perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Mengurangkan Kes Kecurian Telefon Bimbit

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
··¤(`×[¤ LiE ¤]×´)¤··
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-14
Location : pantai barat dekat corner tu tau ke

PostSubject: Mengurangkan Kes Kecurian Telefon Bimbit   Sat Apr 18, 2009 8:13 am


Jangan berikan peluang kepada mereka
yang mencuri telefon bimbit anda
daripada menggunakannya. Jadikan ia
tidak berguna supaya ia tidak lagi
boleh dijual kepada orang lain.


Caranya mudah. Setiap telefon bimbit
mempunyai nombor siri IMEI yang
tersendiri. Anda hanya perlu
mengetahuinya dan menyimpan
catatannya.


Untuk memeriksa nombor siri IMEI ini,
tekan simbol dan nombor berikut :-



* # 0 6 #

tanpa ruang kosong. (star hash kosong
enam hash)



Nombor yang ditayangkan adalah 15
digit nombor yang unik bagi setiap
telepon bimbit. Catatkan dan simpan
ditempat yang boleh didapatkan semula.


Sekiranya telefon bimbit anda hilang,
anda boleh melaporkan kehilangan
telefon bimbit anda kepada pemberi
khidmat telefon bimbit seperti TM,
Maxis atau Digi.

Berikan nombor ini kepada mereka
supaya ia boleh
disenarai hitamkan. Sekiranya pencuri
menukarkan kad SIM, ia masih
tidak dapat digunakan kerana telefon
bimbit sudah dihalang penggunaan.


Walaupun anda mungkin tidak lagi
mendapat telefon bimbit anda, dengan
menjadikan ia tidak berguna sudah
cukup memuaskan hati. sekiranya
setiap daripada kita mencatatkan
nombor siri IMEI dan melaporkan
nombor siri ini apabila kehilangan
telefon bimbit.

Kes-kes kehilangan dapat dikurangkan
kerana tiada guna mencuri telefon
bimbit jika tidak
boleh dijual dan digunakan.


Lakukan sekarang dan sebarkan kepada
orang lain
alang-alang dah hilang biar padan muka
org yang curi tu pun tak leh guna
juga ...

Back to top Go down
View user profile http://psycholie.blogspot.com
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: Mengurangkan Kes Kecurian Telefon Bimbit   Sat Apr 18, 2009 10:36 am

: lie bukan ka topik ni dah ada : di sudut hp/pda/ tu : cuba ko tgk lik yg abg lipan post tu :

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
··¤(`×[¤ LiE ¤]×´)¤··
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-14
Location : pantai barat dekat corner tu tau ke

PostSubject: Re : Mengurangkan Kes Kecurian Telefon Bimbit   Sat Apr 18, 2009 7:18 pm

ada ke adoyai hakhak2
inda prasan plak aku
Back to top Go down
View user profile http://psycholie.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Mengurangkan Kes Kecurian Telefon Bimbit   Today at 12:15 am

Back to top Go down
 
Mengurangkan Kes Kecurian Telefon Bimbit
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.