perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 6 jenis gaya persahabatan.

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: 6 jenis gaya persahabatan.   Thu Apr 30, 2009 3:10 am

engkaulah sahabat.. engkaulah teman! ceewwwaah!

aku nak kongsi dengan korang, 6 jenis gaya persahabatan yang ada. dan korang renung-renungkan... mana satu gaya persahabatan korang, ok?

1. persahabatan jenis bintang.


diambil daripada perkataan inggeris, star. maksudnya anda adalah seorang yang popular, disukai dan diminati ramai di tempat anda. jika anda pergi mana-mana pun, orang akan kenal anda dan anda pun kenal mereka.

2. persahabatan jenis diat.


persahabatan nih jenis berdua je. pergi mana2 pun berdua. pergi kelas, balik kelas, pergi makan, pergi shopping, sentiasa berdua. mereka tidak suka berkawan rapat dgn orang lain, kecuali dgn kawan baiknya. sanggup tak mo pergi mana2 kalo kawannya tidak ada.

3. persahabatan jenis klik


gaya persahabatan hampir sama dengan persahabatan jenis diat, cuma jumlahnya berbeza iaitu ada 3 orang kawan baik. (macam bujang lapok ataupun do re mi cerita p.ramlee tuh). pergi mana-mana pun bertiga dan sentiasa bertiga. takkan berpisah, dan sanggup batalkan rancangan kalo salah sorang takde.

4. persahabatan jenis jaringan.
:group:

jaringan diterjemahkan dalam bahasa inggeris, networking. senang kata dalam bahasa melayunyer, kawan kepada kawan kita. kita kenal seseorang sebab dia kawan kepada kawan kita. dari situ wujudnya jaringan.

5. persahabatan jenis terasing


orang ramai kenal dia, tetapi tak sukakan dia. orang ramai mengasingkan dirinya daripada orang lain. (senang kata, takde orang nak kawan dgn dia). ia berlawanan kepada persahabatan jenis bintang.

6. persahabatan jenis terpencil

orang ramai kenal dia dan suka pada dia... tetapi dia memencilkan diri dan tak nak berkawan dengan orang. (senang kata, ramai orang nak kawan dgn dia, tersua-sua kat dia, tercari2 dia.. tapi dia suka melarikan diri dari orang len.).

menurut prof. madya dr. mariani, individu yang mempunyai psikologi yang kuat dan sihat ialah individu yang mempunyai gaya persahabatan bintang dan juga jaringan.

individu yang mempunyai persahabatan jenis diat dan klik adalah individu yang suka bergantung pada orang lain.

manakala individu yang mempunyai persahabatan terasing dan terpencil mengalami masalah psikologi.

dan.... individu yang mempunyai banyak ciri gaya persahabatan dalam dirinya, (contoh, dia ada gaya persahabatan bintang dan gaya persahabatan terpencil) mempunyai masalah spilt personality, iaitu dia mempunyai banyak watak dalam dirinya.

jadi... apakah jenis gaya persahabatan yang ada pada diri anda?

gaya persahabatan aku? jenis bintang dan terpencil. kekeke... ada split personality nih.
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: 6 jenis gaya persahabatan.   Thu Apr 30, 2009 3:36 am

aku yang mana ek..
lol! lol!


_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: 6 jenis gaya persahabatan.   Thu Apr 30, 2009 7:02 am

klu org kenal aku tp aku x kenal org..cmne tu...hmmm
kat atas tu ada jenis bintang je...aku nih...bulan kut

Quote :
3. persahabatan jenis klik

gaya persahabatan hampir sama dengan persahabatan jenis diat, cuma jumlahnya berbeza iaitu ada 3 orang kawan baik. (macam bujang lapok ataupun do re mi cerita p.ramlee tuh). pergi mana-mana pun bertiga dan sentiasa bertiga. takkan berpisah, dan sanggup batalkan rancangan kalo salah sorang takde.
ni blh la kut tp bkn bertiga..ramai gak la.. klu sorang tu taknak pegi...kami tetap pegi gak


Last edited by sriteddy on Thu Apr 30, 2009 7:09 am; edited 1 time in total (Reason for editing : t'lggal satu p'ktaan)
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: 6 jenis gaya persahabatan.   Thu Apr 30, 2009 7:52 am

sorry.. ada kesilapan skit..

persahabatan bintang tu, tak semestinyer individu tu kenal orang len. tapi orang tu kenal dia. dia kan "star". semua orang kenal dia dan suka dia. tapi dia pun kadang2 tak kenal dgn orang yang kenal dia. agaknyer ko jenis tu kot sri.

yang jenis klik tu cuma bertiga je. kalo ramai2 tu.. biler ada orang tak mo pergi.. korang pergi gak.. itu namanya bukan klik. itu namanya gang upin ipin... hahaha.... lol!

jangan marah seri.. saje usik manje..

Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: 6 jenis gaya persahabatan.   Thu Apr 30, 2009 1:29 pm

ok..berdasar kan keterangan dr salju tu..aku rasa aku yg nih
pembetulan lol!

Quote :
1. persahabatan jenis bintang.

diambil daripada perkataan inggeris, star. maksudnya anda adalah seorang yang popular, disukai dan diminati ramai di tempat anda. jika anda pergi mana-mana pun, orang akan kenal anda dan anda pun kenal mereka.



<sri tak cepat marah la salju.. >
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: 6 jenis gaya persahabatan.   Thu Apr 30, 2009 4:33 pm

peace, daripada gaya ko aku rasa ko jenis persahabatan bintang. ramai orang kenal ko dan suka kat ko.. kekeke...
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: 6 jenis gaya persahabatan.   Thu Apr 30, 2009 5:08 pm

mana ade ramai kenal la salju..
diaorg kenal aku atas nama peace jek..
orang ni misteri..
hehehe....

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: 6 jenis gaya persahabatan.   Thu Apr 30, 2009 6:22 pm

kira ramailah kenal ko tu. kenal atas nama peace. asal masuk forum perak 1 je... orang tahu, peace adalah top poster, banyak kongsi info dari banyak aspek, dan jugak selalu bagi idea yang bernas menggunakan bahasa paling ringkas dan senang nak difahami.



amboi.. aku nih macam juri rancangan realiti tv je..

kalo persahabatan terpencil tu lain plak. ramai orang kenal dia, tapi dia tak suka nak kenal dan jumpa orang. selalu melarikan diri je. aku tak pk ko larikan diri pun, sbb seawal aku ada kat sini.. aku tengok ko tetap setia kat forum perak 1.

siapakah diri peace yang sebenar?

itu adalah hak ko untuk sembunyikan identiti yang sebenar. dan aku percaya, ramai kawan2 chat kita pun memainkan pelbagai watak dalam dunia maya ni. nama pun dunia maya.. bukannya dunia realiti.

Back to top Go down
View user profile
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: 6 jenis gaya persahabatan.   Thu Apr 30, 2009 10:21 pm

uncle rasa... jenis matahari kot...
menerangi dalam kepanasan... adehhhhhh....
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: 6 jenis gaya persahabatan.   Thu Apr 30, 2009 11:01 pm

uncle..

karekter orang yang mengaitkan dirinya dengan matahari ialah:

1. mempunyai kelebihan tersendiri iaitu di tempat beliau, hanya beliau sahaja yang mempunyai kelebihan tersebut.

2. menjadi sumber inspirasi kepada yang lain, menjadi tempat rujukan dan bantuan orang lain dalam melakukan kerja seharian.

3. mempunyai ketokohan dan di sanjung orang lain.

4. merasakan dirinya sangat penting pada semua orang.



betoi ker tuh uncle? salju main teka je.. hehehe..
Back to top Go down
View user profile
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: 6 jenis gaya persahabatan.   Fri May 01, 2009 1:03 am

peace wrote:
mana ade ramai kenal la salju..
diaorg kenal aku atas nama peace jek..
orang ni misteri..
hehehe....

ang jgn nk eksen pis...
uncle blh detect ang tau...

tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuu..........!!!!!!!!!!!!!!!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: 6 jenis gaya persahabatan.   Today at 4:37 pm

Back to top Go down
 
6 jenis gaya persahabatan.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Aur Pyaar Ho Gaya - 07th March 2014 - Written Update
» Aur Pyaar Ho Gaya 10th March 2014 Watch Online
» Aur Pyaar Ho Gaya - 04th April 2014 - Written Update
» Aur Pyaar Ho Gaya 8th April 2014 Episode Watch Online
» Aur Pyaar Ho Gaya - 09th April 2014 - Written Update

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.