perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Merajuk Itu Milik Siapa...???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Fri May 01, 2009 1:10 am

sape yg suka merajuk...??
lelaki.. pompuan... muda... tua...??

org lelaki tak leh merajuk?
buruk benar ke kalo orang laki merajuk? orang pompuan kalau merajuk tak buruk ke?
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Fri May 01, 2009 11:08 pm

bab merajuk ni susah nak kiralah. salju tengok, lelaki pun ada gak merajuk. lagi teruk merajuk daripada pempuan.

hehehe...

lelaki kalo merajuk mereka akan mendiamkan diri je. buat macam kita tak wujud depan mata dia. kalo kita cuba cakap dia tak mo menyahut pun. diammmmmm je. mmg menyiksakan batin betoi.

dan lelaki merajuk lagi susah nak dipujuk. kalo dia rasa dia tak mo bercakap tu.. seminggu pun boleh kalo tak mo bercakap. hehehe.

(kisah di atas adalah penceritaan semula berdasarkan kisah sebenar yang diberitahu kepada salju. nama watak terpaksa dirahsiakan).

kalo pempuan kasi coklat ker, bunga ker... tak pun belanja shopping, tengok wayang... tak pun ayat je. pujuk2... puji2 skit... oklah balik. sbb hati pempuan ibarat kerak nasi. kena air.. cairlah dia. tapi lelaki hatinya keras. sbb tu lah kalo lelaki mengaku dirinya murtad, dia terus dihukum bunuh. tetapi kalo wanita mengaku murtad, diberi tempoh untuk berfikir masak2 terlebih dahulu.

bukan orang lelaki takleh majuk uncle, masalahnyer dia orang ni kalo merajuk.. lama sangat. makin dipujuk makin ego nak merajuk. mmg menyeksakan batin betoi. adoi.... perempuan merajuk buruk, sama gak macam lelaki. tambahan kalo merajuk depan ramai orang. tiba2 je menjerit2, hentak2 kaki... pastu muncung muka, blah camtu je. tak ke buruk orang nampak tu?

diamlah diamlah diamlah diamlah

dari segi usia... ramai je yang majuk. budak kecik pun pandai majuk, orang tua pun majuk gak. sama je... terpulang pada individu. kalo kategori sesentap (sensitip) tu mmg kuatlah majuknya. kalo yang hati kering dia selamber badak je.

kadang2 merajuk ni perlu, supaya orang di sekeliling kita tahu apa benda yang kita suka dan kita tak suka. ketika mendiamkan diri, sebenarnya dia sedang berfikir, merenung apa yang telah terjadi. tapi janganlah lama sangat.. adoi.. terseksa batin tau.



hehehe....

jadi... merajuklah dengan bijak ek? bukan semata2 emosi.. tetapi majuklah andai anda ada hujah yang kuat untuk majuk. bukan semata2 kerana nak mengada2.

Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Sun May 03, 2009 7:57 pm

merajuk dpt pe erk untung ke???? jadi mcm aku ni sentiasa happy je org nk ckp pe aku diam je,tp dh smpi masanya baru aku seranggggggggggggg ......meh isap rokok dulu tenangkn fikiran
Back to top Go down
View user profile
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Thu May 07, 2009 6:04 am

btul tu macan...
buang karan jer majuk2 ni... lain lah pompuan...

rokok..???
k gak... bak sbatang..!!
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Thu May 07, 2009 6:20 am

majuk ek..
enjoy je la wei..
majuk2 nape kan..
tak dapat ape..
wat tensen g ade la..
huhu...
kite enjoy..
macan kok sebat...
hahahaha...


_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Thu May 07, 2009 7:32 am

em...xberape gemor la pompuan yg majuk nih... diamlah pepe pun minx kok tang kat macan huehuehue
Back to top Go down
View user profile
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Thu May 07, 2009 8:58 am

paklong majuk tak..????
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Thu May 07, 2009 9:03 am

x.... x main la majuk2 nih huehue
Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Thu May 07, 2009 6:50 pm

salju mcm mana majuk yg bijak eee...hmmm...salju suke majuk x?luv majuk jap je..pastu okla...

eleh...uncle...paklong tu nk cover line la tu, x majuk konon...huh...slalu sngt dia majuk ngn luv..dah malaz nk pujuk dah...eceh.... eh..silap sori paklong...maklong tkantoi lak...

macan majuk pun xpe...ada wife yg pujuk kan3...macan kan....

peace pun pasni ada org pujuk gak lau majuk pun...

pe2 pun kan..majuk ni leh je sape2 pun..laki bole majuk...pmpuan pun leh majuk...tapi berpadala...lama2 sngt laki majuk luv tinggal je...(cengeng)

tapi bnda2 ni leh ceriakan hubungan depa...varities la dlm menjalani hidupan b4 kawen n lps kawen...

nah amik dr luv...tamo majuk2 yer...
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Thu May 07, 2009 7:03 pm

tak reti pujuk2 la..
camne ek pujukk..


camni tau la..

hehehehhee.....

:rokok:

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Thu May 07, 2009 8:49 pm

kekdg merajuk tu perlu utk memanis dan memesrakan hubungan tapi kalau sll tu nak memendekkan hubungan jgn
tak kira lelaki atau pempuan..ada sikap tu cuma cara merajuk tu berbeza
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Thu May 07, 2009 10:34 pm

majuk tuk mendekatkn hubungan erk sri nk tau x laki x suka ppun kuat majuk ni....x caya tnya laki2 di atas sn tu....laki nk memujuk sllu time ngah bercinta....dh kawen nnt ngok laki tu nk pujuk ppun majuk x sama yg dia wat masa time bercinta tu jawapanya tepuk dada tanya selera sendiri....rokok la dulu
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Thu May 07, 2009 10:46 pm

alah... merajuk ni kan jd ble seseorg tue de yg tak pueh ati dgn org yg die sayang... ikut la laki ke pompuan,samer je... cume laki ni klu mrajuk nmpk la hodohnye, pompuan nie ble mrajuk kan manis.. ni klu kes couple la, takpon suami istri.. klu kes adik bradik lak,len lak pandangannye..
ok pe mrajuk ni dr seseorg tu tak pueh ati trus ajak gado.. lagi truk,mrajuk ni wat tnda kte tak pueh ati jer,moga org tue mngerti maksud ati dan jiwa...camne uncle?
leh trima x?
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Thu May 07, 2009 11:09 pm

tnggu uncle komen dulu nk rokok dulu
Back to top Go down
View user profile
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Fri May 08, 2009 4:07 am

aikkkk... aku plak yg kena...
salju kan lebih arif... coz... dia kan pakar motivasi...

bagi uncle...
merajuk kepunyaan pompuan....
lelaki x yah lah majuk2... mmg hodoh nmpak...
name pun manusia... pasti sedikit sbyk lelaki jpun majuk jugak...
tp.. kena pd tmpat nyer lah...

cth citer ni... isteri dia citer kat uncle....
dapat gaji... ajak famili makan luar...
so... masing2 order... yg bapa order sup cendawan....
bila hidangan smpai... si ank yg kecil nk kan sup cendawan tu...
si mak pun beri.... bapa trus tarik muka... muncung sedepa...
balik umah diam jerrr....

citer ni jgn di ikut.... pasal sup cendawan dimakan ank pun blh majuk...
ayooooo... ape kesss..???

bg pompuan... majuk ni mmg milik dia....
kerana pasti akan ade yg memujuk...
dan inilah juga kehebatan & kelebihan lelaki dlm hal2 memujuk...

so... kesimpulan....
majuk milk pompuan...
mujuk milik lelaki....

amacam..???
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Fri May 08, 2009 5:33 am

huk alo.. tu bukan kes mrajuk da tu..
tu kes ngade2... nak kene babap toi ayah die tue:penampo:

tp ibu ni kan sifat die kasihkan anak

lakui tu patut paham,len kali tapau la sup cendawan tu,

blik umah mkn la sensor gdlm tandas nu ha

takde sape nak kaco2 dah,

soalan sal mrajuk milik sape tu kan uncle....

aku rase milik sume

tp share saham die lebey kat pompuan la tari
Back to top Go down
View user profile
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Fri May 08, 2009 6:04 am

mmg milik smua...
tp bg lelaki cm uncle... kalo blh dijauh kan... jgn
be gentle lah... x kan nk suruh pompuan pujuk kot....

alaaaa... geli nyerrr....
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Fri May 08, 2009 6:50 am

btoi..btoi..btoi..
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Fri May 08, 2009 8:18 am

mmg btul pe yg ko ckp tu uncle...

tp skunk ni aku ngah try nak suwh salju pujuk aku

sbb aku rase aku jd lagi gentle ble die pujuk aku



bukan jer tak gentle ble laki ni mrajuk..

rase cam nak muntah pon ader,

hik hik hik

tp mase time aku gado2 ngan mmbe dulu de jer yg mrajuk,

jenis tak tego sampe sbulan..

tu spesis mrajuk gak ke uncle?
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Sat May 09, 2009 3:28 pm

haip haip...

aku dok perhati ramai orang seru2 nama aku nih apsal? arb! ko nak aku pujuk ko ker.. nah ambik sebijik

luv, aku mmg suka merajuk. tapi aku merajuk tu merajuk mengada2, bukan pasal majuk kecik ati. yerlah.. aku nih manje. contoh majuk mengada2 aku ialah tiba2 je aku kat orang tu.. pastu cakap tak mo kawan lagi. pastu adalah kawan2 aku tu pujuk aku. hehehe.. suka tengok orang pujuk aku kalo camtu.

tapi kalo aku terlalu kecik ati, majuk aku lain rupanya. air muka aku berubah jadi camni. pastu aku tak banyak sangat cakap. muka macam bosan je. takde perasaan. tanya panjang jawab sepatah2 je. tapi aku tetap layan gak cam biasa. contohnya kalo aku merajuk dgn abang aku, aku diam je. dia nak makan aku cedokkan, aku temankan dia makan. dia nak tengok tv aku temankan. tapi mulut aku diam je dan muka aku kalo kes tu serius.. lama gak ler aku buat silent treatment (mendiamkan diri) camtu. kalo kes tak kritikal.. lepas beberapa jam oklah kot. hambik ko saper soh buat aku kecik ati lagi.

kalo kes kritikal punyer merajuk ni, aku tak suka orang berkenaan pujuk aku. biarlah hati aku reda sendiri. dan sebolehnyer, dia patut rilek dan jangan plak marah2 kalo aku dah diam camtu. (kira baik apa? aku diam je.. bukannya langsung tak mo cakap dan tak layan langsung kan?). kalo dia terer.. aku majuk tak lamalah. tapi kalo luka tu terlalu dalam.. naseblah..

lelaki merajuk selalu je aku jumpa. biasanya lelaki merajuk sbb aku tak layan dia macam biasa. (ni kes family aku ler). kadang2 aku menghadap lappy je 24 jam.. nanti adalah bunyi camni, "yelah.. ko tu sibuk chatting je. saperlah nak temankan tengok vcd ni." ah sudah.. ni kes merajuk agak kritikal. tak pun kalo kes ada yang kuar stetmen, "kita balik rumah nak cakap dgn dia.. tapi dia sibuk gak dgn komputer."

adoi.... adeh adeh adeh adeh adeh adeh adeh

kaunselor aku bagitau, lelaki yang merajuk camtu namanya dia mempunyai perasaan posesif, iaitu ia lebih tinggi daripada perasaan cemburu. macam kes sup cendawan tu, suami tu rasa tercabar, biler isterinya layan anak lebih dari dia. itu namanya posesif, cemburu yang melampau.. dgn anak sendiri pun rasa cemburu. posesif ni kalo tak dikawal jadi bahaya tau. sesama adik beradik pun leh gado pasal cemburu bersifat posesif.

eh.. macam lari tajuk plak. adeh adeh adeh adeh

pape pun, merajuklah dengan bijak k? ada masanya perlu merajuk.. supaya pasangan tahu apa yang kita suka, dan apa yang kita tak suka. supaya saling memahami antara satu sama lain. tapi jangan selalu sangat.. nanti kena baru tau.. bengkak muka nanti.. dah tak lawa.
Back to top Go down
View user profile
ejaa88
junior
junior


Posts : 33
Join date : 2009-05-02
Age : 28

PostSubject: majok ??   Sat May 09, 2009 11:42 pm

uncle wrote:

so... kesimpulan....
majuk milk pompuan...
mujuk milik lelaki....

amacam..???


haha aku sgt setuju la statement di ats..
majok mst la pompuan punye kan... lol! lol!
kalo laki majok sampai kalah pompuan..huh!cam x bley blah laaaa
kalo majok sket3 x pelaa..majok manje katekan


tp semestinya laki kena pujok la pompuan majok ni

tp kan..kalo perempuan yang majok lelebih ni pom cam x ley gak laa kan..

so...pape pon..majok bialah majok yang sederhana..dan bertempat..

Back to top Go down
View user profile
~seputum~
junior
junior


Posts : 35
Join date : 2009-05-09

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Sun May 10, 2009 12:35 am

haha... lelaki pun ada hati n perasaan apa.. amba rasa..lelaki pun leh rajuk.. x semestinya rajuk sbb pompuan.. ayah merajuk pasal anak.. anak (lelaki) majuk pasal ahli kuarga len.. cikgu( lelaki) majuk pasal anak murid..

kita minum dulu
Back to top Go down
View user profile http://www.seputum.blogspot.com/
ejaa88
junior
junior


Posts : 33
Join date : 2009-05-02
Age : 28

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Sun May 10, 2009 12:44 am

ye la kalo ayah majok..anak pompuan la pujuk..tp anak laki pom ley pujok gak..tp anak laki x reti nk pujuk sket..

tp secara general nye..pompuan kan mmg terkenal ngan sikap majok die...even mak kite pon ley majok kalo x wish HAPPy mothers Day today<---iklan kejap
Back to top Go down
View user profile
~seputum~
junior
junior


Posts : 35
Join date : 2009-05-09

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Sun May 10, 2009 12:55 am

yola.. anak lelaki bukan nak mujuk..lagi tambah majuk dia ada la( mcm pengalaman lak).. emm secara general pompuan terkenal ngan sikap majok ekk.. lelaki terkenal ngan sikap x tau pujuk..hahaha

lupa lak..hari ni mothers day... tengkiu ingatkan..
Back to top Go down
View user profile http://www.seputum.blogspot.com/
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Sun May 10, 2009 8:24 am

trus terang.. bg uncle...
lelaki yg tidak tau memujuk... bukan krna x tau...
tp.. x mau...!!!

x mo krna ego...
sbenarnya jika buang rasa ego tu...
pompuan pasti lebih respek... & strusnya buat diri akan lebih macho...

Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Merajuk Itu Milik Siapa...???   Today at 3:09 pm

Back to top Go down
 
Merajuk Itu Milik Siapa...???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Jaden Yuki Season 4 deck
» (2014) Waifu of the Year

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.