perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 lepas kawen nk duduk mana?????

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: lepas kawen nk duduk mana?????   Sun May 10, 2009 8:02 pm

korg pas kawen nk duk 1 umah ngan mak mertua ke nk duk umah sendiri???? bg kaum adm ni klu duk umah mak mertua aku rasa x sesuai sngt kot....bg kaum hawa limit duk umah mak mertua 2 tahan je aku rasa leh...dulu bini aku leh duk umah mak mertua smpi dua tahun...pastu aku yg ajak duk umah sendiri...zaman skrg ni ssh nk jumpa isteri leh duk umah mak mertua dlm jangka masa yg lama mcmtu..... ....erm meh merokok dulu...

_________________________________________________


hidup mesti mau appy


Last edited by macan_sparrow on Wed May 13, 2009 7:24 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: lepas kawen nk duduk mana?????   Sun May 10, 2009 8:18 pm

macan!! klu ikut ati aku yg skang ni kan,, aku nak dok umah mak aku jek,,, tp taktau la ble kawin nnti camner,,, kite tgguuuu....
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: lepas kawen nk duduk mana?????   Sun May 10, 2009 8:21 pm

aku nak celah leh ker macan?

aku nih entah biler kawennya.. tapi aku bayangkan kalo aku kawen nih ek?

bagi aku, tengok keperluan ler. kalo kata, mak mertua aku tu perlukan teman, dan suami aku pun mintak aku dok dengan mak mertua aku tu.. aku cuba dok dgn dia. kalau boleh nak duduk rumah sendiri, tapi pape pun tengok pada keperluan dan juga kehendak suami ler. hehhe.. adoi.. sembang lebih aku nih bukannya ada pengalaman pun bab2 kawen nih.

pape pun mak mertua sama macam mak sendiri. buat mak mertua terluka sama hukuman macam melukakan hati mak sendiri..

adoi.. dilemanya orang yang dah kawen ek?
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: lepas kawen nk duduk mana?????   Sun May 10, 2009 8:40 pm

pe brg ikut hati je arb klu ko dh kawen ko kn jdi ketua rumahtangga so kena tegas la...ko kena wat keputusan sendiri....isteri ikut suami bkn suami ikut isteri.....so keputusan di tangan suami....aku nk ngar komen2 yg lain2 bru aku bg komen lg ....nk rokok jap tunggu yg len bg komen

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: lepas kawen nk duduk mana?????   Mon May 11, 2009 6:23 am

kalau aku?...kompom dok umah sendiri bro....senang nak buat apa2..mb sbb dari dulu aku suka dok sendiri kot...kalau dok ngan mak mertua ni..ada byk protokol....tak leh tido kangkang2 depan tv..tak leh tu tak leh nak ni sgt...sbb kene hormat/ segan ngan mak mertua..di sbb kan itu kau mencipta jurang..perhubungan kita mula menjadi renggang...ehhhh ternyanyi lagu ukays lak ...di sbb kan itu aku suka dok sendiri ngan bini aku nt ...

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: lepas kawen nk duduk mana?????   Mon May 11, 2009 12:13 pm

bagus2 panx pas kawen mmg patut duk umah sendiri bab mua bnyk sebab...nk tonggeng ke nk terbalik ke...nk main kejar2 dlm umah pn x sapa nk kacau...aku terpaksa duk umah mak aku selama 2thn lamanya...di sebabkn aku ank sulung...aku nk bini aku rapat ngan mak aku....dia kena tahan gak kerena mak aku...tp mak aku x pnh nk meyusahkn dia pn...setelah cukup 2 tahun baru aku duk umah sendiri...dlm masa 2 tahn aku kat umah mak aku tu bini aku dh paham keluarga aku mcmner..so skrg dia dh leh selesaikn mslh dlm keluarga aku....aku ngan bini aku jarang nk manja2 sngt....manja2 de tmptnya bkn tu ditunjuk2 di hayalak ramai....nnt org meluat lak btl x panx ...jom panx merokok dulu

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: lepas kawen nk duduk mana?????   Mon May 11, 2009 1:47 pm

heh..sri plk nak berangan sri nak dok umah sendri la..tak kira sewa atau beli..asal berasingan.. org kata duk jauh2 bau wangi...dok dekat2 bau taik tak tau sejauh mana ungkapan tu..tp bak kata macan..istri ikut suami kan..so klu dh suami nak dok serumah ngn mak dia..mcm kata salju ikut keperluan..jadi sri xleh kata apa2, ikut yg terbaik.. lol!

p/s - macan..edit tajuk topik tu..typo hehe.. apa 'dukuk' daa...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: lepas kawen nk duduk mana?????   Today at 1:12 pm

Back to top Go down
 
lepas kawen nk duduk mana?????
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 7-week Hiatus
» SBS Roothi Roothi Hai Rachana Mana Raha Vihaan!! - Sapne Suhane Ladakpan Ke - 14th Oct 2013

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.