perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Kill-Vearn mencadangkan!!!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Kill-Vearn
senior
senior


Posts : 19
Join date : 2009-04-15
Age : 31
Location : KL

PostSubject: Kill-Vearn mencadangkan!!!   Sun Apr 19, 2009 2:54 am

1. Tajuk Thread
Tukar tajuk thread ini dari "sesi cadangan untuk buat gath dan aktiviti" kepada "cadangan dan pendapat".. kenapa eh? sebab semua org leh bagi cadangan tentang apa saja tentang forum ini or else... so tak tertumpu pada gath semata2...

2. Image Host dan Resizer
Aku tak tahu sama ada forum ni ada image hosting sendiri atau tak... kalo takde, leh buat kan? namun kita boleh aje uplod image kat mana2 contoh seperti photobucket, imageshack & lain2... Namun sape2 yang ada hosting sediri, baik host kat sana... apa yang aku nak ketengahkan kat sini adalah mengenai saiz image... contoh mcm aku, slalu aku akan amek pic dari blog aku je n tros buh URL dia kat sini, dan ia mungkin akan nampak besar... boleh tak admin sediakan auto resizer untuk forum ni agar image yg besar akan auto kecik dan elok2 aje terpampang dalam post... dan bila org klik image tuh baru image jadi besar... kan lebih cantik mcm tuh.. just cadangan oke...

3. Font, Warna dan Latar
Aku bukan nak cakap forum ni tak cantik, dah lawa dan tahniah atas sesiapa yg bersusah payah create forum ni untuk perak 1... just aku mencadangkan supaya main page (bahagian tengah) biarlah berlatar belakangkan kaler putih, dan font kaler hitam, lagi senang untuk forumer membaca dan tertarik untuk lihat dan baca... sidebar tu suka hati korang la eh... aku rasa forum yg wajah ceria lebih disukai oleh kebanyakan org kerna mudah membaca dan mencari something... aku tahu forum ni masih baru dan semuanya masih belajar lagi dari bawah, takpe, just pendapat aku je... lagi aku nak cadangkan agar smiley tuh guna yg kecik2 aje, baru teratur... dan kalo boleh signiture para forumer takyah la terlalu banyak dan besar2, penin pale aku nengok..

ok tu je kot aku nak cadang n kritik.. ampon maaf jika ada yg tak suka... aku pon just insan yg lemah lagi slalu membuat kesilapan... akhir kata majulah forum perak 1...
Back to top Go down
View user profile http://killvearn.com
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: Kill-Vearn mencadangkan!!!   Sun Apr 19, 2009 5:28 am

hmm.asalamualaikum untuk abg kill vern..hmm terima kaseh
sebab sudi bagi pendapat dan cadangan abg mengenai forum
ini..kami akan cuba sedaya upaya untuk meningkatkan lagi
mutu forum ini (betul ke tak ayat ni anis pon taktau ler :-P: )
tp segala kekurangan yg ada akan kami cuba perbaiki..
apa2 pon segala cadangan atau pendapat dr member2 dalam
forum ini akan kami pertimbangkan demi forum kita bersama..
adui ni berceramah ke ape anis ni :
thanks once again for all..

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Kill-Vearn mencadangkan!!!   Sun Apr 19, 2009 5:11 pm

bagi aku kaler background hitam lagi ok..
sebab ape2 kaler pon leh nampak..
kalau putih tak brape clear sgt..
n ade kaler akan tak nampak...
n nak cadangkan, ape kata perak 1 tu wat waner kuning..
kasi kaler bendera perak ker..
menunjukkan perak...
ok tak...
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: Kill-Vearn mencadangkan!!!   Sun Apr 19, 2009 8:05 pm

bg aku kaler font main peranan penting gak...dr merah ni ape kate putih blek...sbb merah ni skit mate la..

lg satu...merah ni mode dia len...tgk putih kn best...sjk hati memandang..tgk merah mcm nk baran pon ade...huhuhu :group: :group: :group: :group: :group: :group:
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Kill-Vearn mencadangkan!!!   Sun Apr 19, 2009 8:36 pm

btul2 sakit mata kaler merah...
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: Kill-Vearn mencadangkan!!!   Mon Apr 20, 2009 3:46 am

hmmm :
baiklah..memandangkan korang support
dan mencadangkan untuk mmeningkatkan lagi kualiti
forum kami akan cuba memperbaiki lagi segala
kesulitan yg ada..terima kasih kepada abg kill vearn,peace dan
raffey-sama sudi memberi cadangan..forum kita forum bersama..

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: Kill-Vearn mencadangkan!!!   Mon Apr 20, 2009 6:11 am

miss-lady wrote:
hmmm :
baiklah..memandangkan korang support
dan mencadangkan untuk mmeningkatkan lagi kualiti
forum kami akan cuba memperbaiki lagi segala
kesulitan yg ada..terima kasih kepada abg kill vearn,peace dan
raffey-sama sudi memberi cadangan..forum kita forum bersama..

sy stuju..thnx lady...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
Sponsored content




PostSubject: Re: Kill-Vearn mencadangkan!!!   Today at 1:30 pm

Back to top Go down
 
Kill-Vearn mencadangkan!!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» list of all the things that could kill a nemesis cyberman
» 'Let's Kill Hitler'
» [110106] Hyori - Making of Clio Kill Black CF [20M/flv]
» Let's Kill Hitler
» What runner would you pick to kill Slender Man

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::CADANGAN/PENDAPAT::. :: .::CADANGAN/PENDAPAT::. .::OPINION SITES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.