perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 KELEBIHAN LELAKI PADA AKALNYA

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
maya
junior
junior


Posts : 71
Join date : 2009-05-04
Age : 29
Location : ipoh

PostSubject: KELEBIHAN LELAKI PADA AKALNYA   Thu May 07, 2009 4:39 pm

KELEBIHAN LELAKI PADA
AKALNYA


Allah Maha Bijaksana menjadikan makhluk
berpasang-pasang; lelaki dan wanita, bumi dan langit, siang dan malam, syaitan
dan malaikat, gunung dan lembah, matahari dan bulan, begitulah seterusnya.Banyak
hikmah dalam kejadian alam yang perlu direnung dan dijadikan bukti keagungan
Allah. Satu contoh dalam kejadian manusia, Allah jadikan wanita bersifat lembut
dengan nisbah 9/10 malu dan 1/10 akal, manakala lelaki 9/10 akal dan 1/10
malu.

Atas kelebihan akal inilah, Allah menjadikan
kaum lelaki penjaga bagi kaum wanita. Begitu juga dalam apa jua masalah, Allah
menyamakan 2 wanita dengan 1 lelaki; contohnya dalam hal penyaksian.Walaupun
kurang berakal, namun wanita ada sifat malu. Kerana ada malulah, wanita
dipandang mulia. Kalaulah wanita tiada malu, habislah dunia ini. Begitu juga
lelaki, meskipun kurang malu namun mereka mempunyai akal yang dapat memikirkan
kesan dan sebab-akibat sesuatu perkara. Kalaulah lelaki tiada akal, dunia akan
jadi kocar-kacir.

Begitulah kebijaksanaan Allah untuk menjaga keharmonian
alam. Namun apa dah jadi pada masa ini. Wanita sudah tidak ada perasaan malu
lagi; bebas bergaul tanpa batas, bebas keluar hingga larut malam. Manakala
lelaki pula sudah tidak menggunakan akal lagi malah merosakkannya pula.
Fikirkanlah kesan buruk yang akan menimpa masyarakat jika fitrah kejadian ini
sudah diabaikan.

Wanita yang sepatutnya malu dah tiada malu lagi; lelaki
yang sepatutnya berakal dah hilangkan akal mereka. Perempuan dengan gejala
dedah; lelaki dengan gejala dadah.
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: KELEBIHAN LELAKI PADA AKALNYA   Fri May 15, 2009 9:17 am

time kasih maya sbb share artikel nih.

ni ler masalahnyer.. lelaki tak mo gunakan akal. yang pempuan pun lebih kurang sama je.. dah ilang malu mereka. (termasuklah aku..)

apabila lelaki dah tak mo gunakan akal, maka wanitalah merajai dunia. sekarang ni kat mesia, pergi mana2.. pempuan je penuh. dah plak jadi kes lain. ramai perempuan tidak berumahtangga sebab nak tumpukan perhatian pada kerjaya saja. biler dah mula keje, susah nak cari jodoh sbb orang sekufu susah nak jumpa. kalo jumpa pun, suami orang. nak kawen dgn suami orang dah jadi macam taboo dalam masyarakat walaupun ia dibenarkan dalam Islam. nak kawen dgn pekerja bawahan payah plak nanti. dituduh plak isteri lady boss.

camner nak setel masalah camni ek?

adakah dengan pembinaan pusat serenti dah cukup?

bagaimana nak atasi masalah penagih tegar?

kalo ramai sangat pempuan masuk universiti.. soh kawal kuota pempuan masuk universiti ker? macam kiranya, pasni pempuan susah nak masuk universiti. bagi lelaki je yang masuk.

aiks.. macam lari tajuk je.
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: KELEBIHAN LELAKI PADA AKALNYA   Fri May 15, 2009 10:56 am

background hitam..pakai font kaler ungu gelap...adoiiiiiiiiiiiiiiiiii....rasa nak bg warning jaaa....kesian la kat user yg pc monitor jenis lama/ koman/ tak terang...macam aku ni

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: KELEBIHAN LELAKI PADA AKALNYA   Sat May 16, 2009 3:36 am

tu lahhhhh bground da la itam font plak biru gelap hee

nak kene higlight baru nampak hehe lol!



_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: KELEBIHAN LELAKI PADA AKALNYA   Sat May 16, 2009 5:39 am

[quote="maya"]KELEBIHAN LELAKI PADA
AKALNYA


Allah Maha Bijaksana menjadikan makhluk
berpasang-pasang; lelaki dan wanita, bumi dan langit, siang dan malam, syaitan
dan malaikat, gunung dan lembah, matahari dan bulan, begitulah seterusnya.Banyak
hikmah dalam kejadian alam yang perlu direnung dan dijadikan bukti keagungan
Allah. Satu contoh dalam kejadian manusia, Allah jadikan wanita bersifat lembut
dengan nisbah 9/10 malu dan 1/10 akal, manakala lelaki 9/10 akal dan 1/10
malu.

Atas kelebihan akal inilah, Allah menjadikan
kaum lelaki penjaga bagi kaum wanita. Begitu juga dalam apa jua masalah, Allah
menyamakan 2 wanita dengan 1 lelaki; contohnya dalam hal penyaksian.Walaupun
kurang berakal, namun wanita ada sifat malu. Kerana ada malulah, wanita
dipandang mulia. Kalaulah wanita tiada malu, habislah dunia ini. Begitu juga
lelaki, meskipun kurang malu namun mereka mempunyai akal yang dapat memikirkan
kesan dan sebab-akibat sesuatu perkara. Kalaulah lelaki tiada akal, dunia akan
jadi kocar-kacir.

Begitulah kebijaksanaan Allah untuk menjaga keharmonian
alam. Namun apa dah jadi pada masa ini. Wanita sudah tidak ada perasaan malu
lagi; bebas bergaul tanpa batas, bebas keluar hingga larut malam. Manakala
lelaki pula sudah tidak menggunakan akal lagi malah merosakkannya pula.
Fikirkanlah kesan buruk yang akan menimpa masyarakat jika fitrah kejadian ini
sudah diabaikan.

Wanita yang sepatutnya malu dah tiada malu lagi; lelaki
yang sepatutnya berakal dah hilangkan akal mereka. Perempuan dengan gejala
dedah; lelaki dengan gejala dadah.
[/quote]

ok..sri tlng tukarkan ek..hopefully ramai da leh baca 4 maya..lain kali guna font terang2 k..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: KELEBIHAN LELAKI PADA AKALNYA   Today at 10:57 am

Back to top Go down
 
KELEBIHAN LELAKI PADA AKALNYA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Reuben, your Byrds thread on the old members-only Ninja Turtles Fan Forum was otm.
» Jodha Akbar 212: Manna from Heaven or a mrigtrishna ?
» All Nokia BB5 MCU PPM CNT Flash File Here By ..::sunny boy::..
» Kurt Seyit ve Şura

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.