perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Air kencing tikus

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Air kencing tikus   Mon Apr 27, 2009 9:12 am

Saya tidak boleh mengesahkan kandungan artikel tentang air kencing tikus ni.

Bagaimanapun, stroke selalunya memang berlaku tanpa tanda awal. Selalunya
disebabkan tekanan darah tinggi atau kolesterol yang tinggi

Hati-2 jgn kita terima musibah seperti di bawah ini.
Punca kejadian kecil aje; tapi akibat yang kita kena tanggung begitu
besar.


Air kencing tikus...

Baru-baru ini saya berjumpa dengan seorang kawan saya di Bangi untuk
berbual kerana dah lama tak berjumpa.. Dia bagitahu yang dia baru jer
balik dari menguruskan jenazah di negeri di selatan tanahair kerana
salah seorang bapa kawannya telah meninggal dunia kerana disyaki
keradangan otak. Menurut beliau sukar dia nak percaya kejadian yang
berlaku kepada arwah kawan bapanya.. Kerana arwah nie sihat sepanjang
hari sebelum meninggal. Tiba-tiba jer kena macam strok masa kat umah
dia. Terus jatuh pengsan tak sedarkan diri sehinggalah ke akhir hayat
beliau.

Keluarga arwah pun bawa ler bapanyer tu ker klinik. Doktor yang
periksa
arwah nie bagi tahu dia kena strok. Dia terus refer kes ni ke
hospital besar. Sampai jer ke hospital terus kes nie dirujuk ke bahagian ER.
Doktor yang pekse arwah nie cakap takdelah pulak tanda-tanda kena strok.
Bila buat pemeriksaan CT pada bahagian kepala arwah doktor kat situ
semua terkejut sebab ada sesuatu kat dalam sistem otak arwah.
Bila
diaorang check pun check diaorang dapati ada sejenis cairan di dalam
otak arwah. Doktor amik sample apa yang patut pada arwah. Tapi saya tak
pasti samada dia amik kat kepala jer atau kat bahagian lain. Bila dibuat
ujikaji di makmal doktor kat makmal tu heran macam mana cairan sample
yang dia amik tu mengandungi peratusan tertinggi kandungan asid
yang sering terdapat pada air KENCING TIKUS.

Semua orang heran macam mana kencing tikus nie boleh ada pada sistem
otak arwah. Doktor bertanya dengan family arwah ada ke arwah ambil
apa-apa makanan di luar rumah baru-baru nie. Mengikut family arwah,
arwah nie bukan lah jenis yang suka makan kat luar. Dia nie suka makan
apa yang masak oleh isterinya jer. Tikus pun tak penah nak ada dalam
umah diaorang. Bila diselidik semula barulah family arwah nie teringat
yang arwah baru-baru nie ada beli beberapa air minuman dalam tin. kalau
tak silap saya air tin bergas. Doktor minta pagawainya ke umah arwah
bawa sample dalam air tin tu untuk diuji. Setelah diuji, kandungan air
dalam tin tu tak menunjukkan apa-apa tanda ada kesan air kencing. AKAN
TETAPI pegawai makmal menguji sampel pada permukaan air tin tu. Doktor
pun dapatlah jawapan macam mana arwah nie kena jangkitan pada otaknya.

Rupa-rupanya air dalam tin tak tercemar, yang tercemarnya
adalah permukaan air tin tue jer. Mengikut doktor tu mungkin tikus telah
merayap pada air tin tu sebelum tikus tu kencing pada air tin yang

arwah beli. Kalau dilihat secara fizikal manalah mata kasar kita nie boleh
nampak kesan air kencing tikus nie kalau air kencing tu dah kering. Jadi
kepada semua rakyat malaysia, berhati-hatilah bila saudara dan saudari
membeli mana-mana barangan jenis tin atau berbentuk makanan yang dipack
dari mana-mana kedai atau supermarket kerana dikhuatiri perkara nie
berulang. Pasti bekas tin atau makanan dipack yang dibeli dicuci sebelum
digunakan atau diminum atau dimakan. Kita semua pun tahu bahawa
tikus nie keje dia merayap kita tak boleh nak salahkan dia dah fitrah dia
macam tu.....dan kita pun tahu yang tikus nie membawa pelbagai penyakit.
Jadi kita kenalah berhati-hatilah ketika membeli barangan untuk
keperluan nutrien dan diet kita seharian. Akhir sekali kita
sedekahkanlah Al-Fatihah kepada arwah semoga roh arwah dicucuri
Rahmat dan ditempatkan bersama-sama mereka yang beriman.


PENGGUNA BIJAK PASTI MELAHIRKAN KELUARGA YANG SIHAT.
:group: :group:
cute cute cute
Back to top Go down
View user profile
 
Air kencing tikus
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.