perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 dulu lain, sekarang lain.

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: dulu lain, sekarang lain.   Wed May 13, 2009 9:19 am



hehehe... menyahut seruan lipanx yang mintak aku bukak topik. jadi aku pun bukak ler topik.

cuba korang imbas kembali.. camner rupa korang zaman sekolah dulu, sampailah ke hari nih?

aku percaya mesti lain. takkan ler sama ye tak?

tak semestinyer lain dari sudut fizikal je. personaliti, pembawakan diri, peribadi, style semua.. mesti lain kan?

sebagai tukang bukak topik, aku kongsi serba sedikit tentang diri aku.. yang dulu lain, sekarang lain.


masa sekolah :

memegang title anak PK HEM membuatkan aku berpersonaliti serius. aku jarang senyum. junior pun takot dgn aku sbb abah aku adalah cikgu paling garang kat SMK Seri Perak. tambahan plak aku pengawas, lagi orang takot. aku jugak anti lelaki sbb bagi aku, lelaki semua nih tak matang, tak reti nak bertanggungjawab. suka main2 dan tak serius. selalu gak aku melaser2 dan merendah2kan lelaki. tapi lelaki malas nak cari gado dgn aku.. pasal aku anak PK HEM. karang tak pasal2 kena rotan kat montot pasal kaco anak dara cikgu alfan. masa masuk pertandingan debat, ada pendebat sekolah lain takot.. sampai nak menyorok bawah meja. dia boleh ngorat kawan aku, tapi nampak aku mencicit lari.. katanya "garang sangat anak cikgu alfan nih."

masa sekarang


dah pandai senyum kat orang lain. jika dulu nampak confident, yakin, ada gaya angkuh.. sekarang jadi penakut dan pemalu. nampak orang je merah muka. tapi peliknyer boleh wakil dalam pertandingan bahas dan debat. selamber je hujah atas pentas, buat presentation pun ok. tapi biler datang je orang nak jumpa.. malu2 unta. kalo dulu menci lelaki, sekarang nih lelaki ramai jadi kawan baek aku. cuma mereka tak sebayalah. sama ada lagi muda ataupun lagi tua. yang sebaya nih masih lagi dok bertekak je dgn aku. dan makin lama perwatakan manja aku makin menyerlah. kalo zaman sekolah dulu pandai cover.. sekarang.. ah! malas nak berlakon dah. aku mengaku aku manje.. lantaklah orang nak kata pe.

sekian pasal aku. korang plak camner?
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: dulu lain, sekarang lain.   Wed May 13, 2009 9:54 am

tak reti la nak ingat masa lampau..
nak cite dengan penuh perasaan pon tak reti..
yang aku tau.. dulu aku ni pemalu giler2..
nak cakap ngan pompuan pon aku segan..
nak tegur lagi la.. tapi tu time sampai form 2 la..
masa tu pon rambut sikat tepi gik...
pastu time tu nak g skolah waktu kokurikulum pon aku malas..
duk umah jek.. boring nak g skolah... masa tu kan baik gik...
tak rajin berjalan2 lagi.. bila dah naik form3 aku dah mula bersosial skit..
member2 ajak g pekan ipoh.. nek bas la ape gik..
beskal tinggal kat sekolah..
time tu kokurikulum jek alasan kat mak n bapak aku..
nak g pekan.. hahahaha... rambut dah sikat tengah dah..

malu2 pon dah kurang skit..
tapi still la malu tu ade g...

skang ni aku gila2 skit..
ade member satu kepala baru la aku wat gila2..
tambah2 ade adik aku tu.. satu kepala ngan aku..
jom aje la..
skang appy jek.. malas sedih2 dah.. huhuuhu...
muke still maintain cam dlu la..
klu orang tak kenal aku..
diaorg tgk aku, diaorg akan cakap garang nye muke ko ek..
takut aku nak tegur.. mungkin itu kelebihan tuk aku..
tapi bila dah kenal.. trus tak nampak muke garang aku..
sedangkan same jek muke..
takde beza pon.. wakakaka wakakaka wakakaka wakakaka

pasal muke, aku dulu penah la jalan2 ngan member aku ni..
sume 3 orang.. aku gi la GM.. pas g GM nak g la lepak parade lak..
dari GM jalan la kaki kot blakang Gm g parade.. time tu ngah sembang2..
member aku ngak makan twisties.. makan sesama la..
pastu aku terprasan ade mamat depan aku asyik usha2 blakang..
aku dah rasa len macam je mamat ni..
tak sedap hati.. aku wat tak tau jek.. sampai jek dekat die..
die tegur member aku ni.. akupon tak ingat die tgur camner..
yang member aku ni wat peramah lak.. offer twisties la.. ajak makan skali..
aku time tu diam jek.. tak bercakap sepatah pon.. aku usha je member aku sembang ngan mamat ni.. sembang nye sembang... mamat ni mula la pau member aku due org ni..
ngan aku dia tak cakap sepatah pon... tak tegur pon.. aku pon tak bercakap gak la..
wat bodo jek.. dalam ati aku duk pk.. ape nak wat klu die pau kau ni. nak bukak silat ke..
nak trajang dia masuk lonkang ke.. tapi takut gak la.. time tu badan aku kecik jek..

member aku dua org ni kene la pau sampai duit abis.. minta skit duit nak wat tambang balik.. dia pon bagi la skit.. huhuhu.. pas dah dapat mamat tu blah..
mule la dok bercakap, aku pon cakap la.. asala dok peramah sgt.. duk sembang2... offer twisties la.. last2 kene pau..

sebelum sampai simpang nak ke parade, ade meber mamat ni lak duk usha2 kat depan.. aku nampak la die duk panggil2.. member aku tak tau la prasan ke tak.. aku wat bodo jek.. hahahaha... trus die blah... maybe sebab muke aku kot die wat tak layan aku..

agak2 sebab ape ek... maybe sebab doa bapak aku kot.. sebab bapak aku rajin mendoakan anak2 die..


p/s: aku rasa cam lari dari topik je ni.. tibai je la.. kene rogol lak topik ni ngan aku... lol!

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: dulu lain, sekarang lain.   Wed May 13, 2009 10:27 am

aku pun tak pandai bercerita melalui tulisan
aku dulu ms form 1 baik sgt.. jln tunduk jek ckp lembut jek, kdg2 nak dgr sore aku pun pyh org ngorat tok sah ckp la..ramai siap kirim2 alamat g..dulu ne ade hp kan..kan bg no tel umah la..nota cinta la tp aku tak amik..kwn aku tlng amik bg kat aku adeh..cinta monyet dlu tak brani kemana2 klu tak de kwn.. bila ade je mamat tegur..aku nyorok blkng kwn ..abis skool trus blk umah..
jeng2 naik form 3..aku mula nakal skit dh pandai lepak..dan peramah :hehe:sal duit tak yah pikir..de je org belikan air la..keropok la..kacang putih la mn nak blik awal..perut da kenyang..
Form 4 lak.. aku bertambah nakal..sesuai ngn honeymoon year..aku kurang bljr.. ms ni ibu mmg tercabar ngn perangai aku..aku ponteng ko-ko, ponteng klas dan aku ponteng skolah ibu mmg tak bagi aku g mn2 tnpa ada family teman ( sp skg nih ) so cara aku nak kuar ngn kwn2 monteng la penah ponteng skolah g lumut smata2 nak tgk laut huhu..aku ponteng g tronoh sbb nak jumpa kwn n di tronoh ni la aku kantoi seb baik cikgu aku tak pggil ibubapa dtg jamin di sbb kenakalan aku tu pelajaran aku tak mencapi target dan ibu npk aku smakin nakal so dia tukar kan aku ke sklh lain..yg ketat skit disiplin nya.. di skolah baru..ramai dak2 jenis study..so aku pun terikut..tu ms dh masuk form 5..tp nakal tetap nakal cuma xde la ponteng2..penah buat skali ponteng kelas matematik kena cekup..huhu lari ngn baju kurung keliling padang adeh tghr lak tu ..uish kenangan2..masa aku skolah..aku pakai tudung balik xde tudung ikat tocang ekor kuda dressing..suka pakai baju masuk dalam klu pakai jeans jenis yg 'season'
SEKARANG...
nakal gak.. suka nyakat..asal org happy..aku happy coz aku nak org sume happy.. skg byk ikut ckp family coz dah byk ibu abiskan airmata utk aku.. aku taknak dia menangis lg dia hnya ada aku..arwah ayah dah pergi thn lepas..aku rapat ngn arwah..sume aku cite kat dia..ayat sll dia ckp kat aku 'adik tak nakal la..meh kat ayah..cite meh' sambil tepuk kusyen sblh dia..ayah...rindu ermm dressing skg ni..dah bertudung..still pakai jeans..n kasar skit kut lol! tu je la ek..pe2 tnya je la


p/s-br smlm cite ngn dia sal kenangan skolah :)
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: dulu lain, sekarang lain.   Wed May 13, 2009 10:59 am

masa dulu...

tak isap rokok...

masa sekarang ..

isap rokok...

ok? ( mesti kene sound ngan salju ni )

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: dulu lain, sekarang lain.   Wed May 13, 2009 1:04 pm

masa dulu erk....aku ni ketagori jahat la dlm erti kata yg lbh sopan nakal la....korg nk tau ke jahat aku mcmner??? (nk citer ke ni).....biar la rahsia... ....aku akan citer yg dh ditapis je...dulu masa sekolah x merokok....tp skrg merokok

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: dulu lain, sekarang lain.   Wed May 13, 2009 3:37 pm

takde bilalah aku nak sound dgn ko panx... menepati topik apa?

macan.. ko jangan citer sebarangan pasal diri ko tu.. jgn GSK yang pangkat adik nih pun terkejut badak biler dengar.. tambahan kat forum ni. nanti ada yang muntah darah plak.

thanks bagi respon.. muahsss..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: dulu lain, sekarang lain.   Today at 8:20 pm

Back to top Go down
 
dulu lain, sekarang lain.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Murdure on the Lain. (Cluedo)
» ZOUKEI-MURA 1:32 Skyraider - VA-176 MiG Killer

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.