perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 lelaki sejati

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
maya
junior
junior


Posts : 71
Join date : 2009-05-04
Age : 29
Location : ipoh

PostSubject: lelaki sejati   Thu May 07, 2009 5:06 pm

Lelaki Sejati

Aku bertanya pada
Ibuku, bagaimanakah lelaki sejati itu ?

Ibuku menjawab,
Nak...

Laki-laki Sejati bukanlah dilihat dari bahunya yang
kekar,
tetapi dari kasih sayangnya pada orang
disekitarnya....

Laki-laki
sejati bukanlah dilihat dari suaranya yang
lantang, tetapi dari kelembutannya
mengatakan
kebenaran.....

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari
jumlah
sahabat di sekitarnya, tetapi dari sikap
bersahabatnya pada
generasi muda bangsa...

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari bagaimana
dia
di hormati ditempat bekerja, tetapi bagaimana dia
dihormati didalam
rumah...

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari kerasnya
pukulan,
tetapi dari sikap bijaknya memahami
persoalan...

Laki-laki sejati
bukanlah dilihat dari dadanya yang
bidang, tetapi dari hati yang ada dibalik
itu...

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari banyaknya
wanita yang
memuja, tetapi komitmennya terhadap
wanita yang
dicintainya...

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari jumlah
tanggungjawab
yang dibebankan, tetapi dari tabahnya dia
menghadapi
lika-liku kehidupan...

Laki-laki Sejati bukanlah dilihat
dari rajinnya
membaca kitab suci, tetapi dari konsistennya dia
menjalankan
apa yang ia baca..


Last edited by maya on Thu May 07, 2009 7:09 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: lelaki sejati   Thu May 07, 2009 6:40 pm

maya...
cube ko tuko font kaler ni..
ko tak nak kasi org baca ke ape ni...
babab sat g..
fire..
:rokok:
sila edit kembali...

_________________________________________________






Last edited by peace on Thu May 07, 2009 7:29 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
-doc-
Site Admin
Site Admin


Posts : 53
Join date : 2009-04-16
Age : 27
Location : melaka bumi bertuaah

PostSubject: Re: lelaki sejati   Thu May 07, 2009 7:05 pm

wahh peace tekanan sebab takleh bace sampai isap rokok
berbatang batang
nak ikt la
anyway thnks for share this info walaipon terpaksa hightlight dulu sebelum baca nakal ye maya amik amik
Back to top Go down
View user profile
maya
junior
junior


Posts : 71
Join date : 2009-05-04
Age : 29
Location : ipoh

PostSubject: Re: lelaki sejati   Thu May 07, 2009 7:11 pm

sorry ye pd abg peace n aku suka nyamar x prasan lak rasa nye td bkn warne 2...
abg peace dh mrh ..takut nye..
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: lelaki sejati   Thu May 07, 2009 7:33 pm





_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: lelaki sejati   Sun May 10, 2009 4:14 am

setahu macan la laki2 yg betul dipanggil sejati ialah laki2 yg dh pnya keturunanya.....ceh wah main bedal je aku ni .....merokok dulu....

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
5ruz17
junior
junior


Posts : 20
Join date : 2009-05-09
Age : 32
Location : Malaysia

PostSubject: Re: lelaki sejati   Sun May 10, 2009 4:31 am

lelaki sejati, akn melindungi org yg lemah, sedia membantu, jiwa rohani yg KUKUH, sentiasa berusaha tuk majukan diri... anime ...
gurl bagi la komen.... xkan lelaki yg bagi komen
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: lelaki sejati   Sun May 10, 2009 4:36 am

sejati? emm...
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: lelaki sejati   Sun May 10, 2009 5:17 am

aku tak nampak tulisan... sila tukar kaler font

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: lelaki sejati   Sun May 10, 2009 5:19 am

misteri..misteri... kalo xnpk kata p.ramlee......
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: lelaki sejati   Sun May 10, 2009 5:33 am

maya wrote:
Lelaki Sejati

Aku bertanya pada
Ibuku, bagaimanakah lelaki sejati itu ?

Ibuku menjawab,
Nak...

Laki-laki Sejati bukanlah dilihat dari bahunya yang
kekar,
tetapi dari kasih sayangnya pada orang
disekitarnya....


Laki-laki
sejati bukanlah dilihat dari suaranya yang
lantang, tetapi dari kelembutannya
mengatakan
kebenaran.....

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari
jumlah
sahabat di sekitarnya, tetapi dari sikap
bersahabatnya pada
generasi muda bangsa...

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari bagaimana
dia
di hormati ditempat bekerja, tetapi bagaimana dia
dihormati didalam
rumah...

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari kerasnya
pukulan,
tetapi dari sikap bijaknya memahami
persoalan...

Laki-laki sejati
bukanlah dilihat dari dadanya yang
bidang, tetapi dari hati yang ada dibalik
itu...

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari banyaknya
wanita yang
memuja, tetapi komitmennya terhadap
wanita yang
dicintainya...

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari jumlah
tanggungjawab
yang dibebankan, tetapi dari tabahnya dia
menghadapi
lika-liku kehidupan...

Laki-laki Sejati bukanlah dilihat
dari rajinnya
membaca kitab suci, tetapi dari konsistennya dia
menjalankan
apa yang ia baca..
ok panx..sri tlng tukarkan..erm dh npk ek..org lain leh npk..nape panx x npk erm..ade ke lelaki sejati zmn skg nih
Back to top Go down
View user profile
5ruz17
junior
junior


Posts : 20
Join date : 2009-05-09
Age : 32
Location : Malaysia

PostSubject: Re: lelaki sejati   Sun May 10, 2009 5:36 am

ada....cuma kena cari la....
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: lelaki sejati   Sun May 10, 2009 5:45 am

sri....sri nk cari mcm tu ke hehehe
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: lelaki sejati   Sun May 10, 2009 6:14 am

btul sangat cakap mak ko tu maya,,,,, sbenar nye ader lagii ayat pas tu,,, mgkin ko tak prasan ataupon ko lupe,,,

lelaki sejati itu bernickname peace,panx,macan,paklong,5ruz17,ryuichi,raffey,uncle



ade kan sri lelaki sejati?


huhuhu
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: lelaki sejati   Sun May 10, 2009 6:29 am

btoi..btoi..btoi
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: lelaki sejati   Sun May 10, 2009 6:29 am

aduyai arb.. ko wat lawak lak kat sini
mane2 je la..asal tak kuar topik dah


Last edited by sriteddy on Sun May 10, 2009 6:34 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: lelaki sejati   Sun May 10, 2009 6:29 am

sejati...
ada la...
wings la... ape g...

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: lelaki sejati   Tue May 12, 2009 1:44 pm

lelaki sejati...

susah nak cari lelaki sejati, menyebabkan pernah satu ketika aku membenci lelaki!

lelaki yang aku kenal keras kepala, ego, tak tau nak bertolak ansur, menindas dan mempergunakan wanita yang lemah, menggunakan kuasa 'lelaki' yang ada pada dia untuk menutup kesalahan dia untuk menutup teguran serta nasihat seorang wanita, membenarkan kesalahannya dan membalikkan kesalahan dirinya pada wanita.

aissh...

tapi kan.. di saat aku menyampah dengan lelaki yang wujud kat dunia nih.. tetiba aku tengok kat abah aku.

bagi aku... abah aku adalah lelaki sejati. dan biler aku masuk kat kolej dar al-hikmah nih.. aku jumpa ramai lagi lelaki sejati...

tapi tu lah kan?

biasanya lelaki sejati nih hot stuff. semuanya married.
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: lelaki sejati   Wed May 13, 2009 3:30 am

aku x kawin lagii,,, eh tak lari tajuk kan
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: lelaki sejati   Wed May 13, 2009 6:53 am

arb!!!!! nah ambik.. kan dah kena sebijik!

p/s lelaki sejati itu tegas dalam mendidik, bergurau ketika wanita dalam kesedihan, dan bertanggungjawab dengan ahli keluarganya. anda termasuk dalam senarai ker?

Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: lelaki sejati   Wed May 13, 2009 7:09 am

salju..klu nak tau arb tu sejati ke tak..kena la salju try test lol!
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: lelaki sejati   Wed May 13, 2009 7:12 am

wowowowo..... jgn

manusia bukannya bahan eksperimen yang boleh nak diuji kaji camtu...

lainlah kalo ada orang meminang.. kalo camtu boleh ler test dia.. kalo dia dah boleh lepas ujian.. leh ler terima.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: lelaki sejati   Today at 5:12 am

Back to top Go down
 
lelaki sejati
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.