perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Tue May 05, 2009 10:26 am

1. Mula-mula, mesti la dia akan mintak no phone kita kan. Tapi nak mintak tu kadang-kadang, ada yang mintak terus dari kita. Ada yang mintak secara underground (maksudnyA, mintak dari kawan-kawan kita la). Tak pun, menggunakan “intelligence” untuk mendapatkan no phone kitatu.


2. Selepas dah dapat no phone, apa lagi, dia mula buat-buat salah hantar mesej la, tersalah call la. Then siap tanya ni no sape, etc. Padahal dia yang start dulu kan? Tak ke pelik tu.


3. Dia akan selalu mesej kita. Tanyakan khabar, dah makan belum, dah mandi ke, etc. Then if tak puas lagi, die akan mesej-mesej dengan kita sehingga la pukul 2, 3 pagi. Dalam ngantuk-ngantuk tu pun boleh kata mata masih segar lagi.


4. Dah tu pulak, dah penat-penat nak mesej, dia akan terus call kita. Konon cakap kredit banyak sangat sampai provider nak potong line dorang. Tapi sebenarnye, nak dengar suara kita sebelum die tido. Nak hilangkan rindu la katakan. Even masa tu kita still rasa takde pape lagi.


5. Then, tibe-tibe dia akan ajak kita keluar. Keluar gi makan ke, keluar teman die belikan barang-barang dapur ke, ape ke. Memang pandai dorang ni dalam bab-bab mengajak keluar. Siap kalau takde kereta tu, sanggup pergi pinjam kereta kawan or sewa kereta.


6. Dah tu pulak, bile dah lama berkenalan, mula la dah tukar pulak status panggilan dalam mesej. Bucuk-Comot la, Sayang-Abang la, Mama-Papa la, dan macam-macam lagi la panggilan. Tapi rasa-rasa, Mama-Papa tu selalu orang guna selepas declare or dah lama kapel.


7. Dari situ pulak, mula la start mesej-mesej nakal. Konon-konon nak bermanja la tu. Even ada yang berkongsi masalah dan sama-sama fikirkan macam mana nak setelkan masalah tersebut. Dalam masalah pun, dia still nak buat lawak untuk bagi kita happy.


8. Dan akhir sekali, sekiranya dia betul-betul nak pikat kita dia akan approch kita. Tak tahu la spot mana dia nak amik sebagai tempat dia nak mendeclare tu. Ada yang dalam telefon je, ada yang jumpa terus, ada yang sanggup datang malam-malam coz nak bersaksikan bulan ke, ape ke. Tapi if dia betul-betul suka pada kita, dia akan cakap yang dia nak menjadikan kita sebagai pasangan hidup dia.


Namun begitu, tak semua yang akan berakhir dengan kegembiraan. Ada yang apa yang kita harapkan, tidak menjadi. Tapi apa salahnya.
Even dia tidak menjadi milik kita, kita still boleh berkawan dengan dia kan kan?

lol! lol! lol! lol! lol!

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Tue May 05, 2009 10:58 am

1. Mula-mula, mesti la dia akan mintak no phone kita kan. Tapi nak mintak tu kadang-kadang, ada yang mintak terus dari kita. Ada yang mintak secara underground (maksudnyA, mintak dari kawan-kawan kita la). Tak pun, menggunakan “intelligence” untuk mendapatkan no phone kitatu.

statement ni ingat lak kat ex-bf dulu huhu.
masih ingat lg masa tu kat air terjun takde pen takde kertas fon lak lam beg ..
pastu die mintak no tepon kata nya takpe sebut je dia ingat punye la
pastu sebut la sekali imbas ..pastu dah mlm nye lak ade call dr no yg tak di kenali.. rupe2 nye die yg kat air terjun siang td isk memang kagum ngan otak die yg sungguh kuat ingatan nye
adoi ingat lak saat2 tu

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Tue May 05, 2009 11:01 am

ye ke peace ade ek
sudahnya camni

Quote :
Namun begitu, tak semua yang akan berakhir dengan kegembiraan. Ada yang apa yang kita harapkan, tidak menjadi. Tapi apa salahnya.
Even dia tidak menjadi milik kita, kita still boleh berkawan dengan dia kan kan?
~ ssh nak ubah perasaan syg kpd kwn so.. it's better we live in opposite direction << msg akhir yg kuterima...
kau telah jauh...jauh dariku...tiada ruang dihatiku buatmu
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Tue May 05, 2009 1:10 pm

sriteddy wrote:

~ ssh nak ubah perasaan syg kpd kwn so.. it's better we live in opposite direction << msg akhir yg kuterima...
kau telah jauh...jauh dariku...tiada ruang dihatiku buatmu

aku setuju dgn sri pasal benda ni. bukan mudah nak tukar seorang yang pernah kita cintai itu sebagai kawan. kalo orang tu boleh buat, mungkin sbb dia dah tak cinta lagi orang tu. tapi buat orang yang masih terlalu sayang dan tak boleh terima kenapa dia ditinggalkan, terlalu sukar untuk dirinya nak kawan gak dgn orang tu.



sri, kalo style aku kan.. aku terus melarikan diri je dari orang tu. kalo dia kejar aku balik, mungkin cinta boleh bersatu lagi.

kalo masa aku lari.. tetiba je dia pasang lain.. tau2 rancang nak kawen dgn orang tu.. hahaha... terkena aku masa tu. dan tak perlu pun kita ada di sisi dia, sbb dia dah ada pengganti, kan? diamlah

jadi, lebih baik mulakan hidup baru, redha dengan sejarah lama, hargai apa yang ada pada hari ini untuk jadi lebih baik pada masa depan.



ops.. lari tajuk plak.. nanti panx tegor..

peace.,. tu style orang mengorat pakai sms, call. orang mengorat pakai tenet camner plak peace? hehehe...
Back to top Go down
View user profile
maya
junior
junior


Posts : 71
Join date : 2009-05-04
Age : 29
Location : ipoh

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Tue May 05, 2009 1:49 pm

peace guna cara ni ke nk pikat buah ati hehe
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Tue May 05, 2009 2:08 pm

miss lady,..
cam aku kenal je kisah ko cite tu..
tapi di mana ya...
hahahahahaha..
wakakakakakakk...


_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
ejaa88
junior
junior


Posts : 33
Join date : 2009-05-02
Age : 28

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Tue May 05, 2009 2:47 pm

tu cara lelaki pikat pompuan....
cara pompuan pikat laki cam ne lak ek??
hehe ade pengalaman??
cite laaaa
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 3:12 am



cara pempuan memikat? alah senang citer kalo aku nak pikat hati lelaki ler...

biasanya aku guna skill ni pada lelaki yang aku nampak ada bagi signal bagus kat aku. (maksudnya kalo aku sms dia layan, kalo aku cakap dia beri perhatian, kalo aku YM dia balas kata2 aku).



menurut pengalaman aku, lelaki ni kalo nak dipikat pun tak jauh beza dengan cara memikat pempuan, iaitu dengan beri perhatian pada dia. ambik berat, caring dgn dia, ikhlas bersama dengan dia, tolong dia tanpa mengharapkan balasan yang nyata. (maksud aku takde plak mintak upah belanje makan ker apa ker. kalo harap dia ucap terima kasih tu normallah. hehehe).

dan yang paling penting ialah..

memahami jiwa lelaki..

lelaki adalah makhluk yang reserved serta ego menyebabkan diri mereka sukar difahami. mereka juga selalu menyembunyikan emosi sebenar, gemar berlakon dan berhelah kerana tidak mahu menunjukkan kelemahan yang ada pada diri mereka.

anime

kalo pempuan tu berjaya membuka dan menyelongkar satu per satu jiwa yang tertanam jauh di dalam hati seorang lelaki, sehinggakan dia tak segan silu memaparkan kekurangan dan kelemahan dia depan mata kita.. itu tandanya dia dah mula tak berlakon pada kita. bila dia dah tak mula berlakon, maksudnya dia dah selesa dgn kita dan menunjukkan imej dia yang sebenar.



tapi jangan salah guna ilmu plak....

jgn

mentang2 dah tahu semua kelemahan dia, siap tembak2 dia plak dengan kelemahan dia. lelaki tu ada egonya.



kalo dia mengamok nanti ha.. menanges tak berlagu ler plak nanti..

sodih sodih

oh ye.. satu lagi... pada pendapat aku, kalo pempuan nak pikat lelaki.. pikatlah lelaki yang tunjuk signal bagus kat kita. kalo dia malas nak layan, buat bodo je sebaiknya elakkanlah, walaupun suka tersangat2. nanti buat dia jadi menyampah pulak.

hehehe.. sekadar berkongsi pengalaman dan tips2..



nak cakap lebih2 pun susah gak.. pasal aku sendiri fail bab cinta nih.

Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 3:23 am

hehehe paklong sokong kata2 salju tu, tapi.... ah.. diamlah
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 3:27 am

korg kawan je la.. ni sebab putus cinta putus hubungan trus,
da jd cam musuh lak, lau tak contact sgt tu xpe ar..lau tsua tu takyah la elak,
jaga la silaturrahim tu..kan kita ni sesame Islam
dan org2 Islam itu kan bersaudara.. kan2 peace?
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 3:35 am



arb tak paham situasi sebenar aku dgn orang berkenaan kot... kalo ko paham, ko takkan cakap camtu dgn aku.

sodih sodih

aku sebenarnya tak suka gak buat camtu, tinggalkan dia terus. tapi aku buat camtu atas nasihat kaunselor, mak abah aku, dan adik beradik aku yang lain. pada mulanya aku degil nak gak kawan, tapi biler dia orang semua dah pujuk supaya berhenti buat camtu.. lama2 aku tinggalkan gak orang tu.

alhamdulillah.. aku lebih ceria lepas tinggalkan dia terus.

bagi aku, buat apa nak kawan kalo aku terus terseksa jiwa raga.

dan sebenarnya orang2 lain nasihatkan aku soh tinggalkan dia.. sbb dia orang tahu, antara punca aku tensen, sakit dan tertekan adalah sbb teringat2kan lelaki tu. biler aku dah buang terus.. aku jadi hepi je....

alamak.. lari dari topik.... jangan marah ek panx..

pape pun, kalo nak memikat (tak kisahlah laki ke pempuan ker) belajarlah memahami hati dan jiwa dirinya. insya Allah dia akan tertarik pada kita nanti.


wallahualam..
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah &amp; perak

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 3:52 am

peace wrote:
miss lady,..
cam aku kenal je kisah ko cite tu..
tapi di mana ya...
hahahahahaha..
wakakakakakakk...


dalam bnyk2 komen kat atas ni sebenarnye bnyk nak reply tp
tak tahan dengan feed back peace nih

peace,rasa rasa awak kat mana yer diam diam sudeh diamlah
tari

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 4:05 am

bukan la salju... ko salah faham nie

aku pon klu awek aku kawin ngan org len mmg aku tak contact dei dah sbb

klu aku ader bini pon aku x suke klu pakwe lame die nyibuk2 lagi,

mau aku lempang die ngan bini2 aku pon aku lempang,

yg aku maksudkan just jage hubungan Islam tu jer

sbb aku besa tgk couple ni klu putus mmg da cam musuh dah,

kan tak bek camtu... i'm sorry
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 4:23 am

uish.. jangan riso ler.. aku tak marah ko ler..



aku taklah bermusuh. cuma melarikan diri je. macam, cuma layan dia dalam blog dan email je. nombor tepon dia, id YM dia semua aku dah delete. frenster, facebook pun sama. bukannya apa, aku tak mo gak bakal isteri dia tahu aku pernah rapat dgn dia, sbb bakal isteri dia tak pernah tahu aku saper dalam idup dia.

dan dalam masa yang sama, aku tak mo nanti.. kalo dia ada masalah dgn teman idup dia, dia datang cari aku. nanti len plak citernya nanti.

izinkan aku pergi...

kecewa kecewa kecewa

back to topik, kalo nak memikat, hati kena letakkan kepasrahan kepada Allah s.w.t. belum tentu kalo kiter usaha, benda tu akan terhasil dan terjadi. kadang2 kita dah jadi yang terbaik, tetapi jika hatinya tak terdetik untuk kita.. dia tetap keras pale tak mo kiter gak, apa daya kita. kita cuma berusaha, yang menentukan ialah Allah s.w.t.
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 4:39 am

ar klu camtu da kire bagus

malam nie kite date nak x?
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 4:42 am

haip.... kat sini plak dia nak mengorat..

camner ni peace? memikat menggunakan forum tak masuk dalam senarai ko pun.. jgn

nah.. ambik arb..

Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 4:50 am

sajer jer aku nak bg ko cria skit salju,

ko ni jiwa sgt.. aku ni da cair da ha..

camne peace..nmpk c x cara2 adikmu memikat?

huhuhu....

tp ko mmg the best ar salju terbang camni ha
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 5:00 am

yang dalam forum ni mana nak ade..
ni kan cara tenet..
hahahaha...
aku tak masuk kan lagi cara tenet..


_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 5:16 am

care tenet? tak paham la
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 5:34 am

yang artikel tu minta no.pone..
berjumpe..
ni cara internet takde la lagi..
apo la...
wakakaka

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 5:38 am

haahaha wakakaka
mari kita sama2 gelak kat arb tuuuu wakakaka wakakaka wakakaka
Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 6:23 am

ko no arb...dh lama menghilang...tetibe masuk bikin huru hara ni...abis ngn salju2 ko nak ngorat eee...ni bole bikin i jeles....eceeh..cewah...x la joke je...

bole la tmbah peace ngorat cara tenet plak...adik ko stat dl...hahaha

ingt x iklan ni..."zaman dah berubah.dunia makin maju"

jadi cara mgorat pun dah mkin maju..guna tenet pun bole kan...huhuhu


luv all
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 6:45 am

msti arr...byangkan 5 ari aku takde tenet kat umah ni,
skali mletup camni la
hik2
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 6:53 am

arb,salju dh trime ke ajakan date tuh huehuehue
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Wed May 06, 2009 6:55 am

haip haip! ha.. padan muka.

apa plak ni? topik ni takde kena mengena nak ajak orang date ok?

kat paklong. nakal sangat babab je dia.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT   Today at 11:01 am

Back to top Go down
 
CARA-CARA SESEORANG TU CUBA MEMIKAT
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» La otra cara del alma
» Jesus Christ Superstar
» Tamarindus - looking for large old examples
» Huge 30 year old bougainvillea
» Commands to invite players to a checkmate server

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.