perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Tue May 05, 2009 10:13 am

Biler kiter syg org tu
Kita tnggu dia lame pn x per
Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2
Ati kate ala, adatlah ada yang mnnunggu n dtnggu

Biler kiter syg org tu
Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bsn,
Tp biler kite bosan Ada dia lyn kiter?
Ati kate x pe dia busy kott

Biler kiter syg org tu
Kita gdh ngan dia, kita dim je
Tp dia heboh 1 dnia
Ati kate x pe, dia tension tuu

Biler kiter syg org tu
Kita kol nak ckp ngan dia
Tp dia bg phone kat org lenn atau matikan
Biler jd cm2, x pe
Ati kata, x pe, lyn je, kwn dia, kwn kiter gak

Biler kiter syg org tu
Kita bercerita dgn dia,citer ngan
tunggul lg baik
Tp biler dia bercerita ngan kita
Kita dgr, sepatah2 kite kena ingt...klu x ingat kita yang kena marah
Ati kata x pe syg katakn…

Biler kiter syg org tu
Kita n dia lpr
Tp kiter bg sume roti kita kat dia
Ati kata, ala jagalh ati dia, sian dia….

Biler kiter syg org tu
Kiter sanggup bg dia rest biler dia letih,
Tp biler kita letih, dia srh jugak kiter
lyn dia bila dia bsn
Adil ker? Ati kata, ala bukan selalu pun..

Biler kiter syg org tu
Kita jadi cam org giler dngr dia sakit,
Tp biler kita sakit,
Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan
hari kesakitan kita,
Ati kata, ala x pe, x kn dia nak
berkepit ngan kita 24 jam

Biler kiter syg org tu
Kita x prnh pntingkan diri sndri
Tp dia hpokrit thp ngaban
Ati kata x per, dia mmg cm2 kene lah trima..

Biler kiter syg org tu
Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya
Tp dia x tahu kiter berdpn dgn maut,
Wlpn kiter skt,dia kata kat kiter,sakit
bese2 jer, jgn nk mngrt
Ati kata, cmnelah dia biler kiter x de,
msti dia hepi

Biler kiter syg org tu
Kiter x snggp tngk dia derita
Tp dia x prnh hargai diri kiter,
Ati kata, tau x btapa kita syg kan dia? :x

Biler kiter syg org tu
Kiter snggup tngglkn dia selaam2nya untk dia bhgia
Tp adkh dia tahu pngrbnn kiter??
Ati kata, x pe, janji dia bhgia

Dan……
Biler kiter dh tngglkn dia selaam2nya
Dia dtg ziarah pusara kiterr
Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mngata kiter
Dia mintak maaf sebab pernah bt kiter tnggu dia
Dia mintak maaf sebab pernah pksa kita lyn dia time bsn
Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dnia slh kiter
Dia mintak maaf sebab pernah x hiraukn kol kiter
Dia mintak maaf sebab pernah x dgrluahan ati kiter
Dia mintak maaf sebab pernah bt kiter klprn sbb dia
Dia mintak maaf sebab pernah gnggu waktu rht kiter
Dia mintak maaf sebab x pernah hiraukn skt kiterr
Dia mintak maaf sebab pernah pntingkn diri dia sndri
Dia mintak maaf sebab x prnh tngk pnderitaan kiter

Biler kiter syg org tu
Kiter bt semuanya kan?
Tp dia x prnh fhm kn?

Dan…
Biler kiter tngglkn dia Dia dtg pd kiter and kata
Sorry….
Sorry???selepas lukakan ati kiter?

Biler kiter syg org tu
Kiter kata x pe lah
Aku dh tngglkn dunia,
Moga dia bhgia tnpa kiter..
Dan ati kiter kata
X pe lah apapun yg dia buat Kiter ttp syg org tu…..

Sukar ke untuk meminta maaf pada orang yg telah kita buat silap???


p/s : sekadar renungan... jgn ada yg terasa lak...
maaf bermaafan sblum terlambat.



_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Tue May 05, 2009 10:30 am

maafkan saya (ni pesanan tuk mereka yg pernah terluka sebab diri ini)..

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Tue May 05, 2009 10:38 am

sri sll minta maaf kat org tp ade ke org maafkan sri
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Tue May 05, 2009 10:41 am

kalau dah minta maaf tu takpelah..
sekurang-kurang nye kita dah minta maaf..
terpulang pada org tu lak..
asal kan kita ikhlas...
hehehe...
:group: :group:

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Wed May 06, 2009 3:29 am

dah2...
aku dah maafkan korg dah!!
jgn wat lagi na..na..

peace? ingat tak ayat sapew?
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Wed May 06, 2009 3:36 am

sape ek..
cam biasa dengar jek..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Wed May 06, 2009 3:47 am



aku biasanya memaafkan saja orang yang selalu melukakan hati dan perasaan aku. cuma biler aku dah berniat untuk tinggalkan dia terus, janganlah pujuk rayu aku lagi. sbb biasanya aku takkan tinggalkan seseorang itu tanpa sebab, kecuali bila aku dah betoi2 tak tahan sabar dengan karenah, perbuatan dan apa yang pernah dia buat kat aku.

pada pendapat aku, kita mesti memaafkan orang lain. sebab pe? sedangkan nabi muhammad pun memaafkan.. siapa kita yang angkuh untuk tidak memaafkan? jgn

tapi nak menerima semula orang yang dah menyakitkan ati kita tu mmg payah la. aku memaafkan atas tanggungjawab aku sebagai muslim, supaya dia tak diazab oleh Allah s.w.t kerana terlalu melukai hati dan perasaan aku serta membuat aku terlalu kecewa. tapi that's it! enough is enough! bawaklah haluan masing2.. itu adalah lebih baek.

kecewa kecewa

izinkan aku pergi... kecewa
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Wed May 06, 2009 4:05 am

ayat abah wat kat pak cik atan..i ngat tak?

em salju..ader ayat quran yg mafhumnya begini,
"adakalanya perkara yg kamu fikirkan itu baik buat kamu tp ia adalah buruk buat kamu,
dan adakalanya perkara yg kamu fikirkan itu buruk buat kamu tp adalah baik buat kamu"

InsyaAllah satu ari nnti pasti Alllah kan ganti yg sribu kali lagi baik dr yg penah ko dpt
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Wed May 06, 2009 4:15 am

adesss.... arb.... adoi..



sebenarnya dia banyak kali mengingatkan aku dengan ayat al-Quran itu, surah al-Baqarah, ayat 216.

dan kata2 dia, dalam kad besday dia bagi aku masa besday aku yang baru je lepas ialah..

"Allah has greater plans for you."

cuma ada masanya aku susah nak terima... sbb.... uwaaa... takperlah. redha itu perlukan masa. sodih sodih

dan ini juga adalah kata2 yang selalu dia bagi kat aku,

"it is easier to be said than done." yang bermaksud, cakap mmg senang. nak buat belum tentu boleh.

wallahualam.



pape pun.. yang penting, itu adalah sejarah lama. sekarang mulakan hidup baru. dan kalo hati nak jadi tenang.. belajarlah memaafkan orang len.
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Wed May 06, 2009 4:22 am

huhuhu..
kes ko ni klas atasan nye ni salju.. tp aku mmg respek atas bwh kat ko,
ko ni msti da byk sabar kan...

aku ingat kecik2 dlu ustazah aku ajar

cintakan bunga...bunga kan layu

cintakan manusia..manusia kan mati

cintakan Allah.. Allah kekal abadi
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Wed May 06, 2009 4:32 am



sbb tu aku rasa, mungkin perasaan yang pernah timbul dalam hati ini tidak cukup ikhlas. jika jujur aku mencintai kerana Allah s.w.t, aku takkan goyah sebegini. sbb aku pasti, Allah tahu mana yang terbaek untuk aku.

kadang2 manusia tak tau menghargai bila kita ada di sisi dia, tapi bila kita dah takde, baru terhegeh2 nak kejar balik. pasal tu kawan baek aku tu terlalu takot kalo aku cakap aku nak putus kawan. sbb dia tahu, kalo aku dah kata aku nak pergi... dia nanges air mata darah pun, aku takkan layan dah..

sebenarnya dia masih mengharapkan aku layan dia gak macam dulu. tapi elok gak kita orang tak jadi bertemu jodoh. mungkin cinta di hati aku ni tak cukup ikhlas kerana Allah.

Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Wed May 06, 2009 4:44 am

ish ade ke cakap camtu...eh! adeke taip camtu..

cik salju!! sbbkn cik salju ikhlas la Allah tak bg temu ngan die,

sbb mase depan nnti..cik salju kan tersiksa

fikirkanlah
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Wed May 06, 2009 5:08 am

sudah lah salju..
jgn duk persalahkan diri..
kan arb ada taip tadi..
"adakalanya perkara yg kamu fikirkan itu baik buat kamu tp ia adalah buruk buat kamu,
dan adakalanya perkara yg kamu fikirkan itu buruk buat kamu tp adalah baik buat kamu"
jgn sygkan org terlebih2...
sebab nanti kita tak dapat terima pemergian mereka..
tak kira la die pergi macam mana...
biar yang lebih tu pada yang Esa..
jadi ape pun yang akan terjadi suatu hari nanti...
kita boleh terima...

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Wed May 06, 2009 5:27 am

kalo camtu kena tambah skit kat artikel peace tu..



bila kita sayang orang tu, kita ikhlas kerana Allah. biarpun dia buat camner pun, kita tetap ikhlas sayang dia. moga keikhlasan kita itu akan mendetikkan keinsafan dalam hatinya untuk menjadi yang lebih baik lagi, meskipun dia bukan ditakdirkan untuk hidup bersama dengan kita.

Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Wed May 06, 2009 5:35 am

oh saljuku...

eh bukan2... silap2..

salju msti penah denga hadis ni,

"tidak beriman seseorg kamu@kurang iman seseorang kamu
hingga die menyayangi saudaranya sepertimana
die menyayangi dirinya sendiri"

nmpk tak?..nabi suwh sayang cam diri kite jek
bukan lebey dari tu.. tp untung la sape dpt kawin
ngan salju sbb aku tau salju ni jenis yg stia.

rabbana zholamna anfusana wa illam taghfirlana
wa tarhamna lanakuunanna minalkhosirin
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Wed May 06, 2009 7:12 am

setia? adoi....

taman seri setia adalah, tu rumah family salju.

arb, kalo salju setia dengan kawan baek salju tu, takdelah al-kisah salju terima cinta orang lain selepas kes makan roti canai tu. selepas peristiwa tu, salju terima cinta seorang lelaki lain. tapi putus. pastu terima lagi satu cinta lelaki lain.. pun putus gak. di saat salju putus dgn lelaki kedua ni, tau2 je dia cakap dia dah nak kawen.

tapi sebenarnya masa kes makan roti canai tu salju dah tahu, dia ada suka kat sorang awek. dia sendiri mengaku dan bercerita dgn salju. tak lama pastu, salju mengaku salju sayang dia, tapi sbb dia dah suka pempuan tu.. salju mintak izin nak bawak diri. dan mintak putus kawan. tapi entah camner lepas 4 bulan mendiamkan diri, persahabatan tu sambung balik. dalam ketika tu salju dah on dgn orang lain. masa salju dah nak break dgn ex yang tu, kami pernah hampir2 nak bercinta.. tapi dia withdraw (tarik diri) sbb dia kata, dia tak mampu nak terima salju, sbb dia terlalu angau dgn pempuan tu.

disebabkan tu gak.. biler dah break dgn ex tu, salju terima gak cinta dari lelaki lain. dia pun meneruskan usaha dia nak tekel awek tu. salju bagi sokongan semua kat dia.. bantu bagi tips2 cara nak pikat pempuan tu. tau2 je jodoh salju dgn ex seterusnya tu pun takde... dan dia plak dah mula dapat greenlight daripada awek tu. insya Allah hujung tahun nih dia orang rancang nak kawen.

masa dia mengaku tu ler salju rasa hati pecah berderai..

kalo hepi ending takper. dia dah nak kawen, salju pun nak kawen gak. ini citer dia dapat gak cinta hati dia, pempuan yang dia dok admire masa kat universiti.. akhirnya dapat gak jadi calon isteri dia. sedangkan salju selama ni minat dia ......(lebih lama salju minat dia.. pasal kami kawan dah nak dekat 5 tahun. kawan salju tu usha pempuan tu baru dalam dua tahun lebih)... akhirnya dapat air mata je..

kalo betoi salju insan yang sangat setia mencintai.. salju dah tak cari lain. setia menanti dia je.. sampai ke syurga..

betoi gak apa yang arb taip tu. sayang saudara seperti diri sendiri. tapi salju sayang dia lebih dari diri sendiri.. mungkin sbb tu Allah tak jodohkan kami. bahaya sangat kalo sayang orang nih. leh jadi psiko.


p/s aku hanya manusia biasa.... kecewa
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Wed May 06, 2009 7:14 am

arb ni dok asik nk perayat salju jer...de pape nih ...huehuehue
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Wed May 06, 2009 8:18 am

rilek la paklong...aku stat minat post perak ni pon sbb aku tbaca post si salju ni,
so aku ni admire die ar..
ko jgn dengki

salju..maksud aku klu ko toi2 dpt laki yg suke kat ko pasti ko kan stia kat die nyer.. xder la ko men kayu tiga,
bukan maksud aku ko stia kat laki mule2 tu.. klu ko ayik stia kat die..sian la kat kami2 ni,
xde pluang laa.. toi tak paklong?
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Wed May 06, 2009 8:35 am

btoi..btoi..btoi..
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Wed May 06, 2009 9:22 am

paklong bab ni laju je ko ek...
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Wed May 06, 2009 9:37 am


_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."   Today at 1:34 pm

Back to top Go down
 
sekadar renungan..."bile kite sayang org itu..."
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» New book by Jesus Villalobos "Forgotten Keys of the Kingdom"
» Dreamer's Forest - Book 1 "A Bridge in the Forest" - excerpt
» The "USS-SGN Theophilus F. Rodenbough"..
» Guy Peellaert: "The Michelangelo of Pop Art"
» "Return of the Three Phantoms" – Sep. 13, 2008 in Honolulu

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SUDUT KAUNSELING:: .::COUNSELING SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.