perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 BERDASARKAN KAJIAN 25 TAHUN DATO DR.FADZILAH KAMSAH

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: BERDASARKAN KAJIAN 25 TAHUN DATO DR.FADZILAH KAMSAH   Thu Apr 23, 2009 7:58 am

BERDASARKAN KAJIAN 25 TAHUN DATO DR.FADZILAH KAMSAH

JANUARI

>> Bercita-cita tinggi dan orangnya serius
>> Suka mendidik dan dididik
>> Sangat mudah melihat kelemahan orang dan mudah mengkritik
>> Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan dan hasil
>> Suka smart, kemas dan teratur
>> Bersikap tenang dan sensitif
>> Berfikiran yang mendalam
>> Pandai mengambil hati orang lain
>> Pendiam kecuali selepas diransang
>> Agak pemalu
>> Daya tumpuan yang sangat tinggi
>> Mudah mendisiplin diri sendiri
>> Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema
>> Bersikap romantik tapi tidak pandai mempamerkannya
>> Cukup sayang pada kanak-kanak
>> Suka duduk dirumah
>> Setia pada segala-galanya
>> Perlu belajar kemahiran sosial
>> Sikap cemburu yang sangat tingg

FEBRUARI

>> Berfikiran warak
>> Sukakan benda yang realiti dan abstrak
>> Intelligent ,bijak dan genius
>> Berpesonaliti yang mudah berubah
>> Mudah menawan orang lain
>> Agak pendiam,pemalu dan rendah diri
>> Jujur dan setia pada segalanya
>> Keras hati untuk mencapai matlamat
>> Tidak suka dikongkong
>> Mudah memberontak apbila dikongkong
>> Suka kegiatan lasak (Kerja luar)
>> Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif
>> Mudah mempamerkan marahnya (emosinya)
>> Tidak suka benda yang remeh-temeh(banyak guna otak kanan)
>> Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya
>> Sangat berani dan mudah memberontak
>> Bercita-cita tinggi dan suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya
>> Pemerhatian yang tajam
>> Suka hiburan dan sukan
>> Suka benda yang bersifat seni (hindustan)
>> Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran
>> Kecenderungan pada benda yang tahyul
>> Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros
>> Belajar untuk mempamerkan emosinya

MAC

>> Berpesonaliti yang menarik dan menawan
>> Mudah didampingi
>> Sangat pemalu dan pemendam rasa
>> Sangat baik secara semulajadi(jujur,pemurah dan mudah simpati)
>> Sangat sensitif kepada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran
>> Suka pada kedamaian
>> Sangat peka kepada orang lain
>> Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain
>> Tidak cepat marah dan sangat amanah
>> Tahu balas dan kenang budi
>> Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam
>> Bijak dan daya ingatan yang sangat tajam
>> Kecenderungan untuk berdendam kalau tidak dikawal
>> Suka berangan-angan
>> Suka melancong
>> Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi
>> Kelam-kabut dalam memilih pasangan
>> Suka dengan hiasan rumah tangga
>> Punyai bakat seni dalam bidang muzik.
>> Kecenderungan kepada benda yang baik(istimewa)
>> Tidak terlalu moody

APRIL

>> Sangat aktif dan dinamik-
>> Cepat bertindak,buat keputusan tetapi cepat menyesal-
>> Sangat menarik dan pandai memanjakan diri
>> Punya daya mental yang sangat kuat
>> Suka diberi perhatian (diberi pujian)
>> Sangat diplomatik, pandai memujuk, berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang lain.
>> Suka adventure
>> Pengasih,penyayang,sopan-santun dan pemurah
>> Emosi cepat terusik
>> Kecenderungan bersifat dendam
>> Agresif,kelam kabut(Buat kerja pantas)
>> Kelam-kabut dalam membuat keputusan
>> Kuat daya ingatan
>> Instint power, gerak hati yang sangat kuat
>> Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain
>> Berpenyakit disekitar kepada dan dada
>> Mudah dan terlalu cemburu

MEI

>> Keras hati dan degil
>> Semangat dan bermotivasi tinggi
>> Pandai menarik hati orang lain dan menarik perhatian
>> Berfikiran tajam
>> Mudah marah apabila tidak dikawal
>> Perasaan yang amat mendalam
>> Cantik dari segi fizikal dan mental
>> Tidak perlu dimotivasikan
>> Tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain
>> Mudah dipujuk
>> Bersikap sistematik (otak kiri)
>> Suka berangan
>> Kuat daya firasat(memahami apa yang terlintas dihati orang lain tanpa diberitahu)
>> Bahagian telinga dan leher mudah diserang penyakit
>> Daya khayalan yang tinggi
>> Berfikiran tajam
>> Pandai berdebat
>> Bentuk fizikal yang baik dan menarik
>> Kelemahan sistem pernafasan
>> Suka sastera, seni dan muzik serta melancong
>> Tidak berapa suka duduk dirumah
>> Tak mempunyai ramai anak
>> Tak boleh duduk diam
>> Rajin dan bersemangat tinggi
>> Agak boros

JUN

>> Berfikiran jauh dan berwawasan (intelektual)
>> Mudah tertawan kerana sikap baik
>> Berperangai yang lemah lembut
>> Mudah berubah sikap, perangai, idea atau mood
>> Idea yang terlalu banyak didalam kepala
>> Bersikap sensitif
>> Otaknya aktif (sentiasa berfikir)
>> Sukar melakukan sesuatu dengan segera
>> Bersikap suka menagguh-nangguh
>> Bersikap terlalu memilih dan mahukan yang terbaik
>> Cepat marah tapi cepat sejuk
>> Suka bercakap dan berdebat
>> Suka buat lawak dan bergurau
>> Otaknya cerdas dan berangan-angan
>> Mudah dan pandai berkawan
>> Orangnya sangat tertib
>> Pandai mempamerkan sikap
>> Mudah kecil hati
>> Mudah kena selsema
>> Suka berkemas
>> Cepat rasa bosan
>> Bersikap terlalu memilih dan cerewet
>> Kurang mempamerkan perasaan
>> Lambat nak sembuh apabila hatinya terluka
>> Suka barangan berjenama
>> Kedegilan yang tidak terkawal

JULAI

>> sangat seronok didampingi
>> banyak berahsia dan sukar dimengerti (lelaki terutamanya)
>> agak pendiam kecuali dirangsang
>> ada harga dan maruah diri
>> tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan
>> mudah dipujuk dan bercakap lurus
>> sangat menjaga hati orang lain
>> sangat peramah
>> emosi sangat mendalam tetapi mudah terluka hatinya
>> berjiwa sentimental
>> jarang berdendam
>> mudah memaafkan tetapi sukar melupakan
>> tidak suka benda yang remeh temeh
>> sangat peka, caring, mengasihi sayang
>> membimbing cara fizikal dan mental
>> layanan yang serupa dengan semua orang
>> tinggi daya simpati
>> pemerhatian yang sangat tajam
>> suka menilai orang lain dengan pemerhatiannya
>> mudah dan rajin belajar
>> suka muhasabah diri
>> suka mengenang peristiwa lama atau kawan lama
>> sensitif tapi lambat untuk pulih
>> suka mendiamkan diri
>> suka tunggu kawan tapi tak cari kawan
>> tak agresif, kecuali terpaksa
>> lemah dari segi kesihatan perut
>> mudah terkena kanser payudara
>> mudah gemuk kalau tak kawal diet
>> suka duduk di rumah
>> terlalu mengambil berat
>> rajin dalam membuat kerja

OGOS

>> suka berlawak
>> orang yang mudah tertawan kepadanya
>> sopan santun dan caring terhadap orang lain
>> berani dan tidak tahu takut
>> orangnya agak tegas dan bersikap kepimpinan
>> pandai pujuk orang lain
>> terlalu pemurah, tetapi bersikap ego
>> nilai harga diri yang sangat tinggi
>> dahagakan pujian-pujian
>> cepat marah dan mudah mengamuk
>> mudah marah apabila cakapnya dilawan
>> mudah kasihan pada orang lain
>> cepat cemburu
>> daya pemerhatiannya tajam dan teliti
>> fikiran yang mudah berdikari
>> suka memimpin dan dipimpin
>> sifat suka berangan-angan, berbakat dalam bakat senilukis, hiburan dan silat
>> cepat sembuh bila ditimpa penyakit
>> belajar untuk relaks
>> ada sikap kelam kabut juga
>> romantik, pengasih dan penyayang
>> suka mencari kawan
>> cepat berfikir dan teliti

SEPTEMBER

>> sangat bersopan santun
>> mudah bertolak ansur
>> sangat cermat teliti dan teratur
>> suka menegur kesilapan orang lain dan mengkritik
>> pendiam tapi pandai bercakap
>> sikapnya sangat cool
>> sangat baik dan mudah simpati
>> sangat prihatin dan berperinci
>> amanah, setia dan jujur
>> kerja yang dilakukan sangat sempurna
>> sangat sensitif yang tidak diketahui
>> orangnya banyak berfikir tapi pendiam
>> daya pentaakulan yang baik
>> otak bijak dan mudah belajar
>> suka mencari maklumat
>> kawal diri dari terlalu mengkritik
>> pandai mendorong diri sendiri
>> mudah memahami orang lain (daya firasat yang tinggi)
>> simpan rahsia
>> suka sukan, hiburan dan melancung
>> kurang menunjukkan perasaannya
>> terluka hatinya sangat lama disimpan
>> terlalu memilih pasangan
>> sukakan benda yang luas
>> kerja bersistematik

OKTOBER

>> cukup seimbang
>> suka kepada orang yang sayang padanya
>> suka ambil jalan tengah
>> sangat menawan dan sopan santun
>> kecantikan luar dan dalam
>> tidak pandai berbohong dan berpura-pura
>> mudah rasa simpati, baik dan pentingkan kawan
>> sentiasa suka berkawan
>> hatinya mudah terusik, tapi merajuknya tidak lama
>> ada kala cepat marah
>> macam mementingkan diri sendiri
>> tidak menolong orang kecuali diminta
>> suka melihat dari perspektifnya sendiri
>> tak suka terima pandangan orang lain
>> emosi yang mudah terusik
>> suka berangan-angan dan pandai bercakap
>> emosi yang kelam kabut
>> daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan)
>> suka melancong, bidang sastera dan seni
>> pengasih, penyayang dan lemah lembut
>> romantik dalam percintaan
>> mudah terusik hati dan cemburu
>> ambil berat tentang orang lain
>> suka kegiatan luar
>> sukakan keadilan
>> boros dan mudah dipengaruhi persekitaran
>> ada kalanya mudah patah semangat

NOVEMBER

>> banyak idea dalam kepala
>> sukar untuk dimengerti atau difahami sikapnya
>> berfikiran terkehadapan
>> berfikiran unik dan bijak
>> penuh dengan idea-idea baru dan luar biasa
>> pemikiran yang tajam
>> daya firasat yang sangat halus dan tinggi
>> bagus untuk jadi doktor dan kerjaya yang hampir menyamai
>> cermat dan teliti
>> dorongan seks yang agak tinggi
>> personaliti yang dinamik
>> sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia
>> banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra
>> berani, pemurah, setia dan banyak kesabaran
>> terlalu degil dan keras hati
>> apabila hendak diusahakannya sampai berjaya
>> tidak suka marah kecuali dikacau dan digugat
>> mudah ambil berat tentang orang lain
>> pandai muhasabah diri
>> cara berfikir lain daripada orang lain
>> otaknya sangat tajam
>> pandai mendorong diri sendiri
>> tidak hargai puji-pujian
>> kuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi
>> apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya
>> badan yang tough
>> kasih sayang dan disayangi sangat mendalam
>> romantik
>> yakin dengan hubungan kasih sayang
>> suka duduk di rumah
>> sangat rajin berkemampuan yang tinggi
>> amanah, jujur dan setia dan pandai berahsia
>> tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi
>> bercita-cita tinggi

DISEMBER

>> sangat setia dan pemurah
>> bersifat patriotik
>> sangat aktif dalam permainan dan pergaulan
>> sikap kurang sabar, kelam kabut dan tergesa-gesa
>> bercita-cita tinggi
>> suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi
>> sangat menarik dan seronok didampingi
>> suka bercampur dengan orang lain
>> suka dipuji
>> diberi perhatian dan dibelai
>> sangat jujur, amanah dan bertolak ansur
>> tidak pandai berpura-pura
>> ada kalanya cepat marah
>> perangai yang berubah-ubah
>> tidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggi
>> benci kepada kongkongan
>> pandai buat lawak dan memikir dengan logik[i]
Back to top Go down
View user profile
dila_L.e.O
junior
junior


Posts : 15
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: BERDASARKAN KAJIAN 25 TAHUN DATO DR.FADZILAH KAMSAH   Thu Apr 23, 2009 10:02 am

erkk...
kanser payudara...
tp....klau laki pn kne gak ke..
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: BERDASARKAN KAJIAN 25 TAHUN DATO DR.FADZILAH KAMSAH   Thu Apr 23, 2009 10:28 am

lelaki pon leh kene gak kanser payudara la..
cuma tak seramai wanita..

Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: BERDASARKAN KAJIAN 25 TAHUN DATO DR.FADZILAH KAMSAH   Thu Apr 23, 2009 10:46 am

peace wrote:


OGOS

>> suka berlawak
>> orang yang mudah tertawan kepadanya
>> sopan santun dan caring terhadap orang lain
>> berani dan tidak tahu takut
>> orangnya agak tegas dan bersikap kepimpinan
>> pandai pujuk orang lain
>> terlalu pemurah, tetapi bersikap ego
>> nilai harga diri yang sangat tinggi
>> dahagakan pujian-pujian
>> cepat marah dan mudah mengamuk
>> mudah marah apabila cakapnya dilawan
>> mudah kasihan pada orang lain
>> cepat cemburu
>> daya pemerhatiannya tajam dan teliti
>> fikiran yang mudah berdikari
>> suka memimpin dan dipimpin
>> sifat suka berangan-angan, berbakat dalam bakat senilukis, hiburan dan silat
>> cepat sembuh bila ditimpa penyakit
>> belajar untuk relaks
>> ada sikap kelam kabut juga
>> romantik, pengasih dan penyayang
>> suka mencari kawan
>> cepat berfikir dan teliti
:group:
Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: luvfama ni...   Thu Apr 30, 2009 11:50 am

JUN

>> Berfikiran jauh dan berwawasan (intelektual)
>> Mudah tertawan kerana sikap baik
>> Berperangai yang lemah lembut
>> Mudah berubah sikap, perangai, idea atau mood
>> Idea yang terlalu banyak didalam kepala
>> Bersikap sensitif
>> Otaknya aktif (sentiasa berfikir)
>> Sukar melakukan sesuatu dengan segera
>> Bersikap suka menagguh-nangguh
>> Bersikap terlalu memilih dan mahukan yang terbaik
>> Cepat marah tapi cepat sejuk
>> Suka bercakap dan berdebat
>> Suka buat lawak dan bergurau
>> Otaknya cerdas dan berangan-angan
>> Mudah dan pandai berkawan
>> Orangnya sangat tertib
>> Pandai mempamerkan sikap
>> Mudah kecil hati
>> Mudah kena selsema
>> Suka berkemas
>> Cepat rasa bosan
>> Bersikap terlalu memilih dan cerewet
>> Kurang mempamerkan perasaan
>> Lambat nak sembuh apabila hatinya terluka
>> Suka barangan berjenama
>> Kedegilan yang tidak terkawal

[b][center]
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: BERDASARKAN KAJIAN 25 TAHUN DATO DR.FADZILAH KAMSAH   Fri May 01, 2009 2:35 pm

SEPTEMBER

>> sangat bersopan santun
>> mudah bertolak ansur
>> sangat cermat teliti dan teratur
>> suka menegur kesilapan orang lain dan mengkritik
>> pendiam tapi pandai bercakap
>> sikapnya sangat cool
>> sangat baik dan mudah simpati
>> sangat prihatin dan berperinci
>> amanah, setia dan jujur
>> kerja yang dilakukan sangat sempurna
>> sangat sensitif yang tidak diketahui
>> orangnya banyak berfikir tapi pendiam
>> daya pentaakulan yang baik
>> otak bijak dan mudah belajar
>> suka mencari maklumat
>> kawal diri dari terlalu mengkritik
>> pandai mendorong diri sendiri
>> mudah memahami orang lain (daya firasat yang tinggi)
>> simpan rahsia
>> suka sukan, hiburan dan melancung
>> kurang menunjukkan perasaannya
>> terluka hatinya sangat lama disimpan
>> terlalu memilih pasangan >> sukakan benda yang luas
>> kerja bersistematik
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: BERDASARKAN KAJIAN 25 TAHUN DATO DR.FADZILAH KAMSAH   Fri May 01, 2009 6:35 pm

salju lahir hujung bulan mac. jadi ada dua2 ciri, bulan mac dan jugak april....

Quote :

MAC

>> Berpesonaliti yang menarik dan menawan
>> Mudah didampingi
>> Sangat pemalu dan pemendam rasa
>> Sangat baik secara semulajadi(jujur,pemurah dan mudah simpati)
>> Sangat sensitif kepada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran
>> Suka pada kedamaian
>> Sangat peka kepada orang lain
>> Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain
>> Tidak cepat marah dan sangat amanah
>> Tahu balas dan kenang budi
>> Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam
>> Bijak dan daya ingatan yang sangat tajam
>> Kecenderungan untuk berdendam kalau tidak dikawal
>> Suka berangan-angan
>> Suka melancong
>> Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi
>> Kelam-kabut dalam memilih pasangan
>> Suka dengan hiasan rumah tangga
>> Punyai bakat seni dalam bidang muzik.
>> Kecenderungan kepada benda yang baik(istimewa)
>> Tidak terlalu moody

APRIL

>> Sangat aktif dan dinamik-
>> Cepat bertindak,buat keputusan tetapi cepat menyesal-
>> Sangat menarik dan pandai memanjakan diri
>> Punya daya mental yang sangat kuat
>> Suka diberi perhatian (diberi pujian)
>> Sangat diplomatik, pandai memujuk, berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang lain.
>> Suka adventure
>> Pengasih,penyayang,sopan-santun dan pemurah
>> Emosi cepat terusik
>> Kecenderungan bersifat dendam
>> Agresif,kelam kabut(Buat kerja pantas)
>> Kelam-kabut dalam membuat keputusan
>> Kuat daya ingatan
>> Instint power, gerak hati yang sangat kuat
>> Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain
>> Berpenyakit disekitar kepada dan dada
>> Mudah dan terlalu cemburu



Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: BERDASARKAN KAJIAN 25 TAHUN DATO DR.FADZILAH KAMSAH   Wed May 06, 2009 5:34 am

MEI

>> Keras hati dan degil
>> Semangat dan bermotivasi tinggi
>> Pandai menarik hati orang lain dan menarik perhatian
>> Berfikiran tajam
>> Mudah marah apabila tidak dikawal
>> Perasaan yang amat mendalam
>> Cantik dari segi fizikal dan mental
>> Tidak perlu dimotivasikan
>> Tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain
>> Mudah dipujuk
>> Bersikap sistematik (otak kiri)
>> Suka berangan
>> Kuat daya firasat(memahami apa yang terlintas dihati orang lain tanpa diberitahu)
>> Bahagian telinga dan leher mudah diserang penyakit
>> Daya khayalan yang tinggi
>> Berfikiran tajam
>> Pandai berdebat
>> Bentuk fizikal yang baik dan menarik
>> Kelemahan sistem pernafasan
>> Suka sastera, seni dan muzik serta melancong
>> Tidak berapa suka duduk dirumah
>> Tak mempunyai ramai anak
>> Tak boleh duduk diam
>> Rajin dan bersemangat tinggi
>> Agak boros


Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: BERDASARKAN KAJIAN 25 TAHUN DATO DR.FADZILAH KAMSAH   Today at 5:35 pm

Back to top Go down
 
BERDASARKAN KAJIAN 25 TAHUN DATO DR.FADZILAH KAMSAH
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SUDUT KAUNSELING:: .::COUNSELING SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.