perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Kawan...Apa Erti Kawan? Mana Kawan Anda Sekarang?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Kawan...Apa Erti Kawan? Mana Kawan Anda Sekarang?   Tue May 05, 2009 9:44 am

Bukannya senang nak cari kawan yang baik
Bukan senang juga nak menjadi kawan yang baik.
Kawan yang baik tak pernah mengumpat di belakang kawan baiknya.
Kawan yang baik tak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baiknya.
Sebaliknya kawan yang baiklah yang paling banyak membantu kawan baiknya untuk mencapai kejayaan.

Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan baiknya untuk membuat perkara yang buruk dan sia-sia.
Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baiknya untuk berbuat kebaikan.
Kawan yang baik adalah orang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira.
Kawan yang baik akan sentiasa belajar untuk menghormati seorang kawan baiknya.
Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baiknya untuk sentiasa berada di sisinya.
Kawan yang baik tak pernah melarang kawan baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik.
Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baiknya mempunyai ramai kawan baik,
kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baiknya.

Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan baiknya di dunia dan di akhirat di dalam doanya.
Kawan yang baik akan sentiasa memaafkan kesalahan kawan baiknya.
Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat diluahkan kepada kawan biasa.
Kawan yang baik tidak akan sesekali menjatuhkan maruah kawan baiknya.
Kawan yang baik tidak akan sesekali membocorkan rahsia kawan baiknya kepada orang lain.

Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan baik kita bukanlah seorang yang sempurna.
Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya.
Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak memberitahu perkara yang baik kepada kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baiknya.
Kawan yang baik akan memanjangkan naskhah ini kepada kawan-kawannya, bukan kerana terpaksa, bukan kerana suka-suka, tetapi untuk dijadikan pedoman oleh kawan-kawannya supaya dapat menjadi kawan yang baik kepada kawan baiknya.

Dan kalau kita nak dapat kawan baik yang baik, kita mesti lebih dahulu menjadi seorang kawan yang baik kepada kawan baik kita.
Dan semoga kita berupaya untuk menjadi seorang kawan yang baik...


:group: :group:

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Kawan...Apa Erti Kawan? Mana Kawan Anda Sekarang?   Sat May 09, 2009 2:10 pm

kawan baek aku?

aku rasa dalam banyak2 kawan baek aku, aku paling takleh lupa pada dua orang kawan baek/rumet aku masa aku di uitm perlis.

walaupun dia orang muda daripada aku, tapi hubungan kami macam kawan sebaya. kami tak sekepala, sbb minat lain2, hobi lain2, asal dari negeri berlainan.. dan personaliti semua lain2 gak. tapi kami bertiga memahami dan menerima antara satu sama lain.

tapi biasanya jodoh aku dgn kawan baek aku tak lama. aku cuma sempat bersama dengan dia orang dua sem. pastu sorang pindah tempat belajar, tak lama pastu aku pun berhenti belajar.

aritu kawan baek aku baru bertunang, tapi aku tak dapat pergi sbb pakcik aku kawen. insya Allah bulan jun nih dia nikah dgn tunang dia. (bercinta sejak sem 1 kat uitm tu.. dahsyat woo..)

kawan aku yang pindah tempat belajar tu pun dah abes belajar. sekarang dia tengah keje. dan dia kata nak sambung belajar balik. nak berlumba2 gak kot dgn aku. hehehe.. dia nih mmg suka nak bersaing dgn aku sejak dulu lagi.

buat ain dan yat... korang mmg sahabat terbaek. seumur idup aku, aku tak pernah jumpa sahabat di alam nyata yang setabah korang.. memahami aku, menerima aku dan membantu aku banyak masa di uitm dulu.

kat kolej dar al-hikmah ni... baru sekarang aku dapat seorang yang aku leh kata kawan baek aku. dia housemet aku. sejak kes rumet aku buat hal.. aku makin rapat dgn dia. tapi yelah.. cam aku kata tadi.. jodoh tak lama dgn kawan baek. sem ni sem last aku belajar kat kolej. tak puas nak manje2 mesra dgn adik tu...

pada kawan2 aku yang baek ati.. aku doakan korang bahagia dunia akhirat, hidup dalam rahmat dan rahim Allah s.w.t. AMIN.
Back to top Go down
View user profile
:syira:
Moderator
Moderator


Posts : 103
Join date : 2009-04-12
Age : 27
Location : sitiawan,perak

PostSubject: Re: Kawan...Apa Erti Kawan? Mana Kawan Anda Sekarang?   Sat May 09, 2009 3:38 pm

kawan baik

kawan baik syira pernah buruk2kan syira kat org lain..
sebenarnye ms tu kami tgh gado..mngkin die bngang sgt kt syira tu yg die buruk2 kan..
sampai rahsia syira pon die cite kt org len..kwn baik jenis apa tu:cry:
adoiiii mmg bengang giler ms tu...

ntah laa sampai skrg rs cm ssh sgt nak dpt kawan baik..
tp yg pastinye di hati sy nie ada sowg je kwn baik..
mmg kami kawan baik sejak sekolah rendah lagi..bkn sng tau nak kekalkan hbgn shbt nie...
lgpon kami pon tinggal tak brapa jauh...skrg nie kalo time cuti kami mst kuar sama2 lpak smbng2..besh sgt ms tu...yelaa bersama kawan baik yg sampai bile2 akan mnjd kwn syira dan syira percaya sgt2 kat die..sayang sgt kat die...

hope we frenz forever...
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Kawan...Apa Erti Kawan? Mana Kawan Anda Sekarang?   Sat May 09, 2009 11:31 pm

kwn baik erk...... ramai sngt la....bab kwn baik macan ni mua bangsa de....melayu,cina,india,indon,siam,jpn....adoiiiiiiiiiiiii ramai sngt la tp mmg mua 1 pale la masa sama2 wat jahat dulu .....tp insyallah la macan di campakkn kemana pn pasti de kwn baik.....meh kwn2 baik ku kita lyn dulu
Back to top Go down
View user profile
ejaa88
junior
junior


Posts : 33
Join date : 2009-05-02
Age : 28

PostSubject: Re: Kawan...Apa Erti Kawan? Mana Kawan Anda Sekarang?   Sun May 10, 2009 12:06 am

okeh..
kite menjawab soklan yang diberi ok..
apa erti kawan??
kawan adelah org yang betol2 memahami kite....xmenting kan dirik..tolong kite walau kite susa atau senang...
jgn kalo dah senang lupakan kawan...
tuh la kawan...
for me, kawan2 aku byk sgt....mmg ramai..
sbb aku skolah dari skola rendah then n pindah skola menengah sampai 4x..then study kat matrik sampai kat u ni, aku stil x jumpe kawan sejati....
mmg betui kawan sejati susa nk carik..even aku pon ngaku aku bukan kawan yang baik..tp aku try jadik kawan yang baik...
so, bg menjawab soklan-->di mana kawan anda sekarang, aku nk jawab kawan aku ade kat mana3..sape2 yang penah jadik kawan aku tu laa is my frens...

ingat..berkawan bia beribu..berkasih bia lah sejuta..hihihi<---

tp kawan sejati mmg aku x de lagi la..
biasa la mnusia..huhu nobody is perfect.
Back to top Go down
View user profile
~seputum~
junior
junior


Posts : 35
Join date : 2009-05-09

PostSubject: Re: Kawan...Apa Erti Kawan? Mana Kawan Anda Sekarang?   Sun May 10, 2009 1:16 am

emm sok la amba baca..pjg sgt.. dah la amba lum tido lg
Back to top Go down
View user profile http://www.seputum.blogspot.com/
ejaa88
junior
junior


Posts : 33
Join date : 2009-05-02
Age : 28

PostSubject: Re: Kawan...Apa Erti Kawan? Mana Kawan Anda Sekarang?   Sun May 10, 2009 1:17 am

putum
Back to top Go down
View user profile
5ruz17
junior
junior


Posts : 20
Join date : 2009-05-09
Age : 32
Location : Malaysia

PostSubject: Re: Kawan...Apa Erti Kawan? Mana Kawan Anda Sekarang?   Sun May 10, 2009 5:17 am

tuk memiliki kawan yg baik..kite kena jadi kawan yg baik pada org lain... dalam beribu2 kawan yg baik, pasti ada yg akan jadi kawan yg sejati.. yg penting jadi diri sendiri...
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Kawan...Apa Erti Kawan? Mana Kawan Anda Sekarang?   Sun May 10, 2009 5:26 am

biar ramai kawan tp hanya satu teman
jgn lah kita jadi kwn yg menikam dari belakang tapi jadi lah phon yg rendang..
Back to top Go down
View user profile
5ruz17
junior
junior


Posts : 20
Join date : 2009-05-09
Age : 32
Location : Malaysia

PostSubject: Re: Kawan...Apa Erti Kawan? Mana Kawan Anda Sekarang?   Sun May 10, 2009 5:33 am

sebut pasal backstab nie... rasa nak tembak jew
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kawan...Apa Erti Kawan? Mana Kawan Anda Sekarang?   Today at 5:17 am

Back to top Go down
 
Kawan...Apa Erti Kawan? Mana Kawan Anda Sekarang?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 7-week Hiatus
» SBS Roothi Roothi Hai Rachana Mana Raha Vihaan!! - Sapne Suhane Ladakpan Ke - 14th Oct 2013

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SUDUT KAUNSELING:: .::COUNSELING SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.