aku lak.

klu korang nak elak dapat kawan camni..
sebelum berkawan...
korang sruh diaorg kencing dlu...
klu bercabang jgn la kawan,..

klu lurus ke, bengkok ke, berdarah ke..
leh la kawan..

lari topik dah ni.. baik lari dulu..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Wed May 13, 2009 5:37 pm

salju 16 org ahli GSK x mcm tu kn???walau pn de yg kencing bercabang tp x la teruk mcm tu kn??? GSK walaupn terjadi dia org x kn wat ko mcm tu...klu de aku org pertama yg pendam dia org hidup2 ... siap la klu de GSK wat mcmtu kat ko....

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Thu May 14, 2009 6:10 am

raffey-sama wrote:
ni manusia bersepah la panx....ko pon hipokrit ker?huhu....

kalau aku hipokrit..aku tak de la di panggil gatai laa..gilaa la...senget laa....kalau aku hipokrit tak de la ayat2 aku main lepas je macam kat atas

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Thu May 14, 2009 7:23 am

betoi2.. setuju...!

orang hipokrit kan baek, alim, jujur, amanah, suci murni, takde dosa... kan panx.. kan kan kan?

setakat nih GSK ok.. sayang GSK..

tapi kan macan, kalo GSK buat perangai gak kencing bercabang tahap kritikal tuh..

hambik sorang2... dan ko kena dabel.
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Thu May 14, 2009 11:16 am

lipanx_laut wrote:
raffey-sama wrote:
ni manusia bersepah la panx....ko pon hipokrit ker?huhu....

kalau aku hipokrit..aku tak de la di panggil gatai laa..gilaa la...senget laa....kalau aku hipokrit tak de la ayat2 aku main lepas je macam kat atas

CAYA LA PANX...SATU JER NK TAWU MANUSIA 2 HIPOK KER X...DIA AKN SLALU JUJR PD KATE2 NYE...KRE CKP MEN LPS LA TP ADE BATAS NYE..AKU KAT LUA AKU MMG LUCAH TAHAP DEWA...JZ KAT DLM NI AKU XNK LA TUNJUK CZ AKU HORMAT MEGA CZ NI FORUM DIA N AKU NI KWAN DIA...TP PAPEPON...JGN LA PNDG OWG CM AKU NI...(JNS STRAIGHT 2 DA POINT)..TRUK SGT....AKU PON DA JPE DAK2 HIPOK NI...TERNYATA MRK SUME ADELA KWN2 AKU SENDRI...PTUS HUB AKU NGAN SORG AWEK NI SBB MULUT KWN AKU 2 CM CIBAING..AKU TADE MEN KUTUK2 BLAKG...DPN AKU SEMBANG KENCANG GLE PAPI...TP BLAKG TIKAM MEM...SPAI AKU X BERHUBUNG NGAN AWEK NI SBB DIA...MLS JER AKU CR PASAL...LPS DIA WAT CITER BLAKG AKU..MEM2 AKU YG LEN N DIA SKALI..XJPE AKU LGSG...BESE KTEORG LPK SKALI..TP DI SBBKN MULUT DIA CM GAMPANG,CIBAING TD..DORG SUMER XCAYER KAT AKU...MCM FANTAT...AKU NK CKP,AKU CKP DPN DIA...TADE AKU NK KTUK BLAKG...XKRE LA SAPE PON..TP DORG NI...MG XKNE LG BUKU N RUAS...DPT KAT AKU SDP LA AKU PANCUNG DAK2 HIPOK NI...

perang perang perang


________________________________________________________________________________________________________
KIPASSUSAHSUSAHMATI
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Thu May 14, 2009 11:23 am

tak pe raff..kita cakap je lepas..dalam masa yg sama ada perasaan menjaga perasaan org lain...itu yg penting...cam aku ni aku suka cakap lucah yg ala2 berlapik...yg dabel meaning ...

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Thu May 14, 2009 12:07 pm

aku sebenarnya pernah gak jumpa orang yang betoi2 baek. tapi yang jenis betoi2 baek nih dia takyah nak cakap dia baek. dia hormat orang. kalo kiter giler2.. dia pun giler2. tapi kiter le kena hormat dia.. kalo dia tak buat benda yang kiter buat. jgn

orang yang betoi2 baek nih dia tak menuduh orang tu salah. kalo ada orang tu buat silap, dia akan dekati orang tu. dia akan bantu mana yang boleh. dia tak cakap dia pandai dan tau sesuatu perkara, kecuali kalo orang mintak pandangan dia.

orang yang betoi2 baek nih nampak nur di wajahnya. kalo tensen biler tengok muka dia hati terus jadi tenang.

bukan macam orang kencing bercabang nih. tengok muka dia.. makin tensen. nur tu takde pun...
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Thu May 14, 2009 1:10 pm

relax raffey,salju,panx....biasa la dunia mmg mcm tu kn mua ...mn de org baik mengaku dirinya baik aku lg org yg suka open bila citer drpd org yg suka berselindung2 kejahatanya.... aku bersimpati ngan ko raffey.....sabar raffey org mc tu x leh nk hidup senang... mn hujah2 org lain ni ..... .....melucas tu biasa la panx.... ...klu x melucas tu kit x normal isk aku ni melalut yg bkn2 lak meh join aku merokok jom

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Thu May 14, 2009 2:52 pm

macan,,, ko nak komen aku ker,,,, huhuhu

aku taktau nak komen pe sbb manusia m\camni da nek muntah da jumpe,, pegi mane2

msti ader nyer,,,, dr aku sekolah rendah,, sekolah menengah,, institut dan kat u skang ni

lagi bsepah,,, bukan kencing bercabang jer,, kencing trabur,, klu jenis org kencing

berdiri tu, bukan dalam mangkuk tandas jer,,, dinding2 sume abis basah,,, org camni

byk bringat,,, klu korg wat dosa ngan org,, Allah takkan ampunkan dosa korg tu

mlainkan org yg korg wat salah tu da maafkan korg,,,, ar lu pk la sendiri
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Thu May 14, 2009 4:32 pm

uish.. kencing bertabor tu dah melampau arb.

tu ler pasal... dok berlakon baek, alim... padahal entah pape je perangai. cakap pasal kehidupan, cakap pasal hukum hakam agama.. macam lah bagus sangat. ada sesetengah tu biler ajak debat.. dia dok pusing2 kata2 aku je. bukannya ada hujah atau ilmu yang bernas nak patahkan hujah aku. lebih kepada emosi dan provokasi.. pendebat apa camtu? kalo aku jadi hakim aku kasi KOSONG je kat pendebat camtu. wakakaka

kadang2 belum tentu orang score 4.00 dalam paper exam, dia tu betoi2 paham apa yang dia belajar. dia tak lebih macam mesin fotostat, copy je bulat2 nota tu.,.. pastu letak balik dalam kertas jawapan masa exam. tapi biler tanya, apa benda tu? camner nak aplikasi dalam idup? camner nak tolong klien kalo ada masalah?

semua aaaa... uuuu... eeeee....

wakakaka

kalo camtu kesnya.. mmg macam arb cakap ler.. bukan kencing bercabang dah, tapi kencing bertabor. semua abes kena tempias sbb dia tak reti kencing dgn betoi. dah ler kencing tak betoi.. pastu nak membetoikan orang lain plak tu... macamlah dia tahu sangat apa benda yang dia nak betoikan tu.

wah! emo plak aku malam nih.
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Thu May 14, 2009 4:43 pm

sll nya manusia yg cmni..belum kene batang idung sendri kut..tu psl tak insaf2..atau xde org yg menyedarkan mereka..
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Thu May 14, 2009 4:50 pm

kencing bertabur ngan kencing berdiri tu kanak2 ribena la arb oiiiiiiiiii,ni hipokrit la dlm erti kata yg lbh halus kencing bercabang salju jg emo2...arb ko dh baca ngan teliti lum artikal 1st si panx tu ....nk merokok jap

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Fri May 15, 2009 12:27 am

aku da baca dah macan,,,, dan aku paham jek pe yg panx maksudkan,,,, sajer aku tmbh istilah baru sbb aku rase pangkat kencing bercabang tu tak cukup bg diorg,,,, klu boh pampers pon leh bocor lagiii,,,

macan,, mai okok sbatang,, byk ko isap tue,, dengki aku
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...   Today at 5:33 pm

Back to top Go down
 
manusia hipokrit...kencing bercabanggggggggggg...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::LUAHAN PERASAAN::..::HEARTS FEELING::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.