perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 korang-korang np de org yg x ske kucing....????

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
tQah
junior
junior


Posts : 26
Join date : 2009-05-04
Age : 28
Location : perak,negeri sembilan,johor....

PostSubject: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Tue May 05, 2009 8:52 am



korg rse np???


ke sbb
- kucing ni ske bwk lik bangkai bintg len kt uma kte......
mayb....(sbnrnyer die nk bg korg adiah sbb korg sud jge die..hehehe)

- tucing 2 ske cuit2 mke korg time korg nk tdo...yela,kte dh pnt2 nk tdo pas 2die leh lak nk kcu2 kte..klu korg bengng x???? (mgkin sbb die x mmpu nk ckik korg,yela ne thu korg tlupe nk bg die mkn..)

- ataupn tucing 2 ske tdo ats pc or laptop korg...?? klu sy pun sy angin gak... lol! (die x bg korg chatting.....hehehe)


hehheeheh......
xthu la tul ke x...
tp 2 la sbb2 yg mber sy ckp...
heheheheeh lol!
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Tue May 05, 2009 11:18 am

orang tak suke kucing yang kototr jek..
kucing bersih orang suke..
kadang2 orang yang tak suke kucing die alah pada kucing..
tak pon sebab die ada kes ngan kucing sebelum ni...
jadi di sebab kan kucing tu..
die tak suka semua kucing..
kucing ni sebenar nye pandai..
n paham ape kita cakap kat dia..
macam kucing umah aku..
kebanyakan kucing yang mak aku bela semua paham cakap mak aku..
n kalau kita marah dia skali..
dia tau dah... kdang2 aku sronok tgk telatah kucing ni...
yang mak aku bela la...



_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Tue May 05, 2009 12:13 pm

kucing aku dah mati 2 tahun yg lepas...mula abg dia mati..sebulan pastu dia lak mati ..pastu tak bela dah kucing...

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
tQah
junior
junior


Posts : 26
Join date : 2009-05-04
Age : 28
Location : perak,negeri sembilan,johor....

PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Tue May 05, 2009 3:08 pm

ok,tq 4 da kumen ye for peace n lipanx_laut...my senior...hehehe
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Tue May 05, 2009 3:17 pm

kenapa orang tak suka kucen?

1. trauma lama.

mungkin dia pernah dicakar, digigit kucen sehingga cedera parah menyebabkan dia takot dgn kucen.

sodih

2. kucen yang tak pandai pergi tandas.

kucen yang tak pandai2 buang najis dalam tandas menambahkan ketensionan tuan rumah. yelah.. hari2 kena cuci najis kucen je.. mau taknyer bengkek



3. kucen curi lauk dia orang.

pantang lepa (leka) je kat dapur.. tau2 lauk kena kebas. paling tertekan biler baru je beli ayam kepsi, tau2 kena curik dgn kucen kat dapur.



4. alergik kucen.

tak tahan dgn bulu kucen. nanti asma, dan sebagainya.



itu je senarai yang aku leh terpk buat masa nih..


cute
Back to top Go down
View user profile
tQah
junior
junior


Posts : 26
Join date : 2009-05-04
Age : 28
Location : perak,negeri sembilan,johor....

PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Tue May 05, 2009 3:26 pm

tq yer salju????



tul gak 2......



hehehehehe








btw,tq 4 da kumen....


k? lol! lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Tue May 05, 2009 3:27 pm


sblm sy komen..sy nak tegur skit..bagus tqah byk buka topik tp topik2 yg dibuka byk terkeluar dr sudut sepatutnya, sy hrp lainkali tqah lbh peka ye.. jgn amik ati teguran sy ni k
back to topik :
adakala org tak suka kucing krn mungkin kucing tu suka berak merata2 wlupun dh di ajar oleh tuannya, nak plk kucing kg..cz apa yg sy tahu, kucing yg dh di 'kasi' atau kucing moden lbh berdisiplin..tak tau la btul ke tak..
dan lagi..alahan pada bulu kucing..terutama kepada penghidap asma, resdung yg kronik dan bulu kucing nih klu melekat pd pakaian pun leceh gak..
bg sri..sy suka kucing...suka sgt2...dulu sy ada seekor kucing namanya KOKO.. tp dh hampir 2 bln dia menghilangkan diri, sejak tu sri tak bela kucing..
kucing sy yg hilang..klu jumpa pulangkan balik

Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Tue May 05, 2009 3:48 pm

sri, sebenarnya kucen nih binatang yang unik. kalo kucen sri ilang, tak perlulah sri mencarinya.. sbb kucen ni biasanya kalo ia menghilangkan diri, ia disebabkan dia tahu ajalnya dah nak sampai. dan dia tak mo tuannya tengok dia mati nanti. tu pasal dia ilangkan diri.

sodih sodih

aku tak cakap kosong, sbb mmg ada kajian dah dibuat tentang misteri kucen ilang ni. tapi tak dinafikan, ada gak kucen ilang sbb tersesat jalan.. akhirnya leh gak balik rumah tuannya selepas sesat sekian lama. ish ish.. kucen.. kucen..


cute
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Tue May 05, 2009 4:12 pm

kucing pn de org x suka ke??? kucing bg aku haiwan yg unik sebab kucing tu sbenarnya de la raja segala2nya keturunan si cats ni cmner ye aku nk terangkan ermmmmmm x pe la aku ngah fikirkn cmner nk terangkn ni supaya korg x terslh tafsir nnt jap erk aku merokok jap cari idea
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Tue May 05, 2009 4:17 pm

teringat jack ( kucing jantan ) ngan leha ( kucing betina ) aku

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
··¤(`×[¤ LiE ¤]×´)¤··
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-14
Location : pantai barat dekat corner tu tau ke

PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Tue May 05, 2009 4:33 pm

aku ada kucing dulu kat kuching <<ape pelik ayat aku ni muahahahaha
sarawak, tp time aku nak blk sabah aku terpaksa tggl kucing aku ni psl kos tambang flight laen rege warghhhhhhh

nape org tak suke kucing
org tak suke kucing psl kucing ni suke berak mrata-rata
pahtu cakar kusyen kusi umah
pahtu jln kat luar umah kaki kotor masuk umah
lg satu kucing ni klu die tangkap tikus ke lipas ke cicak ke
die suka sorok tak makan pon smpi jd bangkai busuk
lagi satu tu btol la time kite tido ke ape ke kucing ni suke kacau gigit kaki la
aku salu kene owhhh


_______________________________________________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://psycholie.blogspot.com
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Wed May 06, 2009 12:06 am

SALAM SUME....SNG JER...SAPE YG XSKE KUCEN...DIA TADE KASIH SAYANG SPT YG SKE KUCEN...BG AKU KUCEN NI HAIWAN YG CKUP SENSITIF...AKU DA BYK BELA KUCEN...BERPULOH AKU BELA...ADE YG HILANG,MATI KNE LGGR,OWG AMK...TP PAPE PON AKU X PTUS ASA..AKU TTP BELA KUCEN..AKU SKE KUCEN SBB KUCEN NI MANJE...SNG HT AKU BLE AKU HBS KN MSE 1/2 JAM TGK KUCEN YG AKU BELA...AKU MNT SGT KAT KUCEN SAMPE SAPE YG SAKITI KUCEN AKU MARA DIA TAHAP DEWA.. OWH..KUCEN..KO ADELA HAIWAN SYURGA YG ADE KAT BUMI TUHAN NI...AKU BTL2 SYG KAT KUCEN..SAMPE KDG2 AKU GADO NGAN MAK N AWEK AKU SBB KUCEN...BELAI DIA.MANJE KN DIA,BERMAIN DGN DIA...BEST NYE ADE KUCEN...

:group: :group: :group: :group:


__________________________________________________________________________________
kipassusahsusahmati
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Wed May 06, 2009 4:13 am

uiks.. raffey..
jangan ko gadoh ngan mak sebab kucing...
ngan awek takpe..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Wed May 06, 2009 4:34 am

em yg tak suke kucing tu mungkin ader la sbb yg kengkwn nyatakan tu kan,

ni yg jenis spesis suke siksa kucing ni pon spasal gak,dlu de budak skolah aku g cukur kpala kucin tu,satu kes lagi diorg cat kucin lak.. cian kat kucin tuu
tak patut
tak patut
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Wed May 06, 2009 8:18 am

kucen? paklong pon ada kucen gak...penah paklong ngan mak bela kucen sampai 7 keturunan ms kat kg..mcm2 kenangan manis & pahit ms bela kucen nih..paling xdpt di lupakan kucen paklong kene suntik ubat mati dpn mata paklong sndri sbb kucen tu dh sakit melarat2 smpai xleh di ubati. pas kene suntik je paklong usap dia smpai mati, yg xthn nya mata dia xlepas pandang pd paklong, air mata dia bergenang, sayu je..xsedar paklong pon sm nangis, terigat ms dia kecik2, main sm2, mkn sm2, tdo sm2, ms balik kije je dia tgu paklong depan pintu, xkira mlm atau siang, smpai la dh besar. oh..byk kenangan manis ms tu, tp apakn daya huhu...tiba2je 1 hembusan nfs yg kuat pd muka paklong, akhirnya kucen tu pergi wat selama2 nya...pastu dh paklong xbela sbb dh pindah kat pekan batu gajah..mak & paklong dh xlrt nk bela sebab umah kat pekan,xsm ngan kg.. kpd sesape yg xska kucen cuba la jd kpd suka, kucen bkn setakat haiwan malah leh jd kwn & teman..hhuehuehue

:group:
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Wed May 06, 2009 9:25 am


sedih cite paklong ni... uhuk.. uhuk.. uhuk..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Wed May 06, 2009 9:39 am

lg xthn bila kucen paklong mengerang kesakitan, kucen tu hrpkn supaya paklong dpt ubati dia smpai sembuh huhu..paklong xleh wat ape2 ms tu..
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Wed May 06, 2009 12:26 pm

peace wrote:
uiks.. raffey..
jangan ko gadoh ngan mak sebab kucing...
ngan awek takpe..
BKN GADO TRUK PON...JZ BERTEKAK...JER..MAK N ANK..HUAHUAHUA
:group: :group: :group: :group: :group:

________________________________________________________________________________________________________
KIPASSUSAHSUSAHMATI, HE KISSED MY LIPS,I TASTE UR MOUTH
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
Sponsored content




PostSubject: Re: korang-korang np de org yg x ske kucing....????   Today at 5:40 pm

Back to top Go down
 
korang-korang np de org yg x ske kucing....????
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.