perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 kat mana ada jual air-cond yg ada fungsi penapisan udara?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
susanchong
Member
Member


Posts : 37
Join date : 2012-09-17

PostSubject: kat mana ada jual air-cond yg ada fungsi penapisan udara?   Tue Apr 04, 2017 1:18 pm

tengah cari air-cond yg ada fungsi penapisan udara,
ada siapa2 tahu tak kat mana ada jual?
harganya agak berapa ya?

Back to top Go down
View user profile
Eenaly
Member
Member
avatar

Posts : 21
Join date : 2013-11-29

PostSubject: Re: kat mana ada jual air-cond yg ada fungsi penapisan udara?   Tue Apr 04, 2017 4:32 pm

I rasa mana2 kedai elektronik ada jual Air-cond cuma harganya yang tetapkan you pilih air-cond mana
Back to top Go down
View user profile
hebat123
Member
Member
avatar

Posts : 32
Join date : 2014-02-10

PostSubject: Re: kat mana ada jual air-cond yg ada fungsi penapisan udara?   Tue Apr 04, 2017 4:40 pm

susanchong wrote:
tengah cari air-cond yg ada fungsi penapisan udara,
ada siapa2 tahu tak kat mana ada jual?
harganya agak berapa ya?

Banyak Air-cond ada fungsi penapisan udara sekarang dalam pasaran, jadi i rasa Susan boleh cari air-cond yang ada fungsi extra sebab harga tu xjauh pun klaw x silap i
Back to top Go down
View user profile
popolan
Member
Member


Posts : 30
Join date : 2012-03-23

PostSubject: Re: kat mana ada jual air-cond yg ada fungsi penapisan udara?   Wed Apr 05, 2017 11:51 am

hebat123 wrote:
Banyak Air-cond ada fungsi penapisan udara sekarang dalam pasaran, jadi i rasa Susan boleh cari air-cond yang ada fungsi extra sebab harga tu xjauh pun klaw x silap i


Setuju. Skrg ni byk aircon dah ada fungsi penapis udara.
Cuma lihat spec dia yg boleh filter berapa kecik habuk tu.
Nak tapis udara lebih baik pergi beli penapis udara/ air purifier yg lebih murah jua.
Back to top Go down
View user profile
pluggertorn
Member
Member
avatar

Posts : 26
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Re: kat mana ada jual air-cond yg ada fungsi penapisan udara?   Wed Apr 05, 2017 1:02 pm

mesti la harga AC x murah dari RM750~RM3000+++ jugak ada
depends apa jenama, model, HP, fungsi istimewa dll yg anda pilih tu.
Harga agak bergantung pada HP.
penghawa dingin ni mesti berfungsi penapisan udara
Back to top Go down
View user profile
nana88
Member
Member
avatar

Posts : 26
Join date : 2013-12-09

PostSubject: Re: kat mana ada jual air-cond yg ada fungsi penapisan udara?   Thu Apr 06, 2017 7:56 am

susanchong wrote:
tengah cari air-cond yg ada fungsi penapisan udara,
ada siapa2 tahu tak kat mana ada jual?
harganya agak berapa ya?

kebanyakan air-cond dah ada fungsi penapisan udara , i cakap pasal jenama yang famous sikit la dalam pasaran , bukan yang made in China those type tentunya. Tahu x Brand York , dia punya fungsi penapisan udara guna ion purifier , ni lagi segar udara kita dapat, klaw nak, boleh je cuba
Back to top Go down
View user profile
nana88
Member
Member
avatar

Posts : 26
Join date : 2013-12-09

PostSubject: Re: kat mana ada jual air-cond yg ada fungsi penapisan udara?   Thu Apr 06, 2017 8:04 am

[/quote]

Setuju. Skrg ni byk aircon dah ada fungsi penapis udara.
Cuma lihat spec dia yg boleh filter berapa kecik habuk tu.
Nak tapis udara lebih baik pergi beli penapis udara/ air purifier yg lebih murah jua.[/quote]

A-ah , tahu x biasa klaw i cari air-cond kan i cari yang cepat sejuk sebab i memang lah xboleh tahan panas:penat: , so far sekarang i rasa York ok je sbb fungsi rapid cooling dia. Bukan main letak je nama dia , memamg rapid and fast cooling, family i suka sangat
Back to top Go down
View user profile
susanchong
Member
Member


Posts : 37
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Re: kat mana ada jual air-cond yg ada fungsi penapisan udara?   Fri Apr 07, 2017 7:25 am

pluggertorn wrote:
mesti la harga AC x murah dari RM750~RM3000+++ jugak ada
depends apa jenama, model, HP, fungsi istimewa dll yg anda pilih tu.
Harga agak bergantung pada HP.
penghawa dingin ni mesti berfungsi penapisan udara

semua air-cond mesti ada fungsi penapisan udara ke?
tak tau pulak i,
dulu i beli air-cond cuba tau sejuk ke tak sejuk?
member i kata ada yg boleh menapis udara mll ion,
itulah sbb i tanya kat sini。
Back to top Go down
View user profile
susanchong
Member
Member


Posts : 37
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Re: kat mana ada jual air-cond yg ada fungsi penapisan udara?   Fri Apr 07, 2017 7:28 am

Setuju. Skrg ni byk aircon dah ada fungsi penapis udara.
Cuma lihat spec dia yg boleh filter berapa kecik habuk tu.
Nak tapis udara lebih baik pergi beli penapis udara/ air purifier yg lebih murah jua.[/quote]

A-ah , tahu x biasa klaw i cari air-cond kan i cari yang cepat sejuk sebab i memang lah xboleh tahan panas:penat:  , so far sekarang i rasa York ok je sbb fungsi rapid cooling dia. Bukan main letak je nama dia , memamg rapid and fast cooling, family i suka sangat [/quote]


brand York yg model R410A tu ke?
tadi i tengok kat forum lain pun ada org sebut model ni.
kata dia org model ini boleh jimat elektrik.
Back to top Go down
View user profile
Finahan
Member
Member


Posts : 1
Join date : 2017-04-07

PostSubject: Re: kat mana ada jual air-cond yg ada fungsi penapisan udara?   Fri Apr 07, 2017 11:24 am


A-ah , tahu x biasa klaw i cari air-cond kan i cari yang cepat sejuk sebab i memang lah xboleh tahan panas:penat:  , so far sekarang i rasa York ok je sbb fungsi rapid cooling dia. Bukan main letak je nama dia , memamg rapid and fast cooling, family i suka sangat [/quote]

I pun suka je York ni bukan sebab rapid cooling dia. I suka dia punya Quiet mode , dulu kan klaw air-cond dah guna lama dia keluar bunyi yang aneh, tp keluarga i dh tukar guna York , xde masalah ni dah
Back to top Go down
View user profile
susanchong
Member
Member


Posts : 37
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Re: kat mana ada jual air-cond yg ada fungsi penapisan udara?   Fri Apr 07, 2017 2:59 pm

popolan wrote:
hebat123 wrote:
Banyak Air-cond ada fungsi penapisan udara sekarang dalam pasaran, jadi i rasa Susan boleh cari air-cond yang ada fungsi extra sebab harga tu xjauh pun klaw x silap i


Setuju. Skrg ni byk aircon dah ada fungsi penapis udara.
Cuma lihat spec dia yg boleh filter berapa kecik habuk tu.
Nak tapis udara lebih baik pergi beli penapis udara/ air purifier yg lebih murah jua.

sbb nak jimat duit, ingat kalau beli air-cond yang siap ada fungsi penapisan udara, tak payah nak belanja lagi duit utk beli air-purifier.
Lagipun, dia org kata air-cond skrg ada fungsi jimat elektrik, so ingat nak beli air-cond je.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: kat mana ada jual air-cond yg ada fungsi penapisan udara?   

Back to top Go down
 
kat mana ada jual air-cond yg ada fungsi penapisan udara?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Brazilian raintree (before and after)
» Dwarf Weeping Barbados Cherry - Malpighia pendiculata
» Shohin Nerifolia
» 7-week Hiatus
» COX TeeDee 05 for sale mint cond.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::JUALAN GARAJ::. :: Home Electronics & Homewares-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.