perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Penting....tentang barah..baca kalau sayang keluarga...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
··¤(`×[¤ LiE ¤]×´)¤··
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-14
Location : pantai barat dekat corner tu tau ke

PostSubject: Penting....tentang barah..baca kalau sayang keluarga...   Sat Apr 18, 2009 9:24 am

Produk Pengguna dan Makanan yang signifikan
mendatangkan kanser.

1. Jika anda makan daging/ayam pangang....jangan pula lupa makan
timun, sebabnya memakan
daging/ayam pangang bersama karbon yang terhasil selepas
pembakaran akan mendatangkan
kesan karsinogen! Apa bendanya karsinogen tu?
(Ianya ialah suatu keadaan
yang menyebabkan barah). Timun pula adalah
anti-karsinogen.
2. Jangan makan udang selepas mengambil pil
vitamin C !!. Yang mana anda
akan mati keracunan Arsenik dalam beberapa jam
sahaja.
3. Cuba yang ni.....bagi penggemar makanan
ni "Bah Kut Teh" (babi).
Banyak
orang Cina suka makan yang ni, lihatlah sebelum
terlambat. Cuba tuangkan
Coke (minuman bersoda) atas kepingan daging
babi tu dan tunggu sekejap,
anda boleh tengok ulat berenyut-renyut keluar dari
sana.Fakta diperolehi
dari "Health Corporation of Singapore".
4. Barah -akibat penggunaan bahan dalam
shampoo.Balik rumah dan pergi
periksa. Tukarlah ke jenama lain sebelum
terlambat, jika kandungan dalam
shampoo anda mengandungi Sodium Laureth
Sulfate atau ringkasnya SLS. bahan
ini akan menyebabkan barah dalam jangka masa
yang panjang dan ini bukannya
jenaka. Shampoo yang disahkan mengandungi
bahan ini ialah; Vo 5,Palmolive,
Paul Mitchell, L'Oreal, Hemp Shampoo terbaru
keluaran body shop, Nature
Force dan lain-lain lagi. Shampoo Clairol's Herbal
Essence adalah
satu-satunya yang mengandungi Sodium Laureth
Sulfate secara tunggal.
Meskipun pertanyaan telahpun dibuat terhadap
syarikat ini dan jawapan dari
mereka ialah, "Ya memang kami dah tahu
masalah ini tetapi kami tidak boleh
melakukan apa-apa kerana kami memerlukan
bahan yang boleh mengeluarkan
busa
yang banyak".Dalam pada itu, Pasta Colgate &
Dee Dee (untuk kanak-kanak)
turut mengandungi bahan yang sama untuk
penghasilan busa.
5. Kepada penggemar makanan jenis mee
segera (tak kiralah maggi, koayteow
dsb), Pastikan berhenti makan dulu sekurang-
kurangnya 3 hari selepas
mengambil mee segera sebelum mengambil
paket yang seterusnya.Maklumat yang
dikongsi bersama dengan seorang
doktor.Keluarga saya telah menghentikan
pengambilan makanan ini setelah mendapat tahu
berkenaan salutan wax keatas
makanan ini. Inilah yang menyebabkan mee
segera tidak melekat antara satu
sama lain apabila dimasak. Telah dinyatakan
terdahulu melalui SEORANG
AKTOR dari SBC (sekarang ni dikenali sebagai
TCS).
Beberapa tahun lalu, yang mana kariernya
membuatkan beliau sangat sibuk
untuk memasak, jalan mudah mengambil mee
segera setiap hari. Kemudiannya
beliau disahkan menghidap barah. Barahnya
disebabkan wax dalam mee
segera.Doktor juga memberitahu yang badan
manusia memerlukan 2 hari untuk
membersihkan wax dari sistem badan. Seorang
lagi mangsa yang serupa ialah
Pramugara dari SIA yang mana setelah berpindah
dari rumah ibunya ke
rumahnya sendiri,
Dia tidak memasak tetapi kerap makan mee
segera. Dia didapati menghidap
barah dan mati selepas itu. Sekarang ini tindakan
memakan mee segera
bolehlah diistilahkan sebagai "makan untuk
mendapat barah" Kalau istilah
James Bond ==>Licence to kill!
6. Bawang Goreng segera, Seorang kawan
melawat ke sebuah perusahaan kecil
membuat bawang goreng, dan melihat terdapat
banyak straw minuman. Yang
bewarna dan tidak bewarna diasingkan. Apa yang
mengejutkan ialah straw yang tidak bewarna
dicampur bersama gorengan bawang yang
bertujuan apabila
plastik straw tersebut dipanaskan, ianya melebur
lantas menyaluti bawang tersebut. Sebab itulah
kalau bawang goreng segera yang dibeli terdedah
kepada udara tak akan lembik tapi kalau kita buat
sendiri lembik dalam
masa yang singkat sahaja.
Back to top Go down
View user profile http://psycholie.blogspot.com
miss_fara_dilla
senior
senior


Posts : 62
Join date : 2009-04-11
Age : 29
Location : sitiawan,perak.

PostSubject: Re: Penting....tentang barah..baca kalau sayang keluarga...   Mon Apr 20, 2009 5:21 pm

bagus sayang tentang informasi ni...
byk leh tau kan..
bagus gak incek lie ni..
ngahahahaha
Back to top Go down
View user profile http://biuti-secret.blogspot.com
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: Penting....tentang barah..baca kalau sayang keluarga...   Mon Apr 20, 2009 10:17 pm

THNX LIE...NI INFORM YG BGS N PENTING...HUHU cute cute cute cute cute
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
··¤(`×[¤ LiE ¤]×´)¤··
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-14
Location : pantai barat dekat corner tu tau ke

PostSubject: Re: Penting....tentang barah..baca kalau sayang keluarga...   Tue Apr 21, 2009 4:55 am

miss_fara_dilla wrote:
bagus sayang tentang informasi ni...
byk leh tau kan..
bagus gak incek lie ni..
ngahahahaha


sayang muahahaha
cik fara i mmg bgos ape
Back to top Go down
View user profile http://psycholie.blogspot.com
··¤(`×[¤ LiE ¤]×´)¤··
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-14
Location : pantai barat dekat corner tu tau ke

PostSubject: Re: Penting....tentang barah..baca kalau sayang keluarga...   Tue Apr 21, 2009 4:58 am

raffey-sama wrote:
THNX LIE...NI INFORM YG BGS N PENTING...HUHU cute cute cute cute cute

welcome raffey, ada pengetahuan kene la kongsi kan, same2 gak tau
Back to top Go down
View user profile http://psycholie.blogspot.com
dila_L.e.O
junior
junior


Posts : 15
Join date : 2009-04-13

PostSubject: Re: Penting....tentang barah..baca kalau sayang keluarga...   Wed Apr 22, 2009 1:24 pm

atok lie...
mekasih yer inform....leo tau sudah...
Back to top Go down
View user profile
··¤(`×[¤ LiE ¤]×´)¤··
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-14
Location : pantai barat dekat corner tu tau ke

PostSubject: Re: Penting....tentang barah..baca kalau sayang keluarga...   Thu Apr 23, 2009 2:29 am

dila_L.e.O wrote:
atok lie...
mekasih yer inform....leo tau sudah...

muahahaha acu bgos klu da tau kan fakta penting ni...



____________________________________________________________________________________________________________
psycho_lie / lie.space
Back to top Go down
View user profile http://psycholie.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Penting....tentang barah..baca kalau sayang keluarga...   Today at 1:20 am

Back to top Go down
 
Penting....tentang barah..baca kalau sayang keluarga...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Latest Naruto Shippuden episode's Naruhina moment
» NaruHina Chronicles
» Your Desktop/Mobile/iPad/Console Background :3
» SasuSaku or SasuKarin?
» NATSU, GRAY, LUCY , ERZS VS NARUTO, SASUKE, SAKURA, HENATA VS LUFFY, ZORO, NAMI, ROBIN

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.