perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 First gold best ke?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ipohipoh
Member
Member


Posts : 10
Join date : 2014-06-08

PostSubject: First gold best ke?   Fri Feb 26, 2016 11:56 am

Pernah dengar pelan first gold? Skrg ade promosi ,bayar RM80 dan dpt 10GB data. Siapa ade subscribe? Bleh kongsi pengalaman dan apa kebaikannya.


[Only admins are allowed to see this image]
Back to top Go down
View user profile
keleventas
Member
Member


Posts : 8
Join date : 2013-11-22

PostSubject: Re: First gold best ke?   Sat Feb 27, 2016 6:13 pm

Betol ke ni ? Mana mungkin ada pelan bagi 10GB data tapi bayar RM80 je..
Bill telco saya sebulan RM100, cuma ada 2GB.
Back to top Go down
View user profile
joysangle
Member
Member


Posts : 5
Join date : 2014-08-09

PostSubject: Re: First gold best ke?   Sat Feb 27, 2016 8:32 pm

Saya dah subscribe pelan first gold pada minggu lepas. Mula2 saya tak percaya RM80 bleh dpt 10GB data. Tapi ni memang betol, saya dapat 5GB monthly internet + 5GB weekend internet. Dan ada extra 1.25GB data masa weekend. Memang banyak data.
Back to top Go down
View user profile
mattach
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2014-08-08

PostSubject: Re: First gold best ke?   Sat Feb 27, 2016 8:35 pm

Kelmarin ada banyak orang tunggu subscribe pelan first gold. Pelan first gold tak perlu kontrak.
Tapi saya tak dapat tukar pelan ni sebab masih ada kontrak dgn pelan lama.
Back to top Go down
View user profile
joysangle
Member
Member


Posts : 5
Join date : 2014-08-09

PostSubject: Re: First gold best ke?   Sat Feb 27, 2016 8:51 pm

Lepas subscribe pelan ni ,saya dpt dengar lagu2 dgn tak henti2 sebab pelan ni ada bagi unlimited streaming for yonder.
Back to top Go down
View user profile
mattach
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2014-08-08

PostSubject: Re: First gold best ke?   Sat Feb 27, 2016 8:53 pm

Pelan ni bukan sahaja ada 10GB data, juga ada unlimited calls dan sms ke semua network.
Back to top Go down
View user profile
mango22
Member
Member


Posts : 20
Join date : 2013-12-09

PostSubject: Re: First gold best ke?   Sat Feb 27, 2016 8:58 pm

Saya dpt RM20 pre-loaded starbuck kad yg percuma. Jika tak mau pilih gift ni , boleh pilih utk dpt RM20 KFC atau Pizza hut voucher.
Back to top Go down
View user profile
keleventas
Member
Member


Posts : 8
Join date : 2013-11-22

PostSubject: Re: First gold best ke?   Sat Feb 27, 2016 9:01 pm

Terlampau banyak data dalam pelan first gold. Rugi la jika tak boleh habis guna 10GB data dalam satu bulan.
Back to top Go down
View user profile
mango22
Member
Member


Posts : 20
Join date : 2013-12-09

PostSubject: Re: First gold best ke?   Sat Feb 27, 2016 9:05 pm

Celcom first gold ni ada fungsi carry forward data. Korang boleh carry forward unused data ke bulan depan. 5GB data adalah maximum data yg boleh carry forward.
Back to top Go down
View user profile
mattach
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2014-08-08

PostSubject: Re: First gold best ke?   Sat Feb 27, 2016 9:06 pm

Sesiapa yg minat utk subscribe pelan first gold ni perlu cepat sebab promosi ni hingga 31 March 16 je.
Back to top Go down
View user profile
cjaeyun
Member
Member


Posts : 13
Join date : 2012-09-16

PostSubject: Re: First gold best ke?   Mon Jun 13, 2016 9:43 am

alamak dah abes plak plan ni, lame baru perasan forum ni -.-.. plan lain ade tak yang okay lagi mcm first gold ni?
Back to top Go down
View user profile
piechop
Member
Member


Posts : 9
Join date : 2012-03-20

PostSubject: Re: First gold best ke?   Mon Jun 13, 2016 9:44 am

cjaeyun wrote:
alamak dah abes plak plan ni, lame baru perasan forum ni -.-.. plan lain ade tak yang okay lagi mcm first gold ni?

kenapa? nk pakai postpaid pulak ke? yang ni tread lame lah, ape bace yang lame punya.. lol!
Back to top Go down
View user profile
cjaeyun
Member
Member


Posts : 13
Join date : 2012-09-16

PostSubject: Re: First gold best ke?   Tue Jun 14, 2016 7:40 am

piechop wrote:
kenapa? nk pakai postpaid pulak ke? yang ni tread lame lah, ape bace yang lame punya.. lol!

baru perasan, saje tanya, ade plak org balas bagus lah :).. .. tahu tak mane2 postpaid yang okay, aku dah lambat plak tahu pasal first gold ni, bace dia punya kebaikan dalam tread ni, mcm best
Back to top Go down
View user profile
piechop
Member
Member


Posts : 9
Join date : 2012-03-20

PostSubject: Re: First gold best ke?   Tue Jun 14, 2016 7:43 am

cjaeyun wrote:
baru perasan, saje tanya, ade plak org balas bagus lah :).. ..  tahu tak mane2 postpaid yang okay, aku dah lambat plak tahu pasal first gold ni, bace dia punya kebaikan dalam tread ni, mcm best

amik je lah first gold ni, ade lagi tuh, ade lanjutan tempoh untuk first gold sehingga hujung bulan 6 ni, baik kau pergi check..
Back to top Go down
View user profile
boombee87
Member
Member


Posts : 7
Join date : 2012-09-19

PostSubject: Re: First gold best ke?   Tue Jun 14, 2016 1:04 pm

best2 , data ni laju dan boleh carry forward , free sms ,call lg x kira ,kikiki
Back to top Go down
View user profile
boombee87
Member
Member


Posts : 7
Join date : 2012-09-19

PostSubject: Re: First gold best ke?   Tue Jun 14, 2016 1:09 pm

klaw celcom first gold ni datang dgn fon baru lg hepi , nak tukar handpon baru ,X kisah pon data internet dia tp saya nakkan sms free tu , boleh sms dgn awek wuwu
Back to top Go down
View user profile
cjaeyun
Member
Member


Posts : 13
Join date : 2012-09-16

PostSubject: Re: First gold best ke?   Wed Jun 15, 2016 5:01 am

boombee87 wrote:
klaw celcom first gold ni datang dgn fon baru lg hepi , nak tukar handpon baru ,X kisah pon data internet dia tp saya nakkan sms free tu , boleh sms dgn awek wuwu

tak kisah sangat dengan sms tuh, yang kesah tuh call free.. bagus jugak mcm ni, tak rugi lah masok forum ni and bertanya
Back to top Go down
View user profile
piechop
Member
Member


Posts : 9
Join date : 2012-03-20

PostSubject: Re: First gold best ke?   Wed Jun 15, 2016 5:03 am

cjaeyun wrote:
tak kisah sangat dengan sms tuh, yang kesah tuh call free.. bagus jugak mcm ni,  tak rugi lah masok forum ni and bertanya

memang tak rugi pape pon klau bertanya ni, org bertanya ni bagus.. tapi jangn tanya bende yang same, itu je tak bagus.. hehe, selagi ade ilmu, kite share je selalu guna data ke? klau selalu guna tak jadi masalah nk abes kn 10GB tuh :)
Back to top Go down
View user profile
cjaeyun
Member
Member


Posts : 13
Join date : 2012-09-16

PostSubject: Re: First gold best ke?   Thu Jun 16, 2016 6:07 am

piechop wrote:
memang tak rugi pape pon klau bertanya ni, org bertanya ni bagus.. tapi jangn tanya bende yang same, itu je tak bagus.. hehe, selagi ade ilmu, kite share je  selalu guna data ke? klau selalu guna tak jadi masalah nk abes kn 10GB tuh :)

data tuh memang guna hari2 lah, tapi tatahu berape quata yang pakai untuk sebulan tuh .. kebiasaan, pakai data ni bila cuti, hujung minggu mcm tuh, klau ikut kan masok Facebook je, like2 gambar and shared, and tengok video, mabye dalam 3 GB sebulan kot. entah lah, tatahu lah plak, contoh klau tak abes mcm mne plak tuh, aku bace dia boley carry forward betul ke?
Back to top Go down
View user profile
piechop
Member
Member


Posts : 9
Join date : 2012-03-20

PostSubject: Re: First gold best ke?   Thu Jun 16, 2016 6:11 am

cjaeyun wrote:
data tuh memang guna hari2 lah, tapi tatahu berape quata yang pakai untuk sebulan tuh .. kebiasaan, pakai data ni bila cuti, hujung minggu mcm tuh, klau ikut kan masok Facebook je, like2 gambar and shared, and tengok video, mabye dalam 3 GB sebulan kot. entah lah, tatahu lah plak, contoh klau tak abes mcm mne plak tuh, aku bace dia boley carry forward betul ke?

klau kau selalu guna weekent bagus la, sbb first gold ni, dia ade terhadkan data untuk sebulan tuh, setengah org dia tak paham, dia bagi 5 GB untuk bulanan, dan dia bagi lagi 5 GB untuk hujung minggu, tapi dia asing kan setiap minggu tuh (1.25GB) dan klau kau nk lagi 5 GB yang ni untuk WIfi user, tapi 10 GB pon org tak terabis, hahaha.. bab yang carry forward tuh memang betul, tapi maksimum untuk carry cuma 5GB je.. tak lebih, tapi okay lah daripada telco lain, sume burn data kot , kat tv ade lah iklan celcom ni, yang watak pelwak tuh (acey) tengok balik TV ea, hehehee
Back to top Go down
View user profile
cjaeyun
Member
Member


Posts : 13
Join date : 2012-09-16

PostSubject: Re: First gold best ke?   Fri Jun 17, 2016 4:49 am

piechop wrote:
klau kau selalu guna weekent bagus la, sbb first gold ni, dia ade terhadkan data untuk sebulan tuh, setengah org dia tak paham, dia bagi 5 GB untuk bulanan, dan dia bagi lagi 5 GB untuk hujung minggu, tapi dia asing kan setiap minggu tuh (1.25GB) dan klau kau nk lagi 5 GB yang ni untuk WIfi user, tapi 10 GB pon org tak terabis, hahaha.. bab yang carry forward tuh memang betul, tapi maksimum untuk carry cuma 5GB je.. tak lebih, tapi okay lah daripada telco lain, sume burn data kot , kat tv ade lah iklan celcom ni, yang watak pelwak tuh (acey) tengok balik TV ea, hehehee

amboi, bnyak jugak kelebihan yang ade dekat Plan ni.. minggu ni aku pergi tengok lah, hahahaha!!
Back to top Go down
View user profile
piechop
Member
Member


Posts : 9
Join date : 2012-03-20

PostSubject: Re: First gold best ke?   Fri Jun 17, 2016 4:55 am

cjaeyun wrote:
amboi, bnyak jugak kelebihan yang ade dekat Plan ni.. minggu ni aku pergi tengok lah, hahahaha!!

banyak tak banyak lah, yonder music pon ade, tuh bagus jugak tak payah nk pergi download kat mne2 tempat, sbb yonder punya dah ade dalam celcom.. lagu memang up to date
Back to top Go down
View user profile
cjaeyun
Member
Member


Posts : 13
Join date : 2012-09-16

PostSubject: Re: First gold best ke?   Fri Jun 17, 2016 4:58 am

piechop wrote:
banyak tak banyak lah, yonder music pon ade, tuh bagus jugak tak payah nk pergi download kat mne2 tempat, sbb yonder punya dah ade dalam celcom.. lagu memang up to date

amboi ade lagi, wahh!! geram plak aku dengar mcm2 tawaran ade, aku ni dah lah pecinta music.. hehehehe!!! awmmmm tq very much wei kongsi ttg first gold.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: First gold best ke?   Today at 3:06 pm

Back to top Go down
 
First gold best ke?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Follow up review of the Gold Lion KT66's..... :}
» NS Genelex Gold Lion KT66 owners: BEWARE!!
» I tried a set of Gold Lion KT66 tubes?????
» The Gold Dalek from the Classics.
» What does a Gold Crown look like?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::JUALAN GARAJ::. :: Cell phone, Smartphone and Related-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.