perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Lelaki VS Perempuan!!!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Lelaki VS Perempuan!!!   Tue May 05, 2009 8:32 pm

Perbezaan lelaki dan pompuan time kenduri kahwin.

Lelaki (Bujang)

1.mandi
2.pakai baju,siap2
3.start keta,motor
4.sampei tempat kenduri,jumpe tuan umah
5.makan
6.pas makan rileks jup,isap rokok
7.balik umah
8.sampai kat umah


Perempuan (Dara)


1.mandi
2.berkemban
3.keringkan rambot
4.bukak almari,pilih baju
5.bawak kuwa sume baju ,bentang atas katil
6.pilih mane nak yang dipakai.
7.senarai pendek baju hendak dipakai
8.amik baju kebaya
9.letak balik
10.amik baju kurung
11.letak balik
12.wat pilihan lagi
13.cakap lam ati"baju mane yang menarik perhatian"
14.dah sah pilihan,baju kurung
15.pilih tudung plak
16.idop kan seterika
17.nyanyi2 smentara seterika panas
18.telepon berbunyi
19.angkat tepon"eh korang dah nak sampei?jup la.aku x siap lagik"
20.cepat2 seterika baju,tdung.
21.member sampei
22.call member"jup wei!5 minit lagik!korang tunggu lam keta"
23.pakai,baju,pakai tudung,
24.amik beg tangan,alat mekap sekali
25.masok lam keta
26.mule bertekak dengan member
27.kuwakan cermin
28.kuwakan alat mekap
29.mekap kan dulu
20.sampai je kat simpang
21.patah balik,seterika lupe off
22.sampai umah
23.member mintak pinjam toilet
24.dah abis sume,naik keta balik
25.sampai plaza tol
26.jalan jem
27.mule merungut,panas,mekap dah cair
28.kuatkan air cond
29.sembang2 hal perkahwinan
30.sampai kat umah orang kawen
31.salam dengan tuan umah
32.pergi makan
33.cedok lauk ayam skit
34.letak sendok balik
35.cedok gulai skit.
36.letak sendok balik
37.mule cite kat member cakap diet
38.amik laok skit,
39.amik buah skit
40.makan
41.abis makan
42.borak2 kosong ngan member
43.mate usha pompuan lain
44.mule bandingkan pakain mane yang cantik
45.tunggu pengantin
46.pengantin sampai
47.cepat2 pergi tangkap gambar
48.tunggu pengantin bersanding
49.pengantin abis bersanding
50.cepat2 naik pelamin,tangkap gambar
51.mule berangan
52.member marah,suh turun,die plak nak tangkap gambar
53.member tangkap gambar pulak
54.ikot pengantin masok bilik
55.mule cakap "wah!!cantiknye"
56.duduk atas katil pengantin
57.tangkap gambar lagik
58.mule berangan lagik
59.tgk adiah sekeliling
60.tarik pengantin,ajak tangkap gambar
61.dah tangkap gambar
62.gesel pipi ngan penganti pompuan
63.tunggu pengantin bagik cenderahati
64.dapat cenderahati
65.mintak bunga telor plak
66.dapat bunga telor
67.kasik adiah
68.salam ngan pengantin
69.sampei depan pintu
70.kasot ilang
71.cepat2 amik kasot orang
72.mule naik keta
73.mengumpat lam keta"laok x sedap,pengantin mekap tebal sangat,pelamin x lawa".
74.gelak2
75.mule berangan balik.nak wat perkahwinan besar2
76.sampai umah!!!


*amacam...agak2...btol ke pmpuan mcm ni ek..saja nak tau pendapat masing F vs M

*luv all
:group: :group:
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Lelaki VS Perempuan!!!   Tue May 05, 2009 8:53 pm

ye kot....
btul la tu..
orang yg post pon pompuan, mesti tau nye...
mandi pon lama... dlu aku cakap jadi ikan duyung..
nak kuar bilik air.. kene lap2 dlu bg hilang ekor jadik kaki..
baru leh kuar bilik air..
sebab tu lambat je mandi..
wakakakakakakk.....
wakakaka wakakaka wakakaka wakakaka wakakaka wakakaka

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: Lelaki VS Perempuan!!!   Tue May 05, 2009 10:17 pm

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.....LUV..KO NI ADE JER KN...APE YG KO TAIP 2 SUME BTL...CEREWET GLE SIHh....
wakakaka wakakaka wakakaka wakakaka wakakaka wakakaka wakakaka wakakaka wakakaka wakakaka

___________________________________________________________________________________________
kipassusahsusahmati
jelir jelir jelir jelir jelir
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Lelaki VS Perempuan!!!   Tue May 05, 2009 11:40 pm

wakakaka wakakaka wakakaka masih ank dara larat la wat 76 pekara tu mua...dh kawen and dh de ank.....ank nagis je lak tu..... nnt ngok kn je mau mandi x sempat pakai sabun nk pakai suar dlm pn smpi x sempat gak ...laki mst kalah dulu menang kemudian....bujang ke dh kawen msh tetap sama merokok gak...bg yg merokok la yg x tu aku x tau la aktiviti pe yg di watnya....
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Lelaki VS Perempuan!!!   Wed May 06, 2009 1:55 am

macan_sparrow wrote:
wakakaka wakakaka wakakaka masih ank dara larat la wat 76 pekara tu mua...dh kawen and dh de ank.....ank nagis je lak tu..... nnt ngok kn je mau mandi x sempat pakai sabun nk pakai suar dlm pn smpi x sempat gak ...laki mst kalah dulu menang kemudian....bujang ke dh kawen msh tetap sama merokok gak...bg yg merokok la yg x tu aku x tau la aktiviti pe yg di watnya....

aku setuju dgn kata2 macan tu

jadi pempuan yang tak kawen lagi, namo sedih2 tau.. jgn

sebenarnya walaupun pempuan tak kawen lagi, dia ada banyak kelebihannya. dia hanya menumpukan perhatian pada dirinya, ibadahnya, dan hubungan dia dengan Allah.

kalo orang dah kawen ni susah skit. aku teringat dulu ustazah aku pernah pesan, masa anak dara ni ler kena rajin2 solat sunat, puasa sunat, baca quran dan sebagainya. dia kata masa dia kat sekolah dan di universiti banyak boleh buat. tapi biler dah kawen, kompem.. kalo nak pose sunat kena mintak izin suami. pastu dengan anak2 lagi. memang aku tak nafikan, kalo wanita jaga anak2 dan suami, pahalanya sama jugak macam dia buat ibadat2 sunat tu. cuma... rasa nikmatnya bermanja dengan Allah s.w.t tu susah skit... kerana ada tanggungjawab lain yang WAJIB. (jaga anak, layan suami tu wajib).

jgn

adoi.. tetiba teringat plak kat akak aku. masa dia nak mengaji al-Quran lepas solat maghrib. masa tu dia tengah mengandungkan anak nombor dua dia. sekali anak sulung dia dok kaco2 dia.. nak tarik al-Quran lah, dok merengek ler.. dok pukul2 badan dia ler.. sampai akak aku ada cakap, "janganlah buat camni. ibu nak baca untuk adik." adesss.. macam2 le pengalaman akak aku kongsi biler dah ada anak. sampai ke tahap ada masanya aku tengok perapi (conditioner) rambut dia tak bersentuh. biler tanya, dia jawab, "takde masa nak perapi ker apa ker.. pakai syampu 2 in 1 senang. mandi pun dah takleh lama2. silap gaya kalo mandi kena bukak pintu bilik air sbb nak tengok anak tu, takot jadi pape. tengok jelah aritu anak sedara kamu ni, tinggal kejap je.. tau2 dia dah masukkan entah pape dalam mulut dia." sodih sodih sodih

itulah dia pengorbanan ibu....

hargai ibu anda..

eh.. lari topik ke? hehehe..

tapi mmg lelaki camtu, masa bujang dan pas kawen rilek je lagi. cuma bezanya masa dia bujang perut maintain.. tapi lepas kawen perut dia boyot ke depan. wakakaka
Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Re: Lelaki VS Perempuan!!!   Wed May 06, 2009 2:29 am

mekacih yer komen ni...

ni tuk raffey : hmm..cerewet pmpuan ni..tapi raffey jgn ingt semua wanita cerewet camni (ceh...bsopan lak rasa) ada gak yg jns sempoi..tangkap muat je..tapi tu la kdg2 luv pun x pasan ada gak sket2 tkena kt aku peel ats tu..huhuhu

tuk macan plak : btol2, lau pmpuan yg dh kawin mmg x menang tangan nak siapkan diri sndiri, yela anak lagi,laki lagi, kena plak lau laki dia jns senget x reti nak tlg bini..mengarah je..huh (mmg ada kan, tol x)

tuk salju yg terer wat ayat : luv setuju pe yg salju share tu...mmg wanita bnyk berkorban kan..lps sah n halal je jd bini org, tanggungjwb dia hnya untuk Allah,suami dn anak2... jd lau pnt camner skalipun pmpuan ttp lyn anak ngn laki...tp ada gak laki yg jns x hargai bini depa...bukan nak buka2 sikit mata tlg kan,pdhl pmpuan pun kj gak, sma penat jer lau ikotkan ngn laki (lau yg bkeja la kan) tapi suri rumah pun dikira keja gak kan..

luv rase x lari tajuk kot salju,coz dari yg luv post tu, kita kembangkan lagi mnjdi 1 topik yg lagi mnarik untuk dibincangkan....kan3...bole kan

so,jejaka2 lau yg dh awek tu,lau nak kuar date n tpakse tggu awek lmbt sket,phm2 la nak bersiap je amik masa n buat 76 perkara tadi.. wakakaka
coz nati lau dh kawin kadg2 x sempat tau pki underware (ni macan yg ckp eee)
huhuhu...jgn mara aa..

luv all
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: Lelaki VS Perempuan!!!   Wed May 06, 2009 3:34 am

hehehe paklong nk tambah sket je..pompuan ms bujang sumer nak control ayu..tp bla dh kawen sumer keayuan dh hilang, makan kalo bujang kalo buleh 1biji nasi 1sesuap, bla dh kawen melantak selagi x mau hehehe..jgn mare ye..

:)>-: :)>-: :)>-: :)>-: :)>-:
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: Lelaki VS Perempuan!!!   Wed May 06, 2009 4:16 am

yg tu kena jaga baik paklong
kang laki caik lain payah nnti

huhuhu
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Lelaki VS Perempuan!!!   Fri May 15, 2009 7:33 am

kalo laki cari lain... jumpa lagi bagus takper gak.

kalo cari sekali punyer cari... tiba2 lagi teruk daripada yang pertama camner? wakakaka sbb ada kes, suami cari lain sbb isteri tu macam ada yang kurang. pastu jatuh cinta kat pempuan lain, kawen pempuan tu.. ceraikan isteri pertama.

sekali.. biler kawen.. baru tahu kekurangan isteri kedua. masa tu nak rujuk dgn isteri pertama.. pempuan tu dah patah hati. ha..kan dah terkena!

belajar ler menerima orang lain tu camner. kalo dia tak bagus, didiklah dia jadi lagi bagus. (kecuali kalo isteri nusyuz tahap kritikal.. tu pandai2lah handle, kan?) kalo cari orang lain, lum tentu orang tu lagi bagus dari diri dia. kalo jumpa yang lagi bagus ok gak. kalo jumpa yang lagi hampeh? baru tahu langit tinggi rendah.

lama2 jadi gejala giler talak plak.


p/s alamak.. terlebih sudah. lari tajuk ek?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Lelaki VS Perempuan!!!   Today at 12:12 am

Back to top Go down
 
Lelaki VS Perempuan!!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.