perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 kete service

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
susanchong
Member
Member


Posts : 37
Join date : 2012-09-17

PostSubject: kete service   Mon Mar 13, 2017 6:51 pm

salam, korg bisa pakai kete tayar apa brand ya. minta recomend sikit. jgn mahal sgt.
baru ni keja ....agak2 sebiji 150 ok?
Back to top Go down
View user profile
Eenaly
Member
Member
avatar

Posts : 21
Join date : 2013-11-29

PostSubject: Re: kete service   Tue Mar 14, 2017 3:22 am

tayar biasa 130 - 250, lagi mahal pun ade, baik2 pun bole tahan 2 tahun laaaa. yg harga tinggi tu memng quality baik tahan lama. kete saya 215/50r15 .
Back to top Go down
View user profile
hebat123
Member
Member
avatar

Posts : 32
Join date : 2014-02-10

PostSubject: Re: kete service   Tue Mar 14, 2017 3:29 am

150 sebiji mmg ok tu,tapi tukar la 2 biji sekali ataupn 4 , tukar sebiji nanti kete tu jadi x balance lagi cept tayar tu kong.mari jalan Leong Boon Swee , cari RR continental . murah tayar sini
Back to top Go down
View user profile
popolan
Member
Member


Posts : 30
Join date : 2012-03-23

PostSubject: Re: kete service   Tue Mar 14, 2017 8:24 pm

ye, biasa dh harge tu, ade murah tpi brand lain atau second hand, tpi aq x suggest, lbh baik pakai baru, ade warranty lagi.
tgk continental ade 5 tahun warranty
Back to top Go down
View user profile
pluggertorn
Member
Member
avatar

Posts : 26
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Re: kete service   Wed Mar 15, 2017 1:18 am

bagi aku, pakai je tayar 2nd hand, jimat duit paling penting,
dah skrg duit malaysia jatuh, tayar2 import mahal, pakai je 2nd hand tayar, simpan duit utk beli brg lain
Back to top Go down
View user profile
popolan
Member
Member


Posts : 30
Join date : 2012-03-23

PostSubject: Re: kete service   Wed Mar 15, 2017 1:34 am

2nd hand, kdg2 aq xkut juga, consumer tukar tayar, mestilah ade problem dgn tayar tu,
baik beli baru, jgnlah ambil risiko....
Back to top Go down
View user profile
pluggertorn
Member
Member
avatar

Posts : 26
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Re: kete service   Wed Mar 15, 2017 1:43 am

jike bawa lambat dgn slmt, x kan jadi ape2 pon,
aku x bawa mcm F1, racer kat highway juga,
safety bleeh jimat byk duit juga, kakakakaka
Back to top Go down
View user profile
piechop
Member
Member


Posts : 10
Join date : 2012-03-20

PostSubject: Re: kete service   Thu Mar 16, 2017 6:14 am

Myvi aq dah gune CC6 few months, lebih senyap dari tayar sebelum ni, lagi comfort jugak x bumpy pun... dulu je gune perodua original tayar
Back to top Go down
View user profile
susanchong
Member
Member


Posts : 37
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Re: kete service   Sun Mar 19, 2017 9:14 pm

hebat123 wrote:
150 sebiji mmg ok tu,tapi tukar la 2 biji sekali ataupn 4 , tukar sebiji nanti kete tu jadi x balance lagi cept tayar tu kong.mari jalan Leong Boon Swee , cari RR continental . murah tayar sini
hahaha ade diskaun ke?
Back to top Go down
View user profile
susanchong
Member
Member


Posts : 37
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Re: kete service   Sun Mar 19, 2017 9:16 pm

popolan wrote:
ye, biasa dh harge tu, ade murah tpi brand lain atau second hand, tpi aq x suggest, lbh baik pakai baru, ade warranty lagi.
tgk continental ade 5 tahun warranty

2hand x nak ....lagi baik aku angt baru hehe
5 tahun waratty ? betol ke macamne dia cover tu 5 tahun? x lugi ke
Back to top Go down
View user profile
susanchong
Member
Member


Posts : 37
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Re: kete service   Sun Mar 19, 2017 9:18 pm

piechop wrote:
Myvi aq dah gune CC6 few months, lebih senyap dari tayar sebelum ni, lagi comfort jugak x bumpy pun... dulu je gune perodua original tayar
hage berapa ni CC6 , dgr name je macam baik sgt. Viva bole pakai x?
Back to top Go down
View user profile
nana88
Member
Member
avatar

Posts : 26
Join date : 2013-12-09

PostSubject: Re: kete service   Sun Mar 19, 2017 9:43 pm

susanchong wrote:
salam, korg bisa pakai kete tayar apa brand ya. minta recomend sikit. jgn mahal sgt.
baru ni keja ....agak2 sebiji 150 ok?

pakai continetal utk almera saya, dah 2 tahun, baik2 xde maslah. premiumcontact 2, drip grip tu baik. bole try ni. recommended.
Back to top Go down
View user profile
nana88
Member
Member
avatar

Posts : 26
Join date : 2013-12-09

PostSubject: Re: kete service   Sun Mar 19, 2017 9:48 pm

piechop wrote:
Myvi aq dah gune CC6 few months, lebih senyap dari tayar sebelum ni, lagi comfort jugak x bumpy pun... dulu je gune perodua original tayar

CC6 tu baik , suami ku pakai ni, dulu CC5 ,CC6 ni lagi advance , selesa sgt.
at first susah control, tapi lepas tu mmg akan jadi amazing betol
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: kete service   

Back to top Go down
 
kete service
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Optispark service video
» F**K The Dealer Service Departments
» Customer service alive and well in 2012
» PHOTO ETCHING SERVICE
» When the "Service Engine Soon" light comes on.....

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::JUALAN GARAJ::. :: Automotive Garaj-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.