perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 tak halal rupanya...!!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: tak halal rupanya...!!   Mon Apr 13, 2009 1:59 pm

KIckapoo
Assalamualaikum..pengumuman untuk semua, sebenarnya, air kickapoo yang kita selalu beli dan minum itu berasal
daripada SYARIKAT ARAK ! nama syarikat itu adalah Monarch Baverage. Untuk bukti lebih lanjut, layari:

www.monarch-beverage.com/home.htm

www.kickapoojoy.com/history.html

Bihun EKA
jgn beli dan makan bihun jenama EKA sebab baru-baru ni ada saudara kita yang dah pi kat kilang dia dekat tasek gelugor.Kilang dia bersebelahan ngan ladang vavi dan air dari LADANG TU mengalir ke kawasan kilang EKA.Lantai tempat pembungkusan bihun tu sentiasa basah dan anjing berkeliaran kat situ....pekerja dia taK NAMPAK PUN dari bangsa kita.

Qra-Qra Strawberry Chewing Candy
nama macam best jer..budak2 pon tertarik nak makan..awas..ingredients dia gelatin n collagen (source : pork skin)

Jolly Shandy: Arak Alaf Baru yang mengelirukan !!
Carlsberg baru sahaja mengeluarkan dua produk minuman tin terbarunya bernama JOLLY SHANDY berperisa LEMON dan ORANGE .

Malah corak dan warna tin minuman tersebut seolah2 sama seperti tin minuman biasa F&N, PEPSI, Coca Cola, Drinho, Yeos, etc.

Apa yang membimbangkan kita semua umat Islam ialah kemungkinan ia dipasarkan secara terbuka dan meluas sehinggakan ada nanti umat Islam yang terbeli minuman tersebut. Tambahan pula perkataan "Contains alcohol" hanya di tulis kecil sahaja di belakang tin tersebut.


Produk paling laris tetapi tidak halal...

1.Shampoo dan facial DOVE
2.Pringles potato chips
3.Lychee NARCISSUS

These emulsifiers are haram :-
> 120,141,160( A),161,252, 300,301,422, 430,431,433, 435,436,441, 470,471,472
> (A,E),473,474, 475,476,477, 481,482,483, 491,494,542, 570,631,635, 920 bEUR"
> RENNET in the cheese is animal origin is HARAM too unless
> otherwisestated.
>
> For those who are aware, please let it be known to our
> bEUR~un-informedbEU R(tm) Muslim brothers and sisters. This
> what it reads?
> We bought this particular ingredient, which is contained
> in most
> chocolates
> and ice creams they have Emulsifier 471 These are pork
> fats and they name
> it such a way.
>
> After reading, we called MUIS & checked with them. They
> told us that it is
> actually pork fats. We checked most chocolate brand and ice
> creams and that
> most of them we cannot eat. As Muslims we should not make the
> same mistake.
> Before eating any chocolate or ice creams, please read the ingredients
> first.


Please note that all chocolate, vanilla and coffee drinks at Coffee Bean and Starbuck contains E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefides which is from animal origin (pork). Raspberry Frap uses cherries that has been dip n alcohol & the tiramisu contains RUM.


ni amek dr forum len..tak tau la betul tak..just beware..ok
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: tak halal rupanya...!!   Sat Apr 18, 2009 8:08 am

HMM OK TAKPE .... YG PENTING ADE TAMBAH INFO..
APE PON PEACE..SEBAB BG MAKLUMAT TENTANG AIR KIKAPO YG SELALU
ORG BELI SEBENARNYA TAK HALAL..

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
 
tak halal rupanya...!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SUDUT AGAMA:: .::RELIGION SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.