perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Wed Jun 10, 2009 4:00 am

hahhhhhhhhh
nak luah perasaan dalam bahse jepun bule??
"Daikirai datta sobakasu wo chotto
Hitonadeshite tame iki wo hitotsu
Hebi ikkyuu no koi wa migoto ni"

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Wed Jun 10, 2009 11:29 am


adeh penin nya pala ni sedih
time2 last week mcm ni prktikal ingat leh lah happy2
sekali belek alik panduan latihan industri tu adeh sakit pale ni bile tgk mcm mana nak wat draf laporan akhir untuk akhir LI ni
pening nye susah nye pastu kena pakai dwi bahas lak tu
BI n BM ..... sikit pon tak wat lg
nak apat kan pengesahan akhir lg
nnti alik perak kena wajib hntr masa pendaftaran tuk semester 4 lak tu
mcm mana ni lemah nya lau bab bab draf laporan ni
nak berhenti arr mcm ni
maaaaaaaaaaaa uwaaaaa akak arrrrrr
bnyk nye kena wat mencik mencik mencik jelir
sedih sodih namo la sambung study sodih
apa lak takmo sambung study hang ingat duit hang selalu belanja kan tu free ker hang usaha la buat
memangla senang nak ckp tp nak watnye susah uwaaaaaa padan muka tu lah asyik nak berchatting aje
diamlah!!! jelir jelir

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Thu Jun 11, 2009 5:21 am

anis...sendri makan pengat la wakakaka
ermm my be ade sape2 kat forum nih..leh tolong anis
ssh2 ko anta je laporan sal forum ms pendaftaran tuh
ko letak la code2 yg ko buat tu.. adoi... sabo ek anis wat pelan2
aku dh buat blog..sesape nak follow blog aku leh refer kat blog perak1.. aku ade kat situ
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Thu Jun 11, 2009 5:30 am

elelelele pomot blog yer sri
hantar laporan sal forum? ko gilo apo?
mau nye aku di warn oleh lect aku repeat sem3
tp aku rela gak sebab aku nak cari kat swasta lak lau repeat sebab kat telekom ni aku tak bnyk belajar bhgian IT pon jelir
sri bgs la blog ko hehehe nnti leh la ajarkan aku aek
aku lg ni yg msih serabut hehe

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Fri Jun 12, 2009 1:22 pm

esok antar surat benti kat tempat praktikal...pastu hantar surat benti kat kolej.. kata kat depa..saya dah malaih ni nak belajar atau keje..saya nak kawen lah..awak nak kawen ngan saya tak?...




_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Fri Jun 12, 2009 3:40 pm

aek abg hehe hari ni last day anis nyer prktikal..habis dah
anis dpt sijil anugerah tmt prktikal n dapat markah penilaian 99% cuma kurang satu jer sebab kehadiran dpt 9 jer n yg lain tu 10 so 99% jer la
hehe minggu depan ni lak seminggu anis akan bz wat laporan usaha yg terdaya mungkin insyaAllah dapat la siapkan draf laporan akhir LI ni pastu 1/7 alik perak lak n terus g melaka amik bebarang yg tglkan kat umah mak sedara masa bulan 12 tahun lalu then baru alik perak cari umah sewa lak 16/julai baru masuk mendaftar tuk semester 4 :group: moga sem 4 anis leh dpt pointer tertinggi n lauleh up dr 3.00 la moga kali ni tanpa jiwang2 ni leh concentrate study jer pastu bulan 12 lak tamat la sijil tuk course IT yg anis amik skg ni :group: wah wah wah jauh nyer lagi perjalanan pnjg nyer karangan

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Fri Jun 12, 2009 8:50 pm

mana la nak cari kerja ni ..................................................

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Fri Jun 12, 2009 10:38 pm

sian nye abg.. sabar yer abg anis doa2 kan abg cepat dpt keje

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Mon Jun 22, 2009 9:04 am

cmne nak cite nih
ingin kuluahkan tp tak reti lak

kecewa kecewa
~ hidup ini hanya sementara kan....
nikmati lah hidup ini dgn happy wlupun hati sakit tak terperi...
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Sun Jun 28, 2009 12:05 pm

penat basuh bajuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu......

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Tue Jun 30, 2009 5:57 pm

sakit kepala...

sakit kepala sbb memikirkan kenapa manusia nih tak sedar2....

sakit kepala sbb sedih... kenapa manusia ni tak insaf2...

doa yang terbaek je dari Allah s.w.t. moga semua hijabnya terbuka... dan semoga Dia ampunkan dosa aku... amin...

Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Sat Jul 04, 2009 11:16 am

mana korang semua pe
sedih sendirian aku disini
rindu ku pada gurauan nakal...
rindu ku pada kemesraan persahabatan...
di mana hilangnya kalian.... sedih
menyepi...
adakah salah aku berbicara...
atau tintaku menguris rasa sedih
kembalilah...
utk menyeri ruang maya ini...
menemani aku disini..
memberi semangat...
sementra aku masih disini... sedih
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Sun Jul 05, 2009 1:26 pm

cakkkkkkkkkkkkkkkk !! uhhhh heayhhhhhh.... wahhh apa dah jadi forums ni...

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Sun Jul 05, 2009 4:27 pm

rindu kat org2 lama... sri...macan..lie...kuyie..salju...anis...dan nenen2 lama kat sini.................... rindu kat hangpa semuaaaa.....

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Mon Jul 06, 2009 6:09 am

andai ku tahu
kapan tiba ajalku
ku akan memohon
Tuhan tolong panjangkan umurku

andai ku tahu
kapan tiba masaku
ku akan memohon
Tuhan jangan Kau ambil nyawaku

chorus:
aku takut
akan semua dosa-dosaku
aku takut
dosa yang terus membayangiku

andai ku tahu
malaikatMu kan menjemputku
izinkan aku
mengucap kata taubat padaMu..

chorus
ampuni aku
dari segala dosa-dosaku
ampuni aku
menangis ku bertaubat padaMu

aku manusia
yang takut neraka.
namun aku juga
tak pantas di surga

andai ku tahu
kapan tiba ajalku
izinkan aku
mengucap kata taubat padaMu

chorus
ampuni aku
dari segala dosa-dosaku
ampuni aku
menangis ku bertaubat padaMu

sedih sedih
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Mon Jul 06, 2009 12:46 pm

sri... panx.... rindu salju ker? sorrylah... salju sejak akhir2 nih bz sbb ada urusan yang perlu diselesaikan.. jangan risau k? salju hari2 online.. insya Allah.. kalo takde problem tenet dan kalo takde keje banyak.. salju ada je online kat YM. kalo windu sapalah... mungkin salju leh join sekali dgn korang...
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Sat Jul 25, 2009 11:46 am

di saat aku menaip nih... tubuhku rasa menggigil.. rasa sakit sangat di seluruh dalam diriku... sakitnya hanya Allah s.w.t saja yang Maha Mengerti. ujian demi ujian datang menimpa.. dan kali ini aku rasakan Allah s.w.t memberikan aku ujian antara yang paling besar dalam idup aku.. iaitu aku diuji dgn ilmuku sendiri. sejauh mana aku mampu menggunakan ilmuku untuk orang2 yang tersayang dalam idup aku.

dalam kelas semalam, tuan haji ada tunjuk tayangan video pendek mengenai terapi gestalt yang digunakan untuk klien yang berjumpa dgn kaunselor. terapi gestalt caranya sakit, keras dan akan menimbulkan ketidakselesaan pada klien. tak semua orang boleh berhadapan dgn kaunselor mazhab gestalt ni. biasanya klien perlu diteroka,... dan rasa selesa dengan kaunselor dulu.. baru boleh apply teknik gestalt ni.

biler aku tengok terapi gestalt kali ni... air mata mula bergenang pada mata aku.. tapi aku cuba tahan.. cuba mengelakkan diri daripada menanges dalam kelas. lepas abes kelas.. aku jumpa tuan haji.... masa tu baru air mata aku keluar macam paip pecah..

tak boleh... susah sangat.. sakit sangat2!!!!!!!!

hanya Allah s.w.t sahaja mengerti rasa sakit dalam batinku ini.....!!!!!

dugaan dengan ilmu mmg dugaan yang paling mencabar aku pernah alami dalam idup aku.

dengan ilmu yang aku ada...Allah s.w.t membuka hijab pada pandangan mata hatiku tentang orang-orang yang aku sayang sangat2. di situ aku tahu kekuatan, kelemahan, masalah sebenar mereka, isu yang tak terselesaikan.. dan banyak perkara lain..

dan kali ini... terkena pula pada adik kandungku sendiri....

dengan rasa berat hati aku bagitau tuan haji apa isu sebenar yang berlaku pada adik aku... tuan haji bagi semangat pada aku untuk bantu adik aku....

susah sangat... sakit sangat sebenarnya nak buat terapi pada adik kandung sendiri.... sbb tu dalam etika kaunseling, seorang kaunselor tidak boleh memberi kaunseling pada keluarganya sendiri...

tetapi dalam kes aku...

keluarga aku mmg susah sangat nak berjumpa dgn kaunselor. dan kaunselor yang mereka percaya cuma ada dua, tuan haji dan jugak aku. dengan berat hati aku menerima amanah ini....

tuan haji bagi semangat pada aku... dia yakin aku boleh handle adik aku nanti. tapi menggigil badan aku biler dapat tahu keadaan sebenar adik aku lepas aku beri analisa kes adik aku pada tuan haji. sampai begitu sekali rupanya masalah adik aku...!!!!! tak sanggup nak dengar pun sebenarnya...

ya Allah.. berikanlah aku kekuatan.....
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Sun Jul 26, 2009 5:26 am

kita di duga dgn pelbagai masalah utk kekuataan kita di masa akan dtg..sekiranya kita bijak menangani nya, kita akan perolehi ketenangan tp jika terjadi sebaliknya kita akan tersasar dan terus jauh tersimpang jika tak diselamatkan... sukar utk mengungkap apa kata hati..sukar utk meluahkan apa rasa hati krn pengalaman lalu byk mengajar luahan hnya sekadar menagih simpati.... biarlah luahan ini aku telan sendiri.. biarlah aku di tuduh dgn kata keji krn hnya aku yg tahu apa yg berlaku ini demi kebaikan semua....
Back to top Go down
View user profile
yuOtaci
junior
junior


Posts : 35
Join date : 2009-06-28
Age : 30

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Mon Jul 27, 2009 7:09 am

arini ari isnin 27.07.2009..jam pkul 12.03 tghri

kunci opiz n kunci moto gua hilang beb sedih

di jangka hilang semlm..jam 9.00pm kot

smpai sekarang x jmp

macan rokok sebatang

nak lepas geram kat cni boleh ke sri



ps: sape2 knal ceplos x
aku nak no phone ceplos...aku rase ade setan mane pendengki nih sorokkan kunci ak
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Tue Jul 28, 2009 6:09 am

blh je taci << sapu mnyak angin kat taci supaya tak pening cari kunci
sape2 yg ade luahan hati yg rs nak luah tu..lambak je kat sini..blh kita wat joget lambak
Back to top Go down
View user profile
MaNgKuK pEcAh
junior
junior


Posts : 81
Join date : 2009-05-14
Age : 27
Location : kajang melaka

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Tue Jul 28, 2009 9:11 am

adess
aku nk luahkan gak la
4 ari tekurung dlm blok horror
tatau la knp aku kene kurung
aku bkn sah h1n1 pon
bodola
dikelilingi ngn pesakit
mcm aku lak sakit
busannye idup time tuh
y plg penting dapat tgk kekawan dari jauh
amat menyayat ati bile dorg titiskan air matan cncern sal kite
wlpon empunya bdn tak skit pon
Back to top Go down
View user profile
straighthead_goku
junior
junior


Posts : 46
Join date : 2009-07-27

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Tue Jul 28, 2009 1:50 pm

salju wrote:
moral:klu ko pkir ko ssh ko jgn sedih.kyataan@kbenaran de lg org yg lg ssh dr ko.kne brsyukur trgolong dlm org2 yg dberi ujian.think ya!
di saat aku menaip nih... tubuhku rasa menggigil.. rasa sakit sangat di seluruh dalam diriku... sakitnya hanya Allah s.w.t saja yang Maha Mengerti. ujian demi ujian datang menimpa.. dan kali ini aku rasakan Allah s.w.t memberikan aku ujian antara yang paling besar dalam idup aku.. iaitu aku diuji dgn ilmuku sendiri. sejauh mana aku mampu menggunakan ilmuku untuk orang2 yang tersayang dalam idup aku.

dalam kelas semalam, tuan haji ada tunjuk tayangan video pendek mengenai terapi gestalt yang digunakan untuk klien yang berjumpa dgn kaunselor. terapi gestalt caranya sakit, keras dan akan menimbulkan ketidakselesaan pada klien. tak semua orang boleh berhadapan dgn kaunselor mazhab gestalt ni. biasanya klien perlu diteroka,... dan rasa selesa dengan kaunselor dulu.. baru boleh apply teknik gestalt ni.

biler aku tengok terapi gestalt kali ni... air mata mula bergenang pada mata aku.. tapi aku cuba tahan.. cuba mengelakkan diri daripada menanges dalam kelas. lepas abes kelas.. aku jumpa tuan haji.... masa tu baru air mata aku keluar macam paip pecah..

tak boleh... susah sangat.. sakit sangat2!!!!!!!!

hanya Allah s.w.t sahaja mengerti rasa sakit dalam batinku ini.....!!!!!

dugaan dengan ilmu mmg dugaan yang paling mencabar aku pernah alami dalam idup aku.

dengan ilmu yang aku ada...Allah s.w.t membuka hijab pada pandangan mata hatiku tentang orang-orang yang aku sayang sangat2. di situ aku tahu kekuatan, kelemahan, masalah sebenar mereka, isu yang tak terselesaikan.. dan banyak perkara lain..

dan kali ini... terkena pula pada adik kandungku sendiri....

dengan rasa berat hati aku bagitau tuan haji apa isu sebenar yang berlaku pada adik aku... tuan haji bagi semangat pada aku untuk bantu adik aku....

susah sangat... sakit sangat sebenarnya nak buat terapi pada adik kandung sendiri.... sbb tu dalam etika kaunseling, seorang kaunselor tidak boleh memberi kaunseling pada keluarganya sendiri...

tetapi dalam kes aku...

keluarga aku mmg susah sangat nak berjumpa dgn kaunselor. dan kaunselor yang mereka percaya cuma ada dua, tuan haji dan jugak aku. dengan berat hati aku menerima amanah ini....

tuan haji bagi semangat pada aku... dia yakin aku boleh handle adik aku nanti. tapi menggigil badan aku biler dapat tahu keadaan sebenar adik aku lepas aku beri analisa kes adik aku pada tuan haji. sampai begitu sekali rupanya masalah adik aku...!!!!! tak sanggup nak dengar pun sebenarnya...

ya Allah.. berikanlah aku kekuatan.....
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Wed Jul 29, 2009 7:51 am

boredism............

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Wed Jul 29, 2009 12:41 pm




waaawaaawaa....loan x dpt agi...

tensen....
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Thu Jul 30, 2009 6:20 pm



adeh kecewa kecewa kecewa
anis...cepat la kembali
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI   Today at 5:36 pm

Back to top Go down
 
PUBLIK DIARI a.k.a LUAHAN HATI
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::LUAHAN PERASAAN::..::HEARTS FEELING::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.