perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 .. MOM ... IBU ... MAK ... BUNDA ...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: .. MOM ... IBU ... MAK ... BUNDA ...   Sat May 09, 2009 12:04 am

... MOM ... IBU ... MAK ... BUNDA ...

Ibu melahirkan kita sambil menangis kesakitan. Masihkah kita menyakitkannya?
Masih mampukah kita tertawa melihat penderitaannya?
Mencaci makinya? Melawannya?
Memukulnya? Mengacuhkannya?
Meninggalkannya?

Ibu tidak pernah mengeluh membersihkan kotoran kita waktu masih kecil,
Memberikan ASI waktu kita bayi,
Mencuci celana kotor kita,
Menahan derita,
Menggendong kita sendirian.

Di
saat ibumu tidur, coba kamu lihat matanya dan bayangkan matanya takkan
terbuka untuk selamanya.. tangannya tak dapat hapuskan airmatamu dan
tiada lagi nasihat yang sering kita abaikan.. bayangkan ibumu sudah
tiada.. apakah kamu cukup membahagiakannya. . apakah kamu pernah
berfikir bertapa besar pengorbanannya semenjak kamu berada di dalam
perutnya... kirim pesan ini pada semua... itupun kalau kamu sayang
ibumu dan mau mengingatkan teman2mu.

Ingat-ingatlah lima aturan sederhana untuk menjadi bahagia:

1.. Bebaskan hatimu dari rasa benci.
2. Bebaskan pikiranmu dari segala kekuatiran.
3. Hiduplah dengan sederhana.
4. Berikan lebih banyak (give more).
5. Jangan terlalu banyak mengharap (expect less).

SADARILAH bahwa di dunia ini tidak ada 1 orang pun yang mahu mati demi IBU, tetapi...
Beliau justeru satu-satunya orang yang bersedia mati untuk melahirkan kita.
================================================================


selamat hari ibu, untuk ibu2 sluruh dunia..
ape korang bagi untuk ibu korang ek..???

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: .. MOM ... IBU ... MAK ... BUNDA ...   Sat May 09, 2009 8:53 am

Lyrics for jetAudio
embun di pagi buta

menebarkan bau basah
detik demi detik ku hidup
inikah saat ku pergi

oh tuhan ku cinta dia
berikanlah aku hidup
takkan ku sakiti dia

hukum aku bila terjadi
aku tak mudah untuk mencintai
aku tak mudah
mengaku ku cinta
aku tak mudah mengatakan aku jatuh cinta
senandungku
hanya untuk cinta
tirakanku hanya untuk engkau
tiada dusta
sumpah ku
cinta
sampai ku menutup mata
cintaku... sampai ku menutup mata



Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: .. MOM ... IBU ... MAK ... BUNDA ...   Tue May 12, 2009 1:26 pm

apa aku buat kat mak aku?

takde buat pape. buat dia makin tensen dan nanges selalu adalah.
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: .. MOM ... IBU ... MAK ... BUNDA ...   Wed May 13, 2009 2:41 am

ok salju,, mulai arini ko slalu la wat mak ko gembira,, wat die gembira sampe ketawa terbahak2,, org klu mlawak ni msti sedey die ilang cam dtiup angin,, tak caye ko try la,, aku da wat dah
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: .. MOM ... IBU ... MAK ... BUNDA ...   Today at 5:23 pm

Back to top Go down
 
.. MOM ... IBU ... MAK ... BUNDA ...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.