perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 teka-teki...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: teka-teki...   Fri Apr 24, 2009 9:17 am

1. benda nih klau satu dier diri kite
klau dua die anggota badan
klau tige anggota bdn tu kite nyer
klau empat anggota badan tue jadi banyak
klau lime anggota bdn banyak tu jadi kite punyer..

2. ada dua ekor anjing
satu gemuk dan satu kurus...
berlumbala menyeberang sungai
tp hanjing gemok tu gak yg menang..
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: teka-teki...   Sat Apr 25, 2009 9:12 am

x fhm la....
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: teka-teki...   Sat Apr 25, 2009 10:37 am

ape yang ko tak paham nye....

1. benda ni kalau satu, dia diri kita
kalau dua, dia anggota badan
kalau tiga, anggota bdn tu kita punya
kalau empat anggota badan tu jadi banyak
kalau lima anggota badan banyak tu jadi kita punya..

2. ada dua ekor anjing
satu gemuk dan satu kurus...
berlumbala menyeberang sungai
anjing gemuk yg menang..
setaip kali lumbe anjing gemuk tu tetap gak menang..
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: teka-teki...   Sun Apr 26, 2009 7:41 am

Najis apakah yang korang tak nampak?
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: teka-teki...   Tue Apr 28, 2009 6:14 pm

peace wrote:


1. benda ni kalau satu, dia diri kita
kalau dua, dia anggota badan
kalau tiga, anggota bdn tu kita punya
kalau empat anggota badan tu jadi banyak
kalau lima anggota badan banyak tu jadi kita punya..
Jawapan :
ku
kukuu
kuku ku
kuku kuku
kuku kuku ku


2. ada dua ekor anjing
satu gemuk dan satu kurus...
berlumbala menyeberang sungai
anjing gemuk yg menang..
setaip kali lumbe anjing gemuk tu tetap gak menang..
Jawapan : memang la menang sbb yg anjing gemuk tu..anjing lautlol!


Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: teka-teki...   Wed Apr 29, 2009 12:38 am

sri pandai...yea...

najis xnpk?mcm ku penah dgr...tp d mne yer....
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: teka-teki...   Thu Apr 30, 2009 6:35 pm

peace wrote:
Najis apakah yang korang tak nampak?

takde sape nak jawab g ke..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: teka-teki...   Thu Apr 30, 2009 9:28 pm

peace wrote:
peace wrote:
Najis apakah yang korang tak nampak?

takde sape nak jawab g ke..

TATAWU NK JWB PE???
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: teka-teki...   Wed May 06, 2009 8:47 am

najis mutawasitah kot...huehuehue
Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: teka-teki...   Wed May 06, 2009 9:25 am

najis kene sorok la
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: teka-teki...   Wed May 06, 2009 9:30 am

lo...
tu pon korang jenuh nak pk..
lama dah aku kasi ni..
najis yang korang pijak la..
wakakakakakkkk..
klu korang nampak kompem korang tak pijak kan..


_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: teka-teki...   Wed May 06, 2009 9:34 am

btul la...k binatang pe kpala kat kaki,mulut kat kaki,gg kat kaki,sume la kat kaki
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: teka-teki...   Wed May 06, 2009 9:49 am

binatang kene pijak ngn kaki
jwpan mcm sama je ngn tekateki pis wakakaka
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: teka-teki...   Wed May 06, 2009 9:52 am

Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: teka-teki...   Wed May 06, 2009 9:59 am

oit.. arb..
kasi la teka-teki yang kamu kasi kat rumah dlu tu.
bersambung2 tu...

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: teka-teki...   Wed May 06, 2009 10:07 am

mmg pon sajer nak test kor gni alert ke tak
de satu lagi

3 kepala, 6 mata, 8 kaki. Apakah bendanya tu?




ehem2? tggi sgt ke tahap teka teki ni?

jawapan:koboi naik kuda bawak ayam
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: teka-teki...   Fri Jul 31, 2009 8:02 am

aku nak bg tekateki...
Ni dia satu lagi teka teki bdk skolah tadika....huruf jawi apa yang ada angin...
Back to top Go down
View user profile
enni
junior
junior


Posts : 171
Join date : 2009-07-18
Age : 28
Location : ::kota bharu::manjung::petaling jaya::

PostSubject: Re: teka-teki...   Fri Jul 31, 2009 4:19 pm

ade angin

ermm..huruf ha yg bulat tu..sbb die bulat..perut die bulat sbb de angin..


btul ke sri??
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: teka-teki...   Fri Jul 31, 2009 7:22 pm

salah
cuba lagi


sriteddy™ wrote:
Ni dia satu lagi teka teki bdk skolah tadika....huruf jawi apa yang ada angin...
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: teka-teki...   Sun Aug 02, 2009 3:33 am

ta ngan ya...

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: teka-teki...   Mon Aug 03, 2009 6:22 am

btul2 wakakaka
jwpn ta ya (tayar kan ade angin)
uyk peace
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: teka-teki...   Mon Aug 03, 2009 9:52 am

lol! tau dah..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: teka-teki...   Thu Jan 21, 2010 9:36 am

Lan ingin membeli kasut berharga rm97...
Lan xde duit..so,di pnjam kt Man rm50 dan dia pnjam kt Wan rm50..jd lah rm100
Kemudia dia pun pergi lah membeli kasut tersebut...dan ade baki sebnyk rm3
rm1 dia bg kt Man,dan rm1 lg dia bg kt Wan..rm1 lg Lan amik..
so skrg dia hutang ngn Man dan Wan rm49 setiap seorang...
bila di campur hutang Man ngn Wan,jd rm98..campur ngn rm1 yg ade pada Lan,jumlah rm99..
soalan nye...di manakah lg rm1 lg itu...??

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
arb_mtq
senior
senior


Posts : 432
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: teka-teki...   Thu Jan 21, 2010 11:12 am

wan (-50) + man (-50) = (-100)
kasut (97) + baki (3) = (100)
wan (1 ) + man (1) + lan (1) + kasut (97) = (100)
wan (+1) + man(1) + wan(-49) + man (-49) = (100)

kiraan lain

d: wan(-50),man(-50) > b(100)
c: kasut(97) > b(3)
c: wan(+1),man(+1) > b(1)

tggl la utg die kat man 49, wan 49..
lan kene caik la duit tu tuk bayar utg die yg sebyk 98 hinggit tu..
tu je die kene pk,pasal duit singgit tu xyah pk.. semak otak ja


Last edited by arb_mtq on Thu Jan 21, 2010 12:10 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: teka-teki...   Thu Jan 21, 2010 11:34 am

pantas menjawab.. hahahahaa..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: teka-teki...   Today at 11:02 am

Back to top Go down
 
teka-teki...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::UJI MINDA::. .::TEST UR MIND HERE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.