perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Peribahasa Millenium...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Peribahasa Millenium...   Sat Apr 11, 2009 4:38 pm

LEMBU punya susu NESTLE dapat nama
Maknanya: Macam mana keras bekerja pun, macam mana nya canggih idea kita pun, last last, boss jugak yang dapat nama. Apakan tidak, kat dalam management meeting, mana kita tau apa yang boss khabarkan kat ketua boss.

Melepaskan ANGIN didalam LIF
Maknanya: Helo! Kalau nak lepaskan penyakit atau kuman tu carilah tempat yang sesuai!
Jangan lah tempat awam yang ter-enclosed. Besar nya hamlau!

Seperti ANJING JANTAN dengan ANJING BETINA
Maknanya: Dua orang yg pantang bertemu...asek nak berkepit ajerrr

Sepandai-pandai LALAT terbang akhirnya ke Taik juga yang dihinggap
Maknanya: Orang kalau dah perokok tu...kalau dia berenti....akhirnya dia gerenti start balik punyer.

Sepandai-pandai TUPAI melompat tak pernah masuk sukan OLIMPIK juga
Maknanya: Jangan macam bagus....pasal yg macam bagus tu lah selalunya tak bagus.

Biar putih TULANG jangan kuning GIGI
Maknanya: Macam mana nya hensem ke, macho ke, hero ke, kalau gigi tu tak jaga, kuning-berkarat, jangan lah eksen kental nak tackle pompan. Geli-geman di buat nya.

Kalau takde ANGIN masakan satu LRT boleh bau busuk
Maknanya: Ada orang kentotlah tu...

Seperti KACANG lupakan MAMAK kacang putih
Maknanya: Orang yg tak sedar diri....tak kenang jasa baik orang yg muler-muler memfofularkan dia.

Ada UDANG disebalik UDANG lain
Maknanya: Jgn sangka yg duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang....check betul-betul, mesti ader sorang lagi....

Sudah jatuh ditimpa PIANO klassik
Maknanya: Nasib malang yg tak agak-agak.

HIDUNG tak mancung, GIGI pulak yang mancung
Maknanya: maknernyer . . maknernya................
Jgn nak tersengeh2 kat depan PC. Pi ah buat keje...


heheh...dah..dah...sambung keje tu...


Last edited by peace™ on Sun May 31, 2009 5:37 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Peribahasa Millenium...   Sun May 31, 2009 5:35 pm

gigi mancung bkn jongang ke
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Peribahasa Millenium...   Sun May 31, 2009 5:44 pm

Quote :

Sepandai-pandai LALAT terbang akhirnya ke Taik juga yang dihinggap
Maknanya: Orang kalau dah perokok tu...kalau dia berenti....akhirnya dia gerenti start balik punyer.


ini peribahasa paling berbisa...
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Peribahasa Millenium...   Sun May 31, 2009 7:14 pm

isma halil hamzah..penyampai radio kat thr dulu2 suka guna peribahasa jenis2 cam ni...

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: Peribahasa Millenium...   Sun May 31, 2009 7:26 pm

erk gigi mancung?
mksud nye jongang la tu tp bukan aku ok

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: Peribahasa Millenium...   Mon Jun 01, 2009 3:18 am

Code:
[color=red]Ada UDANG disebalik UDANG lain[/color]

kenape tak ade udang disebalik ikan
haha moden betoi peribahase ni peace

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
motorsikal-burok
junior
junior


Posts : 26
Join date : 2009-05-31

PostSubject: Re: Peribahasa Millenium...   Wed Jun 24, 2009 1:29 am

ni peribahase merosakkan akal ni lol!
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Peribahasa Millenium...   Wed Jun 24, 2009 7:30 am

uish..idak le motosikal...cuba baca n renungkan...logik pe
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Peribahasa Millenium...   Today at 2:55 pm

Back to top Go down
 
Peribahasa Millenium...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Millenium Items #2 {Winner .::MUFC::. }
» Prima Millenium Superchef
» [Game] Yu-Gi-Oh! Millenium Duels for XBLA
» Millenium Serie
» Millenium Stone

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CERITA LUCU::..::FUNNY STORIES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.