perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Lirik Lagu : Allah Peduli - Agnes Monica

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Lirik Lagu : Allah Peduli - Agnes Monica   Sun Apr 26, 2009 6:13 am

Lirik Lagu : Allah Peduli - Agnes Monica

Banyak perkara yang tak dapat ku mengerti
Mengapakah harus terjadi
Di dalam kehidupan ini
Suatu perkara yang
ku simpan dalam hati
Tiada satupun kan terjadi tanpa Allah perduli
Allah mengerti
Allah peduli
Segala persoalan yg kita hadapi
Tak akan pernah di biarkanya ku bergumul sendiri
Sebab Allah mengerti
Allah mengerti
Allah peduli
Segala persoalan yg kita hadapi
Tak akan pernah dibiarkannya ku bergumul sendiri
Sebab Allah Yesus ku mengerti

Disitulah kekeliruan yang berlaku apabila mereka menggunakan perkataan Allah Yesus.
Dewan Rakyat negara kita juga mempersoalkan tentang penggunaan kalimah Allah ini dalam Agama kristian.
Ini mungkin satu taktik untuk mereka mempengaruhi umat islam. Nanti akan wujud kekeliruan apa mereka juga menggunakan kalimah Allah.

Untuk pengetahuan anda semua juga Agnes Monica penyanyi Lagu Allah Peduli ini beragama kristian.
Boikot jela lagu ni. ngan penyanyi2 nye skali.. jangan bg masuk malaysia..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Posts : 256
Join date : 2009-04-10
Age : 32
Location : gerik,perak

PostSubject: Re: Lirik Lagu : Allah Peduli - Agnes Monica   Sun Apr 26, 2009 6:42 am

gud informtion peace
Back to top Go down
View user profile http://perak1.forums2u.com
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Lirik Lagu : Allah Peduli - Agnes Monica   Sun Apr 26, 2009 6:57 pm

terlebih dulu aku nak mintak maaf, andai entry aku nih nampak macam becking agnes monica. sekadar nak berkongsi pengetahuan dengan korang semua, di indonesia, perkataan Allah Yesus itu adalah perkataan yang dibenarkan. di indonesia, agama kristian juga memanggil Yesus (ataupun Jesus Christ) sebagai Allah. pada mereka, itu bukan satu kesalahan kerana ia adalah pada sekadar bahasa je bagi dia orang. disebabkan itu, buku mengenai agama kristian dalam bahasa indonesia yang pernah sekali tersiar dalam internet ada menggunakan perkataan Allah untuk Yesus.

disebabkan itu, agnes monica rasa dia tak buat salah pape pun, kerana perkataan itu meluas di indonesia dan ia merupakan perkataan yang sama maksudnya dengan tuhan. walhal, di mesia, Allah hanya untuk agama Islam. manakala agama lain, mereka kekal menggunakan perkataan tuhan dan yang sewaktu dengannya. korang leh perasan kan, dengan muka selamber masa beliau diinterbiu oleh Melodi, beliau mengatakan, beliau sekadar ingin berdakwah dalam agamanya, sama macam orang Islam menyanyikan lagu nasyid dan mengagungkan Allah s.w.t.

isu pluralism di indonesia susah hendak diungkapkan.... iaitu ia merupakan pendapat yang mengatakan bahawa semua agama itu sama, iaitu menuju Allah yang satu, sehinggakan apabila orang Kristian hendak masuk Islam, ada golongan cendekiawan Islam sendiri melarang dan mengatakan, "agama apa-apa sekalipun, semuanya menuju tuhan yang sama". konsep pluralism yang semakin menular di indonesia (dan aku rasa negara kita pun dah mula ada bahangnya). semua agama dikatakan sama rata... walhal, Allah s..w.t sendiri berfirman di dalam al-Quran yang bermaksud "tiada agama di sisiku selain Islam". penegasan terhadap konsep pluralism juga tercatat dalam surah al-Ikhlas.

cuma, cadangan yang nak mengharamkan agnes monica masuk kat mesia ni.. aku kurang bersetuju.
(sebenornya kesian kat lock tu.. dia tu kipas susah mati/ die hard fan agnes monica).

bagi aku, cukup sekadar lagu itu diharamkan.. kerana dakwah agama selain agama Islam tidak boleh dilakukan secara terbuka, dan dalam perlembagaan sendiri ada mengatakan, orang agama lain tidak boleh berdakwah pada orang agama Islam. (ustaz aku ada cakap. tapi aku tak tau lah.. pasal aku tak hafal perlembagaan negara).

ada hujah dari kawan2 kiter yang len tak pasal isu nih? jom kongsi sama2?
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Lirik Lagu : Allah Peduli - Agnes Monica   Sun Apr 26, 2009 7:19 pm

kita takleh nak bandingkan indonesia dengan negara kita..
memang la dia rasa dia tak buat salah...
sebab dia penganut agama kristian..
tapi apabila dia tunjukkan yang dia menyanyi untuk berdakwah..
maka kita perlu hindarkan dari kita terjebak..
apabila kita menyanyi lagu dia..
dah macam syirik lak..
jadi hati2... nanti dia rasa dri dia masih diterima org malaysia...
dia akan buat lagi lagu2 camtu...
kalau dia hormat kita dah tentu dia takkan nyanyi dengan nama tu..
dia kan letak kan tuhan jek..
itu dah menunjukkan dia memang sengaja nak berdakwah agama dia..
dia tahu apa dia buat..
begini lah cara orang2 yahudi nak mendekati dan merosak kan orang2 islam..
lebih baik kita menghindari sebelum kita tak tahu kita dah syirik ke tak..
berhati2 lah..
semoga kita dilindungi Allah s.w.t
amin....
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Lirik Lagu : Allah Peduli - Agnes Monica   Sun Apr 26, 2009 7:28 pm

sbb tu aku kata, haramkan lagunya saja. pastu, warning dia jangan buat camtu kat mesia. aku rasa nih pun dah cukup bagus. kalo dia langgar gak lagi.. baru haramkan dia terus.

apa yang kerajaan mesia buat pun dah bagus bagi aku. haramkan lagu Allah peduli itu diputarkan.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Lirik Lagu : Allah Peduli - Agnes Monica   Today at 5:38 pm

Back to top Go down
 
Lirik Lagu : Allah Peduli - Agnes Monica
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Agnes Pinhas hand painted vase
» Monica Bedi's 'wait is over' with 'Saraswatichandra'
» How George Clooney inspired a testicle beauty treatment in Santa Monica
» Santa Monica Pottery Spain
» 'Bigg Boss 7' dangerous, but interesting: Monica Bedi

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SUDUT AGAMA:: .::RELIGION SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.