perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Sun Apr 12, 2009 6:45 am

Dh lame dh benda neh bermain di benak fikiran aku.....
br skang neh br teringat nk up psl neh....
bkn ape....
sj nk ajak korg berkongsi sejarah nickname korg dan juga mksd di sebalik no2 yg korg letak kt nickname korg........
mesti ade sbb nape korg pilih name tuh sbg nickname.....
wat cam neh jee...

ape name betul korg:
ape nickname korg:
ape cte disebalik nickname tuh:


sbg pembuka bicara....
aku start dulu laaa.....

name betul: FIRHAN
Nickname: LIPANX_LAUT
ape cte disebalik nickname:

Dulu aku ni ada bela sekoq lipan yg kaler merah tu..mau dekat 6 bulan aku bela..idup sehat je..masuk bulan ke7 lipan aku tu dah lemah2..tgh bulan 7 lipan aku tu dah mampus..lipanx..saja2 je aku tambah x..kan x tu kromoson manusia..haha..laut saja je aku bubuh sebab agak 'rare' kalau bubuh lipanx_laut...selalu nya lipan tanah la..lipan bara la kan..so lipanx_ laut nama dia agak 'rare'..
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: this is not my nick name..   Sun Apr 12, 2009 7:23 am

nick name real is zirro..
saje pkai nick name ni..
dulu aku nak pkai nick name zero..
tapi dah ade lak..
jadi aku create satu nick name..
tapi skang aku tgk..
ramai lak pkai nick zirro tu..
pelik gak..

bikin panazzz jek..





Last edited by peace on Mon Apr 13, 2009 4:13 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
l-a-t-z
senior
senior


Posts : 18
Join date : 2009-04-11

PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Sun Apr 12, 2009 3:01 pm

nak tau rahsia d sebalik id lalat ?

dulu time sa recrut..parade comander sa selalu mara kami bising nie..

dia cakap kami nie mcm lalat ijau metalik dlm sampah klo bising ..

sa selalu teringat kata2 nya tuu...sb klo kami bising kompon kena tekan tubi 100 kali << teda ikon tekan tubi plk

lg pon id nie jarang atau langsung teda org pakai
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Tue Apr 14, 2009 11:04 am

nama betul aku Hasnol Aidizzaili Bin Azhari

aku anak ke3 dari 4org adik beradik ( takde kene mengene langsung ngan bongsu @ chu )

nickname aku chu @ din @ chudin

langsung takde mengene...

kalau nak tau ape makne chu tu, chu tu babi ( takde lak emoticon babi tu )

din tu plak sebab aku nie gile2 skit mcm din beramboi...

so... bile digabungkan nick aku tu, chudin = babidin

gelak la, aku tak kesah sbb takde kene mengene ngan name sebenar aku pun
Back to top Go down
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah &amp; perak

PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Wed Apr 15, 2009 4:09 am

di sini anis lak nak berkongsi tentang di sebalik id messy ym anis

akuanis87:
senang jer..sebab name anis,then sembang ngan member pakai bahase kau aku
letak jelah akuanis..pastu tak cukup n takleh letak lak tahun kelahiran iaitu tahun 87..huhu

takde rahsia ape pon :-J:

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
miss_fara_dilla
senior
senior


Posts : 62
Join date : 2009-04-11
Age : 29
Location : sitiawan,perak.

PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Thu Apr 16, 2009 11:50 am

adeh la...nak gelak sat bace post chudin...
wakakakakakaaka..
gtu rupenye...
my id miss_fara_dilla
just my name tu...
xde yang spesel..hakhakahakah
id biuti tu ade la sepeselnye...tp malas nak cita..kekekekek
Back to top Go down
View user profile http://biuti-secret.blogspot.com
darknessjoy
junior
junior


Posts : 13
Join date : 2009-04-16
Age : 33
Location : manjung perak

PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Thu Apr 16, 2009 5:26 pm

id gua plak darknessjoy...
gua pakai id tu psl gua sukakan kegelapan...
kalau boleh,masa gua nak tido,gua nak satu melaysia nie off lampu..
kalau blackout,panas plak...hahahaha...
gua mmg suka kan keadaan gelap yg melampau..
baru gua blh tido ngan aman makmur....hehehe...
joy tu plak nama panggilan kawan2 gua laaaaa....
Back to top Go down
View user profile
··¤(`×[¤ LiE ¤]×´)¤··
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-14
Location : pantai barat dekat corner tu tau ke

PostSubject: RE : RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Thu Apr 16, 2009 6:45 pm

:\M/: :\M/: :\M/: :\M/:

rahsia nickname lak ke aku pernah gak tfikir benda ni psl nickname ni ye la fikir camtu jek tak sangka la lipanx dah post psl benda ni so aku pon nak story la gak.....

id messy aku ( psycho_lie ) id ni aku buat lama dah 2001 asal usul die aku gune nickname ni masa maen game counter strike network match ngan group cina cyber cafe kat kuching sarawak masa tu...yela kan nak maen game kena ada nick sooo masa tu aku tadak idea nak gune nick apa so kwn aku bg idea die kata pakai je nick psycho ( thanks kepada kwn aku Alexander emmenuel enchana ak erie panjang nama kwn aku ni)..... so aku pakai la.....

pahtu abes je main game aku buat la e-mail baru psl masa tu e-mail Hotmail aku kong expired 5 bulan tak bukak hakhak... mula2 nak create jew psycho tp cam pendek lak so aku tambah la lie psl nama aku zulkiflie ambik nama belakang lg pun kat umah org pggl aku lie (bkn lie dlm bahasa english k) so jd la psycho_lie

lagi satu id aku lie_space ni tak silap aku ada kumpulan def gab c nama lie space..... lg pun aku minat group def gab c so aku gune la nickname tu.
Back to top Go down
View user profile http://psycholie.blogspot.com
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Sat May 02, 2009 5:45 pm

memandangkan ramai forumer baru..aku up blk topik ni.. yg sebenornya aku br jumpa
nama penuh aku..dh de kat topik sessi pengenalan.. so aku letak 'sriteddy' coz mula sri tu nama awal aku..patutnya seri tp sbb dh de nik seri_..nik yg slluuuu je sama ngn aku
aku tukar sket ejaan.. teddy lak.. ex-boy aku ske pggil aku cmtu.. ntah la katanya aku cute like teddy then kata dia lg teddy tu mcm spesel la sket bg kapel..ade org ske pggil syg, de pggil B n C,D, bla..bla..ntah aku pn tak tau rr lg so x-boy aku tu pggil aku teddy, save no aku pn letak teddy tu je cite dia...
Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Sat May 02, 2009 6:14 pm

nak join gak la....

nama sebenor : sharifah
nickname : luvfama
citer disebaliknyer.....

luv : sayang kan
fa means : father
ma means : mother

so saya sayang mak ayah saya..saya xleh bayang lau depa x da....mesti tak leh trima
huhuhu....x mau pk
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Sat May 02, 2009 6:16 pm



sayam sri... muah muah... thanks sbb open balik topik nih...

ok, aku citer hal aku plak.

nama betoi aku: norlina.

(maksudnya cahaya kelembutan)

salju_putih ni aku dah lama pakai, masa tahun 1998 lagi. masa tu baru2 nak berjinak dengan tenet, email, dan sebagainyer. (modem dial up lembab giler masa tu.. hahaha). inilah email aku, salju_putih@yahoo.com yang masih aku pakai sampai sekarang.

asal usul nama nih?

ni nama pena aku. aku nih suka tulis sajak, cerpen dan sebagainyer masa kat sekolah dulu. dan untuk itu, aku gunakan nama pena aku, salju putih dalam setiap karya aku.

kenapa salju putih?

sbb kulit aku putih.

maaflah.. bukan nak angkuh atau berlagak kulit aku putih. cuma masa nak kuarkan nama nih, aku tiba2 je terpk pasal putih. dan aku tak tau nak kaitkan apa dengan putih ni. pastu terpk salji. tapi salji putih macam tak sedap je namanya.

entah camner... aku terbaca sajak mana entah, yang ada tulis ayatnya..

"sedingin salju.."



haaaaa!!! aku semak kamus dewan, salju itu juga adalah salji, bahasa yang dipinjam dari bahasa arab. di mesia dipanggil salji, tapi di indonesia masih menggunakan perkataan salju.



jadilah nama aku salju putih. pastu biler dah lama2 baru pasan, salju putih tu dalam bahasa inggerisnyer snow white. hehehe...

Back to top Go down
View user profile
uncle
junior
junior


Posts : 155
Join date : 2009-04-30

PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Sat May 02, 2009 6:49 pm

ooo... cite pasal nick erkkk....
uncle mmg forumer spenuh masa...
tak terkira forum yg uncle ceburi... pelbagai bentuk perjalanan forum...
dlm jugak luar negeri... tp setiap forum... mmg nick berbeza...
ikut situasi serta gaya sesuatu forum tersebut...
yg dh kenal uncle lama... pasti tau...
kerna gaya serta cara penulisan tak berubah...
so.. trus lah mengenali uncle...
Back to top Go down
View user profile
enni
junior
junior


Posts : 171
Join date : 2009-07-18
Age : 28
Location : ::kota bharu::manjung::petaling jaya::

PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Tue Jul 28, 2009 6:00 am

best topik ni..nk join jap..

messy ak enni_amat..

sbb pe ltak id ni..sbb name pnuh ak nuraini bt ahmad..

kat umah family ak n member2 rapat panggil ak enni..

amat lak singkatan bg nama ayah ak..

jd le enni_amat

ak ade id len gak..p3n.it4m

asal usul id ni..ak wat sbb ms ak jd guru ganti ak pnh bg ank murid ak pen itam version limited edition dr um sbb die dpt markah plg tnggi dlm klas utk subjek yg ak ajar :: pendidikan islam::

bkan snang budak2 skola ni nk dpt markah yg tnggi sket dlm subjek ni..ak cm bg dorongan spy die lbih berusaha nk dpt mrkah tnggi

lg 1 id ak..ku4h.k4_cng tari

ak wat id ni sbb ak suke mkan satay..kalo mkn satay msti de kuah kacang

lame nye x mkan satay

tu je la al kisah nye
Back to top Go down
View user profile
straighthead_goku
junior
junior


Posts : 46
Join date : 2009-07-27

PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Thu Jul 30, 2009 3:23 pm

jgn sejarah nickname aku mesteri sket.
xtau la korang nk caye ke x.tp klu nk dpikirkn secara logika memang xmasok akal dan jauh brtentangan ngn pitrah manusia...

nama sebeno:aidil *****
nick name:straighthead_goku.

straighthead tu aku dpt mse aku brtapa kat pulau pangkor.
nnek kebayan yg suh aku gne id tu.
dia kate."cu...besok proses pertapaan cucu da selesai,jika cucu nk on9 pasni cucu pastikn gne id STRAIGHTHEAD ye.." aku pn brtanya.
"nape nek?...nenek brkate."tu pangkat tuk ank murid nenek yg mncpai jurus merapu tahap trtinggi cu..."



goku kat belakang tu plak.smmgny aku mnt cite katun tu.cite2 aku nk jadi kuat cam goku je.kameee hameeee haaaaaa



sekian terima kaseh...
Back to top Go down
View user profile
Gearnob
junior
junior


Posts : 37
Join date : 2009-05-18

PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Fri Aug 07, 2009 10:10 pm


GEARNOB..... nick aku.... nama aku shahaili.......
Sbb nape aku pilih nick ni??? mudah...
1. aku peminat kereta....
2. aku lelaki...

Haaa.... kt keta ni ade berbagai komponen dn exsesori.....dan dlm bebanyak benda tu ada 1 je yang aku rasa amat sesuai pada diri aku.... GEARNOB ni aku amik dari perkataan GEAR KNOB. Ia itu... kepala gear yang korang duk tolak tarik bila nk masuk gear.... so...bila aku amati... mmg kena lah ngan aku....ada batang gear.... aku pun ade gak.. dan ade kepala gear... aku pun ade gak... so dpt ler nick GEARNOB tuuuuu...... lucah ker... don't think neg-...think pos+ rite..... COOOOLLL......
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah &amp; perak

PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Sat Aug 08, 2009 11:01 am

Gearnob wrote:

GEARNOB..... nick aku.... nama aku shahaili.......
Sbb nape aku pilih nick ni??? mudah...
1. aku peminat kereta....
2. aku lelaki...

Haaa.... kt keta ni ade berbagai komponen dn exsesori.....dan dlm bebanyak benda tu ada 1 je yang aku rasa amat sesuai pada diri aku.... GEARNOB ni aku amik dari perkataan GEAR KNOB. Ia itu... kepala gear yang korang duk tolak tarik bila nk masuk gear.... so...bila aku amati... mmg kena lah ngan aku....ada batang gear.... aku pun ade gak.. dan ade kepala gear... aku pun ade gak... so dpt ler nick GEARNOB tuuuuu...... lucah ker... don't think neg-...think pos+ rite..... COOOOLLL......


hahaha bongok lawak lah ase citer ni
ok trme kaseh cabuttttttttttttttt

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Sat Aug 08, 2009 3:59 pm

ideal sunnguh nikname gearnob...caya lah

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
northstarz_angle
junior
junior


Posts : 15
Join date : 2009-09-01
Age : 25
Location : ampang, kL

PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Fri Feb 19, 2010 11:22 am

erm..angle pn nk share la.. angle plih id northstarz_angle coz..
1- northstarz 2 mksudnye.. bintang utara. bintg utara ni slalunya d kaitkn ngn cite korea. dlu angle ske sgt tgk cite korea. tp skunk ni xad msa la.
2- angle lak b'mksud bidadari. dlu pn angle ske tgk cite bidadari2 ni coz bidadari ni..cntik,baik. angle dlu t'ingin nk jd bidadari. tp leh jd ke.??!! erm..ane leh kn.?? kite ni manusia biase..x smpurna. pe2 pn b'syukur dgn pe yg ad. Alhamdulillah...
Back to top Go down
View user profile
:syira:
Moderator
Moderator


Posts : 103
Join date : 2009-04-12
Age : 27
Location : sitiawan,perak

PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Tue Feb 23, 2010 12:19 pm



nak join gak topik nie

nama btol kte: nama saya samsira hajar jgn

nick kte: munsyirah_solehah jgn

cite dsbalik nick :

sbnrnye xde yg mnarik pown psl id syira nie..hehehe...mule2 dulu guna id asyira coz my emel puterisyira012001...hehe da lama join chatting nie..yg mule2 suh guna nama syira nie ialah my lovely sister..mstu nak wat emel..tnye die nak wat nama pe ekk..pastu die cdgkn syira coz my name samsira..so dkt2 je la kan..hehe..pastu syira suke tgk citer puteri tu itu la jd gabungan puterisyira..heheh pastu terjadinye munsyirah_solehah coz munsyirah tu rs cm besh jerk nama dier..hehe...ari tu ada tgk kt buku nama n nmpk la nama munsyirah pastu yg buat id munsyirah n solehah tu coz...maybe syira nie solehah..dlu la..wakakaka skrg solehah lg kowt..tp xsmua owg perfect kan?ehhehe ..itu shj kisah disebalik id ku yg comey nie

Back to top Go down
View user profile
nmdia
Moderator
Moderator


Posts : 19
Join date : 2010-02-22
Age : 27

PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Tue Mar 02, 2010 7:02 am


id rasa_senget_eh???

kenapa yer


gini cetenye.. mule2 gune dia_teen89<<<org kate dia x teen da
pk2 wat 1 lagi.. ape yer nk letak.. disebabkan suke lagu rasa yang eh tu la terbit kuar rasa_senget_eh..~~~lalala

tp dia x senget okeh
Back to top Go down
View user profile
~neo~
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 51
Join date : 2009-11-16

PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Tue Mar 09, 2010 7:04 am

rahsia nick saya yg saya nk kongsi sama dgn kwn2...

dulu sy pakai nama

aweq.jin << yg inginkan pembaharuan dlm diri..menubuhkan sikap ganas dan kasar..membuktikan pd org ramai aku lah yg brutal dan penuh sikap egoist dan kasar

pastu tukar jadi

tipah <<yg ingin kemesraan..belaian..inginkan perhatian..inginkan kasih sayang..ikut kata hati dan panas baran

dan skg baik jadi mcm dulu..dan sy selesa dgn nama yg dulu..tp sy perbaru kan jadi.. eian_comel kepada neo pendek cket..dr pjg2...

e i a n _c o m e l

nama eian comel << org yg penuh dengan fantasi, ketenangan, kedamaian, memilih utk bkwn... senang bkwn dgn org yg sama karektar dgn saya.. suka berbual dgn org yg suka memberi pendapat dan pandangan...sukakan suasana spt laut..kucing...music sentimental... dan semuanya yg slowmotion.. xske kan suasana yg genting dan sesak yg boleh menjejaskan emosi sy...

pada mode atau admin mcm mne nk request tukar nick name dlm site ni??dh cari dan tgh mencari..tp x jumpe..

terima kasih yg sedang membaca rungkaian nick name lama sy dan yang sy dh perbarukan...

terima kasih sekali lagi...

wassalam..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA   Today at 8:59 pm

Back to top Go down
 
RAHSIA NAMA DISEBALIK NICKNAME ANDA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» What's Your Cowboy/Cowgirl Nickname?
» My scrafty!
» Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon Ek Baar Phir - Written Episode - 4th February 2014
» RR- Anjarai Petti: 19th Feb (translations done)
» Iss Pyaar ko kya Naam Doon Ek Baar Phir - Written Update - 22 March 2013

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.