perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 adab berjimak dan hukum isteri termakan air mani suami

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: adab berjimak dan hukum isteri termakan air mani suami   Sun May 03, 2009 9:57 am

Adab Berjimak Dan Hukum Isteri Termakan Air Mani Suami

Adab Berjimak

• Dalam melakukan persetubuhan dengan isteri bukanlah semata-mata hanya memenuhi keinginan nafsu berahi belaka. Niat dalam hati adalah untuk memenuhi kewajipan dari Allah dan sunnah Rasulullah.
• Sebelum bersetubuh hendaklah membaca doa.
• Waktu melakukan persetubuhan dengan isteri dilakukan dengan hati yang gembira serta menjauhkan perasaan susah. Tidak dalam keadaan terlalu lapar atau terlalu kenyang sebab akan mengurangi kenikmatan.
• Dianjurkan kepada suami dan isteri memakai pakian yang bersih dan memakai harum-haruman.
• Suami tetap berusaha agar kedua belah pihak mencapai kepuasan secara bersama.
• Islam juga menganjurkan agar berwuduk sebelum melakukan jimak serta mengulangi wuduk kembali jika ingin melakukan persetubuhan yang kedua. Dengan berwuduk kesegaran badan kembali pulih.
• Setelah bersetubuh suami dan isteri hendaklah mencuci kemaluannya atau berwuduk sebelum tidur.
• Ketika bersetubuh tutuplah dengan selimut agar tidak menyerupai perangai binatang dan menjaga aib keluarga. Demikianlah di antara ada berjimak, masih banyak lagi ketentuan dan sunnah yang ditunjukkan oleh Rasulullah SAW yang dapat kita baca melalui buku-buku atau kitab-kitab.

Hukum Isteri Termakan Air Mani Suami

Setengah ulama mengatakan hukum termakan air mani itu makruh, kerana sperma bukan najis.
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: adab berjimak dan hukum isteri termakan air mani suami   Fri May 08, 2009 1:31 am

btul macan...tp aku konfius la.. bukan ke mase nak kua mani tue kua air mazi, tak tcampur ke.. mazi tu kan najis?

penin..penin?
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: adab berjimak dan hukum isteri termakan air mani suami   Sat May 09, 2009 5:27 am

adoi.. arb...

aku sebenornya rasa nak tanya ustaz aku pasal ni.. sbb sem nih aku ambik subjek elektif fiqh munakahat.

tapi aku malu ler plak.. pasal aku tak biasa dgn ustaz yang ni. nanti tak pasal2 terkena plak aku dalam kelas. dah ler dia orang indonesia.. ilmu banyak wooo.... bahaye nanti terkena plak.
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: adab berjimak dan hukum isteri termakan air mani suami   Sat May 09, 2009 6:15 am

berjimak tu ape? akak2 ..abg2 semua

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: adab berjimak dan hukum isteri termakan air mani suami   Sat May 09, 2009 6:48 am

panx berjimak tu mcm ni la tp bkn mcm tu la lbh kurang je....merokok dulu
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: adab berjimak dan hukum isteri termakan air mani suami   Sat May 09, 2009 8:48 am

wakakakak....
pandai tul cara lu cover ayat macan..
letak gamba je..
filter abis...
bagus....

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: adab berjimak dan hukum isteri termakan air mani suami   Sat May 09, 2009 9:01 am

peace....ikon berjimak x de la klu de aku dh letak kat situ....lg pn pihak pengurusan forum x bg melucas.......cover la kit ....merokok dulu la
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: adab berjimak dan hukum isteri termakan air mani suami   Today at 1:21 am

Back to top Go down
 
adab berjimak dan hukum isteri termakan air mani suami
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Mani Ratnam's film is a Multi-starrer Spy Thriller!
» SBS YHM Segt 20Oct14 " Ishu Mani Hug Shocks Raman" WU+VU+Pics
» Jodha Akbar 78: Bachao! Bachao!! Jodha Begum ko bachao!!
» Much ado about dinner and a blushing Raman
» Ishita To Get Hospitalized In Star Plus’s Ye Hai Mohabbatein!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SEKSOLOGI::-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.