perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 PELUK ISTERI BOLEH PANJANG UMUR

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
_deal0va_
senior
senior


Posts : 196
Join date : 2009-04-11
Age : 29
Location : Seri Iskandar,Perak

PostSubject: PELUK ISTERI BOLEH PANJANG UMUR   Sun May 10, 2009 5:59 pm

Seorang
suami yang memeluk isterinya untuk sekurang-kurangnya 10 saat setiap
pagi akan panjang umurnya lima tahun. Pakar motivasi Datuk Dr. Mohd.
Fadzilah Kamsah berkata, fakta berdasarkan kajian oleh seorang pakar di
Jerman mengenai hubungan antara sentuhan dan tahap kesihatan. `

`Seseorang
itu boleh panjang umur jika memeluk isterinya setiap hari kerana
pelukan dan sentuhan boleh menyebabkan tubuh manusia mengeluarkan
pelbagai hormon termasuk endorfin yang baik untuk kesihatan tubuh.
``Bagaimanapun, sebagai seorang Islam kita tidak harus lupa ajal dan
maut terletak di tangan Allah,'' katanya ketika memberi syarahan
bertajuk `Perkahwinan dan Seks: Penawar dan Rawatan Bagi Banyak
Penyakit' di Persidangan Ketiga Perubatan Daripada Perspektif Islam
anjuran Pusat Perubatan Universiti Malaya di Hotel Sheraton Subang di
sini hari ini.

Hormon endorfin adalah sejenis bahan kimia semula
jadi yang bertindak sebagai penahan sakit dan mengurangkan keresahan.
Jelasnya, selain mempunyai kesan positif dari segi saintifik dan
kesihatan sentuhan, pelukan dan gurau senda antara suami dan isteri
juga merupakan sunah Rasulullah s.a.w. Tambah beliau, ada kajian di
Amerika Syarikat (AS) juga mendapati pelukan suami dapat mengurangkan
tahap kolesterol dan meningkatkan kesihatan isteri. ``Oleh itu suami
yang inginkan isterinya menurunkan berat badan digalakkan memeluk
isterinya lebih kerap,'' katanya disambut dengan gelak ketawa oleh
peserta persidangan itu.

Jelas beliau, hubungan seks dalam penuh
rasa kasih sayang juga dapat membantu pasangan untuk awet muda dan
berketerampilan menarik. ``Wanita yang mempunyai kehidupan seks yang
baik dan bahagia akan lebih cenderung untuk menghiasi diri,'' kata
Fadzilah.
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: PELUK ISTERI BOLEH PANJANG UMUR   Tue May 12, 2009 8:28 am

hehehe...

walaupun aku lum nikah, tapi saje nak share dgn korang pasal isu nih..

aritu kaunselor aku ada cakap, seorang lelaki seharusnya ada motor. gaji banyak leh beli keter besor gajah pun... sebaiknya ada gak motor.

kenapa?

sbb kaunselor ada kongsi dia handle satu kes, di mana seorang lelaki macam ada masalah skit ler dgn isteri dia. pastu kaunselor aku cadangkan dia soh beli motor. tak lama pastu... dia terus hepi je.. muka senyum je....

dia cakap dgn kaunselor aku, sejak dia beli motor, hubungan dia dgn isteri makin rapat. sbb adanya sentuhan antara dia dengan isteri. ada masanya dia naik motor berdua dgn isteri dia. di situ, pada awalnya dia ada konflik dgn isteri dia.. lama2 hubungan mereka makin baik.

pastu, aku ada baca satu artikel dalam suratkhabar yang mengatakan, sebelum pergi keje.. seeloknya suami ciom isteri. kajian mendapati, suami yang menciom isterinya sebelum pergi keje lebih bermotivasi, bersemangat dan positif. mereka kelihatan ceria. kat sini pun kaunselor aku ada citer, dia tengok ada pasangan suami isteri yang bahagia... masa nak turun dari keter, si isteri salam tangan dan ciom tangan suami. suaminya ciom dahi isteri.

adess... romantiknyer.
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: PELUK ISTERI BOLEH PANJANG UMUR   Tue May 12, 2009 8:41 am

kalau lum kawen nak peluk sape? peluk sri leh ? salju ke...anis ke....peluk macan pun ok

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: PELUK ISTERI BOLEH PANJANG UMUR   Tue May 12, 2009 8:45 am

haip haip... lipanx nih... peluk aku apsal?

nah ambik nih..

hehehe..
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: PELUK ISTERI BOLEH PANJANG UMUR   Tue May 12, 2009 9:37 am

camtu ari2 la plok...

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: PELUK ISTERI BOLEH PANJANG UMUR   Tue May 12, 2009 10:25 am

panx..tu utk peluk istri la..panjang umo.. peluk awek yg bukan awek ko.. pendek umo namanye
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: PELUK ISTERI BOLEH PANJANG UMUR   Sat May 16, 2009 3:31 am

haha betol tuh sriteddy lol!
ang pelok je dri sendri ahhaa



_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
Sponsored content




PostSubject: Re: PELUK ISTERI BOLEH PANJANG UMUR   Today at 3:49 am

Back to top Go down
 
PELUK ISTERI BOLEH PANJANG UMUR
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Rock Crawling obstacle course suggestions for Bt Panjang Event on 25 Sep 11
» Where to buy RJ London (West area)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.