perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 sakitnye...rase cam nak mati

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: sakitnye...rase cam nak mati   Thu May 07, 2009 11:48 pm

korang penah tak jatuh sakit sampe korang cakap camni
"Ya Allah..ajal aku da sampe ke?"

penah tak???

takpon korg putus cinta sampe jatuh sakit yg leh menyebabkan korg
pk pasal matii..

klu ader citer ar..

aku tringin nak denga
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: sakitnye...rase cam nak mati   Fri May 08, 2009 10:10 am

:rokok: :rokok: :rokok: :rokok: :rokok: :rokok: :rokok:
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: sakitnye...rase cam nak mati   Fri May 08, 2009 4:04 pm

ada2!

ceh... balik2 aku je kepoh dalam forum nih.. lama2 orang jelak dgn citer aku.

masa aku tahu kawan baek aku nak kawen, aku rasa langit runtuh menghempap pale aku. malam tu gak aku tepon adik aku, dan aku menanges kuat2 dalam hp.

"gadek (panggilan nama adik aku), abang *** dah nak kawen dgn pempuan tu gadek!!!!"

adik aku gelabah giler. masa tu dia tengah drive keter, dalam perjalanan balik dia ke utp. dia cakap...

"eh kakde. rilek2. liq (dia bahasakan diri dia liq dgn semua orang) tengah drive nak balik utp ni. tenang2 dulu. jap lagi sampai, liq tepon kakde ek? rilek2."

lepas dia sampai utp, dia call aku... aku pun mengadu kat adik aku tentang apa yang terjadi. pastu adik aku tenangkan aku.

dan kata2 kawan baek aku, masa aku msg dia ari tu (sebelum dia mengaku dia nak kawen dgn pempuan tu).. dia cakap..

"saya ada kenal seorang... yang saya rasa.. cantik sangat. bukan saja cantik di luar, tetapi cantik di dalam. saya nak undi dia." (masa tu GSK punyer blog ada buat sistem undian.. nak undi saper ahli GSK yang paling comel).

masa aku call adik aku tu, aku cakap..

"kalo dia nak bernikah dgn pempuan tu, kenapa perlu jugak nak puji kakde cantik luar dalam? if i am the one who is beautiful from inside and outside.. why should him choose the other one?"



jiwa aku lemah, hati aku sakit. ex ketiga aku hilang tanpa dapat dikesan, dan kawan baek aku akhirnya mengaku.. dia dah jumpa ibu gadis tu dan merancang ingin bertunang, pastu bernikah hujung tahun ni. dan yang paling aku kecik ati, dia rahsiakan semua ni dari aku. lepas sebulan senyap baru dia bagitau aku. patutlah dah sebulan aku msg dia diam, tak jawab. senyap je. rupa2nya dah mula2 nak bercinta, nak serius dgn pempuan tu. rasa diri dipinggirkan. kalo ye mengaku aku kawan baek dia.. apsal benda bagus camni nak sorok2? ni dah lepas sebulan... baru nak citer dgn aku.

seminggu aku ponteng kelas. nanges tak henti2. sejak dari kes tu, aku jadi mengom. pensyarah aku ramai yang pasan aku berubah sangat. sampaikan ada ustaz tangguh test sbb dia tahu, aku tak sihat. aku tak bagitau kat mak abah aku ponteng kelas. aku tak mo dia orang riso. aku jumpa kaunselor aku dan cakap, aku tak boleh nak pergi kelas kalo badan aku tak sihat. nanti bahayakan orang lain dan diri aku sendiri. baik aku dok rumah, tido, chatting, baca quran untuk tenangkan diri aku. kaunselor aku kata.. soh aku explain kat lecturer2 lain. kalo ada yang tak paham... kaunselor akan bantu aku.



dan aku tengah takot nak ambik result exam ni. aku rasa result aku terok sem lepas, sbb aku tak stadi sangat. esemen pun aku buat cincai. badan aku susut skit, dan mata aku kering.. sbb terlalu banyak nanges. mak abah aku dah tak tau nak buat pe dah. sampai ke tahap, dia orang rasa nak kawenkan aku je.. dah tak sanggup tengok aku tertipu dgn permainan lelaki lagi. tapi dah aku tengah mengom.. soh aku kawen dan2 tu.. lagilah aku mengamok. tak pasal2 bertekak plak dgn mak abah.. sian mak abah kena marah2 dgn aku.

sbb tu mak abah riso sangat setiap kali aku kata aku tengah bercinta, ataupun tengah angau dgn sesaper. dia orang takot aku sakit lagi.

tapi semua itu mengajar aku erti hidup. aku pernah janji dgn mak abah aku, kalo aku putus cinta ker, sakit ker, pape ker... aku akan habeskan jugak pelajaran. aku harap mereka sokong dan sabar dgn aku. tu janji aku. dan sebolehnya aku nak terus sambung pelajaran.. sampai peringkat yang tertinggi. aku nak kejar cita2 aku yang selama ini tertangguh.

kaunselor selalu bagi semangat kat aku. kaunselor cakap, yang penting dalam hidup ni penghujungnya. umo aku masih muda.. insya Allah, dia yakin aku boleh berjaya nanti. dan dia kata, setiap yang terjadi ni penuh dgn hikmah. andai aku tak diduga begini, mungkin salju takkan jadi seperti ini. yang ada adalah seorang wanita yang angkuh, berlagak, kerek dan perasan bagus. (sbb ini perangai aku masa kat sekolah dulu. mentang2 top student).

sekian, tu je alkisah tentang aku yang mengalami kekecewaan dalam cinta yang tak kesampaian sampai jatuh sakit, histeria dan sebagainyer.
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: sakitnye...rase cam nak mati   Fri May 08, 2009 4:16 pm

ish kes ko ni lebih kurg cam kes mmbe aku la salju, tp ko lagi brat pasai kawen,mmbe kau ni couple jek,punye la lame,skali dekat last2 tu pompuan tu cter die kenal sorg abg ni,bai kensem la ape la,die wat cam mmbe aku ni mmbe die, padahal diorg couple... mmbe aku ni da byk bkorban tuk die,tp ble die suke org len die leh lak blakon wat cam x besalah lak...mntg2 cantik.. mmbe aku ni laki la ye,
pasal ko ni salju aku rase laki2 yg ngorat ko ni sume jenis spenis,xder awek laplak,,,salju pon boleh..dari xder yedak? ataupojn semaentara nak dpt yg baik bek praktis dlu ngan salju,aku mmg maki la puak2 camni.... tp klu nak kate pompuan je yg mnjadi aku rase tak jugak,sbb mmbe aku laki de gak yg kene camni, cume laki ni ble die kene muke frust tu tak cam pompuan la, kuat kan semangatmu salju..
klu ko rase nak mati,ko tinggalkan prasaan tu kat sini,pastu ko leh truskan idup ko..

Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: sakitnye...rase cam nak mati   Fri May 08, 2009 4:28 pm

alhamdulillah.. aku sekarang dah rasa kuat berbanding dulu arb.

dulu aku pernah depressi sampai buat benda2 bodoh tau? sbb tu mak abah aku makin tensen. masa aku depressi.. pernah sampai ke tahap nak bunuh diri, cederakan diri sendiri. pernah gak aku sedih giler masa di uitm, aku cukur pale aku jadi botak. sampaikan rumet aku pening pale dgn aku. tapi rumet aku pun tabah gak orangnya. depan aku dia senyum je.. siap pujuk aku lagi.

"lina, ko sayang aku kan? bak gunting dgn pisau cukur tu. kalo nak pakai buat keje nanti aku kasi ek?"

dengan tenang dia sapu semua rambut aku.. dia kemas bilik. pastu tau2 je aku nampak dia lari keluar bilik dan call mak aku. mak aku kata, malam tu rumet aku nanges dan cakap..

"makcik.. lina buat lagi hal makcik. kali ni dia cukur pale dia sampai botak." aish.. tetiba rindu plak rumet aku yang tu.

tetapi Allah tahu mana yang terbaek untuk aku. biasanya kawan2 aku yang baek nih, Allah pisahkan jauh dari aku. sbb Allah nak aku berdikari, kuat semangat dan tak bergantung pada orang lain. Allah berikan aku kawan2 yang bermasalah.. supaya aku lebih memahami.. manusia nih macam2. dan Allah nak persiapkan diri aku dengan banyak perisai, supaya aku leh tahan dugaan yang lebih mencabar pada masa akan datang.

entahlah arb.. aku nih kalo nak selak kisah lama aku bertahun2 pun tak abes. pernah nak minum klorox, pernah nak lukakan tangan sendiri, pernah rasa nak terjun asrama, tapi yang aku betoi2 dapat buat ialah cukur pale aku sampai botak.

rasa macam mimpi pun ada. macam tak caya je aku dah banyak berubah. dulu aku teruk sangat, sekarang dah makin baik. syukur pada Allah s.w.t, dan terima kasih banyak2 pada keluarga aku, mak abah yang banyak berdoa, adik beradik yang semakin paham aku, dan kat kolej aku nih.. pensyarah2 yang banyak bagi tunjuk ajar pada aku, dan juga kawan2 tenet yang memahami macam korang.



Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: sakitnye...rase cam nak mati   Fri May 08, 2009 4:41 pm

dasatnye nye ko salju... aku bease nye bc dalam buku citer jek,,,
ni aku denga sendiri ko citer,,, bgus ar ko da kuat skang,,
aku lak yg lemah,, dlu aku kuat,, biase la da tua2 nie,,,,,

em salju,, jgn wat dah tau bnde2 camni,, arb tak suke,,,
ingat tue,,, dlu mase bapak aku meninggal byk bnde aku tersedar,,,
sebab tu aku byk ingatkan kaawan2 aku,,,

korg yg ader bapak mak lagi nie,, bebakti lah pada mereka,,
sbb aku tak sempat pon nak bebakti pada bapak aku,,

sedey ar,, aku dulu kuat agak lawan cakap ayah aku,, tup tup,,,
tgk2 die dah meninggal,,,, sedey sangat waktu tu,,,
salju ader ibu ayah lagi kan,, berbakti la pada mereka,,
kadang2 kita rase pe yg diorg suwh ni perkara yg terlalu remeh temeh,,, tp sbenaranye bnde tula yg patu kite wat kerna ia kua dr mulut kdua ibubapa kita,,, kehilangan macam ni mmg takkan ada pengganti,, kau lah jiwa dan ragaku wahai ayahku
Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Re: sakitnye...rase cam nak mati   Fri May 08, 2009 4:54 pm

hmm....ni la salju kita...x pernah lokek share pengalaman dia...suke2
so...arb..ko dah tau kan pase salju...sikit sebanyak...tiap kita ada masa silam sndiri...so,,,kita skunk kena sayang diri kita n salju jgn wat lagi tau......sian kat arb..

aku tak tau la ape yg aku akan awat lau fama aku x de...hish...mintak jauh la...mmg la lmbt laun depa kan x ada...tapi biarla aku dpt berbakti dl tuk depa...
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: sakitnye...rase cam nak mati   Fri May 08, 2009 4:58 pm

arb.. namo cakap diri ko lemah ok? jgn

kalo ko lemah, ko takkan bersetuju dgn Allah s.w.t untuk dilahirkan kat muka bumi ni. pernah tak dengar kisah perjanjian manusia dgn Allah s.w.t kat alam ruh dulu? ketika mana Allah s.w.t nak tiupkan ruh dalam janin manusia dalam rahim ibu, Allah s.w.t bertanya pada kita adakah kita sanggup nak lahir ke dunia? masa tu Allah s.w.t dah tayangkan apa kisah idup kiter kat muka bumi ni.

dengan macho manusia buat perjanjian dgn Allah s.w.t, mereka sanggup. termasuklah ko, arb.

dan dari sudut biologi jugak, dalam berjuta2 sel sperma, yang berjaya masuk dalam ovum tu cuma satu. saper yang satu tu... ko ler kan? ko je yang berjaya dilahirkan sebagai manusia.. yang lain semua abes camtu je. itu menunjukkan ko hebat.

dan...

kalo ko betoi2 sayang ayah ko.. ko perlu kuatkan semangat arb. kalo ayah ko dengar luahan hati ko kritik diri sendiri.. ngaku ko lemah dan sebagainyer.. mesti dia rasa sedih kat sana kan? :cry

doakan dia tenang kat sana arb. dan cara lain nak buat ruhnya tenang, ko berbakti kat muka bumi nih, supaya dia tak menyesal mempunyai seorang anak seperti ko.

Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: sakitnye...rase cam nak mati   Fri May 08, 2009 5:19 pm

klu die denga tobat kene marah saljuuu oiii

baspak aku garang cioottt... aku ni anak tentera

Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: sakitnye...rase cam nak mati   Fri May 08, 2009 5:36 pm

tentu arwah ayah ko gagah orangnyer kan?

dan anak kepada orang yang gagah, tentulah dia gagah juga kan? dirinya mewarisi kekuatan genetik yang ada pada ayahnya...

namo kata ko lemah lagi k? jgn

katakan pada diri ko... ko khalifah Allah, jadi ko HEBAT!
Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Re: sakitnye...rase cam nak mati   Fri May 08, 2009 6:15 pm

aku penah rasa cmtu masa masuk wad pase keracunan makanan....muntah jer...makan muntah,makan muntah..minum air pun muntah...

pastu dlm masa yg sama migrain...tambah lak gastrik,,,,mmg sakit giler la...cam nak nak mati...time tu mcm2 dlm plale otak ni..

Ya Allah...ampun kan Dosa hambamu ni...kn plak tak ada orang lawat...sedey gile
keje..x mau dah sakit camtu,,,pedih perut orr,sakit tekak,,,sakit tut,,,yela dok ulang alik ke toilet...... berak
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: sakitnye...rase cam nak mati   Fri May 08, 2009 6:41 pm

aku penah gak jadi camtu ... masok yg terkini da 3 kali da aku sakit cirit-birit selama aku dok umah sendiri niy... dlu aku cam mentibang laut,,,, asal lapar je aku tibai pe yg ader.... klu dekat nak basi tp leh lagi kot kati hati kecilku..lapar nye pasai aku tlan gak,,, pastu merana laa..
skunk ni aku tak brani dah...

p/s: makan lah buah buahan tempatan
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: sakitnye...rase cam nak mati   Fri May 08, 2009 6:58 pm

bersyukur lah salju sekarang dah berjaya atasi sume tu..
dan pengalaman yang di alami boleh di jadi kan pengajaran kepada sume..
kalau takde salju kat forum ni..
tak meriah dengan pengalaman dan pengajaran...
moga salju brtambah kuat dan bersemangat..


_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: sakitnye...rase cam nak mati   Fri May 08, 2009 7:03 pm

ye ye btul peace.... tanpa salju,,,, aku tak jd lelaki laa... au au au,,,

aku tringin denga pengalaman sal mati panx ngan macan,,,,

citer ar
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: sakitnye...rase cam nak mati   Sun Jul 05, 2015 2:51 pm

rindunye kenangan lama dulu. terutamanya org yg pernah tolong aku di kala aku sangat2 susah masa kat kolej dulu. arb..

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: sakitnye...rase cam nak mati   Today at 10:52 pm

Back to top Go down
 
sakitnye...rase cam nak mati
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Sailor Moon Mafia: Alternate Witches Edition ~ MAFIA WIN ~
» Jan 15th 2014:Rang Rasiya...THE WIDOW BRIDE AND THE CURSED KNIGHT

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::LUAHAN PERASAAN::..::HEARTS FEELING::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.