perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 telco pantas kat malaysia

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
hebat123
Member
Member


Posts : 30
Join date : 2014-02-10

PostSubject: telco pantas kat malaysia   Mon Aug 03, 2015 5:40 am

aq dah mula nak benci kat telco yg aq guna skrg ni. lambat mcm kura2. byk org kata macis laju, byk line semua. tipu la! aq tukar dr dg ingatkan laju, tp sama je. tempat kerja aq tu macis pon xde line. dah la setiap bulan tu bayar byk, pelan dia org tu pon mahal2. telco yg mana lagi baik skrg ni kat malaysia?
Back to top Go down
View user profile
pluggertorn
Member
Member


Posts : 23
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Re: telco pantas kat malaysia   Wed Aug 05, 2015 6:57 am

hebat123 wrote:
aq dah mula nak benci kat telco yg aq guna skrg ni. lambat mcm kura2. byk org kata macis laju, byk line semua. tipu la! aq tukar dr dg ingatkan laju, tp sama je. tempat kerja aq tu macis pon xde line. dah la setiap bulan tu bayar byk, pelan dia org tu pon mahal2. telco yg mana lagi baik skrg ni kat malaysia?

lek bang, pilih lah celcom. superstar antarabangsa bolt pon pilih celcom skrg. hehehe

[Only admins are allowed to see this image]
Back to top Go down
View user profile
hebat123
Member
Member


Posts : 30
Join date : 2014-02-10

PostSubject: Re: telco pantas kat malaysia   Wed Aug 05, 2015 7:16 am

pluggertorn wrote:
hebat123 wrote:
aq dah mula nak benci kat telco yg aq guna skrg ni. lambat mcm kura2. byk org kata macis laju, byk line semua. tipu la! aq tukar dr dg ingatkan laju, tp sama je. tempat kerja aq tu macis pon xde line. dah la setiap bulan tu bayar byk, pelan dia org tu pon mahal2. telco yg mana lagi baik skrg ni kat malaysia?

lek bang, pilih lah celcom. superstar antarabangsa bolt pon pilih celcom skrg. hehehe


apa kaitan usain bolt dgn performance celcom. bukan dia kata baik mesti baik pon.. aq skrg ni mula xleh nak caya telco2 semua. buat tipu je. i tau rangkaian celcom bagui tapi kelajuan pula?? ko pengguna celcom?
Back to top Go down
View user profile
pluggertorn
Member
Member


Posts : 23
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Re: telco pantas kat malaysia   Thu Aug 06, 2015 4:24 am

hebat123 wrote:


apa kaitan usain bolt dgn performance celcom. bukan dia kata baik mesti baik pon.. aq skrg ni mula xleh nak caya telco2 semua. buat tipu je. i tau rangkaian celcom bagui tapi kelajuan pula?? ko pengguna celcom?

cuba ko phikir, bolt tu org famous2, superstar antarabangsa, byk org tgk kat dia tu. kalao celcom performance mmg x bagui, nama bolt tu akan jadi busuk kan.. risiko tu tinggi. jadi, sampai tahap ni bolt tu dlm tvc celcom pulak, so aq rasa mmg celcom bagui sampai bolt pon setuju la nak berlakon dlm tvc tu. aq 3 bulan lalu je jadi celcom user! haha
Back to top Go down
View user profile
simson
Member
Member


Posts : 18
Join date : 2013-12-12

PostSubject: Re: telco pantas kat malaysia   Thu Aug 06, 2015 6:00 am

hebat123 wrote:
aq dah mula nak benci kat telco yg aq guna skrg ni. lambat mcm kura2. byk org kata macis laju, byk line semua. tipu la! aq tukar dr dg ingatkan laju, tp sama je. tempat kerja aq tu macis pon xde line. dah la setiap bulan tu bayar byk, pelan dia org tu pon mahal2. telco yg mana lagi baik skrg ni kat malaysia?

ko lagi baik sikit. aq guna telco u tu langsung x gerak. load fb 1 gambar pon kena tunggu sampai 30 saat. lebih kurang la.. murah tapi x guna langsung. aq nak port ke celcom minggu depan la, byk org skrg ni port ke celcom. plan bagui dan rangkaian bagui. semua pon bagui. xde 1 pon yg komplain pasal celcom.
Back to top Go down
View user profile
hebat123
Member
Member


Posts : 30
Join date : 2014-02-10

PostSubject: Re: telco pantas kat malaysia   Sat Aug 08, 2015 5:03 pm

simson wrote:

ko lagi baik sikit. aq guna telco u tu langsung x gerak. load fb 1 gambar pon kena tunggu sampai 30 saat. lebih kurang la.. murah tapi x guna langsung. aq nak port ke celcom minggu depan la, byk org skrg ni port ke celcom. plan bagui dan rangkaian bagui. semua pon bagui. xde 1 pon yg komplain pasal celcom.

hahaa teruknya... aq dulu pon ade dgr member kata pusat 'U' tu pon teruk. masa tu dia masih lagi guna 'U'. nak bayar bill pon kena tunggu sampai 45min hahaaha. bengang dia tu, terus port ke celcom guna first 38. haha. byk ke member ko yg guna celcom? aq takut la nanti port ke celcom pon sama je prob tu..
Back to top Go down
View user profile
simson
Member
Member


Posts : 18
Join date : 2013-12-12

PostSubject: Re: telco pantas kat malaysia   Sat Aug 08, 2015 5:09 pm

hebat123 wrote:

hahaa teruknya... aq dulu pon ade dgr member kata pusat 'U' tu pon teruk. masa tu dia masih lagi guna 'U'. nak bayar bill pon kena tunggu sampai 45min hahaaha. bengang dia tu, terus port ke celcom guna first 38. haha. byk ke member ko yg guna celcom? aq takut la nanti port ke celcom pon sama je prob tu..

yg ni aq pon kena sekali dua. tempat yg aq selalu gi kena tunggu staff yg bagui baru leh masuk. kalao tak lama aq nak tunggu sbb staff semua muka mcm bad mood, xde senyuman langsung.. member aq 70% semua guna celcom, aq menyesal la tak tukar masa first 38 plan tu.. x yah nak takut la, pelan celcom pon xyah nak sign kontrak semua.
Back to top Go down
View user profile
hebat123
Member
Member


Posts : 30
Join date : 2014-02-10

PostSubject: Re: telco pantas kat malaysia   Sat Aug 08, 2015 5:18 pm

simson wrote:

yg ni aq pon kena sekali dua. tempat yg aq selalu gi kena tunggu staff yg bagui baru leh masuk. kalao tak lama aq nak tunggu sbb staff semua muka mcm bad mood, xde senyuman langsung.. member aq 70% semua guna celcom, aq menyesal la tak tukar masa first 38 plan tu.. x yah nak takut la, pelan celcom pon xyah nak sign kontrak semua.

betul jugak ahhh. kalao aq nak tukar lagi xyah kena ikat dgn celcom hahaaha. xyah nak menyesal tu, skrg pelan celcom pon bagui x mahal pon mcm si macis tu.. yg tu mahal sampai aq x paham kenapa org nak guna telco tu, data kurang tapi mahal
Back to top Go down
View user profile
pluggertorn
Member
Member


Posts : 23
Join date : 2012-09-17

PostSubject: Re: telco pantas kat malaysia   Sat Aug 08, 2015 5:22 pm

hebat123 wrote:


betul jugak ahhh. kalao aq nak tukar lagi xyah kena ikat dgn celcom hahaaha. xyah nak menyesal tu, skrg pelan celcom pon bagui x mahal pon mcm si macis tu.. yg tu mahal sampai aq x paham kenapa org nak guna telco tu, data kurang tapi mahal

aq pon x paham tp tgk gambar sudah paham hahaha. beza dia bykkkk. yg ni aq buat dgn celcom aq dan macis member ku. hahaha

[Only admins are allowed to see this image]


Last edited by pluggertorn on Sat Aug 08, 2015 5:54 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
simson
Member
Member


Posts : 18
Join date : 2013-12-12

PostSubject: Re: telco pantas kat malaysia   Sat Aug 08, 2015 5:33 pm

pluggertorn wrote:


aq pon x paham tp tgk gambar sudah paham hahaha. beza dia bykkkk. yg ni aq buat dgn celcom aq dan macis member ku. hahaha


woah, aq tak sangka beza dia sampai tahap ni... macis kena byr byk tp perform mcm siput.. tu lah sbb byk org skrg ni nak port ke celcom sbb murah dan internet pon laju dan stable kan
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: telco pantas kat malaysia   Today at 7:19 pm

Back to top Go down
 
telco pantas kat malaysia
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» my trip to Legoland Malaysia NOV 2012
» GBH Crown Lynn Kuala Lumpur Malaysia
» I AM MALAYSIA STONE LOVER!
» Some Stunning Wrightia Religiosa from Malaysia.
» 3rd Malaysia Bonsai Carnival-Baeckea Frutescens almost steal the show

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::JUALAN GARAJ::. :: Cell phone, Smartphone and Related-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.