perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Karakter Ikut Jenis Darah

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Karakter Ikut Jenis Darah   Sun May 03, 2009 6:18 pm

Ada pendapat mengatakan watak seseorg itu dipengaruhi oleh golongan darah yg diwakilinya. Mungkin betul, mungkin tidak.lol! Tapi utk kepastian U all kenalah nilaikan sendiri ye!
Langkah pertama kenalah buat pemeriksaan darah. Kenali dulu apa jenis darah tu, kemudian barulah boleh nilaikan sama ada karater yg ada pada diri tu tepat atau tidak seperti yg dinyatakan di bwh ni ye...

Golongan darah A :
- Biarpun bersikap lembut tapi dlm bab membuat keputusan, mereka sgt tegas!
- Suka mengalah dan cukup ringan tangan
- Membantu sesiapa shj dlm kesusahan biarpun org tersebut baru dikenalinya stgh jam.
Uisshhh...bahaya tu..
- Tak mudah emosi punya! Biarpun tersinggung mereka sedaya upaya berlagak selamba.
Bagus! Bagus!
- Tapi kalau emosi tak dikawal membuatkan mereka menjadi seorg yg agak kejam dan tak akan
mempedulikan perasaan org lain!
- Agak pemalu...kalau nak sesuaikan diri dgn keadaan baru mungkin agak sukar sedikit!
Golongan darah B :
- Otaknya cukup cerdas.
- Bersifat periang dan peramah. Kalau dpt berbual dgn org yg disukainya...berjam-jam!
- Rasa humor sgt tinggi...pak lawaklah juga!
- Suka berkwn dan pandai sesuaikan diri dgn apa pun keadaan. Sebab tu juga mereka ni ramai kwn!
- Sll berjaya sbb keyakinan dan semangat mereka tinggi!
- Impian mereka ni sll jadi kenyataan.
- Kelemahan mereka ialah mereka bersikap kurang berhati-hati.
- Sgt suka dirinya dihargai dan dipuji!

Golongan darah AB :
- haha.. dia org ni special sbb mereka gabungan watak atau sifat golongan darah A dan B. Hatinya
cukup ssh nak diduga apatah lagi fikirannya.
- Penampilan luarannya lbh ke arah golongan darah B, spt mudah bergaul, optimis, tetap pendirian
dan suka dipuji.
- Tapi hatinya pula cenderung ke arah mereka yg berdarah A iaitu suka mengalah dan sgt murah
hati.
- Mungkin ada segelintir org yg menyifatkan mereka ni agak pelik. Sbbnya bila tgh mrh dia boleh
gelak mcm nak pengsan tapi bila tgh bergembira pula tiba-tiba mereka menjadi sedih.
Kenapa ekk?
- Kurang keyakinan diri dan selalu je curiga!

Golongan darah O :
- rasa yakin diri mereka ni cukup tinggi!
- Sama juga dgn keputusan yg dibuat. Kalau dikata IYE, maknanya IYE. Tak boleh tukar2 punya.
- Apa pun yg dibuat merupakan hasil pemikiran mereka yg cukup matang.
- Orang yg berdarah O ini cukup bijak. Sbb tu mereka ssh nak terpengaruh pd lingkungan pergaulan
yg buruk.
- Lebih rela hidup sorang2 drpd berkwn dgn mereka yg buruk kelakuannya.
- Kalau disebut kelemahannya, mereka ni agak keras kepala dan tak suka mengalah walaupun
tahu mereka tu yg salah.

Jadi, mana satu darah kamu?
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Karakter Ikut Jenis Darah   Sun May 03, 2009 6:42 pm

sriteddy wrote:


Golongan darah AB :
- haha.. dia org ni special sbb mereka gabungan watak atau sifat golongan darah A dan B. Hatinya
cukup ssh nak diduga apatah lagi fikirannya.
- Penampilan luarannya lbh ke arah golongan darah B, spt mudah bergaul, optimis, tetap pendirian
dan suka dipuji.
- Tapi hatinya pula cenderung ke arah mereka yg berdarah A iaitu suka mengalah dan sgt murah
hati.
- Mungkin ada segelintir org yg menyifatkan mereka ni agak pelik. Sbbnya bila tgh mrh dia boleh
gelak mcm nak pengsan tapi bila tgh bergembira pula tiba-tiba mereka menjadi sedih.
Kenapa ekk?
- Kurang keyakinan diri dan selalu je curiga.


hehehe... betoi2. setuju dgn analisa karekter berdasarkan jenis darah ni.

patutlah orang kata aku nih ada split personality ek?

Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Karakter Ikut Jenis Darah   Mon May 04, 2009 3:14 pm

kalau darah manis cam ne?

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Karakter Ikut Jenis Darah   Mon May 04, 2009 3:30 pm

aku darah ape ek....
aku tak tau la plak....

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
crazy-angela
senior
senior


Posts : 9
Join date : 2009-05-04
Age : 31
Location : puchong+Ipoh

PostSubject: Re: Karakter Ikut Jenis Darah   Mon May 04, 2009 4:11 pm

sriteddy wrote:


Golongan darah B :
- Otaknya cukup cerdas.
- Bersifat periang dan peramah. Kalau dpt berbual dgn org yg disukainya...berjam-jam!
- Rasa humor sgt tinggi...pak lawaklah juga!
- Suka berkwn dan pandai sesuaikan diri dgn apa pun keadaan. Sebab tu juga mereka ni ramai kwn!
- Sll berjaya sbb keyakinan dan semangat mereka tinggi!
- Impian mereka ni sll jadi kenyataan.
- Kelemahan mereka ialah mereka bersikap kurang berhati-hati.
- Sgt suka dirinya dihargai dan dipuji!



berak ...tah mcm betul sikit...tah..tahh..hahahahah
Back to top Go down
View user profile http://cintasejati2239.blogspot.com
comel
junior
junior


Posts : 29
Join date : 2009-06-25

PostSubject: Re: Karakter Ikut Jenis Darah   Sun Jul 05, 2009 4:02 pm

Golongan darah O :
- rasa yakin diri mereka ni cukup tinggi!
- Sama juga dgn keputusan yg dibuat. Kalau dikata IYE, maknanya IYE. Tak boleh tukar2 punya.
- Apa pun yg dibuat merupakan hasil pemikiran mereka yg cukup matang.
- Orang yg berdarah O ini cukup bijak. Sbb tu mereka ssh nak terpengaruh pd lingkungan pergaulan
yg buruk.
- Lebih rela hidup sorang2 drpd berkwn dgn mereka yg buruk kelakuannya.
- Kalau disebut kelemahannya, mereka ni agak keras kepala dan tak suka mengalah walaupun
tahu mereka tu yg salah.

>>>keras kepala tu btol..hahaha..yg lain tu cam btol gak..hehehe
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Karakter Ikut Jenis Darah   Sun Jul 05, 2009 4:16 pm

kita darah manis..cam ne lak tu ?

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
comel
junior
junior


Posts : 29
Join date : 2009-06-25

PostSubject: Re: Karakter Ikut Jenis Darah   Sun Jul 05, 2009 4:34 pm

darah manis bahaya tao..kompom kencing manis...bek kurangkan manis lam darah tu
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Karakter Ikut Jenis Darah   Today at 1:22 am

Back to top Go down
 
Karakter Ikut Jenis Darah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Green Island Ficus
» MY LARGEST CASUARINA

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.