perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Lemahnya Diri Ini.....

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Lemahnya Diri Ini.....   Sun Apr 26, 2009 12:43 pm

Lemahnya diri ini
Baru sikit Allah menguji
Sudah rebah tak mampu berdiri

Lemahnya diri ini
Baru saja bayu dunia menyapa pipi
Sudah melayang tak sedarkan diri

Lemahnya diri ini
Baru sekelumitkeindahan wajah diberi
Sudah mula lupa diri

Lemahnya diri ini
Baru sikit kejayaan diberi
Sudah lupa siapa yang beri

Lemahnya diri ini
Baru sikit buat kebaikan
Riak dan ujub bersorak riang

Lemahnya diri ini
Bila suatu kebajikan dimulakan
Tak berdaya nak teruskan
Tiada istiqamah dalam amalan

Lemahnya diri ini
Baru diuji dengan seorang lelaki/wanita
Iman sudah bisu menyepi
Nafsu pula mengawal diri

Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Lemahnya Diri Ini.....   Sun Apr 26, 2009 5:37 pm

Tiada Lakonan BersamaMu.

Diamku bukan bermakna setuju,
Diamku bukan bermaksud aku suka,
Senyumku tak bermakna aku gembira,
Senyumku tak bermakna hatiku tak terluka.

Hanya kacamata bisa bercerita,
Cerita tentang perasaan ini,
Sering berbolak-balik meragui
cinta Illahi.... lantaran ujian bertimpa ini.

Sujudku mencari cintaMu tidak pernah jemu,
Rukukku mengkagumi keEsaanMu tidak pernah letih,
Biarpun segala jerih perih,
Kutelan disebalik kediaman dan senyuman ini.

Rintih.... hatiku merintih padaMu,
Di pagi yang hening ku menangis,
Kau Maha Bijaksana,
Mengetahui setiap detik dalam hatiku.

Di sisiMu aku tidak lagi berlakon,
Berlakon gembira, berlakon senyum,
Berlakon dengan mendiamkan diriku.
Aku merintih, aku meratap, aku menangis,
Aku bermanja denganMu,
Aku merindui kasih sayangMu.

Sedetik jantungku berdegup tanda kasihMu,
Setiap perjalanan darahku mengalir di tubuhku...
tanda sayangMu.
Setiap hela nafasku....
Bukti Kau adalah Maha Pengasih dan Penyayang.

Hanya Kau mengerti hatiku,
Hanya Kau mengetahui kekuatanku,
Ujian demi ujian takkan mampu buat kurebah,
Kerana Kau Maha Adil lagi Bijaksana.

salju putih
10:25 am
2/11/2007
Kolej Dar al-Hikmah

sesungguhnya, yang menjadi kekuatan dalam hidup manusia ialah iman dan Islam. wallahualam.......
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: Lemahnya Diri Ini.....   Fri May 08, 2009 8:28 am

tumpang lalu yek!! saya mengganggu ke?

tak2..... bukan lari tajuk, tp nak citer lemah nye diri ini,

bukak forum sape pon xder arini.. aku nak panggil korg sume, tapi aku

tak terdaya,aku taktau camna caranye,mase aku dan mase korg

berbeza,aku tidak mampu tuk berbuat ape2.. baruku sedar,

baru ku sedar diri ini amat lemah
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Lemahnya Diri Ini.....   Fri May 08, 2009 4:01 pm

alahai arb nih.. shian dia semalam sorang2 ek..

aku mintak maap sebab semalam aku tido mati. entah kenapa selepas exam muet, pale aku sakit. aku tido lepas maghrib.. tau2 je bangun dah nak dekat subuh. mujur aku dah solat jamak semalam.

pagi tadi aku try online, tapi entah kenapa tenet mengom, takleh nak connect. petang nih alhamdulillah ok. namo sedih2 tau.... insya Allah kalo aku lapang, aku try usha forum ni ek?
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: Lemahnya Diri Ini.....   Fri May 08, 2009 4:20 pm

tenQ salju.. tenQ sangat2..

ni yg rase nak wat nenek angkat neh

tp wlu cane pon kite tetap lemahkan...

contoh la.... kate la sume terer cakap cam salju,

kan susah... masalah kan jadi samer,

susah la aku nak melayan nye,

nak kene adil lagi ye dak?
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Lemahnya Diri Ini.....   Fri May 08, 2009 4:34 pm

nenek angkat boleh je.. tak jadi masalah.. dengan syarat, panggil embah salju ek? sbb salju wong jowo..

mmg manusia ni lemah, arb. tetapi itu tak bermaksud manusia nih hampeh. jgn

kenapa Allah jadikan manusia ni khalifah?

sbb manusia ada akal fikiran, sedangkan yang lain cuma ada otak.. tapi takde akal. itulah lebihnya manusia.

kita cuma lemah di sisi Allah je arb. tetapi yang lain, kita adalah khalifah. itu jugak nasihat kaunselor salju kalo salju rasa tensen sbb jin kaco salju. kata2 kaunselor salju pada salju.


"cuba awak pk, ada tak jin bela manusia? mana ada kan? yang ada.. manusia bela jin. ini menunjukkan manusia itu khalifah, pemimpin. sepatutnya boleh mengawal semua ni."

daripada situ salju cuba kumpul kekuatan.. dan salju yakin.. yang lain pun ada kekuatan masing2. kita sama2 bantu satu sama lain untuk memperbaiki diri kita semua. wallahualam.

Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: Lemahnya Diri Ini.....   Fri May 08, 2009 4:50 pm

orang jawa upenye... patut lawa(ade kaitan ke)

btul pe yg salju ckp tue... kuat kita sesama makhluk

tp siapalah kita dpandangan Allah...

bg Allah segala makhluknya itu diumpamakan sebelah sayap nyamuk ja..

hinanya aku ni...

Allah mnjadi aku dr air mani ayahku

hinanya aku ni...

Allah mgeluarkan aku dr rahim ibuku melalui kemaluannya

Allaaahh!! hinanya aku ni..

tp aku masih lagi berbuat dosa padamu Ya Allah

aku masih lagi blum sedar..

sedarkanlah aku Ya Allah
sedarkanlah aku Ya Allah
sedarkanlah aku Ya Allah
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Lemahnya Diri Ini.....   Fri May 08, 2009 6:11 pm

salju sapa lagi wong jowo .......setiap org de kelemahan diri masing2....dan juga de kekuatan masing2 gak....arek ngerokok desek
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Lemahnya Diri Ini.....   Fri May 08, 2009 6:14 pm

takdelah macan, ni si arb ingatkan aku wong jowo. tu dia kata patutlah aku lawa. entah apalah kaitannya aku pun tak tau.

minum oligo cocoa dulu...
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Lemahnya Diri Ini.....   Fri May 08, 2009 10:49 pm



Lirik Sampai Syurga - Faizal Tahir

Ku membenarkan jiwaku
Untuk mencintaimu
Ku persembahkan hidupku
Untuk bersama kamu

Dan diriku untuk kamu
Belum pernah kumerasai begitu

Semua itu telah berlalu
Harapanku palsu
Dan mungkin hari yang satu
Terus ku tertunggu

Di hatiku masih kamu
Belum pernah ku ingin terus memburu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Namun aku tetap aku
Yang terbaik untuk diriku
Hanya satu
Hanya kamu

Ku membiarkan hatiku
Untuk merinduimu
Ku menghamparkan sakitku
Untuk tatapan kamu

Bersamamu harapanku
Hilang dalam terang yang membutakanku

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu

Dan segala yang ku ada
Ku berikan semua
Untuk dirimu saja

Ku mahu dirimu
Bahagia untuk selamanya
Biar sampai syurga
Aku menunggu cinta darimu
Agar ku sempurna

Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Namun aku tetap aku
Yang terbaik tuk diriku

Hanya satu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu

lol! lol! lol!

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Lemahnya Diri Ini.....   Today at 5:38 pm

Back to top Go down
 
Lemahnya Diri Ini.....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::LUAHAN PERASAAN::..::HEARTS FEELING::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.