perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Lelaki Idaman..Masih WUJUDKAH??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
wcx_yamaha
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-26
Age : 27
Location : kuala lumpur

PostSubject: Lelaki Idaman..Masih WUJUDKAH??   Thu May 07, 2009 11:11 am

Lelaki idaman…

Seorang lelaki yang diidamkan
Ialah seorang buta,bisu, bakhil dan papa…
Biarlah dia seorang yang buta
Buta, Kerana matanya sunyi daripada melihat perkara-perkara maksiat dan lagha
Kerana matanya terpelihara daripada memandang aurat wanita ajnabi
Asalkan kedua matanya terang dalam memerhatikan keagungan ciptaan Allah
Asalkan dia celik dalam melihat kesengsaraan umat Islam di Palestin, Ambon, Bosnia dan seumpananya

Biarlah dia seorang bisu
Bisu, Bisu daripada pujuk rayu yang bisa menggoncang keimanan
Bisu daripada mengungkapkan ucapan yang bisa meracun fikiran
Bisu daripada perkataan yang bisa mendatangkan kekufuran
Asalkan bibirnya sentiasa basah mengingat Tuhan
Asalkan lidahnya tidak pernah lekang dari membaca Al-Quran
Asalkan dia petah membangkang kemungkaran
Dan lantang menyuarakan kebenaran

Lelaki yang diidamkan ialah seorang yg bakhil
Bakhil, Bakhil dalam memberi senyuman
Pada wanita yang bukan mahramnya
Bakhil dalam meluangkan masa bertemu janji dengan wanita ajnabi yang boleh dinikahinya
Bakhil untuk menghabiskan wang hanya kerana seorang wanita yang tidak sepatutnya
Tetapi dia begitu pemurah meluangkn masanya untuk beribadah kepada Khaliqnya
Dia begitu pemurah untuk mempertahankan aqidahnya
Pemurah dalam memberi nasihat dan teguran
Sehingga dia sanggup menggadaikan hartanya
Bahkan nyawanya sendiri untuk melihat kalimah LAILAHAILALLAH
Kembali megah di muka bumi




Lelaki yang diidamkan adalah seorang yang papa
Papa, Papa dalam melakukan perkara maksiat
Papa dalam ilmu-ilmu yang tak berfaedah dan bermanfaat
Papa memiliki akhlak mazmumah
Tapi dia cukup kaya dalam pelbagai ilmu pengetahuan
Dia begitu kaya memiliki ketinggian akhlak dan budi pekerti yang mulia
Dia begitu kaya dengan sifat sabar dalam mengharungi tribulasi kehidupannya
Dan dia seorang yang kaya dalam membina jati diri
Dia mahu menjadi seorang syuhada
Yang syahid di jalan Maha Esa

Persoalannya...

Masih adakah lelaki idaman itu??
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Lelaki Idaman..Masih WUJUDKAH??   Thu May 07, 2009 2:40 pm

ada! aku ada jumpa orang yang camtu.. mmg ada...

tapi orang yang camtu biasanya dah kawen. leh usha dari jauh jelah. takkan nak pergi ngorat plak kot.

mmg betoi.. tenang tengok muka orang yang macam tu. biasanya mereka tak suka nak bercakap dgn wanita. sentiasa menyibukkan diri buat keje, tak pun membaca buku.. ataupun mengaji al-Quran. wajahnya bersih dan tenang. tutur katanya teratur. mmg mereka sukar senyum, tapi sekali senyum.. nampak sangat manis dan bercahaya.

kalau boleh nak sangat suami camtu. tapi aku sedar siapa diriku. aku hanya insan biasa.. kecewa

layakkah aku mengidamkan lelaki seperti Nabi Muhammad s.a.w andai aku tak setabah khadijah dan tak sebijak aishah.
Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Re: Lelaki Idaman..Masih WUJUDKAH??   Thu May 07, 2009 3:43 pm

heheheh.... salju ni suke sngt ckp macam tu...
mmg ada lelaki idaman camni (bynk ustaz2 la kot kan,,,ada gak yg x ustaz tapi depa mmg baik camni )...ada yg dah kawen,,,ada yg dah tunang
(pase kononnya diorang ni nak cegah maksiat kawen awal la,bgsla kan dah halal,,,pe pun leh wat )
Back to top Go down
View user profile
maya
junior
junior


Posts : 71
Join date : 2009-05-04
Age : 29
Location : ipoh

PostSubject: Re: Lelaki Idaman..Masih WUJUDKAH??   Thu May 07, 2009 4:17 pm

klu jmpa bg la kt maya
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: Lelaki Idaman..Masih WUJUDKAH??   Fri May 08, 2009 1:51 am

ader tu mmg ader.. tp payah ciot 1/100 kot,
dulu kat skolah aku de sorang,respek salut atas bawah beb,
die ni leh dkategorikan plik la... sbb len dr yg len,
ni ar org panggil siqah.. ni bukan spesis yg wat2 siqah ek..
ini butut2,
klu korg nak tau jenis siqah ngan yg blakon2 siqah ni korg tanye salju,
die lagi ariff
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Lelaki Idaman..Masih WUJUDKAH??   Today at 4:39 pm

Back to top Go down
 
Lelaki Idaman..Masih WUJUDKAH??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SUDUT AGAMA:: .::RELIGION SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.