perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Window 7, ape pendapat korang..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Window 7, ape pendapat korang..   Fri Apr 24, 2009 8:56 am

Dalam mengejar keuntungan tanpa melihat kerenah/keluhan pengguna windows, Microsoft (MS) akan mengeluarkan perisian OS baru iaitu Windows 7 ( Windows Seven ) yg diberi kod Blackcomb dan Vienna.

Features yg dipersembahkan termasuk:

1. Sentuhan (Advance in touch)
2. Percakapan ( Speech)
3. Handwriting Recognition
4. Support tuk harddisk virtual
5. improved performance on multi-core processors
6. improved boot performance dan
7. kernel improvements.

Beberapa perisian telah di upgrade dan dihasilkan, antaranya yg terkandung dlm Control Panel:

1. Accelerators
2. ClearType Text Tuner
3. Display Color Calibration Wizard
4. Gadgets
5. Infrared
6. Recovery
7. Troubleshooting
8. Workspaces Center
9. Location and Other Sensors
10. Credential Manager
11. Biometric Devices
12. System Icons
13. Windows Solution Center, and Display. (Windows Security Center telah dinamakan sebagai Windows Solution Center)

Dan Paint dan Wordpad telah juga diupgrade.

Dibawah ialah kronologi perkembangan Windows 7 tuk pengetahuan anda:

BUILDS:

Build 6801
On 8 October 2008, screenshots of Windows 7 build 6801 were leaked. On 28 October 2008, Microsoft distributed build 6801 to attendees at its Professional Developers Conference (PDC). It has since been leaked to bittorrent networks. It features an enhanced taskbar similar to the one in build 6933 although it is disabled by default. An unofficial patch has been released to enable the new taskbar in build 6801.

Pre-Beta 1
Microsoft also demonstrated build 6933.winmain.081020-1842 during the PDC, but did not give it to attendees. On 14 November 2008, screenshots of Windows 7 build 6936 were leaked by Winfuture. On 20 November 2008, Microsoft posted screenshots of build 6948 on the Engineering Windows 7 blog. In early December, WinFutere.de leaked screenshots of Build 6956, which demonstrated a new bootscreen. (Announced by WinFuture since Build 6954) and several improvements. At the WinHEC in China an attendee from the conference leaked a Virtual Hard Disk (VHD) image of Windows 7 Build 6956, then an ISO image was published, in this same site we can see many new screenshots of this build. Lately, Paul Thurrott posted several screenshots on his website of a newer build.

Beta 1
Microsoft has confirmed that Beta 1 will be handed out at MSDN Developer Conference on 13th January 2009 in the form of a DVD.

Release Candidate
The release candidate for Windows 7 will be available after Beta 1.

Final Build
While officially Microsoft has stated that Windows 7 will be released three years after Vista was shipped, the company has indicated that it plans to release Windows 7 in mid-2009, in time for installation on PCs that will ship for the Christmas 2009 buying season.

Ini antara screenshot Windows 7:























1. CLI (Command Line Interface) = Think textual, such as the command prompt or DOS
2. GUI (Graphical User Interface) = The Windows UI
3. NUI (Natural User Interface) = Think of physical interaction with a GUI
4. OUI (Organic User Interface) = Pending developement

Dan Windows 7 dikategorikan dlm NUI (Natural User Interface) tetapi juga harus di ingat, NUI bukan replacement tuk GUI, ia lebih mengalakkan user interact secara lebih fizikal via touch with what you see. Windows 7 akan ader GUI dan ia lebih kurang sama ngan NUI dimana ader fungsi multi-touch.

Anda leh juga campare ngan tablet pc dimana fully leh sentuh tetapi jangan anda keliru ngan teknologi Windows 7 dimana ia bukan sekadar sentuh tetapi multi-sentuh (multi-touch)

Sume teknologi nie membantu kita dan juga pokai kan kita sbb User interface yg tinggi memerlukan graphic yg tinggi juga. tgk laa cam ner nanti, pasti ader patch tuk sesetengah GC tuk allow NUI dlm Windows 7.

sape yang dah guna tu kasi la pendapat skit... tuk pengetahuan.
Back to top Go down
View user profile
zul_ichigo
junior
junior


Posts : 31
Join date : 2009-04-12
Age : 29
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Window 7, ape pendapat korang..   Fri Jul 10, 2009 11:00 am

OO win 7 mmg hebat..tpi skrg nie tak comercial lagi...peace tau tak software lain leh sopport tak ngn win 7??
Back to top Go down
View user profile http://zulismail.blogspot.com/
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Window 7, ape pendapat korang..   Fri Jul 10, 2009 3:54 pm

software ape yg tak support tu..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
Mr.rainzz
Moderator
Moderator


Posts : 72
Join date : 2009-06-26
Age : 32
Location : ^subang+KL+manjung^

PostSubject: Re: Window 7, ape pendapat korang..   Fri Jul 10, 2009 8:18 pm

grafik cantik...lebih kurang cam vista je....tp mesti byk benda yg x leh support...mcm vista mula2 kuar dulu...skang ok dah..pape pun xp yg the best...pc x berat..huhuhu...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/rainloves4eva
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Window 7, ape pendapat korang..   Sat Jul 11, 2009 5:41 am

cantiknya window 7 ni
Back to top Go down
View user profile
yuOtaci
junior
junior


Posts : 35
Join date : 2009-06-28
Age : 30

PostSubject: Re: Window 7, ape pendapat korang..   Thu Jul 23, 2009 6:28 pm

peace...skg da release ver ape win7 nih
xpenah jmp lagi xtaw nak komen
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Window 7, ape pendapat korang..   Fri Jul 24, 2009 6:37 am

aku guna Windows 7 RC1 Build 7100x86 ok x ni ak pn x tau adik aku yg wat semuanya aku tau guna je

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Window 7, ape pendapat korang..   Fri Jul 24, 2009 8:16 am

windows 7 cantik.. adik aku cakap lagi stabil daripada vista. tapi tak pasti.. dah kuar full version ker tak. nak install pun senang katanya. tak macam xp yang kena cari driver... windows 7 nih satu set... kiranya nak install senang macam install vista, tapi lagi baek daripada vista. camtu ler lebih kurang...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Window 7, ape pendapat korang..   Today at 5:35 pm

Back to top Go down
 
Window 7, ape pendapat korang..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» GN rear window mod
» Window motor replacement
» Need a driver's side window regulator
» Edgar Degas' The Woman at the Window
» RGSS = Scripting Basics - Window Class

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::Warez::. :: .::SOFTWARE-PC::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.