perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Kedudukan jerawat dan info:

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Kedudukan jerawat dan info:   Tue May 05, 2009 7:35 am

DAHI
Haba badan melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan bad an, mungkin terlampau letih.Stress Kumpulan ini biasanya panas baran Nasihat : Pupuk tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yg cukup dan minum air banyak

HIDUNG
Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan sisitem penghadaman tidak normal Di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dgn ovari atau sistem reproduksi

DAGU
Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca drpd haid yg tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.

PIPI KIRI
Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah.

PIPI KANAN
Fungsi paru-paru mungkin tidak normal

PADA BADAN (BELAKANG & DEPAN)
Sistem perkumuhan yang bermasalah, sembelit. Amalkan pemakanan yang sihat dan mengikuti piramid pemakanan bagi mempastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.

RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL

p/s:aku pon ade jerawat ni...


_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Kedudukan jerawat dan info:   Tue May 05, 2009 7:56 am

atas bibir kat bwh idung..xde ke
Back to top Go down
View user profile
maya
junior
junior


Posts : 71
Join date : 2009-05-04
Age : 29
Location : ipoh

PostSubject: Re: Kedudukan jerawat dan info:   Tue May 05, 2009 9:54 am

pnas baran hehe
mmg pn hehe
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Kedudukan jerawat dan info:   Tue May 05, 2009 10:44 am

sriteddy wrote:
atas bibir kat bwh idung..xde ke
baru tumbuh ke..
hehehe...
lol! lol! lol!

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
:syira:
Moderator
Moderator


Posts : 103
Join date : 2009-04-12
Age : 27
Location : sitiawan,perak

PostSubject: Re: Kedudukan jerawat dan info:   Wed May 06, 2009 3:47 pm

adoiii..
xsuke jerawat!xsuke!!
huh..



hehehe...byk tmpt jerawatnye nie byk lorr penyakit nyee..
bior btol!!!

Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: Kedudukan jerawat dan info:   Sun May 10, 2009 12:27 pm

wahai syira,, nmpk cam tak btoi kan,,, jerawat cter sal penyakit,,, klu ader sume tue,,, byk sgt la penyakit,, tp pd pendapat aku,, kemungkinan besar btul gak pe yg peace tulis tu,, sbb pe,,
dulu aku penah ikut tgk kwn abg aku p promote ubat,, pastu sape2 leh singgah tuk tgk die de penyakit pe,, ader la sorg brader ni mai,, brader ni keje die jual duit2 lama,, kwn abg aku ni pon cek la gune alat die,, tgk2 bsepah2 penyakit die,, tp brader ni ckp die g klinik doktor kate die xder sakit,, tp die slalu penin2 nak pitam,, kwn abg aku ni gtau la,, besanye penyakit tu akan mengeluarkan simptom2 die ble da sampai tahap 90 peratus,, mknenye lama da la penyakit tu dok dlm bdn encik duit lama tue tanpa dsedari kerana tiada tanda2 die berpenyakit,, doktor mngesan dr tanda2 jer,, abis takat tue,, pastu kwn abg aku ni urut la mamat duit lama ni,, promote ubat la katakan,, peluh die kaler kunin,, kwn abg aku ckp la,, patut la slalu penin2,, ni toksin byk dlm bdn nie,,, sekian sajer cerita saya

Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Kedudukan jerawat dan info:   Sun May 10, 2009 1:25 pm

ade juga jerawat suka tumbuh klu kurang tido atau rehat..
punca muka berminyak dan kurang cuci muka lol! pn leh jerawat..
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Kedudukan jerawat dan info:   Sun May 10, 2009 1:31 pm

aku de jerawat gak tp jerawat miang la peace cmner ye .....

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Kedudukan jerawat dan info:   Sun May 10, 2009 6:13 pm

yang tu kene garu selalu..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Kedudukan jerawat dan info:   Sun May 10, 2009 6:40 pm

nk tanya kit peace klu jerawat kat celah kangkang tu mcmner lak???.....

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Kedudukan jerawat dan info:   Sun May 10, 2009 6:43 pm

amnoi.. soklan...
ntah.. aku pon tak tau..
camne leh tumbuh kat situ..

gatai gak kot....

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Kedudukan jerawat dan info:   Tue May 12, 2009 8:09 am

apalah macan nih.. pelik2 je jerawat dia. merata2 leh tumbuh.

aku kadang2 malas nak baca bab2 camni. nanti aku tahu makin banyak penyakit dalam badan aku.

aritu aku sembang dgn adik aku, dia kata punca orang banyak jerawat nih pasal toksin dalam badan banyak sangat. macam kes aku dgn adik beradik aku, kami semua ada resdung. tapi aku ni jenis jerawat kat muka takde sangat, tapi tumbuh kat dalam tinger, dalam idung.. tak pun atas pale. adik aku plak jenis penuh kat muka. ni dia nak berlakon jadi sultan, makin banyak plak jerawatnyer. pasal kalo dia tensen je, naik jerawat.

selain daripada toksin, ada masalah hormon pun boleh menyebabkan seseorang tu banyak sangat jerawat. kes ni terjadi pada remaja terutamanya. biler hormon baru nak berkembang, tu pasal jerawat banyak tumbuh.

Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Kedudukan jerawat dan info:   Tue May 12, 2009 8:19 am

pakai la pencuci muka syahirah..tgk iklan dia..lawa2 je tau awek2 dalam iklan tu..berseh2 je pipi..betull...iklan tu tak tipu tau...

macan..jerawat celah kangkang tu kene pakai sensaoil...baru ilang

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Kedudukan jerawat dan info:   Tue May 12, 2009 8:21 am

ada sajalah panx nih..

nah ambik... itu namanya penampo sayang dari aku sebelum aku pergi kelas jap lagi nih.


p/s pakai produk2 jerawat nih kadang2 aku rasa mengarut je. sekarang aku tak pakai pape pun. kalo salah pakai nanti kulit muka mengelupas, pedih, sakit. pastu resdung naik banyak sampaikan idung aku bengkak2 dan tersumbat. adeh..
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: Kedudukan jerawat dan info:   Wed May 13, 2009 3:29 am

tui ckp salju tue panx,,, dulu aku mase mule2 tumuh jerawat mmg glabah ayam ar byk ar pncuci muke aku try,,, tp aku srasi ngan sabun susu kambing,,, pastu ble aku brenti pakai die naik lik,, woooo letih la camtue,,, pastu aku trus takpakai dah,, aku cume stiapkali wuduk,,, time basuh muke tu aku doa la supaya jerawat aku nii ilang,, kd suci klas gtuu,,, jadii,, tak tipu,, mmg pastu muke aku elok la plak,, skang ni naik lik,, skang ni pon slalu lupe je nakl doa,, mgkin sal aku da tak kesah dah aku de jrawat ke tak kot,, lagi satu klu de jerawat kgn gatai tgn nak garu,, tu yg tggl parut tu,, tp laki klu de parut macho kot,,, aku dengar org ckp laaaa
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kedudukan jerawat dan info:   Today at 7:25 pm

Back to top Go down
 
Kedudukan jerawat dan info:
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Bought a Latino ST-120 and need info.
» pcm info
» great tube info site!!
» Gunpla X Gundam info Campaign 2012
» JAN 2011 ALDI SPECIAL BUY ***IMPORTANT INFO***

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.