perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 hebat ke magic sim??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mattach
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2014-08-08

PostSubject: hebat ke magic sim??   Wed Jun 10, 2015 4:47 pm

Sy x pernah tukar sim kad.. adik suruh sy gune magic sim sebab xpax ade bagi byk benefit..
siapa pernah gune magic sim ? tlg bagi tau lebih lanjut pasal kebaikan magic sim..
jika sim ni ok, sy akan tukar..
Back to top Go down
View user profile
rabbit
Member
Member


Posts : 27
Join date : 2013-10-25

PostSubject: Re: hebat ke magic sim??   Wed Jun 10, 2015 6:27 pm

sy juge x dpt cari maklumat magic sim ni..
pernah tgk iklan magic sim kat TV..rasa nk cuba gune tapi family dan kwn langsung x tau ape tu magic sim..
Back to top Go down
View user profile
keleventas
Member
Member


Posts : 8
Join date : 2013-11-22

PostSubject: Re: hebat ke magic sim??   Thu Jun 11, 2015 5:59 am

mattach wrote:
Sy x pernah  tukar sim kad.. adik suruh sy gune magic sim sebab xpax ade bagi byk benefit..
siapa pernah gune magic sim ? tlg bagi tau lebih lanjut pasal kebaikan magic sim..
jika sim ni ok, sy akan tukar..

saya cuma boleh share pengalaman saya kat sini. sudah biasa satu telco then tak perlu tukar ke telco lain. kamu akan sesal. kerana saya sudah sesal bila saya tukar ke telco yang baru. lepas tukar barulah saya tau telco baru tu tak baik sangat seperti iklan. sangat sesal lah tukar telco baru. nasihat kamu tak payah tukar. nanti sesal seperti saya.
Back to top Go down
View user profile
yuenfen
Member
Member


Posts : 5
Join date : 2014-04-10

PostSubject: Re: hebat ke magic sim??   Thu Jun 11, 2015 1:10 pm

rabbit wrote:
sy juge x dpt cari maklumat magic sim ni..
pernah tgk iklan magic sim kat TV..rasa nk cuba gune tapi family dan kwn langsung x tau ape tu magic sim..

pi xpax punye site ade byk information ...
Back to top Go down
View user profile
mattach
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2014-08-08

PostSubject: Re: hebat ke magic sim??   Fri Jun 12, 2015 6:15 am

yuenfen wrote:
rabbit wrote:
sy juge x dpt cari maklumat magic sim ni..
pernah tgk iklan magic sim kat TV..rasa nk cuba gune tapi family dan kwn langsung x tau ape tu magic sim..

pi xpax punye site ade byk information ...

xpax site tu x diberitau byk info. confuse sye je lbh baik tanya sesape yg pernah guna.
Back to top Go down
View user profile
mattach
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2014-08-08

PostSubject: Re: hebat ke magic sim??   Fri Jun 12, 2015 4:26 pm

sebenarnya telco yg sy gune x ade problem..tapi quota asyik x cukup gune..
tiap kali top up 70% credit beli data ,cume 30 % utk buat panggilan.
lebih baik sy cari pelan yg dpt buat more calls
Back to top Go down
View user profile
ipohipoh
Member
Member


Posts : 10
Join date : 2014-06-08

PostSubject: Re: hebat ke magic sim??   Fri Jun 12, 2015 6:33 pm

mattach wrote:
sebenarnya telco yg sy gune x ade problem..tapi quota asyik x cukup gune..
tiap kali top up 70% credit beli data ,cume 30 % utk  buat panggilan.
lebih baik sy cari pelan yg dpt buat more calls

amboi x perlu risau jika tukar magic sim.. coverage best dan kadar calls rendah..
sy baru tukar je dah dpt panggilan percuma dan sms.. jika beli data juge bleh dpt.
skrg boleh call byk ..

[Only admins are allowed to see this image]
Back to top Go down
View user profile
mango22
Member
Member


Posts : 20
Join date : 2013-12-09

PostSubject: Re: hebat ke magic sim??   Fri Jun 12, 2015 7:13 pm

Ahli keluarga saya ada guna magic sim ni lah. Tapi dia sering cakap eload bonus tu tak baik. Dia cakap reload bonus tu boleh mengumpul 30 minit call percuma dan 300mb saja walaupun kamu reload lebih Rm30. Tak sesuailah macam tu.
Back to top Go down
View user profile
joysangle
Member
Member


Posts : 5
Join date : 2014-08-09

PostSubject: Re: hebat ke magic sim??   Sat Jun 13, 2015 6:08 am

mango22 wrote:
Ahli keluarga saya ada guna magic sim ni lah. Tapi dia sering cakap eload bonus tu tak baik. Dia cakap reload bonus tu boleh mengumpul 30 minit call percuma dan 300mb saja walaupun kamu reload lebih Rm30. Tak sesuailah macam tu.

reload bonus tu tak sesuai. kawan complain free call dan free baisc internet tu pun tak sesuai. tu semua bukan free lah. syarat syarat kat belakang semua. free call cuma celcom call ke celcom saja. nak call network yg lain bukan free lah. free basic internet tu bukan unlimited. dan cuma bagi maximum 3GB saja tiap2 bulan. ni semua panggil free kah??
Back to top Go down
View user profile
ipohipoh
Member
Member


Posts : 10
Join date : 2014-06-08

PostSubject: Re: hebat ke magic sim??   Sat Jun 13, 2015 1:38 pm

joysangle wrote:
mango22 wrote:
Ahli keluarga saya ada guna magic sim ni lah. Tapi dia sering cakap eload bonus tu tak baik. Dia cakap reload bonus tu boleh mengumpul 30 minit call percuma dan 300mb saja walaupun kamu reload lebih Rm30. Tak sesuailah macam tu.

reload bonus tu tak sesuai. kawan complain free call dan free baisc internet tu pun tak sesuai. tu semua bukan free lah. syarat syarat kat belakang semua. free call cuma celcom call ke celcom saja. nak call network yg lain bukan free lah. free basic internet tu bukan unlimited. dan cuma bagi maximum 3GB saja tiap2 bulan. ni semua panggil free kah??

3GB tu byk tau.. cukup la gune utk social app dan buat panggilan.
senang je jika nk lebih data, bayar dan dpt.. hahahah..
skrg semua high speed data. x perlu risau line lambap..
ni sim harga rendah, sy tentu beli
Back to top Go down
View user profile
guitarsweet
Member
Member


Posts : 7
Join date : 2013-11-18

PostSubject: Re: hebat ke magic sim??   Sun Jun 14, 2015 7:09 am

harga bukan saja rendah. harga Magic sim ni ialah paling murah. ambil telco plan yg lain unteuk banding, Magic sim paling murah lah. lepas survey barulah saya tau. dan barulah saya tau telco yg lain tak boleh lanjut credit validity tu. cuma Magic sim plan boleh. hebatnya. berminatlah.
Back to top Go down
View user profile
mattach
Member
Member


Posts : 12
Join date : 2014-08-08

PostSubject: Re: hebat ke magic sim??   Sun Jun 14, 2015 8:46 am

ipohipoh wrote:
joysangle wrote:
mango22 wrote:
Ahli keluarga saya ada guna magic sim ni lah. Tapi dia sering cakap eload bonus tu tak baik. Dia cakap reload bonus tu boleh mengumpul 30 minit call percuma dan 300mb saja walaupun kamu reload lebih Rm30. Tak sesuailah macam tu.

reload bonus tu tak sesuai. kawan complain free call dan free baisc internet tu pun tak sesuai. tu semua bukan free lah. syarat syarat kat belakang semua. free call cuma celcom call ke celcom saja. nak call network yg lain bukan free lah. free basic internet tu bukan unlimited. dan cuma bagi maximum 3GB saja tiap2 bulan. ni semua panggil free kah??

3GB tu byk tau.. cukup la gune utk social app dan buat panggilan.
senang je jika nk lebih data, bayar dan dpt.. hahahah..
skrg semua high speed data. x perlu risau line lambap..
ni sim harga rendah, sy tentu beli

saya pun sudah nak pi outlet beli sim ni lah. sudah sure nak tukar ke plan ni. haha. lebih information akan pi outlet tanya lah. mungkin minggu depan.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: hebat ke magic sim??   Today at 2:50 pm

Back to top Go down
 
hebat ke magic sim??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Gnoblar Horde/Gut Magic
» Magic Drain>Infernities?
» Wildheart and Magic Cylinder
» Hogwarts Magic
» Staffs, Rings, Orcs and Magic

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::JUALAN GARAJ::. :: Cell phone, Smartphone and Related-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.