perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Mon May 04, 2009 3:33 pm

kowang pnggil ape kt owg yg kowang syg..xkesahla laki atau wanita...

&

dgn panggilan tu ...adekah korang menzahirkan apa korang ucapkan tu atau saje suka-suka panggil kat sape-sape jer?

sebagai tuan tanah kat sini..aku mula kan ok..

masa kapel gf aku panggil aku besa la..abg..kebanyakkan nye pangil abg la...aku panggil dia of kos la syg kan ...tapi kan..gf aku ni kdng2 panggil aku si boroi la..abg mok la..abg mata kecik la..yang ni aku tak paham awat dia panggil aku mata kecik ..aku lak panggil dia selain syg..aku panggil cik dek ..sbb dia pendek ..ahaha .. tapi kami ok je..tak kesah pun..dia pun tak kesah..sbb dia asek kata aku ni gila..saket sebenar nya ..apa2 pun...tu la sikit byk cita aku ...cita hangpa lak ???

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Mon May 04, 2009 4:48 pm



dulu masa kapel, mmg aku panggil ex aku abang. dan dia panggil aku sayang. tapi biler dia call, aku kena tukar bahasa 'saya-awak' sbb takot mak aku dengar. mak aku tu mmg pantang sangat aku panggil lelaki selain daripada adik-beradik dan sepupu aku dengan panggilan abang.



sebabnya?

mak cakap lelaki nih kalo dipanggil abang, nanti tetiba je dia orang jadi syok semacam.

ye ke panx? lelaki camtu ker?

Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Fri May 08, 2009 2:13 am

tak betul salju.. aku klu pompuan panggil aku abang aku rase geli,
tambahan lak yg panggil tu laki, hilang selera makan aku seminggu,
sebabnye aku anak bongsu.. tak biase ngan panggilan tu,

tp aku ngan awek aku kami panggil aku ko jek,
sbb kitorang asal2 nye kawan bek la,
tp ble skali panggil sayang tu rase cam bahagia jek..
huhuhu
Back to top Go down
View user profile
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Fri May 08, 2009 4:31 am

abg arb.....
wakakaka

uncle masa kapel... i u jerrr.... make it more frenly...
bila dh tunang... bru dia call uncle abg....
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Fri May 08, 2009 4:54 am

uncle nak tgk aku xlalu makan ke uncle...

aku tak denga pon ko ckp..takat bc tue..

tambah slera makan aku lagi adala

alaa youuu
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Fri May 08, 2009 11:56 am

aku sokong arb tu masa bercinta dulu aku panggil gf aku ko je nmpk mcm brutal sngt bunyinya kn....walaupn kat umah aku sllu dipanggil abg bab aku ank sulung....kat luar aku x brpa suka dipanggil abg....tp klu abg long aku suka lak tp time2 mcm tu kena la wat selamba je...dh kawen ni bru lah ibu aku panggil bini aku meh rokok dulu kwn2
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Fri May 08, 2009 2:13 pm

abang arb... geli ke bang? salju panggil abang leh tak?

adoi..

kawan aku pernah pesan kat aku..

"aku tak suka ko panggil lelaki abang. tetiba je sore ko jadi manje gedik semacam. geli aku dengar." jgn itu kawan baek aku (pempuan) yang cakap.

dan aku pernah gak dgn salah sorang ex aku, beraku - engko. dia mmg tak izinkan aku panggil dia abang. kalo aku panggil dia abang, dia akan tuduh aku gedik, gatal, high temptation.. pastu entah pe dia maki hamun aku.. hahaha.. penangan lelaki separuh nakal dan separuh alim. itulah dia.

abang arb plak kategori lelaki pe ye?
Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Fri May 08, 2009 2:50 pm

hahaha,..mcm best je..nak join la...luv pun x reti gak nak bertitle abg,syg n melayang nati la...lebih sng n selesa aku ko je...lau kwan2 ni..nati dh jd n sah tol2 n halal maybe baru tukar title tu kot...

ramai kwn ckp luv ni tgok muke mcm ayu jerk,mcm sopan jer..mcm pmpuan yg lmh lmbut,tapi skali dh berckp tu dia,,sore cm jantan ganaz lak tu, laki x suke kan pmpuan gnz2 ni...(depa yg ckp eee)... luv jwb ada aku kesah (arb pinjam trademark ko ee)

panggilan time kapel!!!berkapel? penah ke aku ni ek...mcm x penah jerk...kawan2 je la kot..cam x best la nak kapel2 ni..study first...

nak citer ni..kngah aku pun kawen ngn a.ipar yg asalnya depa ni gaduh ari2..(ko kerempeng,ko debab) ni ayat depa la..alih2 a.ipar aku 2 ajak kakak kawen..(wei,papan,jom kawen ngn aku)...kakak pun ckp (ok la,aku on jer,,,agipun ko debab,aku tau xde sapa nak,xpe aku kawen ngn ko,tapi kena gi ckp sndiri ngn bapak aku,,mcm x caya yg abg ipar tu asalnya pemalu n x reti nak berkwn ngn pmpuan,leh gi jmpe bpk ku yg garang giler tu, dh kawen pun skunk,anak nak masuk 2 dah,i'allah bln 12 ni dpt anak buah lagi sorang) sempoi tol kan

perlu ke lau kita kawan..(cntoh org tu suke kita, n kita perlukn title n declare ke..)
eh,,,leh post tak topik ni..?
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Fri May 08, 2009 2:54 pm

lol! masa kapel dlu..biasa la bf aku pggil nama dia je.. dn aku bhsa kan nama aku.. ade gak yg pggil aku syg dan suh aku pggil dia abg..hmm tak kekal gak..syg2 melayang yg last aku pggil dia abg n dia pggil aku teddy akan dtg..aku taktau lg lol!
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Fri May 08, 2009 2:59 pm

yg aku gli tu klu org len... tapi klu ciksalju yg nak panggil?

tak salahkan klu abg arb menerimanya..

kecik tapak tangan..nyiru kutadahkan..

hahaha camsetan


sebenarnye panggilan manja sayang ni pon tmasuk dlm kategori

didikan ati gak, bnde tak biase leh bg biase, alah bisa tegal biase..

tak caye korg tanye la ngan macan... sbb aku dpt rase die byk

pengalaman dlm bab2 camni.. nak cter panjang pon takleh gak,

salju nii.. ttbe lak panggil aku.. xtau la pe die nak,,

jap ye kengkawan....

kataku pada salju: ye ye.. abg dtg ni,ade pe yang?

Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Fri May 08, 2009 4:50 pm

camner nak panggil abang nih... sbb sekarang salju dah jadi embah (nenek) angkat arb.

hehehe...

ha.. lupa nak cakap. pada pendapat peribadi salju, budaya orang melayu ni kurang tunjuk rasa kasih sayang dia depan umum. susah sangat nak tengok suami isteri yang dah lama kawen panggil abang sayang. biasanya biler dah ada anak, panggil ibu-ayah. tak pun saya-awak. abang-sayang tu masa mula2 kawen je.

kemungkinan sbb orang melayu nih fitrahnya tak suka tunjukkan perasaan mereka secara terus terang. orang melayu nih penuh adab, kiasan dan malu2. sbb tu orang melayu suka menggunakan peribahasa, suka berpantun. cakap berlapik2..(teringat plak ada yang post lawak malam pertama tu, punyer berkias2 caranya).

satu lagi, pensyarah salju ada kata, orang melayu ni penuh dgn sifat malunya. indahnya orang melayu adalah kerana rendah dirinya, dan sifat malunya. indah seorang wanita melayu itulah dia. sifat malunya, lemah lembutnya. sbb tu orang luar negara beria2 nak kawen dgn awek melayu, tapi lelaki melayu tak mo pempuan melayu.

alamak.. lari tajuk.

hehehe.. namo marah ek panx?

erm.. sebenarnya, tak kisah ler apa panggilan yang diberikan pada pasangan masing2. nak panggil oi oi pun, terpulanglah. yang penting, hati menerima tu... masing2 ikhlas dgn pasangan masing2. jangan plak bermanja sayang, tapi kat belakang curang.. jgn
Back to top Go down
View user profile
_deal0va_
senior
senior


Posts : 196
Join date : 2009-04-11
Age : 29
Location : Seri Iskandar,Perak

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Fri May 08, 2009 5:38 pm



emm nk kongsi gak lol!

dea 3 kali da bercinta,tp sume cinta jarak jauh..

ngan yg 1st,e2 la kali pertama dan terakhir dea jumpe dia dlm mase 3thn bercinta
clash sbb dia ade pmpuan lain kt sane,sembunyi2...last dea tahu gak lol!

ngan 2nd 3bln je kot
clash sbb dia akan kawen ikut pilihan keluarga dia tari

3rd,hubungan masih baru..harap jodoh berpanjangan

1st = abg + syg
2nd = abg + nora
3rd = b(hubby) + ibu <-- now..

pepun sume2 pggln 2 buat diri dea d hargai...




Back to top Go down
View user profile
senahsenapi
junior
junior


Posts : 7
Join date : 2009-05-03
Age : 30
Location : mlysia

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Fri May 08, 2009 5:41 pm

abg2..geli laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Fri May 08, 2009 5:48 pm

alalala,,,,senah jgn la geli2....

yela..masing2 ada pndgn masing2 kan...manusia berbeza...ada yg suke digelar camtu...ada yg geli,ada yg ske ganaz2...ada yg pnggil nama je..ada yg senang ngn sy + awak..

pe2 pun lau syg,b,honey skunk (lum kawen) biarla kekal smpai anak cucu ek...amin...

Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Fri May 08, 2009 6:41 pm

jgn la cakap geli2 ni..
ari ni cakap geli..
besok2 blum tau g..
kadang2, benda kita tak suka la yang akan kena kat kita balik..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Fri May 08, 2009 6:55 pm

aku setuju sngt ngan peace tu dlm hidup ni apa yg kita paling benci tu lah 1 nnt tu yg paling kita sygi begitu la sebaliknya.....sebenarnya panggilan dlm bercinta ni x penting sngt.....ikut keselesaan pasangan masing2....tp jgn la terlampau lak panggilan tu...klu blh ikut la urutanya...mgkn korg phm urutan pangilan tuk pasanag kita tu......nk merokok jap
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Fri May 08, 2009 7:09 pm

adoi.. kelakar betoi ler stetmen peace tu.. benda paling menci nanti kiter suka.. adoi..

dulu aku pernah cakap aku menci lelaki biadab, kurang ajar, tak memahami.. macam2 ler. tahu2 je aku terima plak cinta ex ketiga aku. dah ler dia beraku-engko je. mmg kasar sangat ler. sampai ke tahap aku rasa, aku lagi manje dgn abang angkat aku berbanding dgn dia. sbb dgn abang angkat aku, aku panggil dia abang, dia panggil aku adek.
Back to top Go down
View user profile
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Sat May 09, 2009 1:31 pm

salju wrote:

kemungkinan sbb orang melayu nih fitrahnya tak suka tunjukkan perasaan mereka secara terus terang. orang melayu nih penuh adab, kiasan dan malu2. sbb tu orang melayu suka menggunakan peribahasa, suka berpantun. cakap berlapik2..(teringat plak ada yang post lawak malam pertama tu, punyer berkias2 caranya).


salju...
uncle ngan wife biasa jer...
cuma...wat per nk malu... wife kita... untill now kalo jalan... pegang tangan...
even kalo jumpa dia kat tempat keje... nk blik... give her a kiss...

member lain kata... cm pengantin baru lah korang ni... wakakaka
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Sat May 09, 2009 2:15 pm

romantik uncle nih..

family salju sangat tradisional uncle. dia orang tak suka tunjuk love affection depan ramai orang. bagi mereka itu terlalu peribadi dan kalo tunjuk camtu macam tak hormat orang lain. tapi itu pandangan mak abah ler. dan salju pun dan terbiasa dididik begitu.

tak kisah ler pape pun, janji kita ikhlas menyayangi pasangan kiter masing2 kan?
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Sun May 10, 2009 5:33 am

mak cakap lelaki nih kalo dipanggil abang, nanti tetiba je dia orang jadi syok semacam.

ye ke panx? lelaki camtu ker?

aku kat sini ramai je panggil aku abg salju...aku takat ni ok je ...tak de lak rasa syok semacam...mb sbb aku rasa mmg patut kot depa panggil aku abg..ye laa umur aku kan masih muda
..kawan2 pompuan aku lak muda2 je semua ...tapi apa yg aku tau..dalam bercinta ni tok sah lah dok melebeh lebeh...sbb kapel yg selalu melebeh lebeh ni peratus nye tinggi ramai yg tak kekal...bg aku takat abg ( bg aku aku tak kesah..sbb mmg ptt pun kan depa panggil aku abg..sbb depa muda dari aku..) aku ngan kapel pun tak tetap panggilannye...ada masa i u...ada masa saya -awak...ada masa abg-syg..ada masa pendek ( sbb dia pendek ) dan dia tak kesah pun..sbb dia kata aku gilaaa... ...macan jom kena sebalut gundu

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Sun May 10, 2009 5:38 am

tapi panggilan bkn ke melambangkan kita hormat pasangan kita.. klu tak..tak la di kata spesel
panx.. sri leh pggil 'abg' panx x
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Sun May 10, 2009 5:40 am

jgn sri...panx ni 'muda' dari sri..so cam tak sesuai

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Sun May 10, 2009 6:01 am

x pggil abg...tp paklong..
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Sun May 10, 2009 6:31 pm

abang panx.... adoi.. abang panx....

bukanlah panx.. aku nih jenis manje kalo panggil orang abang. tu pasal mak aku tak kasi.. jgn nanti manje mengada2, menggedik semacam... sbb tu mak aku larang. jgn

tak reti nak jadi biasa2. sama ada terlalu manja.. ataupun terlalu ganas... hmmm..

pape lah... janji apa2 panggilan pun aku panggil kat sesaper.. ataupun kat cinta hati aku.. aku hormat mereka semua... itu yang sepatutnya kan?


Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Sun May 10, 2009 6:49 pm

panggil aku abg peace tau salju..
huhuhuhu...

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..   Today at 8:58 am

Back to top Go down
 
PANGGILAN MANJA & SAYANG..korang time kapel..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Time Out by CL
» Watching "Genesis of the Daleks" for the first time.
» jml cooking time
» Time Capsule House
» 5 Bites At A Time

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::LUAHAN PERASAAN::..::HEARTS FEELING::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.