perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Bacalah...hospital ambik kesempatan?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Bacalah...hospital ambik kesempatan?   Mon Apr 13, 2009 5:47 am



Bacalah...hospital ambik kesempatan?



Beritahulah kepada saudara-mara, rakan dan sahabat
handai yang berada di sekitar KLANG atau yang
berniat untuk ke Hospital TENGKU AMPUAN RAHIMAH
KLANG bagi tujuan bersalin.

Di Hospital TAR bahagian ibu bersalin:
Doktor muda yang membuat pemeriksaan BE (jalan) di
bahagian kemasukan wad bersalin t idak
membenarkan pesakitnya menutup kain semasa baring
supaya lebih kelihatan berbogel dan sambil menyeluk
akan melihat muka pesakit (terutama yang muda
mengandungkan anak sulung) dalam keadaan
tersenyum.

BE yang dilakukan juga agak lama sambil 2 jari
meninjau ke atas, ke bawah, ke kiri, ke kanan
seluruh bahagian di dalam alat perempuan
sehinggakan ibu yang belum terasa sakit nak
bersalin terpaksa menahan daripada geli dan Nama
doktor ini adalah Doktor Akbar

Di dalam 'Labour Room' tirai yang sepatutnya
ditarik supaya pesakit tidak nampak sesama sendiri
dan doktor atau nurse yang lalu-lalang kat dalam
bilik itu boleh terpandang pesakit dalam keadaan
terkangkang tidak ditarik..

Isteri-isteri anda diperlakukan seperti tidak ada
maruah dan tak ubah seperti pelacur jalanan.
Hospital ini juga suka melakukan pembedahan walaupun
tanpa kebenaran.

Jika isteri anda terpilih sebagai 'subject' untuk
operation maka penipuan akan dilakukan seperti
dengan memasukkan ubat bius ke dalam salur air.
Bila isteri anda sudah tidak sedar, apa-apa saja
boleh dibuat. Anda cuma akan diberitahu 'perlu
operation' walaupun anda tidak setuju dan tidak
menandatangani apa-apa tapi operation tetap akan
dalam masa 24 jam tentu isteri anda tidak mampu
operation perlu kerana nanti 'anak' anda akan
lemas'

Doktor-doktor di sini juga suka menyeluk ibu yang
susah bersalin dengan tangan mereka bagi tujuan
menarik kepala bayi. Penggunaan alat-alat seperti
alat besi untuk membesarkan 'jalan' tidak digunakan
kerana cerewet dan malas. Doktor yang menyeluk pula
mesti yang bertugas pada hari itu, kalau 4 orang
doktor maka 4 orang yang akan mencuba 'try & error'
seperti repair enjin kereta.

Ibu yang telah dioperate dan telah sedar
DIBOGELKAN kemudian DITUKARKAN baju oleh pembantu
hospital LELAKI (tidak ada pembantu perempuan ke
untuk buat kerja ini atau ramai lelaki pondan kat
situ atau lelaki gila seks?)

Hospital ini adalah Kampus Cawangan UM, sudah
tentu ibu-ibu yang bersalin adalah 'subjcet'
bahan kajian untuk doktor-doktor pelatih yang
muda-muda.




P/S: kepada semua
diMalaysia ini. Jika ingin bersalin,
cubalah pergi ke hospital swasta dan tentukan anda
mendapat doktor perempuan jika boleh, jika tidak
pastikan doktor lelaki yang anda dapat itu adalah
seorang doktor yang amanah dan boleh dipercayai
sambil si suami boleh masuk ke mana sahaja isteri
anda masuk.

Mahkota isteri hanyalah untuk suami, jangan
biarkan doktor lelaki memeriksa isteri tanpa si
suami berada di sebelah. Pergi ke hospital swasta
bukan sebab 'high class' tapi korbankan duit anda
kerana maruah. Duit boleh dicari tapi
dan maruah bagaimana?



renung renung kan dan selamat beramal

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Bacalah...hospital ambik kesempatan?   Mon Apr 13, 2009 6:41 am

camtu pon ade ek zaman sekarang..
asal diaorg tak wat laporan polis jek ek..
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Bacalah...hospital ambik kesempatan?   Tue Jun 02, 2009 12:17 pm

seb baik kita tak berbini lagi ..

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Bacalah...hospital ambik kesempatan?   Tue Jun 02, 2009 12:35 pm

ye ke ni anis bini abg bersalin 3x kat sepital klang x de pn kena,klu bini abg ngadu kat abg psl kes di atas tu rasanya doktor tu mst msk ICU la jwpnya hospital swasta pn bkn leh percaya sngt tu hari bini kwn abg pn kena mcm tu gak .... lg elok mcm abg dulu2 lahir kat umah opah yg jdi bidan.... push push.....merokok jap.... ko x leh lari mn2 panx sok2 ko akn melalui gak bnda2 mcm ni merokok jap la

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: Bacalah...hospital ambik kesempatan?   Tue Jun 02, 2009 12:51 pm

hehe abg abg ni hehe anis lom melalui nya tp anis dpt artikel ni dr email anis n anis just kongsikan nye je hehe mana tau ade yg leh bg canggahan dr artikel di atas sapa tau kan hehe mari mari kongsi pengelaman pada sesapa yg dah berbini tu
untuk abg macan lak ok la tu lau tak kena cume berjaga2 je la sebab anis pon penah dengar dulu satu kisah ini berlaku kat sepital sandakan sabah..masa tu mkcik sebelah anis tu nmpk tp ni bukan kes bersalin tp kes cek payu dara sebab musim tu kan musim kanser payu dara jd ramai para wanita n remaja yg datang cek pastu kan kebetulan yg sorang pompuan ni tak betul di bawa oleh mak sedara die pastu dok tu soh mak sedara die kuar n pintu lak terbukak sikit n mkcik tu nmpk dokt tu dok ramas lain2 dah la pmpuan tu sewel n pompuan tu sengih2 je la pastu bila mkcik tu masuk terus dokt laki tu keringat huhu..anis masa tu umo lebih kurang 15 tahun kot..tp anis cek lain n mukan g cek kat tempat sama..hehe itu serba sikit yg penah anis nmpk la

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Bacalah...hospital ambik kesempatan?   Tue Jun 02, 2009 1:59 pm

alahai.. bukan doktor je nak ambik kesempatan.. orang x-ray pun samalah...

masa tu akak nak ambik x-ray untuk kemasukan ke mana ek? jap2.. nak ingat... rasanya masa tu nak ambik x-ray untuk kemasukan ke uitm. check kat hospital kerajaan.

pastu nurse tu pesan, kena bukak pakaian, pakai baju yang tersangkut tu aje. dan kena bukak bra (sbb x-ray dada), bukak barang2 kemas semua.

jadi akak pun ikutlah arahan.. dan pakai ler baju yang disediakan tu. baju tu tutup depan je.. kat belakang terbukak. tapi tu pun akak dah ikat tali tu betoi2.

yang hangin tu...

brader yang nak ambik x-ray tu ler!

leh plak masa akak berdiri nak ambik x-ray tu.. dia dok betoi2kan ikatan tali kat belakang akak. sambil2 tu akak rasa dia lalukan jari2 dia skit kat belakang. dah ler tengok muka akak macam nak telan je..

rasa macam nak..

langsung tak macam klinik swasta yang akak pernah pergi.. jgn masa akak pergi satu klinik swasta nih, brader tu rilek je. masa tu akak mmg tudung labuh, brader tu tak mintak pun bukak tudung ker, bukak baju ganti baju lain ker. dia cuma pesan bukak bra dan barang2 kemas. leh aje ambik x-ray akak.

pape pun kita pempuan kena jaga2 ler. orang nak ambik kesempatan ada je kat mana2. pantang nampak peluang.. selamber je dia.... tak kisah ler spital kerajaan ker.. swasta ker.. mende nih berlaku di mana2 je..

dan pada lelaki..

jagalah kaum hawa.. janganlah ambik kesempatan kat dia orang plak. cuba bayangkan kalo ibu, akak atau adik anda diperlakukan sedemikian.. apakah perasaan anda??


Back to top Go down
View user profile
kanak2.ribena
junior
junior


Posts : 6
Join date : 2009-06-01

PostSubject: Re: Bacalah...hospital ambik kesempatan?   Tue Jun 02, 2009 2:30 pm

haha teruk gak tu haha
any respon from any user please lol!
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Bacalah...hospital ambik kesempatan?   Tue Jun 02, 2009 2:51 pm

bila nak ada nurse amek kesempatan kat lelaki ek... ada sapa pernah kena?..inform tempat pls... nak pi... demam ni...

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Bacalah...hospital ambik kesempatan?   Tue Jun 02, 2009 2:55 pm

ada nurse ambik kesempatan.. tak tau ker panx..

ko pergi pm macan... dia tu banyak story pasal nurse nakal2 nih..
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Bacalah...hospital ambik kesempatan?   Tue Jun 02, 2009 3:39 pm

aku pnh kena panx...time tu aku nk di operate peha aku sebelah kiri bab nk di letak besi....mat rempit biasa la kuar msk sepital je kejanya smpi 6 kali msk bilik bedah,so tmpt yg nk di operate tu kena dicukur bulu2 yg de kat tmpt tu maka tersebut la al kisah de 2 org nurse yg lawa2 tahap cipan... diaorg pn cukur la bulu kat peha aku setelah siap mencukur sorg tu mcm nk mencukur lg pd hal dh siap so aku tnya de lg ke yg nk di cukur lg.....dia ckp ha'a de la...aku tnya lg bulu yg mn lak dia ngan selambe mnjwp bulu yg kat atas punai aku pe lg terus ckp pe kena mengena ngan bulu tu lak????dgn aku tutup ngan kedua2 belah tangan aku la....dia leh ckp ala x yah la tutup2 kita org dh biasa ngok la yg pnjg,pendek,besor,kecik mcm2 ada siut pnya nurse,nasib baik la aku ngah sakit time tu klu x ko phm2 je la panx pe aku wat kat 2 org nurse tu .....nk merokok jap

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Bacalah...hospital ambik kesempatan?   Today at 3:07 pm

Back to top Go down
 
Bacalah...hospital ambik kesempatan?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Hospital trauma room MOC
» My grandma is in the hospital
» Anne Maynard, has sued St Luke’s hospital
» George Clooney hospital check in Solingen Germany
» Bella's Little Miss Boutique - Bows, Plaques, Baby Shower Gifts, and more.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.