perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Recover password Windows XP anda

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Recover password Windows XP anda   Sat Apr 11, 2009 6:30 pm

kadang2 kite terlupe password kite kat laptop.. takpon ade la cikgu2 ke sape2 ke yang telupe mintak tlg kite, camne nak masuk window.. password dah lupe nih..
haaa... ni aku kasi la cara nak nyetel masalah korang nih...
kepada yang tak tau laa.. hehehe..

Langkah 1 : Tekan CTRL+ALT+DEL pada skrin nama tersebut. Satu window akan muncul.
Langkah 2 : Letakkan nama sebagai ‘Administrator’. Dan biarkan ruangan password kosong. Tekan OK.

Logon sebagai administrator

Langkah 3: Jika anda berjaya masuk ke computer tersebut, sebut Wallaa!
Langkah 4: Okay, sekarang anda berada di dalam Administrator mode. Anda tidak boleh mengakses dokumen mahupun Perisian di dalam akaun sebenar pengguna. (Folder di dalam Document and Setting.) Error berikut akan keluar:

Langkah 5: Ok, sekarang klik Start -> Run.. -> taip ‘cmd’.
Langkah 6: Taip ‘net user’:

Perhatikan nama pengguna untuk komputer tersebut disenaraikan satu persatu. Pilih akaun sepatutnya.
Langkah 7: net user “sekolah” *
Taip semuanya termasuk tanda asterisk (*). Untuk kes anda, gantikan nama pengguna tersebut dengan nama sepatutnya.
Langkah 8: Kemudian masukkan password temporary anda. (Password anda yang baru la tuh. Dah kena hack.) Masukkan sekali lagi untuk confirmation.

Langkah 9: Kemudian restart kembali computer.
Langkah 10: Pada ruangan username akaun itu kembali masukkan password anda yang baru di ruangan password pada akaun tersebut. Ucapkan Alhamdulillah jika anda berjaya masuk ke komputer tersebut.

_________________________________________________________________________________________

ni cara kedua la...

Langkah 1 : Tekan CTRL+ALT+DEL pada skrin nama tersebut. Satu window akan muncul.
Langkah 2 : Letakkan nama sebagai ‘Administrator’. Dan biarkan ruangan password kosong. Tekan OK.

Logon sebagai administrator

Langkah 3: Jika anda berjaya masuk ke computer tersebut, sebut Wallaa!

Langkah 4: klik control panel

langkah 5: klik user account

Langkah 6: klik kat account yang korang lupe tadi..

Langkah 7: pastu delete la password die..

senang jek.. tak susah pon... jangan poning2 ok..

p/s: (*kalau korang tekan CTRL+ALT+DEL tak jadi, cuba tekan CTRL+ALT+DEL+DEL)

Selamat mencuba....
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: Recover password Windows XP anda   Sat Apr 11, 2009 7:01 pm

mekaseh kerna membantu untuk berkongsi maklumat ye zul
saye akan tgk reputasi awak then saye akan naikkan awk jd mod site kite ni ok
good job zul
nama awak dah naik top poster
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: hehehehehe...   Sat Apr 11, 2009 8:42 pm

tak perlu kasi mod...
camni dah la..



Back to top Go down
View user profile
Kill-Vearn
senior
senior


Posts : 19
Join date : 2009-04-15
Age : 31
Location : KL

PostSubject: Re: Recover password Windows XP anda   Wed Apr 15, 2009 8:38 am

salam nak bg taw sket lew.. hehehe...
akan berjaya login guna username administrator dan password yang kosong jika pc tersebut tak disetkan password admin... jika admin punya pon ada password mcm ne? ada cara selain guna CD untuk reset password? sebab setahu aku tak semua xp ada diorang tak letak admin pass waktu install...
Back to top Go down
View user profile http://killvearn.com
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Recover password Windows XP anda   Wed Apr 15, 2009 11:21 am

kalau korang kene administrator nye lak..
mesti korang kompius nak wat camne kan..
aku pon poning..
hehehehe...
tapi ade jalan penyelesaian nyer..
korang leh gune cd window xp tu tuk repair..
atau pon korang gi la download emergency boot cd..
pastu korang burn kat cd..
pastu korang run la kat pc yang password masalah tu..
klu tak tau cara camne..
korang masuk la cari la cara die kat enternet ek...
kene la rajin skit...
ok....
Back to top Go down
View user profile
Kill-Vearn
senior
senior


Posts : 19
Join date : 2009-04-15
Age : 31
Location : KL

PostSubject: Re: Recover password Windows XP anda   Sun Apr 19, 2009 2:21 am

aku rasa takde cara lain.. mmg kene guna CD untuk admin yang ada pass...
Back to top Go down
View user profile http://killvearn.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Recover password Windows XP anda   Today at 1:14 pm

Back to top Go down
 
Recover password Windows XP anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Mordheim Doors, Windows and etc
» Bald Cypress - Root bark damage, how much is to much to recover from?
» how to change facebook password ?
» Stained glass windows
» Windows 7, squashed images

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::Warez::. :: .::SOFTWARE-PC::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.