perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Wed May 06, 2009 3:30 pm

Apa kata korang...



1. 99.9% lelaki amat pandai masak kari.....tapi megi kari saja la

2. Lelaki kadang2 memang suka memasak....tapi amat malas nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk...

3. Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah...bising bukan main

4. Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju...pastu, sambil isap rokok plak...

5. Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap masin...

6. Jika seorang lelaki yg rajin memasak, anda akan dapati gas masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna api yg kuat...cepat sikit masak

7. Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang tersendiri...

8. Dan lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak oleh seorang lelaki..tetapi peng'komplen' nombor satu jika makanan itu di masak oleh wanita..

Antara sebab sebab lelaki memasak:

* Malas nak pegi kedai
* Hampir hampir pokai
* Nak menghabiskan stock makanan yang dah nak expired
* Mental theraphy
* Konon konon nak practice...nanti buleh amik hati pasangan
* Buang tebiat...

Walaupun begitu, chef chef terkemuka dunia masih terdiri daripada kaum lelaki....
kalau di perhatikan kat kedai2 makan pun kebanyakkan tukang masak nye lelaki...

so apa kata pihak perempuan?

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Wed May 06, 2009 4:20 pm

aku mmg sentiasa la setuju panx psl topik ni.....lelaki skrg mmg pandai masak x kira la masak pe magi pn ok la.....dlm kajian hidup aku de org 10 org laki2 mua dh pnya isteri......8 drpdnya mengeluh yg isteri2 dia org x pnh masak sepanjang mereka berumahtangga kelapan2 isteri tu memberi alasan yg sama x reti memasak?????? .....8 isteri2 tu mua de ijazah masing2....ko mst phm kn maksud aku tu kn panx.....tp x mua la ppun yg de ijazah x tau masak......nasib baik bini smpi SPM je ermmmmm setakat ni masakn dia sehingga menjilat ibu jari kaki laa ....jom la rokok dulu panx ......
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Wed May 06, 2009 4:30 pm

mana org pompuan ni ..tak panas ke

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Wed May 06, 2009 4:55 pm

hello lol! bkn sbb pempuan tak pandai msk k..tp chef2 kat luar sana sbb lelaki krn pempuan byk menceburi bidang lain..dan lg lelaki kan suka yg mencabar so memasak ni keje yg mencabar tau..nak memenuhi selera org..klu tak caya.. tnya mak2 kita..anak dia ada bpe org? bkn snng nak penuhi kehendak anak2 dia..pempuan kurang jadi chef bkn sbb tak suka cabaran tp dh dr azali lg..kita tau..asal pmpuan mst tau msk..asal memasak mst keje pmpuan kan...kan...jadi bak kata org tua2 la.. tak yah belajo tinggi..ke ceruk dapur gak peginya lol!
dan lagi.. klu yg dh kawin tu..sllnya la..jauh mn pn diorng pegi..blk mst nak rs masakan istri wlupn sekadar telur gorng

ok la panx...rokok dulu eh..eh.. salah plk... terikut macan la ni
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Wed May 06, 2009 5:00 pm

bila nak rasa masakan sri ek..eh lari topik lak...ok2 bek to topik

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Wed May 06, 2009 6:17 pm

korang nih.. adoi..

nak tau tak apsal pempuan tak jadi chef?

kalo pempuan jadi chef.. alamatnyer mak korang tak balik rumah ler. semua orang pakat jatuh cinta kat dia... sbb masakannya sedap sangat. hehehe...

tapi pada pendapat peribadi aku ler, lelaki ramai menjadi chef sbb lelaki ni daya pengagak dia sangat bagus. dia mampu mengagak dengan tepat kuantiti makanan yang perlu dimasak dalam jangkamasa tertentu. kalo pempuan ni ada terlebih sudah, terkurang sudah. (ini pendapat peribadi aku ler).

tetapi lelaki yang biasa masak untuk ramai ni, kalo masak untuk family rasanya tak sedap sangat. kalo dia masak catering mmg sedap ler. sbb tu kalo korang pasan, biler bab memasak masa kenduri, gotong-royong tu... biasanya lelaki yang kacau kawah. pempuan cuma sediakan bahan masakan je.

perempuan pulak istimewanya, masakan dia hanya untuk ahli keluarga je. masakan ibulah yang paling sedap.. kerana dia memasak penuh dengan perasaan cinta dan kasih sayang. elok gak pempuan tak jadi chef.. nanti satu daerah jatuh cinta dgn mak kiter semua.. korang nak ke? aku tak mo...

pape pun aku sayam kat abah aku dan adik beradik lelaki aku. dia orang semua pandai masak dan suka sangat memasak. kalo aku tak sihat ker, malas nak masak ker.. dia orang yang masakkan untuk aku. kadang2 kalo mintak dia orang suapkan pun dia orang suapkan gak..

tapi itu tak bermaksud aku tak pandai masak. jgn kalo aku rasa nak manjekan dia orang.. aku plak masakkan makanan dan suapkan kat mulut dia orang. maklumlah, belum kawen lagi.. nak manjekan saper lagi, kalo bukan abang kandung dan adik kandung sendiri... tari
Back to top Go down
View user profile
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 3:17 am

bg uncle...
yg perlu mengajar isteri memasak adelah somi...
utk alternatif... si isteri plak kena cari dan belajar sendri utk somi2 mereka...
tak kira lah ngan sape pun... kawan.. mak sendri.. atau sape saje..

citer pasal masak... uncle nk buh koleksi masakan uncle kat sini lah...
blh x..???

LONTONG

Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 3:23 am

WEH!!SIOT JER LTK LONTONG DPN MATE AKU NI...HUAHUA...FAVERET GUA NI BAI....ADUYAI...DAP LA PLAK...DA LME X MAM...
PAPEPON....MAK N ATOK AKU MASAK LG DAP...HUAHUA.....


____________________________________________________________________________________
KIPASSUSAHSUSAHMATI
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 3:29 am

wahahahaha..
uncle pomote masakan dia..
bape sepinggan unccle...
boleh test dlu tak...
lol! lol! lol!


_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 4:05 am

salju,suapkan makanan kat paklong leh huehuehue mn macan ni, mai kok tang huehuehue
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 4:15 am

hahaha.. boleh je. salju suka suapkan orang makan. rasa hepi tengok dia orang makan.

lagi satu, salju rasa puas lepas masak, ada orang makan makanan salju. lagi bagus makanan tu licin. best sangat dapat buat orang kenyang dgn masakan sendiri, tul tak uncle?

ha... tadi salju baru lepas bekpes. abah salju masak nasi goreng kampung. beria2 dia soh salju makan. abah... abah.. mana taknyer anak2 dia semua kembang2. dapat mak dan abah yang dua2 rajin masak dan suka nak bagi anak2nya hepi dgn makanan.

:salju:


p/s uncle ni rajin masak.. untung isteri dan anak2 uncle.
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 4:40 am

SALJU MMG UNTUN......ADE DUA2 CM2...KN BEST...


_____________________________________________________________________________________
KIPASSUSAHSUSAHMATI
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 7:35 am

PIS..
free jer... ko makan jer yg uncle paste tu.... wakakaka

kasi up lagi....

MEE SOTO

Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 7:40 am

lg untung saper2 yg dpt salju huehuehue

mang aii..mee soto tuh, uncle memang xptt arr..batal pose paklong nih, tp xper...dugaan..huehuehue
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 7:43 am

kang aku makan kang..
diaorg takleh tgk dah..
wakakakakakk..



_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 7:47 am

makan je peace, kasi sumer kempunan
Back to top Go down
View user profile
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 8:15 am

paklong_baek wrote:
lg untung saper2 yg dpt salju huehuehue

mang aii..mee soto tuh, uncle memang xptt arr..batal pose paklong nih, tp xper...dugaan..huehuehue

alaaa paklong...
batal puasa sunat jerr...
puasa wajib pun blh ganti... wakakaka
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 8:18 am

ala uncle nih, ni yg xthn nih, tanduk kat kepala dh kuar sket nih, xpe, kalo batal uncle yg tanggung huehuehue
Back to top Go down
View user profile
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 8:45 am

jap... tukar bentuk dulu...
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 8:48 am

:rokok: <--bukak pose ngan okok pinjam kat macan
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 10:42 am

oit...
sembang ape kat sni...

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
··¤(`×[¤ LiE ¤]×´)¤··
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-14
Location : pantai barat dekat corner tu tau ke

PostSubject: Re : Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 11:16 am

topik ni tringat lak aku kisah menyewa umah apartment kat kuching dulu masa aku blaja

masak sendiri resipi reka sendiri ape jew ada kat dapur letak jew dlm masakan muahahaha

member2 aku tak lak merungut apa yg aku masak bese la org bujang masin ke pahit ke tawar ke telan je

resepi aku yg tarbaek petola masak kicap hakhakhakhakhakhak
sape makan musti muntah

_______________________________________________________________________________________

Back to top Go down
View user profile http://psycholie.blogspot.com
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 11:19 am

lie...
tepek lah resepi tuuu....
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 12:50 pm

lie klu laki2 yg msk mst kwn2 laki2 x bnyk komen....tp klu laki msk tuk isterinya mst dia bnyk komen kurang masin la x brpa msk la pe la..... laki2 biasa la klu yg pandai msk mmg sedap gila...yg x pandai msk lak ermmmmmmmmmmmmm phm2 la pe rasanya.......meh merokok dulu :rokok:
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Thu May 07, 2009 10:28 pm

WEH.......SIOT JER...MEE SOTO PLAK KO LTK KN...DAP NYE....AKU LA...ATOK AKU PENAH AJAR AKU MASAK...MASAK TELUR MASAK SAMBAL...MG DAP...HUHU..N NASI GRG KG STYLE JOHOR..CZ FAMILY AKU SUME OWG JHR...MAK AKU LAK AJR AKU MASAK NASI LEMAK..HUHU...NK RSE KER?
lol! lol! lol! lol! lol! lol!


____________________________________________________________________________________________________________
KIPASSUSAHSUSAHMATI
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
Sponsored content




PostSubject: Re: Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...   Today at 3:50 am

Back to top Go down
 
Apabila Lelaki ke dapur..hohoho..., tp kalo masak mmg sedap...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» HoHoHo Merry Christmas? Bringing Santa Claus To Mordheim!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.