perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Petua Melihat Kehidupan Rumahtangga Bersama Pasangan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Petua Melihat Kehidupan Rumahtangga Bersama Pasangan   Sun May 10, 2009 4:19 pm

Bunyi sebutan nama; iaitu jika bunyi di:
Depan = (Markah 9); Atas = (Markah 8); Bawah = (Markah 5)
Contoh:-
Nama Sebutan Markah Jumlah
Lelaki Ahmad Azhar Ah + mad +
Az + har 8 + 8 + 8 + 8 32

Perempuan Arni Nazira Ar + ni + Na + zi + ra 8 + 5 + 8 + 5 + 8 34
Total 66

Mencari Baki:-
Jumlah 66 dibahagi pula dengan nombor 9, 7, 5 dan 3.
Iaitu:
66 bahagi 9 baki ialah 3
66 bahagi 7 baki ialah 3
66 bahagi 5 baki ialah 1
66 bahagi 3 baki ialah 0
Oleh itu Baki ialah 3, 3, 1, 0 (Baca dari atas ke bawah)


Peringkat perjalanan usia perkahwinan (9,7,5,3)
9 - Di masa muda (awal perkahwinan).
7 - Di masa memasuki pertengahan.

1 Biji Di Tasik
Di waktu ini pasangan hidup dengan keadaan kewangan yang hanya cukup makan. Tidak mewah (dgn kadar masing2) dengan kata lain tidak cukup duit atau susah sedikit untuk mendapatkan duit. Rezeki payah.

2 Anak Raja Sekandang
Di waktu ini pasangan suami isteri romantis, rasa secocok, rasa sama padan dan saling memahami. Maka rumahtangga menjadi bahagia.

3 Anak Raja Kepanasan
Di waktu ini sering berlaku pertengkaran, bergaduh, bermasam muka iaitu dengan kata lain perselisihan faham sering berlaku. Jika dibiarkan berlarutan rumah tangga akan hancur.

4 Abu Atas Tunggul
Di waktu ini duit ada tapi tak pernah cukup. Jika dapat wang pun hanya sekadar dapat lihat sahaja. Wang itu cepat habis dibelanjakan. Ada-ada saja perkara yang hendak dibelanjakan. Senang datang senang habis. Poket sentiasa kosong.

5 Telaga Di Bawah Bukit
Di waktu ini rezeki datang melimpah-limpah. Tidak menghadapi masalah kewangan. Hidup senang.

6 Tanduk Seberkas
Di waktu ini pasangan menjadi romantis, penuh kemesraan dan penuh kasih sayang.

7 Naga Seru
Di waktu ini pasangan tidak tenteram kerana masalah kuat cemburu. Selalu tidak percaya pada pasangan.

8 - sama seperti nombor 0 -

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Petua Melihat Kehidupan Rumahtangga Bersama Pasangan   Sun May 10, 2009 6:19 pm

macan.. nombo kosong tu kosong la ye...

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Petua Melihat Kehidupan Rumahtangga Bersama Pasangan   Sun May 10, 2009 6:30 pm

ye la kot paece .......

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Petua Melihat Kehidupan Rumahtangga Bersama Pasangan   Sun May 10, 2009 6:39 pm

pening aku tgk pasal bahagi tu macan..
camne bahagi tu ek...


_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Petua Melihat Kehidupan Rumahtangga Bersama Pasangan   Sun May 10, 2009 7:05 pm

aku lg la penig peace bab aku sekolah smpi SPM je aku kira pakai mesin kira2 ....rokok dulu la peace

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Petua Melihat Kehidupan Rumahtangga Bersama Pasangan   Today at 9:01 pm

Back to top Go down
 
Petua Melihat Kehidupan Rumahtangga Bersama Pasangan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.