perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 arinih dapat motor baru!!!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: arinih dapat motor baru!!!   Mon May 11, 2009 2:39 pm

syukur alhamdulillah.. motor aku selamat sampai kat kajang.





abah aku dari aritu nak belikan aku motor.. tapi aku namo...

dah penat nak berdebat kat abah tak mo motor. dah kasi alasan tak mo tapi dia nak beli gak.. jadi kenalah terima gak motor scooter nih..

aku bukannya tahu pape pasal motor. masa sekolah dulu pernah ada motor kriss, nombor plat AEF 987. tu hadiah untuk PMR aku. tapi pastu abah jual pasal aku sakit.

dah bertahun2 tak bawak motor sendiri.. takotlah. doakan aku tak terjatuh masa bawak motor ni. sejak sakit jadi pobia nak bawak motor sendiri.. uwaaa...
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: arinih dapat motor baru!!!   Mon May 11, 2009 2:59 pm

1508 mcm number baik je panx aku kirim RM 5 big RM 5 small KTM ye nasib baik aku dh x gila number ekor mcm dulu2.... wah cantik la moto tu salju.....baik2 naik motor tu jgn angan2 la time bwk motor tu...jap ye salju nk nk meronok jap

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: arinih dapat motor baru!!!   Mon May 11, 2009 3:48 pm

ape pasal tak bli keta trus..
hehe....


_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: arinih dapat motor baru!!!   Mon May 11, 2009 4:02 pm

macan nih.. tak serik2 wakakaka
ok ape salju..abah awk nak belikan moto..mcm sri ni..guna duit sendri je
takut naik moto..bawa la kete
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: arinih dapat motor baru!!!   Mon May 11, 2009 4:17 pm

mana boleh nak bawak keter..uwaaa....! bawak motor pun takot.. keter lagilah..

salju dah 7 tahun tak bawak keter. camner nak bawak? adoi... motor ni pun lama sangat dah tak bawak. aritu ada gak try bawak kejap... bolehlah skit2. tapi scooter tak pernah bawak pun.

keter salju takleh bawak lagi. masih lagi pobia. sbb tu abah belikan scooter. abang kata pelan2 bawak motor. dah ada keyakinan baru nanti bawak keter plak. (abah plak pakai teknik kaunseling - disentisasi systematik. teknik nih dipakai untuk mengatasi masalah fobia dan ketakutan dalam diri seseorang. mulakan daripada yang skit2.. lama2 kepada ketakutan yang paling tinggi kesannya).

sebenarnya dulu abah pernah pujuk salju soh bawak keter, siap beli keter kancil 2nd hand lagi. tapi salju sampai sudah tak mo bawak.. lama2 abah jual je.
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: arinih dapat motor baru!!!   Tue May 12, 2009 5:59 am

kalau KTM haram nye leh tak macan? dapat bayaran lebeh sikit .....ala salju..kalau takut bawak meh lipanx bawak kkan...salju bonceng kat belakang...tapi kene peluk kuat2 tau..bukan ape..takut jatuh nt

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: arinih dapat motor baru!!!   Tue May 12, 2009 7:26 am

lipanx.. amboi2... salju mmg peluk kuat orang bawa motor tu.. sampai ilang napas dia... wakakaka

lalu ker?

adess... abah dah tepon nih.. tanya biler nak bawak motor ni. rasanya esok lusa kot nak bawak.. sbb kawan ajak pergi billion bangi nih. bawak slow2 ler dulu.
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: arinih dapat motor baru!!!   Tue May 12, 2009 7:42 am

btul tu salju..mulakan dgn jalan yg lengang..tp biar berkwn..bkn ape, nnt 'jatuh bgn sendiri' lak jgn mare ek..gurau2 je..apa pun cuba kat kawasan yg kurang kenderaan.. dah ade keyakinan baru mula dgn jalan pekan..
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: arinih dapat motor baru!!!   Tue May 19, 2009 1:21 pm

kawan2 semua..

salju dah boleh bawak motor scooter..

tadi salju pergi kelas bawak motor scooter nih. yeyeye... berjaya!

walaupun menggigil.. alhamdulillah.. leh gak bawak... thanks semua bagi semangat kat salju.
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: arinih dapat motor baru!!!   Tue May 19, 2009 1:28 pm

caya la salju... klu nk bljr cilok2 macan leh ajarkn ....merokok jap la

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: arinih dapat motor baru!!!   Tue May 19, 2009 1:30 pm

haip haip... namo ajor aku skill rempit ok? jgn

bukannya apa.. aku nih kalo orang ajor skill aku salah guna ilmu.

abah belikan motor untuk senangkan anak dara dia.. mukannya untuk merempit.
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: arinih dapat motor baru!!!   Tue May 19, 2009 1:41 pm

salju klu nk bljr coner cecah tinga mntk panx ajar kn.....merokok dulu la smbil layan coner ni

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Re: arinih dapat motor baru!!!   Tue May 19, 2009 1:50 pm

cewah....ok la tu...atleast abah kasi...ayah luv x kasi bwk pun tau
(dia x caye n riso anak dia x stabil nk bwk moto,ketot sngt kt ayah la)...
tapi anak leh tahan degil...ttp merempit kat kampus ngn kwn2 (sewa moto kakak cafe)
kui8
salju ni manja sebenarnya kan macan...lau luv dpt motor ni....ha...siapla... salju nak try rempit ngn macan...confirm macan menang ek...
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: arinih dapat motor baru!!!   Tue May 19, 2009 3:06 pm

macan.. ko jgn ajar merempit..
esok2 kang dah ade kat roundboard labu kat umah aku tu..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
Gearnob
junior
junior


Posts : 37
Join date : 2009-05-18

PostSubject: Re: arinih dapat motor baru!!!   Wed May 20, 2009 8:11 am

Tang berdebat tu yang confuse sket.........

Berdebat ngan abah pasai abah nak beli moto ker........
Pasai nak suruh abah belikan moto............
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: arinih dapat motor baru!!!   Wed May 20, 2009 8:29 am

gear....

aku berdebat dgn abah pasal aku tak mo dia belikan aku motor..

aku berikan banyak hujah:

KENAPA LINA TAK PERLUKAN MOTOR.

tapi nak buat camner.. dia beria2 nak belikan aku motor gak. kecewa

kaunselor aku pesan, kalo orang bagi hadiah sebaiknya terima. kalo tak nanti orang tu kecik ati. kecewa

jadi aku pun terimalah.. walaupun sebenarnya aku tak mo....

rasa dah banyak menyusahkan mak abah... tak mo dia orang susah2 lagi..

tapi abah camtu ler dia..

"takde susah eh. kamu tak belajor lagi abah susah. kamu sakit lagi abah susah"

dah tak reti nak hujah, debat lagi dah. tutup kes terus.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: arinih dapat motor baru!!!   Today at 5:23 pm

Back to top Go down
 
arinih dapat motor baru!!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Old Motor Week Jon Moss T56 Impala SS road test video
» Window motor replacement
» Looks like I'm going to be pulling the motor out of the SS this weekend...
» power antenna motor problem
» Hobby King ESC and Motor

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::JUALAN GARAJ::. :: Automotive Garaj-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.