perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Wanita Malaysia tak puas ...., Hasil Kajian..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Wanita Malaysia tak puas ...., Hasil Kajian..   Sun Apr 12, 2009 11:36 am

KUALA LUMPUR – Sebanyak 73 peratus wanita di negara ini didapati tidak mencapai kepuasan dalam aktiviti seksual mereka.

Menurut kajian yang dijalankan oleh Pfizer Malaysia pada Mei hingga Julai tahun lalu, masalah itu turut dialami lelaki negara ini.

Sebanyak 62 peratus lelaki Malaysia turut dikatakan tidak puas di ranjang.

Pakar seksologi dari Pusat Kesihatan Seksual Australia, Dr. Rosie King berkata, peratusan tersebut menunjukkan kadar yang tinggi berbanding purata peratus keseluruhan tahap kepuasan seks yang diperoleh di Asia Pasifik iaitu 57 peratus bagi lelaki dan 64 peratus bagi wanita.

Katanya, fenomena tersebut berlaku berikutan kebanyakan lelaki dan wanita di Malaysia lebih mengutamakan kerjaya dan kehidupan keluarga.

“Hasil kajian ini mencerminkan kepesatan pembangunan dan ekonomi di Malaysia di mana keterbatasan masa turut mempengaruhi aktiviti seks.

“Bagi lelaki di negara ini, aktiviti seksual berada pada tahap 8 daripada 17 keutamaan hidup dengan kerjaya dan keluarga berada pada tahap yang tertinggi,” katanya dalam satu perbincangan bertajuk Enjoying Better Sex: 10 Years of Rediscovering Passion di sini semalam.

Kajian itu dilakukan oleh syarikat farmaseutikal Pfizer Malaysia melalui The Asia-Pacific Sexual Health and Overall Wellness (AP SHOW) ke atas 102 responden lelaki dan 100 responden wanita pelbagai kaum di negara ini yang dipilih secara rawak.

Kaji selidik tersebut dijalankan untuk mendapatkan maklumat berhubung kesihatan seksual dan kesihatan keseluruhan lelaki dan wanita di Asia Pasifik.

Menurut King, bagi wanita Malaysia, aktiviti seksual berada pada tahap 14 daripada 17 senarai keutamaan hidup mereka.

: jawab..especially dea ngan anis...betui ke..
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: Wanita Malaysia tak puas ...., Hasil Kajian..   Sun Apr 12, 2009 11:45 am

ciss sungguh damn asal nama aku tersebut ni n nama dea gak
ni yang nak bg
anyway thanks for ur information

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
_deal0va_
senior
senior


Posts : 196
Join date : 2009-04-11
Age : 29
Location : Seri Iskandar,Perak

PostSubject: Re: Wanita Malaysia tak puas ...., Hasil Kajian..   Sun Apr 12, 2009 12:26 pm

No komenn......

pan
Back to top Go down
View user profile
_megatron_
root_admin
root_admin


Posts : 151
Join date : 2009-04-10
Age : 30

PostSubject: Re: Wanita Malaysia tak puas ...., Hasil Kajian..   Sun Apr 12, 2009 1:08 pm



lipan mmg suka mcm 2

Back to top Go down
View user profile
l-a-t-z
senior
senior


Posts : 18
Join date : 2009-04-11

PostSubject: Re: Wanita Malaysia tak puas ...., Hasil Kajian..   Sun Apr 12, 2009 3:28 pm

no comment..status masi single..lum ada pengalaman
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Wanita Malaysia tak puas ...., Hasil Kajian..   Mon Apr 13, 2009 7:58 am

tapi hangpa tak jawab pun soklan aku tu..betui ke kajian tu pompuan malaysia tak puas?
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Wanita Malaysia tak puas ...., Hasil Kajian..   Mon Apr 13, 2009 7:38 pm

Back to top Go down
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Wanita Malaysia tak puas ...., Hasil Kajian..   Mon Apr 13, 2009 8:53 pm

laki n pompuan same je nafsu nye..
kalau nama nye nafsu..
ape pon tak puas...
sume nye pada diri sendiri...
kalau nak kata pompuan lebih nafsu..
dah memang tertulis nafsu pompuan tu lagi byk..
tapi klu laki pon ikot nafsu jek...
ntah2 lagi byk dari pompuan..
jadi, sume terserah pada dri kita sendiri..
tak kira laki ke pompuan..
lu pikir la sendiri...
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Wanita Malaysia tak puas ...., Hasil Kajian..   Mon Apr 13, 2009 10:44 pm

dalam banyak2 komentor, aku paling berkenan dgn peace nih. komen pendek, padat, stret to the point. kekeke..

betoi kata peace. kalo dah namanya nafsu, apa pun tak puas. aku pernah terbaca ada satu kes rumah tangga, dalam suratkhabar, sorang suami nih jatuh cinta dgn pempuan lawa. akhirnya dia tinggalkan isteri dia, sbb isteri dia nih kurang lawa. alih2 dapat isteri yang lawa tu rupa2nya sejuk di ranjang. tak puas gak. mulalah giler talak, teringat kat isteri dia yang tak lawa. walaupun isteri tu tak lawa, tak pandai pakai mekap dan berhias, tetapi isteri tu penyayang, menyayangi dia sepenuhnyer, bukan saja memahami tetapi juga pandai ambik hati.. dan hebat di ranjang.

apa kes plak brader? dulu ada isteri pandai puaskan nafsu rasa tak puas.. nak gak isteri comel, lawa, pinggang ramping. biler dah kawen tak puas gak?

dan ini berbalik pada soal peace tadi.. kalo dah namanya nafsu.. MMG TAKKAN PUAS.
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Wanita Malaysia tak puas ...., Hasil Kajian..   Tue Apr 14, 2009 5:59 am

#d3al0va# wrote:
No komenn......

pan


tak puas la tu ...
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: aku sokong lipanx....   Tue Apr 14, 2009 6:07 pm

tawu tape...klu bleh nk yg lg best...huhu
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
miss_fara_dilla
senior
senior


Posts : 62
Join date : 2009-04-11
Age : 29
Location : sitiawan,perak.

PostSubject: Re: Wanita Malaysia tak puas ...., Hasil Kajian..   Thu Apr 16, 2009 11:18 am

panx mmg suka wat topik gni...hampeh tul..hakhakahakaha
Back to top Go down
View user profile http://biuti-secret.blogspot.com
universal_studentz87
senior
senior


Posts : 12
Join date : 2009-04-16
Age : 29
Location : the small island call labuan

PostSubject: Re: Wanita Malaysia tak puas ...., Hasil Kajian..   Sat Apr 18, 2009 11:26 pm

no coment/....tpi pmpuan n lelaki sama je
Back to top Go down
View user profile
_megatron_
root_admin
root_admin


Posts : 151
Join date : 2009-04-10
Age : 30

PostSubject: Re: Wanita Malaysia tak puas ...., Hasil Kajian..   Wed Apr 22, 2009 8:02 pm

:topikclosed:
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Wanita Malaysia tak puas ...., Hasil Kajian..   Today at 10:54 pm

Back to top Go down
 
Wanita Malaysia tak puas ...., Hasil Kajian..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» my trip to Legoland Malaysia NOV 2012
» GBH Crown Lynn Kuala Lumpur Malaysia
» I AM MALAYSIA STONE LOVER!
» Some Stunning Wrightia Religiosa from Malaysia.
» 3rd Malaysia Bonsai Carnival-Baeckea Frutescens almost steal the show

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SEKSOLOGI::-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.