perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 kenderaan apakah ini?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: kenderaan apakah ini?   Wed Apr 29, 2009 6:25 am







aku sebenornyer pelik dgn kenderaan nih.

kenderaan apakah ini?

bentuk macam lori... tetapi takde 'kulit' plak? bolen je (bak kata orang perak).

yang peliknyer... driver dia pakai topi keledar plak?

pastu kenapa kat belakang ada banyak tong gas? apa fungsinyer?

tapi yang paling aku kesian.. ialah drivernyer. biler kami semua usha dia bawak so-called-lorry tu.. malu2 kucen dia..

p/s gambar diambil masa aku kat bandar kajang. maap kalo gambar tak clear pasal aku pun dalam keter masa tu. kekeke.


:what:
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: kenderaan apakah ini?   Wed Apr 29, 2009 6:42 am

yang aku tau ini kerangka lori...yang belum di pasang lagi badan dia..kira macam bawak lori ni ke satu tempat pemasangan body dia la..driver dia mmg akan pakai helmet cam tu..sbb kan tali pinggang tak dak..helmet dia pakai tu pun bukan cikai2 punya..ribu riban punya tu...kalau nak nampak byk lori cam ni..dekat highway dekat2 nak masuk shah alam tu..mesti akan ada selisih nye..tapi aku tak penah lak nampak bawak tong2 cam ni...yang aku nampak/ tau jenis tak de tong2 lol! ..mb org lain tau kot...

pssttt...nampak metro point kajang tu kan ...hehehe
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: kenderaan apakah ini?   Wed Apr 29, 2009 11:24 am

yeke...tyr blakg mne?xnpk....
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: kenderaan apakah ini?   Sat May 02, 2009 11:03 am

isk salju pe nk peliknya ni la lori lum siap,masih dlm testing lagi,pemandunya kena helmat bab lori tu cuma rangka je baju x de......hehehehehe berak tong2 gas tu mgkn NGV x pn tong NOS kat highway seremban bnyk lori2 bab dia di pandu uji dr hujung sampai ke hujung semenanjung bagi memastikan ketahanan lori tu bila berjalan jauh non stop ok ke x...........
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: kenderaan apakah ini?   Sat May 02, 2009 2:12 pm

panx: a'ah.. masa tu aku dalam keter abah aku, di bandar kajang. itu mmg metropoint kajang.

raffey: mmg ler tak nampak tayar belakang.. pasal aku tak ambik gambar semua sekali. candid ma... lagipun aku dalam keter je...

macan: biorlah aku nak pelik....? sbb aku tak tau ler aku tanya... ish ish...
Back to top Go down
View user profile
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: kenderaan apakah ini?   Sun May 03, 2009 7:19 am

yup...
kerangka lori NGV...!!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: kenderaan apakah ini?   Today at 10:21 pm

Back to top Go down
 
kenderaan apakah ini?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::MEMBER SHARED PICTURE::. :: .::SHARE PIC MENARIK::. .::SHARING INTERESTING PICTURES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.